Táta je cholerik

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
blabla123
9.11.17 18:39

A nemohli byste dostat tátu z domu? Ať se přestěhuje on.

• Citovat
  • Upravit
226
9.11.17 18:48

Zakladatelko, je pochopitelné že tě ta situace trápí. Ty jsi v té rodině prožila zatím většinu svého života, víš jak to tam chodí. Mamka za dobu žití s tatkou určitě zkusila ledacos a nezdá se, ze by to k něčemu bylo. Taky mohla už dávno odejit a to s tvoji pomoci nebo i bez.

Co tedy vlastně chceš za radu, když znáš tu situaci dobře. S cholerikem se žít nedá, tedy dá, ale partner se musí stát splachovací, a trochu to s nim umět. Vymezení hranic nefunguje, cholerik, zvlášť ten, který si to nepřipustí, má tendence padat do zajetych koleji a rozhodne při tom moc nekouka na pocity druhých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
10.11.17 08:40

Já bych teda mamku vzal k sobě i kdybych se měl sebevíc uskromnit. V takovém prostředí ti brzo umře. Když není hlava v pořádku (tj. mamka věčně vydeptaná, nervy v kýblu), tak se to projeví i na zdraví těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.17 11:53

Všem děkuji za reakce! Byla jsem za mamkou si s ní promluvit a bohužel s tím ona sama nechce nic moc dělat. Čeká, že to tátu přejde. (Má různá období, kdy je v podstatě normální, pak jak když přepneš čudlík a je k nesnesení :,( ) Samozřejmě má u nás dveře otevřené a vždy bych jí měla kam uložit, i kdybych měla sama spát na zemi.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
blabla123
11.11.17 11:58
@Anonymní píše:
Všem děkuji za reakce! Byla jsem za mamkou si s ní promluvit a bohužel s tím ona sama nechce nic moc dělat. Čeká, že to tátu přejde. (Má různá období, kdy je v podstatě normální, pak jak když přepneš čudlík a je k nesnesení :,( ) Samozřejmě má u nás dveře otevřené a vždy bych jí měla kam uložit, i kdybych měla sama spát na zemi.
Zakladatelka

To je mi líto, bohužel, když ona nechce, tak ty s tím nic nezmůžeš. Jen jí nabídnout pomocnou ruku, že se na tebe může obrátit ve dne i v noci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.17 12:00

@cocomoon Už jsem to mamce navrhovala, ať se přestěhuje k nám. Bohužel to má samé ale. Co se sourozencem, sestřenicí a dědou? Kdo se postará o ně? Děda samozřejmě nikam nepůjde ze svého rodného domu. Další ale je, že by to měla mamka od nás neskutečně daleko do práce. Momentálně vstává v 5:30 aby to stihla včas do práce. Od nás je špatné spojení a každopádně by jí od nás nic okolo čtvrté hodiny nejelo ( dělá od 6:30 ) a je to na druhé straně Prahy. Z práce by neodešla, protože v jejím věku jí bohužel nechce moc lidí zaměstnat. Než si našla tuhle práci, tak byla rok a půl nezaměstnaná. Hledala práci ve všech možných sekcí, ale bez umu cizího jazyka o ní nikde moc nejeví zájem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.17 12:02

@blabla123 Je to tak, máš pravdu :( Ale upřímně vím, že tohle tátovi nikdy neodpustím. Budu asi hnusná a sobecká, ale tátu si rozhodně k sobě na stáří nevezmu. Maminku klidně dvakrát

• Citovat
  • Upravit
blabla123
11.11.17 12:06
@Anonymní píše:
@blabla123 Je to tak, máš pravdu :( Ale upřímně vím, že tohle tátovi nikdy neodpustím. Budu asi hnusná a sobecká, ale tátu si rozhodně k sobě na stáří nevezmu. Maminku klidně dvakrát

Už jsem se ptala, ale zeptám se znovu, nešlo by to, aby šel táta pryč z toho domu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky