Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je těžko, je zima, nemůže se nikam chodit, setkávat se s lidma a tak se sedí u novin a internetu a pak to takhle dopadá.
Jak by asi zjistil, koho jste volili?
Nejde mu vymyslet nějaká zábava?
No nějakým kouzlem je potřeba ošetřit jeho úzkost, frustraci a pocit bezmoci.
Žije sám? Jak to má s prací? Jak to má s nějakými volnočasovými aktivitami?
Je v širším příbuzenstvu někdo, s kým se má rád a dá na něj/ní (potomci to většinou nebývají)
Máte to odkejvat, souhlasit a neřešit. Zbytečný čas a energie přesvědčovat přesvědčené. A k volbám jděte a volte koho chcete. Nemá Jak dokázat, že nevolite to jeho.
Mám podobně pošahaného kamaráda. Teď už spíš bývalého. Volič SPD by měla být diagnóza a vstupenka do troltlhausu.
@Cenarius to jsme právě zkoušeli, přikyvovat, odsouhlasit, to se ale pak chytne a spustí přednášku, protože si myslí, že nás to zajímá.
@ropucha 02 píše:
Mám podobně pošahaného kamaráda. Teď už spíš bývalého. Volič SPD by měla být diagnóza a vstupenka do troltlhausu.
Mně podobné věci psal kamarád. Čipy, násilné očkování, zabití 5 mld lidí, Piráti.
Příspěvek upraven 16.02.21 v 21:07
Manžela vydědit nemůže kvůli tomu, že má rozdílné politické názory a bude volit jinou stranu.
@Ou píše:
No nějakým kouzlem je potřeba ošetřit jeho úzkost, frustraci a pocit bezmoci.Žije sám? Jak to má s prací? Jak to má s nějakými volnočasovými aktivitami?
Je v širším příbuzenstvu někdo, s kým se má rád a dá na něj/ní (potomci to většinou nebývají)
Pokud studuje sociální sítě atd. Tak se dostane do takové sociální bubliny, kde všichni mají stejné myšlení. A opravdu každý kdo nesouhlasí je prostě „debil“, protože tam všude všichni jsou pro SPD, celý národ za ně bojuje! Atd. Atd. A pochybuju, že s ním něco z toho co píšeš nějak pohne. Podle vlastní zkušenosti. Člověk si musí udržovat nadhled a být přístupný i myšlenkám oponentů a to je sakra těžký.
Také jednoho takového znám.
Prostě bych mu řekla, že se s ním nehodlám o politice bavit a že mě nezajímá. Nebavila bych se s ním o tom.
@Ou žije s tchýní, nějak to zvládá, jde si dělat svoje.. práci má, chodí denně, volnočasové aktivity nemá, je rád doma. Na nikoho moc nedá, je takový alfasamec široké rodiny.
Vypnout mu televizi, internet..dat do ruky lopatu at jde neco delat ![]()
@topazio píše:
Mě podobné věci psal kamarád. Čipy, násilné očkování, zabití 5 mld lidí, Piráti.
Jojo, a 5G síť. A covid neexistuje ![]()
@Renca8 píše:
Vypnout mu televizi, internet..dat do ruky lopatu at jde neco delat
Nebo vnoučata na hlídání ![]()
@ropucha 02 píše:
Jojo, a 5G síť. A covid neexistuje
To také. Psal mi takové romány. Já mu dala vždy jen palec nahoru
, nechtěla jsem s ním diskutovat a pak jeho psaní přestalo, došlo mu, že o ty kydy nemám zájem.
Dobrý den, s mým tchánem je to poslední dobou neúnosné. Pořád dokola omílá témata typu uprchlíci, ve vakcínách je čip, ať se neopovažujeme očkovat, covid je vymyšlené spiknutí, Ilonka Čáková a začal už i citovat Lubomíra Volného a jede si v jeho fanklubu… Pořád dokola, nic jiného ho nezajímá. Vyhrožuje, že pokud nebudeme volit spd, vydědí manžela. Co máme s ním dělat? Snažíme se být slušní a ignorovat to, ale nedá se. Pořád volá a posílá odkazy, to stejné dokolečka. Prosím o radu. Děkuju.