Tchyně mi krade dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6638
24.6.13 13:09

A co na to tvůj chlap???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
24.6.13 13:13

Ahoj zakladatelko, hele a co děláš když si odnáší nespokojené dítě, které k tobě natahuje ručičky a chce k tobě? Chodíš za ní jako ocásek nebo si sedneš útrpně bokem a necháš dítě ve štychu (zmatené)?
Určitě se tvoje situace dá rozebírat z mnoha stran, na jednu stranu se tchyně snažila už jednou vyjít vstříc, na druhou stranu funguje jak ohraná deska a nebere tvoje slova vážně.. atd. atd… tady mi přijde jako jediná moudrá věc v každé takové situaci si říct „co je nejlepší pro dítě?“ a podle toho jednat (né řešit v obecné rovině ale konkrétně právě teď)..
Jinak pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
24.6.13 13:16

Pošli ji k nám, já ji s klidem předám obě svý batolata a může se na nich realizovat, zatímco já si půjdu dáchnout na divan.

A teď vážně, u prvního jsem taky měla ten pocit, že se babička snaží víc, než je zdrávo, u druhýho už je mi to srdečně jedno, protože nemám čas to takhle sledovat a vyhodnocovat, zda netiskne dítě víc, než se mi zdá vhodné.

Takže za mne, ve svých očích si ji děláš horší než je a zbytečně si otravuješ život, ona nic tak děsného nedělá. Pokud s tebo jedná z tvého pohledu nehezky (viz příkazy), tak bych se ohradila (což si udělala), případně jí slušně řekla, co se ti nelíbí. Kopování krámů - pokud to nechce pochopit, tak to neřeš, házej do popelnice nebo rozdávej, s tím nic nenaděláš. Lepší, když se snaží než aby na vás prděla. Jinak u nás pomohlo, že když babička ala něco, co jsem nechtěla, tak jsem normáně dítěti to ono sebrala, i za cenu toho že řvalo. Na řeči typu „máma je zlá, máma nedá buchtu“ jsem řekla, že si sice pobrečí, ale nebude jí bolet břicho…prostě adekvátní výmluvu na to, co jsem nechtěla, aby dělala. Ono to časem zabere uvidíš.

Řešením je si pořídit dalšího raracha, babička bude ráda, když je bude oba stíhat a ty nebudeš mít čas hledat na ni chyby :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
6557
24.6.13 13:20

Tak to mi normalni moc neprijde. Tchyne je nezdrave fixovana na tvou dceru. Asi bych si s ni o tom promluvila a rekla ji, co mi vadi. Pokud by to nepomohlo, tak bych zkusila pres manzela, prece jen to je jeho matka. Urcite to chce zasahnout, dokud je cas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
24.6.13 13:20

Já bych jí řekla co se mi nelíbí a jestli chce malou vidět tak se bude chovat tak jak chci já a ještě když vidí že u ní nechce být, odtahuje se o ní a chce být u tebe. A to že říká že ty zakazuješ tohle a tamhleto tak bych jí prvně slovně řekla že tohle říkat nebude a že je to moje dcera a já si jí budu vychovávat jak já chci a kdyby to říkala pořád tak by k nám nechodila a at se zblázní :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.6.13 13:22

Tak to se ti vůbec nedivím, to by mě kleplo :zed: jiank v těch větách nemůžu ti dát buchtu, čaj - maminka zakázala, v tom poznávám svoji máti, ale jinak až tak extrémní není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
24.6.13 13:25

@slavuska1 já myslím, že ty řeči „maminka je zlá, maminka nechce dát…“ používají snad všechny babičky. Ony moc dobře ví, že maminka je jen jedna a pro dítko nej a že snadná cesta, jak se vlichotit je přes bonbóny a pamlsky.
Já na podobné řeči vždy řeknu „jojo, matka je děsná, ale co se dá dělat…“

• Citovat
  • Upravit
47103
24.6.13 13:28
@Švadlenka Madlenka píše:
Pošli ji k nám, já ji s klidem předám obě svý batolata a může se na nich realizovat, zatímco já si půjdu dáchnout na divan.

A teď vážně, u prvního jsem taky měla ten pocit, že se babička snaží víc, než je zdrávo, u druhýho už je mi to srdečně jedno, protože nemám čas to takhle sledovat a vyhodnocovat, zda netiskne dítě víc, než se mi zdá vhodné.

Takže za mne, ve svých očích si ji děláš horší než je a zbytečně si otravuješ život, ona nic tak děsného nedělá. Pokud s tebo jedná z tvého pohledu nehezky (viz příkazy), tak bych se ohradila (což si udělala), případně jí slušně řekla, co se ti nelíbí. Kopování krámů - pokud to nechce pochopit, tak to neřeš, házej do popelnice nebo rozdávej, s tím nic nenaděláš. Lepší, když se snaží než aby na vás prděla. Jinak u nás pomohlo, že když babička ala něco, co jsem nechtěla, tak jsem normáně dítěti to ono sebrala, i za cenu toho že řvalo. Na řeči typu „máma je zlá, máma nedá buchtu“ jsem řekla, že si sice pobrečí, ale nebude jí bolet břicho…prostě adekvátní výmluvu na to, co jsem nechtěla, aby dělala. Ono to časem zabere uvidíš.

Řešením je si pořídit dalšího raracha, babička bude ráda, když je bude oba stíhat a ty nebudeš mít čas hledat na ni chyby :kytka:.

tohle je celkem rozumný přístup :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.6.13 13:33

Tak mě to tedy normální nepřijde tím spíš, že moje tchýně je podobná a taky mi to leze krkem. Vůbec tě nerespektuje jako mámu a používá nechutné manipulace. Naše dcerka už je větší a tak se dozvídám od malé, že jí babička říká: já bych ti to dala, ale maminka by se zlobila, maminka zakázala atd. Neustále kupuje nechutné hračky od ťamanů, malá je atopik, tak vše dost hlídám. Hadry jí kupuje v sekáči, což by mi ani tak nevadilo jako to, že jsem jí už nesčetněkrát říkala, že musí koukat na to, aby to byla čistá bavlna. Vše marné, stále mi cpe věci ze směsi, nebo umělé. :poblion: Pak se vždy tváří ukřivděně, že to od ní nechci. Jakmile je to levné, nebo zadarmo, tak to malé vecpe i kdyby se z toho měla osypat. Prostě se snažím stanovit hranici a když je začne tchýně moc přelézat a už to nezvládám, tak omezím styk a tak stále dokola. Ona je pak chvíli jako med, ale pak to zase začne nanovo. Je to její jediné vnouče, takže o to je to větší síla. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658

Ty jooo a já si stěžuju na tu svoji, ale ta je podle toho slabý odvar. Taky ráda radí a poučuje, ale když si chce malou pochovat, tak se vždy nejprve zeptá, jestli může a tak je i s oblékáním, jídlem a pod…ted přišla se super nápadem, že by si prý holku vzala na celý den a přivedla by jí až na koupání(má 6měsíců)…tak jsem jí prostě řekla, že se na to ještě necítím a at ještě pár měsíců vydrží a ona mi řekla, že to respektuje…měla by sis promluvit s manželem/přítelem, já bych to nevydržela…jednou stejně vybouchneš a něco jí řekneš, protože to její chování fakt normální není :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba

Normální to není, ale měl by spíš zasáhnout chlap a vyříkat si to.Jde o vaše dítě.

• Citovat
  • Upravit
12272
24.6.13 13:36
@bamba píše:
Normální to není, ale měl by spíš zasáhnout chlap a vyříkat si to.Jde o vaše dítě.

A jeho matku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
24.6.13 13:37

No, tchýňka to občas má taky, ale bylo hůř, když jsme s nimi ještě bydleli. Je hodná, ale snažila se být víc než babí.

Jezdíme tam jednou týdně, i to je na mě moc :). Normálně to tchýňce už říkám, slušně, ale řeknu. Když malou chtěly obě babí tahat do sedu a chůze, tak jsem párkrát upozornila a když neposlechly :), tak jsem řekla, že nebudeme jezdit.

Včera to tchýňka rozčísla tím, že maličké řekla, že jí dá vodičku a konvičku, aby si mohla hrát, bydlíme v Jizerkách, sotva 20 stupňů, foukalo. Dcerka měla dlouhý rukáv a nevypadalo to, že by se pařila. Je týden zdravá po chřipce a zánětu ucha…

Takže když dcerce pověděla to s tou vodičkou, dodala něco ve smylu, když ti to tedy maminka dovolí… Tak jsem řekla, paní XY, takhle prosím ne, já nechci být a nebudu ta, kdy vy něco slíbíte/dovolíte, a já budu ta hrozná, která to zakáže. Ztuhla. Vysvětlila jsem jí důvody, stejnak byla asi trochu uražená.

Prostě to tchýni řekni, malá se taky nechce chovat, tak jsme s manželem vysvětlili, že to necháváme na dcerce, když se chce pochovat, pomazlit… Prý je „jen“ dítě. Opět jsme zopakovali verzi o chtění. Taky jsem si prošla fází, kdy čapla malou a utíkala pryč. Bylo tam pár lidí, tak jsem jí to řekla před nimi, co jsem měla dělat. Hned čapla další dítě a utíkala zase pryč, ta dotyčná maminka opět upozornila, že takhle ne…

Nedej se, taky mi to dlouho trvalo, jenže když jsem pak viděla, jak dcerka nabírá a nemůže se bránit, tak jsem byla až direktivní :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8959
24.6.13 13:41

8o Tak to je fakt drsnej extrém. Čím dřív to zarazíš, tím líp. Slušně bych jí řekla, že dcera je tvoje a že ty budeš rozhodovat o tom, kdy bude mít bodýčko a kdy ne.. Jak dlouho se bude kojit a co může malá jíst a pít.. Ať se tchýně klidně urazí. Pokud má alespoň trochu v hlavě, tak jí to po čase třeba dojde.. a když nee a stejnak bude uražená, tak ty budeš mít alespoň klid:-)
Vím, že se to lehko říká a těžko realizuje, sama jsem taková, že mi dlouho trvá, než se odhodlám se takhle do někoho „pustit“..
Doufám, že manžel je takový, že tě podpoří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
24.6.13 13:43

No já bych měla dost problém dát dítě takové tch. a jít si na gauč dáchnout :roll:
Když není dítě spokojené, tak já taky ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová