Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aninka15 píše:
Ignoruje me ,takze ji to muzu rict slusne treba dvacetkrat a stejne si bude delat co chce ,je to její domacnost a domov ..
To znám perfektně! Mám totéž doma. Čtu sice jen tento komentář, ale soudím, že jde o neschopnost slušného jednání a respektu k tobě. Mám to za sebou. Nepomohlo nic. No communication. Anebo jo jo a nic. A nebo ty jsi histerka, co řešíš. Prostě drzost a nerespekt. Ale jakmile se nejelo podle jejího… histericke scény, navádění rodiny proti. No škoda mluvit. Co pomohlo, nejdříve prášky na nervy, a pak odstěhovat 1000 mil daleko a hluboká ignorace. Dnes zavolá a přes telefon intrikuje, lže. Hraje komedie. Fuj.
@terien píše:
Ale prosím tě, netvrď, že si vezme dítě ven do kočárku když jí řekneš, že si to neprejes. Děláš z ní semetriku jenom proto, že stojíš jako Y a neumíš otevřít pusu.
To je pravda, ale kdo chce nuceně žít v rozepřích. Stále tě nutí bojovat. Na to jsem se mohla vybodnout a padala co nejdál to šlo s celou rodinou.
Jaké hormony panebože? Takže až malá bude mít 5 let a problém bude setrvávat bude to stále hormony? Tohle je přesně důvod, proč se neptat na názor na těchto nebo podobných stránkách. Je sice fajn mít babičku pro své dítě, ale všechno má svá pravidla a meze. S tchyní jsem měla podobný problém, že měla tendence kecat do výchovy. Jak to dělala ona před čtyřiceti lety atd. Chvíli se to vydržet dalo, taky jsem si říkala, že je to skvělá babička, ale pak to vygradovalo a nastala hádka. To se teprve ukáže jaký člověk vlastně je a co všechno Vám dokáže říci. Každopádně Vám rozumím a rozhodně to řešit, protože to jinak nedopadne vůbec dobře.
Jaké hormony panebože? Takže až malá bude mít 5 let a problém bude setrvávat bude to stále hormony? Tohle je přesně důvod, proč se neptat na názor na těchto nebo podobných stránkách. Je sice fajn mít babičku pro své dítě, ale všechno má svá pravidla a meze. S tchyní jsem měla podobný problém, že měla tendence kecat do výchovy. Jak to dělala ona před čtyřiceti lety atd. Chvíli se to vydržet dalo, taky jsem si říkala, že je to skvělá babička, ale pak to vygradovalo a nastala hádka. To se teprve ukáže jaký člověk vlastně je a co všechno Vám dokáže říci. Každopádně Vám rozumím a rozhodně to řešit, protože to jinak nedopadne vůbec dobře.
@Anonymní píše:v podstate souhlasim… osobne nesnasim vnucovani…at si tchyne radsi poridi dalsi dite, treba adoptuje, nebo psa…
Zakladatelko, jak to dopadlo? Mám tak trochu podobný problém, tak by mě to zajímalo…
Tchýně to přehání, jen co je pravda
Má druhou stranu, lepší tato varianta, než aby to bylo opačně. Je tu spoustu maminek, které ne jen, že nemají hlídacķ babičky, ale dokonce mají babičky, které se o vnouče vůbec nezajímají.
Je, jak já bych byla šťastná, kdyby by babička sama od sebe řekla, že chce na pár dní hlídat! ![]()
@M197 z obou extremu bych si osobne vybrala radsi nezajem… je s tim min starosti. Ano, hlidani je fajn, ale urcite se da resit i jinak. Kdyz si treba vypomuzou dve kamosky, je s tim mnohem min nervu. ![]()
@ModraJeDobra píše:
@M197 z obou extremu bych si osobne vybrala radsi nezajem… je s tim min starosti. Ano, hlidani je fajn, ale urcite se da resit i jinak. Kdyz si treba vypomuzou dve kamosky, je s tim mnohem min nervu.
Je pravda, že co jsem se posledního půl roku blíže seznámila se sousedkou (teď už kamarádkou), navzájem jsme si s hlídáním za těch 6 měsíců vypomohly víc, než babičky za 3 roky ![]()
Ba ne, pokud budu úplně spravedlivá, syn už byl u babičky 2× na víkend. Někdo nemá ani to.
@M197 píše:
Je pravda, že co jsem se posledního půl roku blíže seznámila se sousedkou (teď už kamarádkou), navzájem jsme si s hlídáním za těch 6 měsíců vypomohly víc, než babičky za 3 roky
Ba ne, pokud budu úplně spravedlivá, syn už byl u babičky 2× na víkend. Někdo nemá ani to.
@cernaselma píše:
https://www.lifee.cz/…_224547.html
ta by jela…
![]()
@cernaselma píše:
https://www.lifee.cz/…_224547.html
Tohle se tu děje běžně…
, každou chvíli najdeš na podobných stránkách příběh, co má základ tady…
Vůbec, to hranici s harašením. Měla si udělat další dítě na starý kolena a hotovo. Jednou se může stát, že ta tchýně bude malou navádět proti nim. To se stalo mě. A trvalo dlouho- půl roku a odstěhováním se do zahraničí aby moje dítě byli moje. Aby mělo režim, výchovu podle mých názorů a podobně, jelikož zastáváme s manželem jiné hodnoty výchovy a ne jako za komunistů. Dnes je jiná doba. Nejdříve mi bylo říkáno, jen si jdi do práce jen tohle a tamto. A pak to zkoncilo tím, že ho učili lhát, být egoistou nemyslet na druhé, a v neposledni řadě když jsem si všimla divného chování tak mi před ním říkali že má prdlou matku a že dědeček je lepší než táta. Takže bacha. Máte děti, ať jsou s rodiči. Na to jsme si je dělali. Až odrostou, budeme mít dost prostoru jít si tam a tam. Ale omezenost nepociťuji.