Tchyně - jsem zaujatá? Privlastňuje si dceru.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.5.19 11:23
@Rezii píše:
Jen jednu radu. Dekuj bohu za to že malá bude mít skvělou babičku. Až budeš mít druhé, třetí, přejdou tě trochu hormony a budeš taky chtít s manželem na romantický víkend do Paříže bez dětí- ještě budeš za tuhle paní prstickem hrabat. Zkus ji v této fázi nenastvat a neodehnat ji od sebe. Abys pak neplakala v jiné diskusi ,nikdo nám nepohlídá'…

Vůbec, to hranici s harašením. Měla si udělat další dítě na starý kolena a hotovo. Jednou se může stát, že ta tchýně bude malou navádět proti nim. To se stalo mě. A trvalo dlouho- půl roku a odstěhováním se do zahraničí aby moje dítě byli moje. Aby mělo režim, výchovu podle mých názorů a podobně, jelikož zastáváme s manželem jiné hodnoty výchovy a ne jako za komunistů. Dnes je jiná doba. Nejdříve mi bylo říkáno, jen si jdi do práce jen tohle a tamto. A pak to zkoncilo tím, že ho učili lhát, být egoistou nemyslet na druhé, a v neposledni řadě když jsem si všimla divného chování tak mi před ním říkali že má prdlou matku a že dědeček je lepší než táta. Takže bacha. Máte děti, ať jsou s rodiči. Na to jsme si je dělali. Až odrostou, budeme mít dost prostoru jít si tam a tam. Ale omezenost nepociťuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.19 11:29
@Aninka15 píše:
Ignoruje me ,takze ji to muzu rict slusne treba dvacetkrat a stejne si bude delat co chce ,je to její domacnost a domov ..

To znám perfektně! Mám totéž doma. Čtu sice jen tento komentář, ale soudím, že jde o neschopnost slušného jednání a respektu k tobě. Mám to za sebou. Nepomohlo nic. No communication. Anebo jo jo a nic. A nebo ty jsi histerka, co řešíš. Prostě drzost a nerespekt. Ale jakmile se nejelo podle jejího… histericke scény, navádění rodiny proti. No škoda mluvit. Co pomohlo, nejdříve prášky na nervy, a pak odstěhovat 1000 mil daleko a hluboká ignorace. Dnes zavolá a přes telefon intrikuje, lže. Hraje komedie. Fuj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.19 11:32
@terien píše:
Ale prosím tě, netvrď, že si vezme dítě ven do kočárku když jí řekneš, že si to neprejes. Děláš z ní semetriku jenom proto, že stojíš jako Y a neumíš otevřít pusu.

To je pravda, ale kdo chce nuceně žít v rozepřích. Stále tě nutí bojovat. Na to jsem se mohla vybodnout a padala co nejdál to šlo s celou rodinou.

• Citovat
  • Upravit
80286
26.5.19 14:30

Prosím tě : HYSTERIE, HYSTERKA. To i strašně rve oči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.19 14:19
@rena621 píše:
Jsi ted plna hormonu tak vidis vse cerne. Chci tvou tchyni!… Ja jsem nestastna z toho ze babicky nejevi zadny zajem o vnucku. Nevi nic o ni kdyz ja nereknu nesnazi se vubec vytvorit si vztah. Po hodine u nich na navsteve vidim ze se tesi az vypadneme. Oni chcou klid. Ja pomoc nezadam ale mohli by se zajimat trochu o ni. Nevi co rada papa jake knizky se ji libi. Oblibenu pohadku pisniku. Vubec nic. Chce se mi z toho brecet. Vaz si co mas opravdu. Co bych ja za to dala.

Jaké hormony panebože? Takže až malá bude mít 5 let a problém bude setrvávat bude to stále hormony? Tohle je přesně důvod, proč se neptat na názor na těchto nebo podobných stránkách. Je sice fajn mít babičku pro své dítě, ale všechno má svá pravidla a meze. S tchyní jsem měla podobný problém, že měla tendence kecat do výchovy. Jak to dělala ona před čtyřiceti lety atd. Chvíli se to vydržet dalo, taky jsem si říkala, že je to skvělá babička, ale pak to vygradovalo a nastala hádka. To se teprve ukáže jaký člověk vlastně je a co všechno Vám dokáže říci. Každopádně Vám rozumím a rozhodně to řešit, protože to jinak nedopadne vůbec dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.19 14:21

Jaké hormony?

Jaké hormony panebože? Takže až malá bude mít 5 let a problém bude setrvávat bude to stále hormony? Tohle je přesně důvod, proč se neptat na názor na těchto nebo podobných stránkách. Je sice fajn mít babičku pro své dítě, ale všechno má svá pravidla a meze. S tchyní jsem měla podobný problém, že měla tendence kecat do výchovy. Jak to dělala ona před čtyřiceti lety atd. Chvíli se to vydržet dalo, taky jsem si říkala, že je to skvělá babička, ale pak to vygradovalo a nastala hádka. To se teprve ukáže jaký člověk vlastně je a co všechno Vám dokáže říci. Každopádně Vám rozumím a rozhodně to řešit, protože to jinak nedopadne vůbec dobře.

• Citovat
  • Upravit
1878
13.12.19 14:44
@Anonymní píše:
Jaké hormony panebože? Takže až malá bude mít 5 let a problém bude setrvávat bude to stále hormony? Tohle je přesně důvod, proč se neptat na názor na těchto nebo podobných stránkách. Je sice fajn mít babičku pro své dítě, ale všechno má svá pravidla a meze. S tchyní jsem měla podobný problém, že měla tendence kecat do výchovy. Jak to dělala ona před čtyřiceti lety atd. Chvíli se to vydržet dalo, taky jsem si říkala, že je to skvělá babička, ale pak to vygradovalo a nastala hádka. To se teprve ukáže jaký člověk vlastně je a co všechno Vám dokáže říci. Každopádně Vám rozumím a rozhodně to řešit, protože to jinak nedopadne vůbec dobře.
v podstate souhlasim… osobne nesnasim vnucovani…at si tchyne radsi poridi dalsi dite, treba adoptuje, nebo psa… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.21 20:34

Zakladatelko, jak to dopadlo? Mám tak trochu podobný problém, tak by mě to zajímalo…

• Citovat
  • Upravit
494
28.4.21 06:23

Tchýně to přehání, jen co je pravda :roll: Má druhou stranu, lepší tato varianta, než aby to bylo opačně. Je tu spoustu maminek, které ne jen, že nemají hlídacķ babičky, ale dokonce mají babičky, které se o vnouče vůbec nezajímají.
Je, jak já bych byla šťastná, kdyby by babička sama od sebe řekla, že chce na pár dní hlídat! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
28.4.21 08:15

@M197 z obou extremu bych si osobne vybrala radsi nezajem… je s tim min starosti. Ano, hlidani je fajn, ale urcite se da resit i jinak. Kdyz si treba vypomuzou dve kamosky, je s tim mnohem min nervu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
28.4.21 10:42
@ModraJeDobra píše:
@M197 z obou extremu bych si osobne vybrala radsi nezajem… je s tim min starosti. Ano, hlidani je fajn, ale urcite se da resit i jinak. Kdyz si treba vypomuzou dve kamosky, je s tim mnohem min nervu. :)

Je pravda, že co jsem se posledního půl roku blíže seznámila se sousedkou (teď už kamarádkou), navzájem jsme si s hlídáním za těch 6 měsíců vypomohly víc, než babičky za 3 roky :D
Ba ne, pokud budu úplně spravedlivá, syn už byl u babičky 2× na víkend. Někdo nemá ani to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
4.5.21 21:59
  • Citovat
  • Upravit
1878
4.5.21 23:08
@M197 píše:
Je pravda, že co jsem se posledního půl roku blíže seznámila se sousedkou (teď už kamarádkou), navzájem jsme si s hlídáním za těch 6 měsíců vypomohly víc, než babičky za 3 roky :D
Ba ne, pokud budu úplně spravedlivá, syn už byl u babičky 2× na víkend. Někdo nemá ani to.
:mrgreen: ono je tech trecich ploch u stejne generace proste asi min… :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
4.5.21 23:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.5.21 07:54
@cernaselma píše:
https://www.lifee.cz/…_224547.html:roll:

Tohle se tu děje běžně… :mrgreen:, každou chvíli najdeš na podobných stránkách příběh, co má základ tady…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová