Tchýně - bojím se o malou, co si myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
19.12.12 13:20

@bamba @Iji K vysvětlování něčeho dvouletému dítěti se taky moc nepřikláním. U mých dětí jsem zjistila, že vysvětlování i naplácání je k ničemu. A stojím si stále za tím, že řev a fyzické tresty jsou jen nervy rodičů (jsme jenom lidi, že, ale měli bychom se ovládat lépe než děti). Se vztekem si myslím, že je nejlepší je nechat vyvztekat. Rozhodně s sebou nenechám děti zametat, po dobrém nebo po zlém prostě poslechnout musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.12 13:37

Ahoj zakladatelko,
tvoje tchýně mi trochu připomína moji mámu. Mám ji fakt ráda, ale… Už od malička mám strach dát jí naši malou. Na hlídání jí malou svěřím jen do kočárku - to vím, že bude mezi lidma. Naši by si ji vzali i na celý víkend - ale raději ji dám k tchánům - prostě mám větší klid. Nemyslím, že by ji naši nějak ublížili, ale prostě se mi nelíbí metody, které mamka používá. No a táta se jí vždy ve všem přizpůsobil. Už jim to ani nevytýkám. Ale když k nim přijedeme, tak mám malou pořád na dohled - je to smutné, že?
Ještě si dovolím malou radu - zkus malému vysvětlit, že se babičky nemusí bát, že jsi pořád s ním (skutečně tam buď), ať se cítí bezpečne. A že babička byla vychovaná jinak a že to nemyslela zle. A za tchýní bych taky zašla a řekla jí, že se jí malý bojí. A že jí nechceš něco vyčítat, že jí máš ráda a že chceš, aby děti měly babičku, kterou budou milovat. Že malý je citlivý kluk a že prostě potřebuje jiný přístup, než který volí ona. Zkus zdůraznit hlavně to, že ji máte všichni moc rádi. U kamarádky to zabralo a všechno se vyřešilo :pankac:

• Citovat
  • Upravit
474
19.12.12 20:47

Ahoj tak to je hustý, že se bojíš nechat malou s vlastní mámou :think:. Problémy s tchýní jsem měla už předtím než děti byly, ona si vždycky něco našla. Např. ona je tlustá a já štíhlá a když jsme spolu začali chodit s manželem, tak mu řekla ať si nemyslí, že budu pořád štíhlá :roll: a ono hle i po dvou dětech moje váha je stále stejná a to jsou takové prkotiny pořád dokola. A já jsem z toho fakt už unavená, takže abych za ní šla a řekla jí, že jí mám ráda to asi nepůjde :?, protože to tak není. Snažím se kvůli dětem, ale vidíte, jak to dopadlo, ještě aby jim ubližovala :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová