Táta podnikatel "natáhl" mého přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29757
24.11.17 09:28

@Lejdílek třeba to tak skutečně může být, ale stejně ta jeho reakce na to, když se mu něco nezdá a někdo mu něco v práci řekne a on hned takto vystartuje a neumí se ovládat. Přístě si koupíte bundu nebo něco pro děti, někdo mu něco řekne, že je to zbytečně drahé a on Vám udělá scénu jak hrom. Věkem se tyto vlastnosti spíše zhoršují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
24.11.17 09:28

@Lejdílek Ná žádných výhodách jste se předem nedomluvili, 350 je hodinová sazba těch levnějších servisů. Pokud máš problémy s cenou oleje (on ho nejspíš neprodává téměř bezskladově jako eshop a kupuje ho předem, takže asi nebude v ceně tak flexibilní) nebo vykázanou délkou práce, tak se prostě zeptej. A jestli je na vás moc drahý, tak si jednoduše najděte jiný servis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
24.11.17 09:32
@Borrealis píše:
@Lejdílek
můžete i tak, klidně jej nechte at si to vyřídí sám a vás vynechá

na druhou stranu by možná nebylo od věci u toho bejt jako pozorovatel…a pokusit se vnímat jeho způsob řešení bez zamilovaných růžových brýlí…prostě at se kluk ukáže, jak umí řešit věci

a jestli z toho bude průser…opravdu zvažujte, tací se nemění, jen se s věkem horší, aby se jednou pak stejně nechoval i k vám…až bude zamilovanosti méně a starostí více

:think:

tomu říkám perfektní nápad, taky bych to asi tak udělala, ale nemíchala bych se jen koukala a poslouchala.

• Citovat
  • Upravit
13010
24.11.17 09:33

Popravdě, jak to postupně pročítám, tak jeho chování je naprosto šílené, sorry
a nejen proto že tátu své partnerky tituluje „zlodějem“…

ještě bych pohopila, kdyby mu bylo 18, žádné životní zkušenosti a v sobě stále pubertální potřeba se vymezovat…ale ve 30??

jen abyste pak nezakládala podobné diskuse, jako tady jedna běží : " Jít s dítětem do azyláku, nebo ho nechat otci.
Zdravím všechny. Dostala jsem se do špatné situace.Co je podle vás lepší pro dítě, když odejde máma, nebo s mámou do azyláku…"

protože od podobnejch raplů pak ženský utíkají přesně tímhle způsobem :?

hele, fakt oči na stopkách, tohle je opravdu varování…třebas se ukáže že umí jednat jako charakter, může se ukázat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15591
24.11.17 09:34
@Lejdílek píše:
Je to octavie, ale máš pravdu, řešila bych to asi stejně…jenže nemůžu. přítel to zaplatit nechce, chce o tom jednat, pokud tu cenu nevyjednám já, vloží se do toho sám a bude z toho haló. Podotýkám, že nechtěl abych to řešila já, chtěl rovnou mého otce seřvat sám - což jsem nedovolala a řeším to já…

Seřvat??? A je tvůj chlap normální? Jako sorry, ale on si neumí zjistit cenu předem?

A cena 3500 je celkem normální. Já jsem teda za Octavii platila vždy míň, ale protože veškeré filtry jsem si kupovala sama u kamaráda s 40ti % slevou…

A s druhým autem jezdím do autorizovaného servisu a oleje, filtry a nějaké maličkosti stojí okolo 9ky :-)

Takže teď ať drží pusu, zaplatí za práci, kterou si nechal udělat a příště ať trochu přemýšlí než to auto zase někam strčí.

Tvůj táta nemá povinnost dělat někomu cenu :-) Ani když je to tvůj přítel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
24.11.17 09:38

@barrbucha
jjj, klidně jej nechat at si to tedy vyřídí sám, když se mu to tak brutálně nelíbí…a bejt u toho a nemíchat se…ono to mnohé napoví

jde i o to, že tatínek je rodina, táta jeho partnerky… ke tchánovi není vhodné ani prozíravé chovat se agresivně, jen kvůli faktuře za provedenou práci…což i průměrně sociálně zdatný jedinec ví a tak nějak zvládá… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
24.11.17 09:40

Nechala bych přítele, ať si to pořeší sám. Těmhle věcem nerozumím, ale zase se umím dopředu zeptat na přibližnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.11.17 09:40

Ty čekáš, že by se mohl s tátou poprat? A to je jako dobrosrdečnej chlap? Sundej si růžový brejle. Takhle se normální dospělej chlap nechová!

• Citovat
  • Upravit
2998
24.11.17 09:49

„…vždy byla i celkem špatná domluva co a jak, a nakonec to vygradovalo posledně, když přítel chtěl v autě vyměnit olej.“
lejdílek: Nechci být ošťarná, ale prosím tě, když je mezi nimi napětí či špatná domluva dlouhodobě, proč jste riskovali a dávali auto opět k otci? Když víš, že si tvůj chlap nenechá líbit nic, když tam nemíváte žádné úlevy či slevy. Proč tam to auto vůbec teda dávat??

Když už se stalo - zaplatila bych. A příště už ho tam nikdy nikdy nenenechávala servisovat/opravovat.
Jinak teda nechápu lidi, ´kteří si stěžují na vysokou cenu, ač se předem po ceně vůbec neptali. Navíc pokud požaduji za servis fakturu, a nestrkám jim jen tak peníze do kapsy za službičku, je víc než pravděpodobné že budu platit cenu běžnou jako cizí lidi.
OT - nechová se tvůj chlap občas tak trochu jak hulvát? Mám za sebou už pár vztahů, a nikdy jsem neměla chlapa, který by chtěl po mém otci fyzicky vystartovat. Zpravidla se s ním nechtěli ani hádat, měli respekt a chtěli zachovat dobré vztahy v rodině.

Příspěvek upraven 24.11.17 v 09:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
24.11.17 09:51

@Lejdílek mohla bys nám pak napsat jak to dopadlo? to je takové telenovela na pokračování a jsem strašně zvědavá jak se ti dva teda domluví, jestli přítel nakonec nehází machra jen před tebou a u táty bude jak ovečka.

• Citovat
  • Upravit
5185
24.11.17 09:54
@Lejdílek píše:
To jste mě celkem vyděsila :-) vždycky jsem si myslela, že je prostě jen vztekloun a že takoví lidé jsou. Nikdy jsem o něm nepřemýšlela tak, jakože by třeba mohl být špatný otec a manžel :think:

Hlavně klid! Tady jsou ihned rychlé soudy ve stylu: S takovým bych nežila, hned uteč, to bude tyran, jak s takovým můžeš žít, ihned rozvod…prostě některé holky tady vám vidí do postele, mají křišťálové koule a ještě k tomu dokonalé manžely.

Přítele bych nechala vychladnout a s otcem bych to řešila sama v klidu. A příště, pro dobré vztahy v rodině, servisovat auto jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
24.11.17 10:00

Zamyslela bych s čistě nad faktem, že máš vlastně strach z toho, jak bude tvůj přítel řešit problém s tvým tátou. Ty máš obavy z jeho chování. Opravdu to bude do budoucna dobrý manžel a otec tvého dítěte, když ti teď dělá hysterické scény kvůli výměně oleje a ty se bojíš jeho konfrontace s tvým otcem? Neměli by být schopní to řešit jako dospělí lidé a ne přes tebe jako prostředníka?
Já si nedovedu představit, že bych měla někdy strach z toho, co můj muž udělá. (S výjimkou situace, kdyby mě načapal s milencem ve vlastní posteli, ale to nehrozí 8) :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
3198
24.11.17 10:01

@Lejdílek mně to ofiko na fakturu přijde jako normální cena, věděli jste, že mu táta na autě nikdy nic levněji neudělal :nevim: mám fabii a olej s filtrama bez prace vyjde kolem 2000 (za nakupku). Pokud se to příteli nelíbí a chce se před tátou, kterej už ho takhle nemusí, předvést v ještě horším světle, tak ať to neplatí a jde to s ním řešit sám. Osobně bych to zaplatila a nechala být. Pro příště si cenu zjistila dopředu a nejlépe v jiném servisu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.11.17 10:03

@jankajj asi tak. Když jsem byla s bývalým, bylo to u nás hodně podobný. Vyhrocený vztahy, otec s přítelem komunikovali jen přeze mě. Pořád jsem něco řešila. Pak jsem si uvědomila, co mám doma za dárečka a vyrazila ho. Dneska mám chlapa, který si mého táty váží a mají spolu skvělý vztah. V životě by ho nenapadlo na něho nadávat nebo štěkat. A jestli děvče očekává, že by mohla být i bitka…no potěšpánbůh. Nějak jí to ještě nedochází :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2342
24.11.17 10:09

Rád bych viděl vaše reakce v případě, že by to bylo obráceně a zakladatelka tu psala, že ji nějak podobně „natáhla“ třeba tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová