Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Regina Hero píše:
no tak mu nachystej něco k jídlu… a jak staré je to dítě?
Večeře byla v lednici. Jak pro dítě. Tak pro tatínka. Oboje nedotčené. Má 16 měsíců
@Sexynohy píše:
Jako opít se při hlídání je hnus. Jen si říkám, že je uplně fuk, že tatínkovi už bylo 80. Jestli ho měl rád, tak se s tím nemohl ještě smířit. Pokud je v práci mezi lidmi nebo doma s tebou, tak to mohla být první chvíle, kdy na ten smutek byl sám (rozuměj bez dalšího dospělého) a mohlo to na něj dolehnout. Druhá věc je to ranní stávání. Taky mě napadá, pokud ho tedy jeho otec neměl v pozdním věku, že mu může být kolem padesátky, tam už prostě ty síly a energie být nemusí, může z toho mít strach a místo aby něco řekl, tak to „vyřešil“ takto. Jak se tvářil na tu tvou brigádu, neměl z toho strach už předtím? Jinak ano, udělala bych bugr aby se to neopakovalo, ale pak s ním hodila řeč, co se vlastně stalo.
Právě ze si na nic poslední dobou nestezoval, ba naopak. Ze je všechno v pohodě a bez problému. Jinak brigádu mi schválil, ze si mě za to váží, i když nemusím (prý to není nutné, s penězi vždycky vyjdeme, ale každá Kačka navíc je super). A na hlídání se těšil, jen koněcne budou spolu a budou se dívat na telku a daji si něco dobŕeho…
@Liynks
Já bych určitě ráno nasadila pěkný kapky a upozornila i tchýni, aby taky nasadila kapky. Večer nemá cenu nic řešit - spytovat svědomí pod vlivem nikdo doopravdy nebude. Maminku manžela bych požádala, ať se synkem celou situaci prodiskutuje a zítra večer ať mu zavolá a připomene mu, co je pro něj v životě důležité a to v době, kdy budeš v práci. Ulítnout může každý, ale problém je, když někdo ulítává pravidelně. I když za mě tohle bych asi chlapovi jen tak neodpustila a tichou domácnost by si mohl jen přát, jako příjemnou změnu po tornádu. Držím palce, aby se to už nikdy neopakovalo. ![]()
@Liynks mě umřel táta před pár měsíci, jsem s dcerou sama a seděla vedle mě ve chvíli, kdy mi volali, že umřel, sama jsem zařizovala a stále zařizuji všechny věci kolem jeho smrti a opravdu jsem myslela, že se zblázním, nejhorší období mého dosavadního života, ale NIKDY NIKDY BYCH SE NEOPILA DO NĚMOTY KDYŽ MÁM DOMA MALÉ DÍTĚ!!! 3,5 hodiny navíc NENÍ delší hlídání, tatínek není vůbec zvyklý hlídat, ale to bude trochu problém mezi vámi.
Upřímně se obávám, že už bych mu nevěřila, ať bych se snažila a tvrdila cokoli. Vždycky by to ve mě bylo.
Pokud se chlap doposud choval normálně a teď takhle ustřelil, tak místo hysterických scének, bych se snažila zjistit co se děje.
@Vlaďka 83 nač tchyni trochu zbytečnost ne
jsou dospělí at si řeší své problémy sami a nemusí rozmazávat vše před tchyní ještě když dle všeho to byl jen ulet
Já bych udělala dusno. Tohle bych tak nenechala. Aby se chlap ožral tak že nehlídá dítě to fakt ne… Chápu pár pohárků u televize ale tohle je přes čáru. Ale záleží jak to doma máte. Taky musíš sama nejlépe vědět proč to udělal a jestli toho alespoň lituje nebo jestli se omlouval. Já bych mu každopádně nevěřila a nenechala ho s dítětem samotného nějakou dobu, než bych si overila že je ok. Chápu že to mohl být jen přešlap ale kdo by se ožral do nemoty když má na starost malé dítě?? To tam nebude velká zodpovědnost.
@Vlaďka 83 píše:
@Liynks
Já bych určitě ráno nasadila pěkný kapky a upozornila i tchýni, aby taky nasadila kapky. Večer nemá cenu nic řešit - spytovat svědomí pod vlivem nikdo doopravdy nebude. Maminku manžela bych požádala, ať se synkem celou situaci prodiskutuje a zítra večer ať mu zavolá a připomene mu, co je pro něj v životě důležité a to v době, kdy budeš v práci. Ulítnout může každý, ale problém je, když někdo ulítává pravidelně. I když za mě tohle bych asi chlapovi jen tak neodpustila a tichou domácnost by si mohl jen přát, jako příjemnou změnu po tornádu. Držím palce, aby se to už nikdy neopakovalo.
No tak já bych mu teda taky dala kapky ale je proto aby si uvědomil že je to prez čáru ale bonzovat tchýni? To by hanba fackovala mě.
@Korculalala Nebo tam je velký problém. Normální človek tohle jen tak bum bác najednou neudělá.
@Liynks píše:
Tatínek byl delsi dobu nemocný, takže jsme se smrtí bohužel počítali. Vím, ze lidi zijou i déle, přeci to byl jen tatínek, takže to na nej třeba dolehlo…
ještě jsem nedocetla, ale jako tohle tvoje vyjádření o tatínkovi je šílený, asi jsi nikdy o hodně blízkého člověka nepřišla…ono i když je dlouho nemocný, tak se člověk pořád snaží věřit, že se to nezvratné zvrati. Můj muž přišel o maminku před 2 lety a pořád je to hodně citlivé, takže toto bych nehodnotila.
K ostatnimu, asi v tuto chvíli kdy je pod parou, nemá smysl toť hrotit, prichystej si na zítra scénáře co se všechno může stát pokud bude při hlídání takto pít, ať vám jako zákonným zástupcům když bude průšvih, tak i úraz dítěti. Pokud to byl ojedinělý exes, je dost dobře možný, že se sám chytne za nos a omluví se a přesvědčí tě že to zvládne už v pohodě.
@smajlik345 píše:Úlet je, když nechá pokakanou plínu na stole vedle rohlíků, ne když se před dítětem opije, že není schopen se o něj postarat. A je úplně jedno, zda je to z 10panáků tvrdého, nebo z jednoho piva. Každý dospělí by měl vědět, co je „přiměřeně“ právě v jeho případě. Já bych nasadila všechny dostupné páky, aby si uvědomil, co se mohlo stát a už se to NIKDY neopakovalo. A myslím, že matky mají na své syny obrovský vliv i když jsou dospělí, mají vlastní rodinu a žijí stovky km od sebe.
@Vlaďka 83 nač tchyni trochu zbytečnost nejsou dospělí at si řeší své problémy sami a nemusí rozmazávat vše před tchyní ještě když dle všeho to byl jen ulet
@Andreww píše:
(dobrá, umřel mu před více jak měsícem tatínek, ale bylo mu už 80… nazor roku lidi ziji i do 120letjinak ten alkohol… borec to nebude mit taky v poradku v hlave..
Ale kolik jich je?? Jsou to naprosto ojedinělé případy. Průměrný věk dožití je u mužů v ČR kolem 76 let, 80 let bych taky brala jako dobrý věk dožití, kdy smrt sešlostí věkem reálně hrozí. Což samozřejmě nesnižuje smutek po tom člověku a věřím, že s tím manžel zakladatelky pořád bojuje…
Taky bych mu to dala sežrat i s pár katastrofickými scénáři, co se třeba mohlo stát. Ať se tedy klidně opije, když tím tu bolest lépe zvládá, ale ne zrovna v takové chvíli… Ale na brigádu bych chodila dál, věřila bych, že se poučil.