Tatínek nezvládá domácnost

Anonymní
16.4.14 09:11

Tatínek nezvládá domácnost

Ahoj nastal v naší klidné pohodové rodince problém. Nastoupila jsem do práce, původně to bylo jen na dva dny v týdnu, ale teď mě volají stále častěji, jestli bych nemohla přijít. Je to tak, že můžu chodit v týdnu jen na odpolední, ráno odvedu děti do školky a do školy a odpoledne, vyzvedává manžel když přijede z práce. O víkendech směnuju. Narovinu, manžel je horká palice a tak nějak nezvládá se postarat o děti v klidu, nedivím se mu, někdy toho mám plnej hrb i já. Včera jsem byla na odpolední a až tam mi řekli, že potřebují abych šla ještě dneska, manželovi jsem nechala v noci jen vzkaz na stole, že jdu dneska zase do práce, už spal. Ráno jsem to řekla dětem, že budu odpoledne zase v práci, holku okamžitě začlo bolet břicho, nakonec jsem se od malé dozvěděla, že úkoly které měla udělat, než táta příjde z práce vůbec neudělala, místo toho seděla celou dobu u počítače, táta samozřejmě řval, večer starší chtěla ve vaně malou polejt ledovou vodou z kyblíčku, ta brečela táta vybouch a zlil tou vodou tu starší, samozřejmě řvaly obě, táta taky :zed: :zed: :zed: Dnes mi volal z práce, že co to jako je, že mám ve smlouvě dva dny a jsem pořád pryč, vůbec se nevidíme a děti to beze mě nedávaj. Tak nevím, myslíte že se to časem srovná, že si zvyknou, nebo se mám držet toho co mám ve smlouvě a chodit jen ty dva dny? Beru to tak, že každá kačka dobrá, ale za cenu toho, že to doma nefunguje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5822
16.4.14 09:14

Pokud je tatínek cholerik, který poměrně a často vybuchuje, tak se to určitě nespraví. Za těchto okolností bych chodila jen podle smlouvy. Ale já jsem ten typ, který vyloženě trpí, když ví, že rodina má kvůli mě doma nepohodu. Pokud to nutně nepotřebujete finančně, nad limit smlovuy bych nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.4.14 09:16

Jak jsou děti staré? jinak se nedivím, že třeba táta vybuchne, když holčina neudělá, c o měla a místo toho sedí na pc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.4.14 09:17

Já myslím, že ideální by bylo najít takový kompromis, aby to vyhovovalo všem… ale ohled bych brala především na děti… ty jsou ještě malé a takovou situaci si fakt nezaslouží…
Chápu, že se možná do té práce i těšíš, je to přece jen změna a většina žen takovou seberealizaci uvítá s nadšením… ale pokud by tím měly trpět děti, tak to bych nepřipustila… zejména, když to jejich otec nějak nezvládá… v tom případě by to chtělo fakt dávkovat pomalu, aby si zvykl, aby se v tom s dětmi nějak sehrál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
16.4.14 09:18

Zatím mám taky dva dny v týdnu, malý ještě nechodí do školky, ale zaučuju se už ještě na další práci, která by zpočátku měla být hlavně o víkendech a už to doma začíná kušnit. Ale já taky mám ráda, když je doma spokojenost, takže případně uberu. Ale nevím, co bude manžel říkat, až nebudou ode mě peníze, končím totiž mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
16.4.14 09:20

Jak je to dlouho co do te prace chodis. Mozna bych to navysovani delala vic postupne a nejakou dobu vydrzela jen u te smlouvy, preci jen to pro tu rodinu sok je a aby to odnasely deti to je skoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.14 09:20

Zakladatelko, chodila bych do práce jen podle smlouvy. Nemohla bych vystát „utrpení“ dětí. Můj manžel je také magor. On je naprosto v pohodě a potom úplně nečekaně z minuty na minutu vyletí, kvůli každé krávovině a samozřejmě to odnesou děti - a to bohužel i tak, že on pro ránu nejde daleko :,( :zed:. Já si to líbit nenechám, jakmile na mě má blbé řeči, hned po něm vyjedu a je klid - i děti samozřejmě bráním a přede mnou si k nim nesmí své výlevy dovolit. Ale když nejsem doma, tak je to peklo. Takže je prostě s manželem nechci nechávat samotné déle, než je nutné. Pokud jsou s tátou, tak v naprosté většině případů jen ve chvílích, kdy je s nimi ještě někdo další :?. Takže bych vážně nechodila na celé dny do práce a děti bych s cholerikem nenechávala. Peníze sice jsou důležité, ale psychická pohoda dětí je pro mě mnohem důležitější ;)

• Citovat
  • Upravit
2259
16.4.14 09:23
@Anonymní píše:
Zakladatelko, chodila bych do práce jen podle smlouvy. Nemohla bych vystát „utrpení“ dětí. Můj manžel je také magor. On je naprosto v pohodě a potom úplně nečekaně z minuty na minutu vyletí, kvůli každé krávovině a samozřejmě to odnesou děti - a to bohužel i tak, že on pro ránu nejde daleko :,( :zed:. Já si to líbit nenechám, jakmile na mě má blbé řeči, hned po něm vyjedu a je klid - i děti samozřejmě bráním a přede mnou si k nim nesmí své výlevy dovolit. Ale když nejsem doma, tak je to peklo. Takže je prostě s manželem nechci nechávat samotné déle, než je nutné. Pokud jsou s tátou, tak v naprosté většině případů jen ve chvílích, kdy je s nimi ještě někdo další :?. Takže bych vážně nechodila na celé dny do práce a děti bych s cholerikem nenechávala. Peníze sice jsou důležité, ale psychická pohoda dětí je pro mě mnohem důležitější ;)

No tak to si děláš srandu, vlastního tátu dětí s nimi necháš jen s dozororem dalších lidí, no tak to je síla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
16.4.14 09:27

A co budete dělat, až budeš muset do práce na celí týden? Já jsem taky dost výbušné povahy, a někdy prostě ječím, ale taky jsem se musela naučit být trpělivější, možná bych ho nechávala s holkama doma postupně, a čas přidávala.. aby měl čas trénovat.. jinak pokud nedělají co mají, tak se mu ani nedivim.. zvlášť, pokud je zvyklej, že většinou funguje vše podle něj, což se ovšem u dětí nedí hned očekávat..
Ale polévat sourozence ledovou vodou se snad nedělá ani před jedním rodičem ne? Asi bych jí vyloženě nezlila, ale třeba ruku, či nohu ano, aby viděla, že to je nepříjemné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.4.14 09:28

Na jednu stranu je tvůj manžel cholerik, na druhou stranu si za to můžou děti samy. Co budeš dělat až půjdeš do práce na celý úvazek? Nepůjdeš? Obětuješ se, protože tvůj manžel je cholerik a děti si dělají, co chtějí? Podle mého bys jim měla vysvětlit, že musí začít na sobě pracovat - jak manžel, aby nevylítával kvůli kravinám, tak dětem, že když si mají udělat úkoly, tak nemůžou být na pc… Přeci nezůstaneš doma až do jejich 20let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.14 09:29
@andice píše:
No tak to si děláš srandu, vlastního tátu dětí s nimi necháš jen s dozororem dalších lidí, no tak to je síla :palec:

Zase až tak doslova to tak není. Občas s ním pár hodin jsou. Ale kdyby to mělo být třeba na víkend, tak to jsem fakt klidnější, když jsou s někým. On je z blbé rodiny, vztahy na houby a neumí vycházet s dětma. Tedy vychází s nimi jen do té doby, než se začnou pošťuchovat a potom je zle :?. V podstatě je to jen pro náš klid. Ale jakmile je pustí třeba k počítači a tabletu, tak o nich třeba půl dne vůbec neví, a to se zase nelíbí mě.

• Citovat
  • Upravit
2660
16.4.14 09:29

Řekla bych, že zvyknout si jde na něco, co je pravidelné. Klidně bych přidala víc dní, ale tak, aby bylo všem zůčastněným jasno, kdy co bude a kdo má co dělat. A nepřeháněla bych to. Odpoledne jsou hrozně náročná, děti i dospělí unavení a k tomu hromada povinností. Jestli tě v práci tak potřebují, nešla by dohodnout nějaká lepší prac. doba? Že bys šla ráno hned po odvedení dětí a večer bys mohla přijít dřív a mrknout na ty úkoly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
16.4.14 09:31

Chodila bych do prace jak by bylo treba, detem neni par mesicu, jsou ve skole a ve skolce. Ze tata bouchne kdyz maji decka meco udelat a misto toho prosedi cely den u pc, je celkem logicke. Kdybys byla doma ty, tak by ti to nevadilo, ze ji zadas ukoly a ona te ma na parku a sedi u pocitace cely den? Kolik ji je vubec roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.14 09:38

Chlap je teda nebije, nikdy by na ně nevztáhl ruku, ale řve, jo je to cholerik chytne na první našlápnutí. Je od rána od pěti v práci, já doma uvařím a pak je to dovečera všechno jen na něm. Musím říct, že se snaží, byt je jak ze škatulky, nikde drobeček, děti obstarané, ale toho klidu asi moc není :think: Bohužel to momentálně jinak řešit nejde, hlídání nemáme, takže můžu jen ty odpolední, aby se někdo postaral o děti. Z toho telefonátu jsem dneska vycítila dost velkou nasranost z jeho strany, že takový překvápka po ránu fakt nemá rád. Já hlavně musím zaúkolovat školačku, aby když příjde ze školy dělala co má, nechala jsem jí na stole seznam jak hrom a nic :? No budou to muset dneska ještě nějak přežít. Anonymní 2,můj manžel se taky někdy chová jako magor, až se za něj kolikrát stydím, ale to nepředěláš u nás to jsou geny :(

• Citovat
  • Upravit
6661
16.4.14 09:39

Je zajímavé, že většina odsoudí otce, ale neřeší, proč byl naštvaný. Starší dítě místo dělání úkolů si sedí u PC a své povinnosti si nesplní. On se na ni zlobí, ale to ji měl zřejmě asi pochválit ještě, ne? Pak chce starší ve sprše mladší polít ledovou vodou, otec se naštve a polije tu starší. Nevíme, jak se to u nich vyvíjelo, co se dělo, proč se ta situace tak vyhrotila. Ale hned je špatný otec. Předpokládám, že děti až zase tak malé nejsou, když jedno chodí do školy a druhé do školky. To už většina žen pracuje. Ono ze začátku dá práci si na tu změnu zvyknout a zavést nějaký řád. Pokud i zakladatelka chodí do práce nad rámec smlouvy a manžel se o tom, že jde navíc do práce, dozví ráno z papíru na stole, taky není OK. Aby to šlapalo, je potřeba komunikovat a na všem se domlouvat, pak není problém.

Příspěvek upraven 16.04.14 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria