Tchýně má zájem jen o jedno z mých dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4622
3.11.21 07:56
@MMK píše:
Všem děkuji za postřehy. Kromě toho, že jsem se dozvěděla, že musím být ta nejhorší snacha na světě. Je zajímavý postřeh, že tchýně už je prostě starší a nezvládá to. To mě upřímně nikdy nenapadlo. Vzhledem k tomu, že když jde dcera s tchýni tak cizí si myslí že jde matka s dcerou 🙈 tak ji beru jako mladici a nepřipouštím si že i ona stárne. Navíc když mi hlídání té mladší nabízí i tchynina maminka, tedy prababička ( ale tam zajdem jen na návštěvu nebo ji vemu ven, to si myslím že je na prababičku hodně velký zápřah)Všichni ostatní příbuzní jak z mé strany tak z manželovi strany mají stejný přístup k naší druhé dceři jako měli k té první.. a) jsou z ní hotoví a mohli by se s ní umazlit (zejména prababičky), nebo b) ji mají úplně na párku a čekají až vyroste (manželova sestra nemá ráda mimina a sama děti nemá a nechce, ale má úžasný vztah s tou starší a už se s ní domlouvá, co podniknou i s tou mladší až povyroste), nebo c) moji rodiče prostě budují vzah s druhou vnučkou stejně jako s tou první.. krůček po krůčku. Takže prostě nechápu tu tchýni a její změnu, kdy se mohla s té straší pos** když byla v tomhle věku a na tu mladší kašle. Nesedí mi to prostě, nechápu to a mrzí mě to. Nejlepší bude si promluvit přímo s ní a třeba se to zlepší a alespoň jsem připravená na možné varianty, včetně té nejhorší snachy na světě :D

A co chces jako slyset? Treba ma tchyne radsi tu strasi, ale casem se to muze i zmenit. Me nikdo druhou rocni dceru, nehlidal. Ac tu strasi ano. Sama moje mama mi rekla, ze strasi dcera je jeji srdcovka, jo zamrzi. Ale co uz. Ted kdyz ma mala uz 3 vse vnima a chce jet taky. Ona se jim do toho auta nacpe sama :mrgreen:, nemusim nic. Vidim na mame, ze by radsi jen starsi, protoze je to POHODLNE. A na veku babicek, zalezi ac vypadaji dobre. Moje mama se v 55 nechce crcat s mimcem, to stejny tchyne. Takovy je zivot a nic s tim nenadelas, nemuzes nekoho k necemu nutit. A verim, ze az tvoje mensi povyroste a bude chtit jet s babi, tak ji babi neodmitne.
P. S. A nic si nedej s reci, ze mas holky moc od sebe. Ja ma holky 4,5 roku. A maji spolu krasny vztah, mala se me pta, kdy uz prijde segra ze skoly. Velka za ni hned leti a bere ji do party se spoluzackama. Umi si obe spolu krasne hrat. Jo i se postekaj, ale ta laska tam je porad. Nevim, co bude za par let, ale to nevi nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12645
3.11.21 08:39
@Nevimproctujsem píše:
Holky ale mne prijde, ze vy taky obcas ctete jen to, co se vam hodi a rovnou delate ze zakladatelky silenou snachu. Ja u zakladatelky ctu primarne to, ze ji mrzi NEZAJEM o mladsi dite, ne to, ze tchyne nechce hlidat. Jak ma deti u babicky stridat, kdyz tchyne vyzaduje pouze to starsi? Vidite vztah babicky a starsi vnucky a nedej boze, aby se pokazil..Ale vztah mezi detmi se pak taky pokazi, kdyz bude mladsi doma za chvili samo a ptat se, proc segra s babickou byt muze a ono ne…A ta chvile prijde brzy, protoze tchyne nebude vyzadovat dite, ke kteremu nema vztah a ktere vzdy bude to mladsi a tedy „narocnejsi“.. A bez vztahu k babicce, k ni pak nechce ani v tech 6,7 letech zadne dite (vsak proc taky - je to pro nej cizi clovek, kteremu ma ted, kdyz je starsi pubertak, delat zabavu?).. Aby na prochazce oslovovala jen starsi a mladsi ignorovala a podobne mi prijde teda od babicky osklivy. A jeste z toho pak vyjde zakladatelka jako ta spatna 8o… Nedivim se, ze to resi, podle me se ty rozdily nesmazou vekem „samy“, samozrejme stat se to muze, ale mnohem castejsi je, ze zustavaji na furt a jako matce by se mi to take nelibilo… Co si z toho ma pak to mladsi odnest, ze neni pro babicku dost dobre?

Naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
3.11.21 09:21
@Zvonielka píše:
Posilala bych bud obe, nebo ani jednu. Ani do kina samotnou navic. Nesnasim preferovani…znam to u dcer, znam to z vlastni zkusenosti. Babicce bych to rekla, jak to vidim, at je stul cisty. Je velmi pohodlne mit vztah pouze s ditetem, ktere je prarodici blizsi, tim se bohuzel nevytvori sance, aby poznala i to druhe a bude na vedlejsi koleji uz naporad.

Zamysli se znovu nad tím kinem, to je přece nesmysl. Co tam bude roční dítě dělat? Nebude ho to bavit, bude akorát všechny rušit a ten, kdo ho bude mít na hlídání, z toho bude po hodině orvanej jak borůvka.
Naproti tomu sedmiletá holčička už si kino může užít a babička je ideální doprovod. Až bude mít mladší adekvátní věk, však taky půjdou do kina, není přece všem dnům konec. To už zase třeba starší bude ve věku, kdy o kino s babi nebude mít zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
3.11.21 09:25
@MMK píše:
Chápu, chápu.. ale myslím, že pak to bude problém když teď tady mám hromadu příbuzných kteří mají zájem o obě dcery a tchýně jen o tu starší.. která na ni za 5 let bude kašlat, protože puberta a ta mladší k tchýni zas nebude mít vztah, protože už pro ni sice bude zajímavá, ale zas mladší bude mít oblíbenější jiné příbuzné, kteří se jí věnovali i v nezáživném období a já budu od tchýně poslouchat, že ji vídá málo :zed:

Zbytečně to hrotíš a maluješ čerta na zeď. Roční dítě nepotřebuje být za každou cenu s babičkou a za rok dva tři ta situace může být zase trochu jiná.

Na druhou stranu, stává se, že prarodič přilne víc k některému z vnoučat, i u nás to vnímám (tchyně má raději holky, tchán raději kluky). Ale co nadělám, hlavou zeď neprorazím a tu náklonnost si vynutit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
3.11.21 11:51

A kolik je babičce? To jsem nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MMK
33
3.11.21 12:19
@Hecate píše:
Zamysli se znovu nad tím kinem, to je přece nesmysl. Co tam bude roční dítě dělat?

Já ale nechci ať malou tahá do kina. Ona do kina navíc vůbec nechodí, bo Covid. Takže jsou u ní doma nebo na hřišti.
Když byla ta starší takhle malá, tak s ní chtěla být pořád, a teď ta druhá prostě ani nemá šanci. Mě mrzí ten rozdílny přístup. Moje mamka se mě třeba zeptat že chce vzít holky do muzea a jestli může vzít obě.. a já jí řeknu že né, ať si to užije s tou starší. Ale je tam ten rozdíl že chce vzít obě a né jak tchyňka která mluví je o té Starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MMK
33
3.11.21 12:20

@jitka 11 je jí 62

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
3.11.21 12:23
@MMK píše:
Já ale nechci ať malou tahá do kina. Ona do kina navíc vůbec nechodí, bo Covid. Takže jsou u ní doma nebo na hřišti.
Když byla ta starší takhle malá, tak s ní chtěla být pořád, a teď ta druhá prostě ani nemá šanci. Mě mrzí ten rozdílny přístup. Moje mamka se mě třeba zeptat že chce vzít holky do muzea a jestli může vzít obě.. a já jí řeknu že né, ať si to užije s tou starší. Ale je tam ten rozdíl že chce vzít obě a né jak tchyňka která mluví je o té Starší.

Už Ti to tu vysvětlilo x lidí… Chápeme, že Tě to mrzí, ale nic si na nikom nevynutíš, dokonce ani na rodinných příslušnících. Neochota hlídat tak malé dítě není neobvyklá (většinou to babičky ještě zvládají, když mají jen to jedno batole, navíc když je první, ale jakmile je dětí víc, prostě je to zmáhá nebo už není až takový zájem) a nezbývá, než se s tím smířit, časem se většinou tyhle věci urovnají samy. Chce to trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
3.11.21 12:27
@MMK píše:

Protoze to bylo jen jedno dite. Mohla se mu prizpusobit. Rocni a petilete maji rozdilne potreby, je to narocnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
3.11.21 21:34
@MMK píše:
@jitka 11 je jí píše: Více

Děkuji.
Jsem o něco mladší, mám v péči vnuka a téměř stejně starého syna.
V době, kdy ještě s námi bydlela dcera, bez problému mi nechala svého syna na hlídání.
Potom to začalo být pro dceru jako samozřejmost, a nakonec jsem ho převzala do pěstounské péče, když nadobro zmizela z našeho života.
Naproti tomu tchýně, když si brala dceru, tak jí nevadilo, že jí má na 14 dní na dovolené v cizině. Nyní si vnuka ani pravnuka nevezme na 1/2 den, aby si s nimi popovídala, vyšla na procházku, a kluci se mně pořád ptají, proč sami, tedy bez nás, nemůžou za babičkou.
Mrzí mně to, ale nic s tím neudělám.
Starého psa novým kouskům nenaučíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.11.21 14:18

Ja se babicce na jednu stranu nedivim, ze nechce hlidat dve male deti, kor jedno takto malicke.
Male je zatim uplne ukradene, jestli je s babickou nebo ne, ale babicka by to mohla stridat, aby si vytvorila vztah i s tou malou?
Babicce bych rekla, ze se bojim, aby tim pak mladsi dite netrpelo, ze ho babicka nechce vidat/nema ji rada tak jako tu starsi atp. - to muze na diteti zanechat psychicke nasledky (znam z vlastni zkusenosti). Pokud by se nic nezmenilo az bude ta mladsi starsi, tak teprve pak bych to nejak resila. Ale urcite o tom nemluvit pred detmi.

My jsme se se sestrou jako starsi dost hadaly a tak jsme k babicce chodily na stridacku:) Ja tam chodila casteji, ale jen proto, ze jsem chtela ja, ne ze by me babicka protezovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová