Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A můžu se teda zeptat co se vlastně řeší jesltu prarodiče a nebo vztek na tátu, že je prostě na prachy???
Toto jsou dvě věci, co provedl dřív, provádí jiným a pak starost o prarodiče.. Asi vych si učty vyřídila jinde, než tak, že půjdu nahlašovat, že se nestará a vlstně zlomek péče prarodičům odepřu.. ![]()
jestli řešíš prarodiče, tak se zkuste domluvit na obědech, a třeba, že dvakrát třikrát do týdne domluvíte pečovatelku co přijde třeba prarodiče něco umýt a tak.. Pokud nechtějí je to jejich boj. U nás taky nechtěly, ale když babička opravdu nemohla a to pomoct měla, ale nemohli jsme tam být 24 h, a pečovalo se o ležáka- 2 lidi, tak se už domlouvala pani, co přijede a pomůže odborně umýt, namastít proleženiny atd…
A zkousni hrdost a promluvi s v klidu s otcem.. pokud chceš něco udělat pro prarodiče a domluvit se, jak jim pomoct, pokud ti jde o to, že si na něho naštvaná, kvůli penězům, že porstě nějak někde něco provedl, provádí, tak se na to vykašli. Špatná budeš ty, babička se ho zastane, nestojí o takové stoje nějaké obětování… Ini to stejně zapřou, že to pravda neni,…
@Anonymní píše:
Nechápete, že je dal sám od sebe nejen díky babce a mamce, byli to ostatně i její peníze. SJM. Za další pořád nechápete, že jemu zajistili vše. Přitom naší měli bydlet jinde, ale on na mamku úsil boudu, jak dům se staví pro ně a přitom ho koupili prarodiče pro sebe a aniž by babička chtěla, tak se táta s otcem domluvil a začali bydlet spolu. Ženska je něco míň, dle těch dvou… Navíc ne před lety vzal dědictví, z těch 500 tisíc byla část má. A našetřeno má tolik jen dík rodičům, přitom tvrdí, že oni nic nedokázali… Hmm, jistě, vše na díky nim a nic nedokázali. Těžko by našetřil jako obyčejný zaměstnanec na vlastní bydlení a takové úspory.Neřeknu kdyby nenel nic, nic bych nezmiňovala - není to tak, že za ním chodím a hele potřebujeme, půjč. To chápete špatně. On naopak furt kritizuje, nadává a nezabere si pod svým prahem. On je ten největší chudák který po lidech tvrdí jak nám zajistil bydlení. Má jen mé. Jak řekla babička i mamka, jemu rodiče pomohli, měl by pomoct i mě. Peněz na víc než dost, nikdo nechce, aby se vydal na nulu
Mě napadlo jít něco napsat na ÚP jak se věci mají. A prostě aby to ÚP prosetril. A když se zjistí pravda, aby mu PNP vzali a zajistili asistenta. To je jediné řešení… On ti pádem bude muset do práce a to je pro něj největší trest.
+/- 500 píšu, rootoze s jistotou vín, že dám 400 stejně jako já celé své spoření. On tvrdí a lze, jako ve všem, že dál víc. Rootoze nemám jasné cifry píšu +/-.
A cože dál? Jemu koupili dům, celý život za něj platí vše, a ještě mu dávají. Nemyslíte, že tohle je dost nepoměr??? Já nechci, aby za nás platil hypotéku. Ale aby přestal lhát a případně když bude potřeba nám pomohl - teď jsme měli celou zimu nečekané výdaje skrz operaci psa a další věci se pokazili. A on řekl, že nemá. A pak náhodou při úklidu vidím na jeho stole jak má akcie, jak si převedl z účtu 200 tisíc a zůstatek báj oko co vím na ještě 2+ milionu, a to nepočítám co dostává od rodičů celý život co našetří z důchodu… Teď dělal chudáka jak nemá na auto, tak že na něj dostal…přitom se o rodiče nestará, ani za mák a po okolí tvrdí něco jiného. Sousedy, se kterými se znám od malá poštval proti mě i mamce. Pár lidí je normálních a ví pravdu a ti ho opustili, ale dost jiných ne překvapilo, že mu věci a ještě ho využívají ve svůj prospěch… Radši dělá u cizího, než doma
Promin ale to co dali oni jemu ti muze byt fuk a vubec ale VUBEC to neznamená, že pokud on dostal podporu od svých rodičů, tak ze ty ji máš dostat jako od něho. Tkví rodiče ti nemusí dát nic navíc. A ano, něco o tvé situaci vím a chápu ji. Máme v rodině podobný „problém“. Můj strýc pije, je nezaměstnaný, neplatí si nic, nemá žádný příjem. Je mu 60 a bydlí u své matky, ta má 89 let, nemůže chodit. Všichni ji říkají (moji rodiče), že ho má vyrazit, ať padne na dno, on nemá kam jít. Ale babička to nikdy neudělá. Proč? Protože je to i přes vše její syn. A tak to bude i u tebe. On je jejich syn takže v jejích očích vždy bude vypadat lépe. A taky se mi zdá, že jsi zavistivá. Proč se staráš o to, co mu dávají? Není to tvoje věc, je to jejich blbost. Můžeš to odsoudit a pokaždé jim to říkáš, ale nic na tom bohužel nezmeníš. Je to jejich život a jejich rozhodnutí.
Zakladatelko, až budeš psát na ten úřad práce, tak tam nepiš ty litanie co kdo komu kdy dal a nedal a soustřeď se na péči o prarodiče. Jinak tě pošlou na psychiatrii.