Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jeden za 18, druhý bez 2 za 20! Tchán je větší a silnější, ale snacha si také ráda vyskočí! ![]()
@jege v čem si vyskocim? Kdyz do vás neustále něco kecá má blbe keci shazuje vás že jste neschopná a pořád dokola i před návštěvou která nepřijela za ním. Ono se to lehce řekne. A vy se snažíte to ignorovat neřešit.
@Anonymní píše:
@jege v čem si vyskocim? Kdyz do vás neustále něco kecá má blbe keci shazuje vás že jste neschopná a pořád dokola i před návštěvou která nepřijela za ním. Ono se to lehce řekne. A vy se snažíte to ignorovat neřešit.
Kromě ignorace a neřešení - což je správný postup. Je dobré smíření se s tím, že tchán už nikdy jiný nebude a že takový prostě je, brát to tak. Plus třeba zkusit se naučit jednat asertivně, či jak tu někdo nadhodil „sluníčkově/přehnaně sluníčkově“, to tyhle drsoně dost často zaskočí
.
Ale nenechala bych se vytáčet. Návštěvy si zvi tak, abyste u toho nemuseli mít dalšího člověka, který vaši debatu poslouchá
.
@Anonymní píše:
Já furt nechápu, jak má možnost zasahovat do rozhovoru s tvou návštěvou. To ti bez dovolení chodí do bytu? ![]()
@divine woman ne máme společnou zahradu. A když jsem venku krásné sedíme tam. On něco dělá a prostě se bez sudu připojí k diskusi, Přitom se ho nikdo na nic neptal. Jednou sem si vzala kamarádku k nám domů. pod okny máme lavičku a stůl on si tam sedl dal si kafe a pěkně poslouchal. No musela jsem zavřít okna. Nebo jednou večer jsem měla telefon. Volal mi bratranec že se bude dělat sraz rodiny po pár letech tak jsem byla nadšená a tak jsme si povídali. Seděla jsem v obejváku..Prostě telefonát s bratrancem nemám co skrVat že? A on asi seděl v kotelně a pěkně poslouchal. Druhý den se mě přítel zeptal s kým jsem nluvila prej s nějakým chlapem. A jak jsem seděla venku tak jsem se tchána zeptala slušně jestli přítelovi něco neříkal a on na mě noooo to víš ono to jde krásně vše hni slyšet když se bavíš v obejváku a já jsem v kotelně a blbě se smál. Samozřejmě že přítel věděl že to je fakt ten bratranec protože potom mluvil i s ním ale to je jen taková perla. nebo seidme doma příjem kafe povídáme si a mezi tím tchán sedí na lavičce a něco řekne k našemu rozhovoru. Není to starý dědek 49. Teď slaví přítel narozeniny a oba jsme se shodly že je budeme slavit na kluzišti. Že to ne hcem slavit na zahradě protože by to zase bylo pod policejním dohledem. Jo jednou jsem zkoušela byt nekonfliktní a mluvit s ním v klidu. Šlo to blbě ale šlo. Jen je problém v tom, že když on se chce hádat tak si vždy něco najde. Ať je to sušička, nebo zase že moc Peru, nebo naopak že je venku krásné proč neperu. Takove věci ignoruju.Ale to ignorování není taky dobrý protože toho to nasete taky no..
@Anonymní píše:
@divine woman ne máme společnou zahradu. A když jsem venku krásné sedíme tam. On něco dělá a prostě se bez sudu připojí k diskusi, Přitom se ho nikdo na nic neptal. Jednou sem si vzala kamarádku k nám domů. pod okny máme lavičku a stůl on si tam sedl dal si kafe a pěkně poslouchal. No musela jsem zavřít okna. Nebo jednou večer jsem měla telefon. Volal mi bratranec že se bude dělat sraz rodiny po pár letech tak jsem byla nadšená a tak jsme si povídali. Seděla jsem v obejváku..Prostě telefonát s bratrancem nemám co skrVat že? A on asi seděl v kotelně a pěkně poslouchal. Druhý den se mě přítel zeptal s kým jsem nluvila prej s nějakým chlapem. A jak jsem seděla venku tak jsem se tchána zeptala slušně jestli přítelovi něco neříkal a on na mě noooo to víš ono to jde krásně vše hni slyšet když se bavíš v obejváku a já jsem v kotelně a blbě se smál. Samozřejmě že přítel věděl že to je fakt ten bratranec protože potom mluvil i s ním ale to je jen taková perla. nebo seidme doma příjem kafe povídáme si a mezi tím tchán sedí na lavičce a něco řekne k našemu rozhovoru. Není to starý dědek 49. Teď slaví přítel narozeniny a oba jsme se shodly že je budeme slavit na kluzišti. Že to ne hcem slavit na zahradě protože by to zase bylo pod policejním dohledem. Jo jednou jsem zkoušela byt nekonfliktní a mluvit s ním v klidu. Šlo to blbě ale šlo. Jen je problém v tom, že když on se chce hádat tak si vždy něco najde. Ať je to sušička, nebo zase že moc Peru, nebo naopak že je venku krásné proč neperu. Takove věci ignoruju.Ale to ignorování není taky dobrý protože toho to nasete taky no..
Co je mu do toho kdy pereš? A že ho ignorování vytáčí by mi bylo úplně jedno…já bych na něj fakt úplně kašlala…zahrada nejde rozdělit nebo co? co kdyby bydleli ve dvojdomku cizí lidi?
Jestli chceš mít klid, nemáte jinou možnost než se odstěhovat. Tchán je ještě relativně mladý. Představ si, že tě takto bude vytáčet dalších 30 let.
@divine woman píše:
Jestli chceš mít klid, nemáte jinou možnost než se odstěhovat. Tchán je ještě relativně mladý. Představ si, že tě takto bude vytáčet dalších 30 let.
Přesně! Nebo zkusit kosa a kámen, t. j. přímou konfrontaci, pokud je ovšem 1/2 domu Vaše a nemůže Vás vyhodit. Zabít Tě nezabije a fyzické napadení bych okamžitě hlásil. Většinou jsou takoví „frajeři“ dost zbabělí a konflikt s polici opakovaně riskovat nebude.
Pokud je to fakt klasický dvojdomek, tak si myslím, že by neměl být velký problém to stavebně vyřešit tak, abyste si chránili lépe soukromí - plot mezi zahradami (nebo lépe dvoumetrová zeď
), odhlučnění společné stěny. Otázka je, jaké jsou majetkové poměry, např. zda je dům fakticky na katastru rozdělený na dvě jednotky, to samé pozemek… nebo zda tomu prostě jen dvojdomek říkáte a přitom je to dvougenerační bydlení.
@jege Mezi námi, mě by teda fakt vadilo, že ví o každém mém „prdu“. To nikdy nedělá dobrotu.
@divine woman píše:Žít s rodinou manželky, tak už sedím v base nebo jsme dávno rozvedení!
@jege Mezi námi, mě by teda fakt vadilo, že ví o každém mém „prdu“. To nikdy nedělá dobrotu.
Jenom manželčiny několikanásobné každodenní hovory se sestrou a obdenní s maminkou mě vytáčí do běla, ale tolerují to kvůli vynucenému několikaletému „domácímu vězení“, ovšem na místě zakladatelky bych už asi vraždil!
@Michelle_M ne je to dvojdomek. Ale není to jako klasický je to blbě řešené no. Nemáme v plánu tam bydlet do nekonečna. Několikrát jsem se s přítelem o tom bavila. mu to není lhostejné ale on ho zná a ví jaký je. Třeba teď jak jsme museli kupovat novou kuchyňskou linku. Nechtelo se mi do toho jako investovat do něčeho co prej jednou bude naše moc tomu nevěřím. Ale prostě musela jsem. Vrazili jsme do toho peníze, ale? Tchan že půlku zaplatí oni prej k narozeninám. Chtěli jsme si vzít hypotéku že bychom se odstěhovali do domečku protože ta novostavba to by jsme neutahli. jenže zase nemoc dcery prostě se to hromadí. No ještě jsem přemýšlela že bychom s mojí sestrou prodali ten velký barák na Moravě a následně si hned našli něco sveho. Ale prostě to vydržet. to je prave to. vydržet to. Zahrada rozpůlit nejde. Já vím že ho nezmenim. Dokonce jsem koupila i zatemňovací zavesi do oken do kuchyně aby tam nikdo neviděl. Ne holky já sem spíš ráda že si o tom můžu s někým popovídat svěřit se. Trošku to že mě opadne rozdycham to a zase bude na chvíli pokoj. Já vím že zabít mě nezabije..Ale říkala jsem si, že pokud mě fizicky napadne, tak z něj vytriskam tolik peněz že se z toho po..ere. ja sem vždy ráda kdZ jede na odpolední to je doma klídek, já si myslím že i tchyně má z něj respekt. Oni se málo kdo hádají..Ale když už tak to on jen zvýší hlas a ona sklapne.
@jege já už mela několikrát sto chutí mu říct ať zavře hubu že se ho na to nikdo neptal, ale to bych si nad sebou podkopala větev a bylo by po mě. Ono kdZ už je toho moc je toho moc. A nekdy fakt stačí když se bavíme třeba o politice taková kravina a já řeknu že je hloupost aby Babiš vedl star jako firmu, on hned a proč že je to blbost naopak že je to skvělé že vím ho*no. a já mu na to řeknu že já to prostě vidím jinak už se zatahují mračna a chystá se boj. Tak raději změním téma a on stejně začne útočit. Prostě totální blbost a on toho chce využít..a nebo to dělá proto aby se mě zbavil nevím no
Ty jsi ještě mladá a blbá. Sorry jako, ale to neumíš být zdvořilá? Nemusíš nikomu říkat, aby zavíral hubu. Stačí říct mile to je moje návštěva a přišla si popovídat se mnou, tak se nezlobte, ale půjdeme do kuchyně, obýváku…
@divine woman můžeš to říkat slušně a zdvořile a on ti odpoví že to je jeho takže si může dělat co chce a už je tu záminka k hádce. Já už nevím jak vám to mám vysvětlit když se bavíte slušně a řekněte to jemně že, tak to stejně nepomůže. Pokud se mu něco nelíbí tak to řekne naplno a nebere si servítky,,ale když se něco nelíbí mě, už je oheň na střeše protože můj názor stojí za ho*no..jedna kamarádka už přestala jezdit. Když už tak jen někde venku. Sama mi řekla že je to psychopat protože se do ní pustil protože měla jiny názor. On se tak chová i k cizím lidem. Perlička. byly jsme v OBI pro kuchyňskou pracovní desku, já jsem si vybrala jeden vzor přítel že se mu taky líbí tchyně a tchán si nakupovali svoje nepletli se do toho. Protože už měli nakoupeno šli ven. Nám to ale trvalo protože ten pán neměl čas takže jsme tam trceli asi dvacet minut.Mezi tím se přihnul tchán že co tu pořád děláme v obchodě plného lidí. Slušně jsem mu řekla že čekáme na toho pána aby nám tu desku nachystal a uřízl. Mezi tím ten pán přišla a omlouval se že toho má moc. Tchán na něj spustil že co je to za pracovní morálku, a další snůšku keců, že jsme zákazníci a on nás má obsloužit a prostě se do něj pustil. Já jsem se mezi tím omlouvala za něj. no ohromná ostuda. Nebo? Pritel byl v zahraničí a syn dostal neštovice ale opravdu strašný pr7beh měl dva měsíce. Tak jsem šla za tchánem zda mě odveze se synem na infekci do Budějovic že se mi to nelíbí. Holky jakou scénu tam na tom infekčním udělal. Bylo tusim půl jedné ráno. čekali jsme dokud nepřijde lékařka která přišla tak za patnáct minut. On se tam do ní pustil že co je to za doktorku že tu je malé mimino které potřebuje nutně doktora a podobný věci jak já jsem se styděla. Nakonec mu slušně řekla že nejsme jediní a do ordinace pustila jen mě. Tam jsem se jí začala omlouvat do zprávy napsala něco ze rocie poučení to jsem ji řekla že to je jen tchán. Jak já jsem se styděla za něj. Říkám s tímto člověkem neni výhra se pouštět do křížku.