Tchýně - bojím se o malou, co si myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.12.12 22:51

@Makinaa007 souhlasim, ja se utesuju, ze takhle muze syn videt, jak jednat se slozitejsim clovekem. Nechci, aby vyrustal ve skleniku. Ale rikam, v kontaktu jsou v 95% pod dozorem. Mne se to keca, tchyne je vetsinou 900 km daleko.

Anonymni E.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.12 23:33

Situace je to samozřejmě prekérní a jen ty víš, jak to všechno ne.
Pokud se týká jen toho, že malý dostal na zadek, tak bych to moc neřešila. Když mi hlídají babičky (mamka nebo tchýně) a děti zlobí a neposlouchají, tak jim na zadek taky dají. Ale babičky jsou to milované a děti se k nim/ a na ně vždycky moc těší, takže je otázkou, jak moc na zadek tvůj syn dostal a co všechno bylo kolem toho…
Já být tebou, tak zatnu zuby a pokud je nevídáte každý den, tak bych to čas od času překousla.

• Citovat
  • Upravit
bamba
15.12.12 23:35

Taky dám vnoučatům na zadek, když je hlídám a zaslouží si to.My jsme vůbec babi a děda tyrani. U nás se musí poslouchat a když ne, následuje adekvátní usměrnění. Ne, že bysme je bili od rána do večera, ale často je hlídáme a když je to nutné a nic jiného nepomáhá, plácnutí na prdelku zabere vždycky. I tak nás vnuci milují a dožadují se pobytu u nás.

• Citovat
  • Upravit
1047
16.12.12 01:38

Zakladatelko zjistovala jsi, proc mu placla? Mela bych takove pocity, kdyby to udelala druha babicka-tva mama? nechci se nikoho dotknout, neznam vase vztahy, ale me tak nekdy prijde, ze si nekteri zadelavaji hadky sami:-(uz jen tim, protoze to udelala tchyne, kdyby to udelala mama, tak by to neresili az tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
17.12.12 07:50

Moje máma by si to nedovolila a nikdy mu neplácla, ona nás taky nemlátila a šlo to, za to táta ten nešel pro facku daleko a pamatuju si jako dítě, že né vždycky to bylo fér, někdy jsme dostali jenom proto, že měl špatnou náladu atd. Ona ho hlídala pouze hodinu a i když tam jsme na návštěvě, tak si s ním nehraje a jenom ho pořád buzeruje. Takže si myslím, že mu dala na zadek hned aniž by mu něco vysvětlila. Chápu, když prarodiče hlídají vnuky a nic jiného nepomáhá jenom dát na zadek. Ale on je dost citlivka a hodně špatně bere, když dostane. Hodně mě ale překvapilo chování po tom jejím hlídání. Už k ní vůbec nejde, jak když jí nevěří a bojí se jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.12 18:59
@bamba píše:
Taky dám vnoučatům na zadek, když je hlídám a zaslouží si to.My jsme vůbec babi a děda tyrani. U nás se musí poslouchat a když ne, následuje adekvátní usměrnění. Ne, že bysme je bili od rána do večera, ale často je hlídáme a když je to nutné a nic jiného nepomáhá, plácnutí na prdelku zabere vždycky. I tak nás vnuci milují a dožadují se pobytu u nás.

Hm, tak pokud jsem spravne cetla, tak kloucek je docela malej, u nas jeste maly (1,5 roku) pres zadek nedostal a nedovedu si moc predstavit situaci, kdy by mohl.

Nastesti tohle resit nemusim, mama ani tchyne by dite nemlatily, nemaji to v povaze. Chapu, ze to zakladatelce vadi. Ja deti taky mlatit nechci.

Anonymni E.

• Citovat
  • Upravit
8937
17.12.12 19:28

Me by teda nevadilo, kdyby dala tchyne synovi na zadek, kdyz ho hlida a on si to zaslouzi, ale nechapu, proc to zapira. Ma ti narovinu rict, udelal to a to a dostal za to lupanec.
Jinak neporadim, jak se chovat a zda kvuli detem tchyni trpet pomlouvani, ja mam docela v poho, ma teda sve mouchy, ale kdo nema, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
17.12.12 20:27
@Anonymní píše:
Hm, tak pokud jsem spravne cetla, tak kloucek je docela malej, u nas jeste maly (1,5 roku) pres zadek nedostal a nedovedu si moc predstavit situaci, kdy by mohl.

Nastesti tohle resit nemusim, mama ani tchyne by dite nemlatily, nemaji to v povaze. Chapu, ze to zakladatelce vadi. Ja deti taky mlatit nechci.

Anonymni E.

Já ale nepsala, že je mlátím. Když je hlídám často a nic jiného nezabírá, tak plácnutí na zadek sna d až tolik neuškodí.

• Citovat
  • Upravit
8937
17.12.12 20:40

Je snad veliky rozdil dite zmlatit a nebo mu dat jeden lupanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.12 21:17
@bamba píše:
Já ale nepsala, že je mlátím. Když je hlídám často a nic jiného nezabírá, tak plácnutí na zadek sna d až tolik neuškodí.

No nevim jestli neuskodi, ale rozhodne to nema ucinek, uz vubec ne vychovny. Podle me k placnuti se uchyluje ten, kdo si nevi rady. A to neni chyba toho ditete.

Jeste jednou, tady se diskutuje o hodne malych detech a tam mi to prijde naprosto mimo je placnout.

• Citovat
  • Upravit
anonymni12
17.12.12 21:35

Jeezis, placnuti je mnohdy lepsi nez vysvetlovani :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Iji
249
18.12.12 09:37
@Anonymní píše:
No nevim jestli neuskodi, ale rozhodne to nema ucinek, uz vubec ne vychovny. Podle me k placnuti se uchyluje ten, kdo si nevi rady. A to neni chyba toho ditete.Jeste jednou, tady se diskutuje o hodne malych detech a tam mi to prijde naprosto mimo je placnout.

No jenom abys jednou nelitovala. Podle mě, je plácnutí na zadek účinější, než nějaký vysvětlování. A někdy to jinak ani nejde. Abys jednou díky vysvětlování a neplácání neměla nevychované dítě.

No nicméně plácnutí je výsada maminky a tatínka a tchýně by si to teda dovolit neměla, pokud to nemá zrovna povolený od rodičů. Takže pokud ještě lhala a nepřiznala to, v pořádku to určitě není. Takže bych jí taky děti nenechávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
18.12.12 13:42

@Iji S tímhle teda důrazně nesouhlasím - že dítě, které dostane na zadek je vychované. Naopak. Dítě, které na zadek nedostane, je důkazem toho, že všechno funguje tak, jak má. Že se nikdo nemusí uchylovat k zoufalým činům a dítěti naplácat. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.12.12 11:15
@Makinaa007 píše:
@Iji S tímhle teda důrazně nesouhlasím - že dítě, které dostane na zadek je vychované. Naopak. Dítě, které na zadek nedostane, je důkazem toho, že všechno funguje tak, jak má. Že se nikdo nemusí uchylovat k zoufalým činům a dítěti naplácat. :evil:

No to je každého věc, jak své dítě vychovává. Jedno plácnutí někdy je účinější, jak celý den vysvětlování. Dítě odkývne všechno, ale je otázka, kolik si z vysvětlování je schopno a ochotno vzít.
Taky je dost možné, že si dítě vše vymyslelo. Není to nic neobvyklého. Jeden s mých vnuků neustále tvrdil, že k nám nepůjde, bo ho děda mlátí. Děda na něj nikdy ruku nevztáhl.

• Citovat
  • Upravit
Iji
249
19.12.12 13:07

@Makinaa007 Tak plácnutí na zadek teda rozhodně není zoufalý čin. Tak pokud to vysvětlování u vás funguje, tak to ti jen přeju. Ale psala tu jednou jedna maminka, jak jí malej nadává a neposlouchá a dělá scény v obchodě a taky psala, že by ho nikdy neplácla a že do zblbnutí mu to vysvětluje. No takže tam už to teda nefunguje a kdyby ho plácla, malej by si dal příště pozor. Rozhodně bych svoje dítě nemlátila. Ale plácnutí přes zadek prostě podle mě funguje na 100%. Já něco řeknu 3X a když neposlechne, plácám. Teď už stačí, že to zopakuju 2X a prostě poslouchá. A já teda mám vychované dítě! Když vidím takové ty děti, co sekýrují rodiče a rodiče jedou přesně podle toho, co si dítě vymysí a dítě s rodiči zametá, tak tam je mi těch vysvětlujících rodičů oprvadu líto. No ale každý ať si vychovává svoje dítě po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová