Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dlouhá punčoška píše:
Dobré ráno, zajímá mě, jaká by měla být tchyně, kterou by jste chtěly.
Druhá otázka je, jestli by jste od fajn tchýně přijaly radu - citlivě podanou, hlavně týkající se výchovy dítěte. Nebo jestli vůbec ne. Děkuju
Mám parádní tchýni, její radu bych vzala a její názor je pro mě důležitý
Mám super tchýni…spíš je jak kamarádka…voláme si, píšeme, vídáme se skoro každý den. Pomůže kdykoliv…Do výchovy nám nemluví a děti miluje nade vše
Neměnila bych a jsem za ní vděčná ![]()
Takovou, jakou mam. Ma svy chyby, obcas ji vylozene hrabne, ale co uz. Bydli nad nama, miluje nasi dceru, rada s ni travi cas, venuje se ji. Obcas nadhodi neco jako radu, vetsinou je to spis diskuse - nekdy si z toho neco vezmu, ale vetsinou ji jen zajima, proc neco nejak delame kdyz ona by to delala jinak, tak se o tom bavime. Umi prijmout ze mame nekdy na neco jinej nazor, ja na oplatku nepatram a nekomentuju, jak se o malou stara kdyz ji hlida - pocitam ze dobre, mala se vraci stastna, primerene cista a netrpici hlady ci zizni, coz mi staci ![]()
@Junkyska píše:
Mám super tchýni…spíš je jak kamarádka…voláme si, píšeme, vídáme se skoro každý den. Pomůže kdykoliv…Do výchovy nám nemluví a děti miluje nade všeNeměnila bych a jsem za ní vděčná
Stejně
prostě se chová jako maminka. Ono ale je to oboustranne, když je snacha slečna dokonalá a těžko s někým vyjde a má potřebu o manžela „bojovat“, tak nepomůže ani svěcená ![]()
Příspěvek upraven 09.05.19 v 11:09
Mám skvělou tchýni, někdy něco poradí, ale nijak neřeší, jestli se tím nějak řídím nebo ne. Spíš poskytuje takovou tu podporu, že ať se děje, co se děje, tak tohle už zažila a bude to všechno dobrý, neboj…
Když se ale zeptám, tak ty její rady mají hlavu i patu a opravdu fungují. Nabídne pomoc, když odmítnu, vůbec jí to nevadí. Mám takovou představu, že budu také jednou taková tchýně…
@fera21 píše:
@Wani Já bych řekl, že i leckterá tchýně by chtěla snachu, která nevěří každé blbosti z internetu
To věřím, ale já mezi takové snachy nepatřím. ![]()
Moje tchyne je hodna, srdecna, milujici zena, coz je to hlavni. Uvitala bych, kdyby lepe pracovala s emocemi (mene plactivych scen/kriku) a byla akcnejsi, nechtela byt jen doma u TV /u sporaku. Ostatni jsou detaily.
S tím jakou mám tchýni já je lepší mrtvá nebo 2000 km daleko.
Mám fajn tchýni. A jinak se nepíše by jste, ale byste. Promiň, nemyslím to zle, ale bije mě to do očí.
@carola píše:
Mám fajn tchýni. A jinak se nepíše by jste, ale byste. Promiň, nemyslím to zle, ale bije mě to do očí.
No ono se nepíše ani tchýně ![]()
@Wani píše:
No ono se nepíše ani tchýně
Pravda, myslela jsem si to, ale nebyla jsem si úplně jistá. Tak už vím. ![]()
@Bubla_Bučková Jo přesně tak
Pomáháme si navzájem a tak to má být…žádné boje ![]()
Takovou tchyni mám, do ničeho se nám neplete, nedává nevyžádané rady, nechodí na neohlášené návštěvy a je vždy připravena hlídat
Máme dobré vztahy od začátku, je jako moje druhá mamka. Jsou sice i věci, které mě na ni štvou, ale jsou to jen drobnosti, nikdo není dokonalý, že ![]()
Moje tchyně je skvělá. Rady přijímám jen a pouze na vyžádání, a to ne jen od tchyně, ale od kohokoliv.
@warita nemame my stejnou matku? O zadne sestre tedy nevim, ale jinak… jak kdyz to pisu ja.
jinak nase matka jeste pak prijde domu a pred tatou breci, to je ted novinka. Ale me serve to je v pohode…asi prechod…