Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to bych jí je asi taky dala rovnou, aby si pak nestěžovala že nejsou tak bílé jako když ti je dala…
Hele já ti do toho nechci vůbec kecat
chápu že tě to naprosto rozčiluje ![]()
Ale poznávám sebe v tom tvém vyprávění a svou tchýni
ačkoliv naše rodinné vztahy jsou celkem prima :_)
Zkus to s ní vydržet v rámci možností, na šestinedělí si tedy raději udělejte doma barikádu
ale neboj se, až bude miminko na světě tak už si ji ukočíruješ sama!
ona přeci jen pochopí že když říkáš 10× NE tak myslíš NE a ne ANO!
Jen se tím zkus nenechat rozhodit teď
jo???
nohy nahoru, klid, z peněz si nic nedělej, nějak bylo nějak bude
, hlavně abyste byli s miminkem v pořádku! ![]()
A buď ráda že tě chlap podpoří ![]()
Pěkná diskuse ![]()
Nevim jestli se spíš smát nebo valit oči. Stejně je neuvěřitelné,jak lidi, co vychovávali děti před 40ti lety si myslí, že jsou stále v obraze. To už je přeci delší doba těch 40 let, než když ty teď budeš vychovávat své prní
Je to už 28 let,co mě mamka porodila (ona je zlatá, nedělá nic,aniž by se před tím nezeptala, do ničeho nemluví ) a sama přiznává,že už si nepamatuje pořádně.A i když už má s dětmi zkušenost, znovu se učí a tak.Doba je jinde.
Nevím, jaká by byla moje tchýně, bydlí na jiném kontinentu.Ale je to taková rázná paní, tak můžu být možná ráda
![]()
Držím palce. Hlavně se nenech vytáčet. I ona by měla pochopit,že takovéhle situace vám mohou jen uškodit.
což ona to tak dopadne,že to nebudeme používat a nebo že si to od ní nevememe,jen to je zas ta její pomoc,chce pomoc,ale kupuje včechno co mi nechceme
mabit píše:
já bych ty oblečky prodala,ale budu je muset vracet,už mě na to upozorňovala
Tak to jsem se pobavila
Vrať jí je rovnou a nakup si podle svého. Nebo pokud nechceš dělat zle, prostě je mimču nedávej a pak vrat nové.
Já občas taky dostanu od tchýně něco, co není podle mého vkusu, tak prostě nedávám, mám to v záloze, kdyby náhodou se stalo, že mám všechno ostatní na šnůře.
Možná bych si ty věci nechala jako záložní, pokud budeš mít mimi blinkací, budou se hodit ![]()
holka mě chce ta tchýně snad zabít
před chvilkou mi volala a poučila mě o tom,že jsem povina jí ( k ní domu) dávat miminko od 1 roku na 3 dny v tahu 1× za 14 dní
tak jsem jí řekla,že pěkně kecá a že nic takovýho v zákonech není a že jestli mi nepřestane do všeho mlet tak malýho nedostane nikdy…a ona že mě dá k soudu
jak já se už těším
to je fakt mimo
Jak na něco takovýho přišla? Žádná taková povinnost neexistuje, zrovna nedávno se tu něco takového řešilo v jiné diskuzi. Je ta ženská duševně v pořádku?? Tak jen ať se jde ztrapnit k soudu!
Jaké právo?Kde na tom byla?Není opilá,že tak kecá
?Bez urážky a s nadsázkou.To by jí žádný soud neuznal..
Mmch,já svoje děti „půjčuju“ babičkám většinou jen,když někam potřebuju jít - lékař apod.Jen tak Emičku ještě neměla ani jedna,ani druhá strana.
no já nevím,ona si to snad plete,to až řeknu večer chlapovi tak se posere
no to ona má zas nějakej skrat,protože už všera to zkoušela že si veme miminko na chalupu na 3 dny tak jsem jí řekla,že neveme,tak ona mě asi chtěla zastrašit
mě s tý báby jednou trefí
to mám doma snad jen já ![]()
Nic si z toho nedělej,hlavně se nestresuj a nenervuj.Nejprv budeš kojit,potom přijde období separační úzkosti a dítě se od Tebe nehne ani na krok,nebudeš bez dítěte moct jít ani na záchod
Ten řev nevydrží,bába jedna stará,brzy ji to přestane bavit ![]()
Když nejde zakročit jinak,vůbec s ní na toto téma nediskutuj,přejdi to mlčením a mysli si svoje ![]()
ne, já budu v klidu,ale chlap půjde večer k maminco a dost jasně jí řekne ať nám políbí prdel a věřím tomu že tam půjde rád
![]()
holčiny - koukám, že s tchýněma to fakt není jednoduchý…ta moje není zas tak hrozná, ale dalo by se to popsat jako „skrytá hrozba“ ![]()
Představte si, že když jsem se jí snažila vysvětlit, že v šestinedělí nebudou návštěvy na denním pořádku a že hlavně prvních 10 dní je potřeba, aby měla mamina a mimčo doma klid a pohodu, tak mi na to řekla - tak mi toho našeho kluka (má na mysli mého přítele
) pošli DOMŮ
, svůj pokojík tam pořád má, postýlka je taky stále připravená, ať máš klídeček, já už se o něj postarám…
![]()
Chvíli mi trvalo, než jsem se vůbec zmohla na nějakou reakci… ![]()
Neporadily byste, jak jí vysvětlit, že její „chlapeček“ je doma tam, kde je jeho žena a dítě?
![]()
Ona není zlá, jen taková prostší a mám pocit, že je to někdy ještě horší, než když máte proti sobě skutečně zákeřnou osobu… ![]()
Souhlas s Janou206.Hoď se do klidu, kašli na nervy, soudně ti dítě „sebrat“ nemůže. Ale:
https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
Tady někdo řešil něco podobného, přečti si příspěvek od anonymní ve 13:53.
Nejsem právník, ale myslím, že bys neměla prckovi upírat babičku, i když je to přinejmenším divná paní. Ale jak píšou holky, pokud budeš kojit, není důvod, aby byla babča tak akční v hlídání.
jéé tak to na minulé návštěve moje tchýně taky řekla něco v tom smyslu, že tam má Petr taky rozestláno když bude potřebovat.Ale je v pohodě tak doufám, že to byl jen zkrat, dál jsme to nerozváděli a už se k tomu nevraceli.Ten můj by stejně nešel, je rád doma s námi, ikdyž zatím tady nikdo neřve, tak uvidíme co vydrží ![]()