Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@VVVZ píše:
@Baba Přečti si nejdřív vsechnxpříspěvky zakladatelky… Otec dítěte se zakladatelkou souhlasí.
Jasne -,,souhlasi".
Od zakladatelky ctu jen ja ja ja. Sorry, ale jestli nema syn se svou amtkou fakt nejak pokriveny vztah, proc by ji mel chtit dobrovolne odstrihnout. Spis ho manipuluje jeho nesnaseniva hysterka, co mu se stoji za zadkem ![]()
Tobě pije krev tím, že denně volá, jestli už nerodíte, a že se těší na vnouče? Vždyť je to dítě jejího syna proboha! A proč jí to vlastně chceš říct citlivě? Když ti TAK pije krev…tak jí řekni přesně to, cos napsala ve svém úvodním příspěvku. Nebo se bojíš, že se ukážeš v pravém světle, jaká doopravdy jsi..? A něco vím naprosto jistě, ona si určitě nemyslí, že to dítě bude její. Z její pŕítomnosti můžeš ty i tvoje dítě vytěžit víc, než si myslíš.
@Anonymní píše:
Okej, holky, asi jsem nic jineho necekala nez lync a moudre rady jak je tchynka vyborna, babicka nejlepsi a kecy v kleci - o tomhle mame s manzelem uz davno rozhodnuto. Jen jsem chtela radu, jak to rict. Tak vsem dekuji, mejte se pekne.
Klasika, vysledek neprekvapivy.
Nazdar. Treba si za 30 let na tuhle diskuzi vzpomenes. Tak, ne, ze bych ti prala… I kdyz vlastne proc ne, ze. Kdyz je to v pohode.
@Anonymní píše:
Okej, holky, asi jsem nic jineho necekala nez lync a moudre rady jak je tchynka vyborna, babicka nejlepsi a kecy v kleci - o tomhle mame s manzelem uz davno rozhodnuto. Jen jsem chtela radu, jak to rict. Tak vsem dekuji, mejte se pekne.
Tak se modli, aby o tobě takhle smýšlela vlastní snacha. Až budeš „čekat“ první vnouče.
@Veru1987 píše:
to není humbuk..ona se těší na vnoučatko!! Je to přirozené. A tvoje vyjadřování „tohle dítko“… je divné
Slovo dítko nesnáším..
tak že souhlasím. Je to divné.
@Kacka2 píše:
Mám dva syny a pevně doufám, že si najdou nějaké normální partnerky. Nedokážu si představit, že bych vnouče, které bydlí nedaleko měla povolené vidět 12 hodin za rok. A snad i mí synové mě budou chtít vidět častěji.
Nevím co tchyně provádí tak strašného, že s ní nedokážete strávit jedno odpoledne v měsíci, ale prostě to nechápu. Ale dát jí dítě, které ji v podstatě nebude znát na víkend, s tím problém nemáš
Urcite si najdou nekoho normalniho. Tohle je nejaka nevzdelana primitivka, tech je snad mensina.
Hele on to ale přece není celý den, resp. pro ní třeba jo, než k vám dojede a pak zase zpátky - nevím teda, jak to k vám má daleko, ale naše babi než dojede do Prahy, a pak zase odpoledne když vyráží domů, tak je to nakonec vlastně spíš půl den (bývá s námi čistého času tak 5-7h od chvíle co dorazí k nám a než vyrazí domů).
Taky s vámi ani v tom bytě přece nebude každou minutu, řekneš jí, že třeba chceš v klidu sama nakrmit nebo pak dáš malý spát taky přece sama, aby ho nerozptylovala, a jak říkaly holky, můžeš je případně poslat na prochajdu, a domluvila bych se s manželem, aby dorazil ten den z práce dřív - kvůli babičce samozřejmě, aby si užila i synka přece
a už na to nebudeš sama s ní, nebo budeš moct naopak využít toho, že jsou tam na mrně dva a vyrazit pak odpoledne někam ven sama (nákup, kafe).
Já bych se toho nebála, rozhodně doporučuju to nehrotit předem a zařídit se pak podle situace…pokud bys to hrotila už předem, budete vlastně od začátku bojovat, já bych to nechala na zkoušku takhle bez připomínek a podle situace to pak upravovala - však stačí, když jí řekneš, že má přijet až třeba na 9h podle toho, jak bude prcek vstávat dopoledne, a večer prostě zahlásíš, že už je pozdě a už jsi unavená i ty ![]()
Já to měla zase naopak - my s tchýní vycházíme dobře a jako těhotná jsem si myslela, že k nám bude jezdit nejmíň jednou za dva týdny a přespávat min. do druhého dne a těšila jsem se na to, ale nějak se to tak vyvinulo, že jsem zjistila, že bych to nedala, a postupně jsme přešli na tuhle četnost. Ale v létě jsme k nim jeli na celý týden, takže to si malou užili dost, to je taky varianta, strávit s ní víc času jednorázově ![]()
Tak ji to rekni ne? Ze ti to vadi atd..ale to, ze ty ji nemas rada neznamena, ze svemu diteti budes branit vidat babicku a naopak..kor kdyz bydli kousek..ma na to pravo i ona…pockej az budes potrebovat hlidani, to se budes stezovat, ze babicka najednou nemuze..nemysli na seve proboha, ale na dite, potrebuje kolem sebe i babicku…a tvemu muzi nevadi, ze odepre vlastni mame vnouce?? Modli se, aby ti jednou vlastni dite nanaridilo, te muzes videt vnouce parkrat za rok…
@Veru1987 píše:
To at klidně hlídá, ale dala bys dítě babičce která před tím měla omezené návštěvy 6× v roce..takže dítě nezná a pak ji ho šupněš na noc?
a vis kolikrat moje mama videla moje dite pred tim 5. mesicem? Napovim ti, dalo by se to spocitat na prstech jedne ruky.
Je ale fakt, ze na roku to je neco jineho. 5 mesicni dite jeste nema moc rozum a separacku taky nema a tim, ze na to byla od mimina zvykla, tak to nijak neprozivala. To u ditete zakladatelky bude asi jine.
Je zajímavé jak si lidé dobrovolně kur*ví vztahy a životy jen kvůli svému pohodlíčku, nechápu proč tě trápí že ji to neřekneš citlivě když je ti úplně ukradená jako všichni okolo, vzhledem k tomu jak se vyjadřujes si myslím že manžel si raději nic jiného ani nechce myslet bo by se stebou musel hádat…však karma je zdarma
@Baba děkuju
@warita určitě není problém aby i malinké dítě strávilo čas u babičky, když ji zná a vídá se s ní často. Mí kluci taky bývali cca od roku občas u babiček i na noc. Já vidím u zakladatelky problém v tom, že pro to dítě bude babička v podstatě cizí člověk.
Ale ze si te vzal syn ty " strašný tchýně" s dvema detma, to je OK co?
No ono tohle moc citlive oznámit nejde, at to reknete, jak reknete, bude ji to mrzet. Z toho, co jsi napsala, mi neprijde nic tak hroznyho, abys ji nenavidela. A jestli bydli kousek, třeba bys byla rada, když ti kazdou chvili vyveze kocar. Pokusila bych se byt trochu vstricejsi ![]()
@Anonymní píše:
At se tesi ale ne jako kdyby to bylo jeji mimi! Ne jako kdyby cekala svoje..si vedle tech jejich kecu a neustalych volani a psani pripadam jak jeji chodici deloha… ano, pouzila jsem tohle ditko (o kterem je tedka rec) protoze mam jeste 2 vlastni ktere nejsou jeji vnoucata.
Mě tohle dělala zase moje máti - měla řeči o tom, že to vlastně bude i její děťátko, mluvila do všeho (to dělala odjakživa, ale teď hrotila i to, jak tomu malému v mém břiše říkáme, že to je nevhodný atd.). Když se malá narodila, přišla do porodnice, drapla vozík s malou a řekla mi, že mám pořád hrozný břicho jako bych ani nic neporodila a že to vypadá, že ta malá je vlastně její a já teprve budu rodit chachacha mohla jsem se potrhat smíchy. Jo a i když jsem všechny poprosila, ať mají trpělivost s návštěvami, že žádné nechci po návratu z porodnice, druhý den se tam objevila, sama si odemkla a juchala tam, já jen koukala
To jen že to není specialita tchýní, ale bláznivých nastávajících babiček obecně
Časem se zklidní ![]()