Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,tak aby mi tchýně nesla malou 6tý den co je na světě pod studenou vodu,tak bych ji asi s prominutím nakopala do zadku !!
A říct,že si nepřála,aby se narodila,tak by byla nakopaná znova ![]()
A po tomhle by už malou viděla asi jen na fotkách.
I o tomhle tvůj přitel ví?
Jak to řešit? Jak už je tu napsáno omezit,nebo spíš zamezit s ní kontakt.Ano asi to půjde udělat těžko,ale toto je děs a to by měl i tvůj přítel pochopit!
Rodiče sice máme jen jedny,ale co je moc to je moc.
Já radši anonymně… moje tchýně je taky nezáviděníhodná, ale aspon není zlá, ale nechce hlídat, na návštěvu jezdí jendou za 2 až 3 měsíce, na děti stejně nemá čas, protože si musí popovídat s manželem - svým synem. Dětem k svátku vozí zásadně pyžamo! a k narozeninám a k vánocům se teda ptá a to musím uznat, že kupuje celkem hezký věci. Ale vadí mi, že nepřiveze nic jen tak… ani to podělaný ovoce nebo omalovánky… prostě nemáš svátek, nic nedostaneš. Za ní žádný banány ani nic jinýho nekupuju, v tomhle jsem asi drsná, ale starší dcera už to vnímá a už se kolikrát ptala, proč babbička XX vždycky pro ně něco má a babička YY nikdy nic. Tak jí jen řeknu, že není její povinnost jim cokolov vozit, ale že od babičky XX je to hezký a at si užívá to, že jim za to stojí.Dceři je 5 a mladší budou 2.
Jasně, že nemusí kupovat nic, ale …
A ještě doplním, že svojí mamce jsem už několikrtá řekla, že tchýni fakt nemůžu rozdejchat… sice mě chtěla usměrnovat, ale já si svoje názory obhájím a trpět celej život tím, že se budu přetvařovat před někým koho nesnáším… děkuju, ne
nezlob se , ale ja nesouhlasim s nazorem, ze by jsi mela navstevy jednou za mesic pretrpet, spise by sis mela uvedomit, ze jsi za dite zodpovedna a tim padem o nem rozhodujes, nechapu, kdyz Ti ho dala v 6 tydnech pod tu vodu, ze jsi ji ho vubec dal pujcovala, jinak Ti z vlastni zkusenosti mohu rici, ze kdyz se clovek snazi neco pretrpet bud to vede k frustaci, nebo si to za ni odnese partner a nebo to v Tobe jednou stejne bouchne
mmonica - právě, že už to bouchlo
min. týden volala k mojí mamině, že malou nezvládáme a že jí domluví návštěvu dětského psychologa. Někdy mi přijde, že se opravdu zbláznila.Nic takového jsem nikdy neřekla a že malá zlobí - tak to asi všechny děti. Asi jí to zase nakukali v tom jejich společenství, co řeknou, je svaté a přes to nejede vlak.Ona pak přijde s nějakou převratnou věcí - např. proč platíme tady nájem, když můžeme bydlet u ní???? Proč nejdu do práce, ona by šla do důchodu a malou hlídala? Nerozmluvíme jí to, až musíme opravdu důrazně říci, že je to náš život, nebo naše dítě, že si to uděláme po svém. To začne brečet, že jsme zlí, atd…návštěvy u nich musíme opravdu jen přetrpět, jinak nelze. Není to jen o hlídání…např.nechci,aby malou tahala k nim do společenství - a ona je všechny tedy pozvala k nim domů. Já řekla, že tam s nima nebudu, že se mi to nelíbí a druhý den se mnou nikdo nemluvil.Nebo s jídlem - vše si vozíme sebou, protože babička se neobtěžuje s vařením. Jezdím tam jenom kvůli přítelovi, má tam celou rodinu a je jasné, že se mu stýská. A nechci aby mi někdy vyčítal, že k našim jsme jezdili a k nim ne. No a hlavně tam má tátu, ten je fajn. Jen ta tchýně ![]()
Myslím, že k tomu přistupuješ jak nejlépe to jde
takže si stůj za svým, před každou návštěvou obal nervy a ono to nějak půjde. Hlavní je, že tam jedete za někým kdo je ti sympatický, to se pak lépe přežije i tchýně
… a na citové vydírání ti nezbude než si zvyknout, rest. naučit se to pokud možno nevnímat.
Holky a stalo se vam nekdy ze vase male ditko dostalo ve vasi pritomnosti pred vama od tchyne na zadek? Nemyslim placnuti prez rucicku ale takove to chytnuti za ruku, smejknuti a aspon 3× na zadek…ja svou tchyni a potazmo i tchana nemuzu uz taky vystat, dneska jsem pri ceste od nich uz v aute i brecela. Jsem tehotna tak mozna citlivejsi, ale dnesek me uz rozsekal a neslo jen o to dostani na zadek ale celkove z tech kecu, chovani…
Záleží na tom, čemu říkáš malé? Jestliže se mi na procházce vyškubne tříleták nebo starší a přes veškeré napomínání utíká na silnici, tak mu klidně naplácám i před mámou.
@inkakřivák píše:
Záleží na tom, čemu říkáš malé? Jestliže se mi na procházce vyškubne tříleták nebo starší a přes veškeré napomínání utíká na silnici, tak mu klidně naplácám i před mámou.
A neměla by to řešit ta máma, když je přítomna?
Já jsem konkrétně tuto situaci řešila i bez plácání a povedlo se, dceři je pět a bez rozhlídnutí silnici nepřejde ![]()
Jestliže má v ruce kočár, tak jasně vystřelím a situaci řeším sama i bez ní. Nejsem nesvéprávná a kdyby měla námitky, asi by se ozvala. A jestliže jsi nikdy nezažila situaci - zkusím, co to s nimi udělá - pak nevím, jak vysvětlit.
@inkakřivák píše:
Jestliže má v ruce kočár, tak jasně vystřelím a situaci řeším sama i bez ní. Nejsem nesvéprávná a kdyby měla námitky, asi by se ozvala. A jestliže jsi nikdy nezažila situaci - zkusím, co to s nimi udělá - pak nevím, jak vysvětlit.
O kočáru jsi tam nic nepsala, takže jinak. Pokud má kočár, TOBĚ se vytrhne dítě, dítě chytíš, přivedeš mámě, převezmeš kočár a máma si to vyřeší. Takhle bych to udělala já. Né každá by se ozvala, jelikož kdo má tchýni jako já, tak ozvat se znamená rozkol celé rodiny.
Jinak já dítě mám a situací jsem už řešila hodně.
@střízlik píše:
A neměla by to řešit ta máma, když je přítomna?
Já jsem konkrétně tuto situaci řešila i bez plácání a povedlo se, dceři je pět a bez rozhlídnutí silnici nepřejde
Jsem toho názoru, že za výchovu svých dětí nesou zodpovědnost vždy rodiče.
Příspěvek upraven 02.04.19 v 13:43
@střízlik A ta otázka?
U nás následuje trest ihned po skutku. Takže vytrhlo se mě, a porušilo v tu chvíli moje instrukce čili já trestám. Tak je to u nás, jak to má kdo jiný je jeho věc.
@inkakřivák píše:
@střízlik A ta otázka?
U nás následuje trest ihned po skutku. Takže vytrhlo se mě, a porušilo v tu chvíli moje instrukce čili já trestám. Tak je to u nás, jak to má kdo jiný je jeho věc.
Já jsem se na nic neptala. Trest ihned po skutku by snad následoval, ale od matky, nepředpokládám, že byla s kočárem kilometr daleko. Jestli se to u Vás řeší takto neberu ti to. U nás bych to vyřešila jak jsem psala výše. Myslím si, že moje řešení je lepší, ale to jen můj názor. Každý ať si to dělá jak chce.
Správně, já si zase myslím, že moje řešení je lepší, protože dítě porušilo můj příkaz a musí počítat s tím, že v tom případě následuje můj trest, protože když pak matka nebude nablízku, je tohle nutné taky řešit hned. Ale jak říkám, můj názor, moje volba.
A to jaká jsem tchyně, jo plácám se po ramenou, protože si myslím, že dobrá. Už jenom proto, že snacha sama už od září hlásí, že zase přijedou na vánoce na štědrý večer k nám. A to už potřetí v řadě. I svoje první vánoce po svatbě byli u nás, i první po narození vnoučete. Což si myslím taky o něčem svědčí.