Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak se seberte a jděte. Jinak se to vyřešit nedá. Jak se říká nejhorší je srážka s blbcem. A tys na něj narazila.
@divine woman píše:
Tak se seberte a jděte. Jinak se to vyřešit nedá. Jak se říká nejhorší je srážka s blbcem. A tys na něj narazila.
No, podle diskuze to spíš vypadá, že se potkali blbci dva ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata, omlouvam se za anonym ale jinak to nejde. nebudu tu rozepisovat všechno do podrobná, nebo by to bylo hodně dlouhé. Bydlime s přítelem ve dvojdomku s jeho rodiči. Kazdy máme svojí půlku. Svoji domácnost. Tchán i nám dost finance pomohli a za to jsem jim vděčná neříkám že ne. Ale tchán je hromotluk a už od pohledu budí respekt a on si toho je vědom. Jen on má svoji pravdu, a na nazor druhých reaguje výsměchem a je dost výbušný. Ale? Jen na slabší povahy. Na své starší bratry je on který drží hubu a krok. Teď k věci, tchán ani já jsme si nikdy nesedli, oba to víme, ale v rámci možností se respektujeme. Svůj názor si nechávám pro sebe protože vím, že by to byla zase obrovská hádka. Jednou jsem se dostali do křížku kvůli dcery tehdy měla (2) a spadla ji na ruku železná branka. Já jsem to neviděla protože jsem byla doma venku byl jen tchán a přítel. Měla polámané prstíky na ruce což jsem vyběhla a impulsivně jsem dala příteli jasné najevo že ji měl hlídat. v tom se na mě tchán podíval pohledem že by mi jednou nejraději vrazil což bych druhou určitě dostala o stěnu (má ruce jak lopaty) a že to mám zopakovat tak jsem to řekla znova v ten moment byl u mě, ale já jsem zůstala stát na místě, když by nezařvala Tchyně, jednu by mi vrazil. V ten moment se ve mě něco zlomilo. Vím že mi asi za to budete nadávat že jsem vypočítává mrcha, ale, nelenila jsem, a uzavřela jsem si prostě pojistku co když by náhodou že? Nikomu jsem to neřekla.(odstěhovat jsme se nemohli ) a upřímně nevím zda by přítel odešel taky. No během pár let jsme měli sem tam menší rozepře ale vždy jsme si to slušně vyrikali. Ve stylu drž hubu a krok. Protože jsem věděla že by to stejně nedopadlo dobře. Moje maminka bydlí na druhém konci ČR. A nebyla na tom fizicky ani finančně dobře, takže nemohla jezdit za dětmi. Teď už je to lepší. A zeptala se mě, jestli by nemohla projet alespoň na týden. Já jsem měla velkou radost. Ale dneska přišel přítel a říká, kdy že ta máma má přijet, potřeboval bych to vědět alespoň týden do předu. Ptala jsem se ho proč se mě na to ptá že nevím že chodí do práce. Nakonec z něj vylezlo že se na to ptal jeho fotr. Že na ten týden odjede pryč. Dotklo se mě to. Ptala jsem se ho proč a on že prej nechce poslouchat chytré řeči mojí mámy a že se nechce hádat. On mě tak neskutečně vytočil. Tak jsem příteli řekla že to máme napíšu. Prej ne to nepiš. Říkám proč? Že je to uj fotr falešný? Ne norlane jsem ti máme napsala že raději přijedu spřijedu s dětmi já. A ptala jsem se přítele proč to jeho fotr neřekne mě? Prej no on se nechce hádat. příteli jsem řekla Tak se nemusí bát, máma nepřijede napsala jsem ji to. a ať se rozhodne buď to řekne on nebo mu to řeknu já. A teď otázka jak by jste mu to řekli? Víte já vím že mu to řeknu a seběhne se hádka a bůh ví jak to dopadne. Asi si budete říkat že nejsem normální ale vím na jisto, že mi jednu jebne a já se nechám. Ho clovek nemusí vyprovokovat, ono stačí říct mu svůj nazor. Já se úplně klepu od nervů. Jak se správně zachovat. Řady ať se odstehuji no mít na to finance už bych tam nebydlela
Anonymní víc co, já bych si myslela o tchánovi, své, ale na druhou stranu, bych ho nechala jet, a ještš s radostí, a měly byste klid.. Já teda už se na to dívám jinak.. Já bych než dohadování s takovým tchánem radši byla ráda, aby odjel teda pryč, a já měla klidný týden s mámou.. A když se nad tím, zamyslím, možná to by bylo lepší i pro vás.. nikdo by vám tam nedělal dusno.. Zase..maminka by přijela a on by tam dělal scény??? Proč, takto by byl klid..
Podle mě si to vyřešila blbě, ted bude na koni, že na to vyzrál, že maminka nedojede.. Měla si se na něho vyprdnout, nech si jede pryč.. a udělat si pěkný týden s mámou..|Spíš opačně.. vy jedete pryč.. joooo, to si užijem ![]()
@Anonymní píše:
@divine woman můžeš to říkat slušně a zdvořile a on ti odpoví že to je jeho takže si může dělat co chce a už je tu záminka k hádce. Já už nevím jak vám to mám vysvětlit když se bavíte slušně a řekněte to jemně že, tak to stejně nepomůže. Pokud se mu něco nelíbí tak to řekne naplno a nebere si servítky,,ale když se něco nelíbí mě, už je oheň na střeše protože můj názor stojí za ho*no..jedna kamarádka už přestala jezdit. Když už tak jen někde venku. Sama mi řekla že je to psychopat protože se do ní pustil protože měla jiny názor. On se tak chová i k cizím lidem. Perlička. byly jsme v OBI pro kuchyňskou pracovní desku, já jsem si vybrala jeden vzor přítel že se mu taky líbí tchyně a tchán si nakupovali svoje nepletli se do toho. Protože už měli nakoupeno šli ven. Nám to ale trvalo protože ten pán neměl čas takže jsme tam trceli asi dvacet minut.Mezi tím se přihnul tchán že co tu pořád děláme v obchodě plného lidí. Slušně jsem mu řekla že čekáme na toho pána aby nám tu desku nachystal a uřízl. Mezi tím ten pán přišla a omlouval se že toho má moc. Tchán na něj spustil že co je to za pracovní morálku, a další snůšku keců, že jsme zákazníci a on nás má obsloužit a prostě se do něj pustil. Já jsem se mezi tím omlouvala za něj. no ohromná ostuda. Nebo? Pritel byl v zahraničí a syn dostal neštovice ale opravdu strašný pr7beh měl dva měsíce. Tak jsem šla za tchánem zda mě odveze se synem na infekci do Budějovic že se mi to nelíbí. Holky jakou scénu tam na tom infekčním udělal. Bylo tusim půl jedné ráno. čekali jsme dokud nepřijde lékařka která přišla tak za patnáct minut. On se tam do ní pustil že co je to za doktorku že tu je malé mimino které potřebuje nutně doktora a podobný věci jak já jsem se styděla. Nakonec mu slušně řekla že nejsme jediní a do ordinace pustila jen mě. Tam jsem se jí začala omlouvat do zprávy napsala něco ze rocie poučení to jsem ji řekla že to je jen tchán. Jak já jsem se styděla za něj. Říkám s tímto člověkem neni výhra se pouštět do křížku.
No tak to prostě nedělej. Nebo on za tebou přijde s dotazem „Hele Maruš, co si vlastně myslíš o Babišovi?“ a nedá ti pokoj, dokud neuslyší tvůj názor, aby tě s ním mohl poslat do pr.dele? Takový člověk by ode mě prostě neslyšel nic jinýho než „dobrý den“. Trochu mám pocit, že ty prostě taky neumíš neříct mu svoje… Jak se chová k prodavači nebo k lékařce je jen a pouze jeho vizitka, ty se pak třeba můžeš omluvit a vysvělit, ale to je tak vše.
Anonymní, taky mi přijde, že jednáš docela splašeně.. Přece, to že tchán, chce odjet pryč, je pro vás pluc, co bys mu jako chtěla vyčítat.. Přece neřekl, ž e máma přijet nemůže..
Trochu mě přijde, že si taková, že i sama rozmícháváš. Nechápu, porč si to volala mámě, i ji přitěžovala.. a ted co jako tchánovi chete říkat..
Měla si ho nechat odjet a bylo by.. Máma by přijela, vy si užily klid, máma, by se necítila, že někde,, otravuje.. ted i ona má určitě těžkou hlavu co se u vás děje, přítel co má tátovi, říkat, aby teda odjel a nebo neodjel a věnoval se vám, když to stejně nechceš..
Jako neví, co máte mezi sebou jinak, ale toto co popisuješ, myslím, teda, že je splašené jednáni, a na všechny strany nějaké řešení..
Měla si tchána nechat odjet a všichni by byli spokojeni
@Janasas to je prave to, když bych ji noc neříkala, a ona by přijela dost by mě to štvalo jak se přetvařuje i ta tchyně. Jako a ní to není tak hrozný. jenže mě by to vadilo. Stejně mi máma napsala že mi to chtěla navrhnout sama že se tam necítí moc dobře. Pro mě plus alespoň vypadnu já. Ale já jsem mu několikrát řekla slušně svůj názor a nevidělá jsem v tom nic špatného a říkala jsem mu to slušně. že začátku. No a potom se to zhoršovalo čím dáím víc. Nemyslete si že to u nás vypadá že on se na něco zeptat a já ho pošlu do Zádele. to ne snažím se mu slušně odpověď. Ale vím, že více se sním bavit nejde. O tom Babišovi to jsem napsala jen jako takovou blbost co vehementně se snažil řešit. Takže vlastně já tam nemůžu mít svůj názor protože jediný on má názor a ten tam prostě platí. Žádný jiný ne. Pokud jen naznacite že máte názor jiný v konverzaci nebo řekne že to jde i jinak tak to je debata na půl dne. Dokáže vytáhnout věc starou sedm let a začne vám to vyčítat..a jede a jede..kdyz chcete odejít tak ještě řve že s vama neskončil. Jo jednou jsem mu řekla že po mě nebude řvát že nejsem jeho dcera, na to mi odpověděl že no to nejsi. Tak jsem mu řekla tak po mě neřvete..Prostě odporovat mu to se nesmí. Ono opravdu číst si o tom a prožívat to je něco úplně jiného no😔. Jen to prostě vydržet. ale děkuji že to semnou rozrbírate dost mi to pomáhá to překonat. Uvidíme jak se to zítra bude vyvíjet. Asi tomu nechám volný průběh. Jako že ať si myslí co chce nechci se zbytečné hádat. jen víte on si hraje na hrdinu ale přitom tohle mě do očí neřek a přitom měl tolik možností.
@Janasas ne já se s ním sama od sebe nebavím. to on se vždy vetře do diskuse a začne vám vnucovat s oni pravdu, a to už ti kteří ho znají buď najednou souhlasí aby se s ním nehadali nebo raději změní téma a on se potom cítí jako že je někdo. A musí mít poslední slovo to musí na to už jsem si zvykla to mi je tak v celku jedno. Jako já mám prostě ten pocit jako by se snažil mě vyprovokovat jinak si to nedovedu vysvětlit. Ale kvůli takovým blobstem. Prádlo sušička, nebo zbytky slepicím že prej když škrábu brambory mám ty sloupky uvařit než je dám slepicím. to jsou prostě pro normalniho Clooveka blbosti ale on to vehementně musí řešit a snažit se vyvolat hádku.
@Anonymní píše:
@Janasas to je prave to, když bych ji noc neříkala, a ona by přijela dost by mě to štvalo jak se přetvařuje i ta tchyně. Jako a ní to není tak hrozný. jenže mě by to vadilo. Stejně mi máma napsala že mi to chtěla navrhnout sama že se tam necítí moc dobře. Pro mě plus alespoň vypadnu já. Ale já jsem mu několikrát řekla slušně svůj názor a nevidělá jsem v tom nic špatného a říkala jsem mu to slušně. že začátku. No a potom se to zhoršovalo čím dáím víc. Nemyslete si že to u nás vypadá že on se na něco zeptat a já ho pošlu do Zádele. to ne snažím se mu slušně odpověď. Ale vím, že více se sním bavit nejde. O tom Babišovi to jsem napsala jen jako takovou blbost co vehementně se snažil řešit. Takže vlastně já tam nemůžu mít svůj názor protože jediný on má názor a ten tam prostě platí. Žádný jiný ne. Pokud jen naznacite že máte názor jiný v konverzaci nebo řekne že to jde i jinak tak to je debata na půl dne. Dokáže vytáhnout věc starou sedm let a začne vám to vyčítat..a jede a jede..kdyz chcete odejít tak ještě řve že s vama neskončil. Jo jednou jsem mu řekla že po mě nebude řvát že nejsem jeho dcera, na to mi odpověděl že no to nejsi. Tak jsem mu řekla tak po mě neřvete..Prostě odporovat mu to se nesmí. Ono opravdu číst si o tom a prožívat to je něco úplně jiného no😔. Jen to prostě vydržet. ale děkuji že to semnou rozrbírate dost mi to pomáhá to překonat. Uvidíme jak se to zítra bude vyvíjet. Asi tomu nechám volný průběh. Jako že ať si myslí co chce nechci se zbytečné hádat. jen víte on si hraje na hrdinu ale přitom tohle mě do očí neřek a přitom měl tolik možností.
já tě chápu, já mám docela tchána,, typu, pití, vulgarní, dokážu to pochopit, i fyzicky sem tam tchýni, ale třeba v tomto případě, si mylsím, že by vám udělal službu.. Mámě bych řekla, že odjel, že vás nechtěl poslouchat.. Nemusíte to třeba až tak brát, že jí říkaž, že ji tam nechce, a nebo tak.. ono zbytečně toto rozdmýcháváš.
Můžu být upřímná..??? trochu mám pocit, že mu nahráváš, že má radost, že tě votočí, zkus, to trochu jinak..
I jak ted, chtěl odjet.. fajn, výborně, jedte, nám to vadit nebude.. mě chápeš..
Když zase na něho naběhneš, a budeteš to řešit, tak bude na koni.. Protože maminka, nedojede, řekne si, že si prosadil svou a bude rád, že tě s prominutím nas.al
Tak pokud v tom nechceš žít dalších několik desetiletí, tak bych se odstěhovala…tohle se nezmění a já bych tam prostě nebydlela…
@Anonymní píše:
@Janasas ne já se s ním sama od sebe nebavím. to on se vždy vetře do diskuse a začne vám vnucovat s oni pravdu, a to už ti kteří ho znají buď najednou souhlasí aby se s ním nehadali nebo raději změní téma a on se potom cítí jako že je někdo. A musí mít poslední slovo to musí na to už jsem si zvykla to mi je tak v celku jedno. Jako já mám prostě ten pocit jako by se snažil mě vyprovokovat jinak si to nedovedu vysvětlit. Ale kvůli takovým blobstem. Prádlo sušička, nebo zbytky slepicím že prej když škrábu brambory mám ty sloupky uvařit než je dám slepicím. to jsou prostě pro normalniho Clooveka blbosti ale on to vehementně musí řešit a snažit se vyvolat hádku.
To pozor manželově babičce se kvůli syrovým slupkám z brambor přiotrávily 2 slepice, takže to není blbost a tchán má pravdu
Pořád nechápu, co řešíš
Mohla jsi mít od něj na týden klid, ale to né, to se zase jako urazíš, že odjede, ale vlastně ho tam nechceš, protože se nesnášíte, trochu schíza ![]()
Jo jenže já ty slupky slepicím nedávám 🤣 mám králíka ten je miluje. Mě nejde o to že se sebere a potáhne. Ale to co řekl že nechce poslouchat ty její chytré kecy prostě mě to vytocilo.
@Anonymní píše:
Jo jenže já ty slupky slepicím nedávám 🤣 mám králíka ten je miluje. Mě nejde o to že se sebere a potáhne. Ale to co řekl že nechce poslouchat ty její chytré kecy prostě mě to vytocilo.
upřímně, ty si to taky o něm myslíš
ne fakt, vyprdni se na to.. Jsou lidi, co pořád budou hučet, mrčet, nebudou s ničím spokojeni, když se všeho chytneš, tak budeš pořád naštvaná..
I s těma slupkama. odpovím já slepice nemám, mám králika a kašlu na dědu…
@Anonymní píše:
Tak proč jsi to psala? Já jen vysvětlila, proč to říkal
Řešíš žabomyší války, aneb nejde o to, co řekl, ale jak to řekl
Přijdeš mi fakt podobná s tchánem, ráda bys poslední slovo, ale u něj narážíš, působíš jako ten typ, co na každý řešení umí najít problém ![]()