Tchýně, miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lolink
14.12.19 22:27

Tyhle zensky jsou v podstate takove deti. Nechapou, ze to neni o snasenlivosti ji a tchyne, ale hlavne o vztahu babicka x vnouce. Nedokazi upozadit svou nesnasenlivost, povznest se nad to v zajmu sveho ditete. A manzilci kyvaji. Je jim to vysvetleno, je to vlastne v jejich zajmu. Verim, ze sobci vychovaji take sobce a ze se to vrati. Protoze i vztahy a jednani s lidmi dite prebira a uci se primarne od rodicu.

• Citovat
  • Upravit
473
14.12.19 22:29

Ty jo, docela se bojím, koho si jednou syn najde, návštěvy vnoučete 6× do roka, to je síla :roll:. Buď se tchýně moc zajímá nebo zase málo, některým se prostě zavděčit nelze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
14.12.19 22:30
@warita píše:
moje dcerka stravila o babicky prvni vikend na 5m. Nebyla teda kojena a moje mama vi, jak se o dite postarat. Dostala jsem fotku, jak si mimco spokojene hovi v houpatku na zahrade a tankuje jarni slunicko. Spokojena jako zelva, usmev na tvari od ucha k uchu. Psi na ni koukali vyjukane, co je to za noveho privilegovaneho clena rodiny, mladsi fena kolem dcerky chodila obloukem a bala se na ni dokonce i jenom podivat, aby bylo jasno, ze ona nic, ona muzikant a tomu miminku se ani vlasek neskrivi.

Od 8m mi mama hlida dcerku 1,5 dne v tydnu. Pokud to dite dobre zvlada, neplace a k babicce se tesi, tak nevidim duvod, proc by nemohla od roka nahoru babicka nejaky ten den pohlidat. I treba vikend.

V nasem pripade to dcerce prospiva, babicka bydli v dome se zahradou, je tam hodne zeleni, ovoce, babicka ma dokonce slepicky a samozrejme psi. Mimo to se dceri hodne intenzivne venuje a je to videt. Mala ma jine podnety, nez tady doma na sidlisti, rychle se uci a je velmi prizpusobiva. Za mne same pozitiva.

Jo tak ve vasem případě taky vidím jen pozitiva :potlesk: samozřejmě vychazim ze sve zkušenosti, je to hodně o povaze babičky, jestli hlídat chce a zvládne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
14.12.19 22:42

Já jsem k podobne tchyni vyfasovala i švagrovou (její dceru) moc se nemusíme, ale jezdíme k babičce každej víkend od pátku do neděle. Neskáču z toho dva metry do vzduchu, ale malá je má moc ráda tak to dělám kvůli ní. Já když jsem byla malá, tak jedna babička umřela když mě byly dva roky a druhá bydlela daleko a ještě neměl každej v rodině 2 auta, takže jsme se neviděli tak často a mě to strašně chybělo. Takže nechte všechnu zášť stranou a nějak se rozumně domluvte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
14.12.19 22:49

Tak ty musis byt snacha roku.. Doufam, ze si jednou muj syn neprivede domu fuchtli, co mi bude branit vidat vnoucata, jenom,, protoze tchyne"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
14.12.19 22:55

Já tedy nechápu, ze tady tak často maminky naříkají na to, ze tchyně chtějí pomáhat s miminkem. Moje tchyně chodila každou středu po práci k nám, věnovala se vnucce, brala ji ven nebo se s ní ňuchala doma a já měla čas na svoji práci nebo odpočinek. Dodnes ma dcera s oběma babičkami hezky vztah, teď už se skoro stará ona o ně… Nechápu, ze si maminky neoddechnou, ze se o děťátko chvíli stará někdo jiný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
14.12.19 23:01

Taky jednou budeš tchýně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
14.12.19 23:03

Taky doufám, že si můj syn jednou nenarazí takovou megeru :pocitac:
Když je normální tchyně i snacha, tak se snad dokáží nad drobné neshody povznést a fungovat k všestranné spokojenosti. Tak je to totiž nejlepší pro to dítě…
Jinak já teda mám na tchyni extra štěstí, pomáhá, nadměrně neprudí a malý jí zbožňuje :kytka: Vídá ho minimálně jednou týdně a klidně i svěřím na hlídání. Nedělám rozdíl mezi babičkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
14.12.19 23:06

A teď si představ, že u nás je tchýně 2× týdně :lol: pohoda. Já ji beru, malej jí miluje - to je pro mě důležitý… Kdyby ho viděla 1× za měsíc věděl by prd kdo to je a určitě by u ní víkend akorát probrečel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
14.12.19 23:12
@Anonymní píše:
Ahoj, s tchýní se nemusíme ale zdvořilostně se spolu snažíme vycházet když přijedou oni nebo my. Nicméně potřebuji poradit - Tchýně se ráda do všeho montovala (kolik máme peněz, kolik vyděláme, apod) volala xkrát denně co děláme a tak. Otěhotněla jsem a ona si hned plánovala jak mi bude se vším pomáhat, že se na nějakou dobu k nám nastěhuje apod (já už 2 děti z predchoziho vztahu mam, pro ni je to první vnouce), tak jsem ji vysvetlila, ze to teda ne, ze zadnou takovou pomoc nechci, ze nejsem prvorodicka a zvladnu se postarat sama. Ona se sice moc netvarila, ale skousla to. Pije mi krev, furt vola, pta se jestli uz nahodou nerodime, co miminko a takovy kecy…nicmene ted přišla s predstavou, ze az se mimi narodi, bude sem courat kazdych 14 dni na celej den na navstevu a me vstavaj vlasy hruzou (ted kdyz nemame mimi, jezdi jednou za pul roku na dve hodiny) Nemame se radi, celej den a jeste tak casto s ni proste nevydrzim. Moje predstava je, 1× za 2 mesice na par hodin a az mimi povyroste (cca od 1 roku), tak az si ho bere k sobe na vikendy. Jsem si jista, ze tohle bude boj, nebude souhlasit, jak ji citlive vysvetlit, ze proste tak casto ji tady fakt nechci? Diky

No nezlob se na mě ale tohle není normální. Babička bude mít jediné vnouče a bude ho smět vídat 6×do roka. Měla by ses stydět. Taky mám tchýni a je mi jedno jakej vztah mám já s ní ale jakej má vztah s dcerou a ta jí miluje a to je pro mě důležité jelikož já sem žádnou pořádnou babičku neměla. Jseš sobec a myslíš jen sama na sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.12.19 23:17

Holky, slibuju, že ze svých dvou dcer nevychovám takový nesnášenlivý hvězdy, jako je zakladatelka… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
15171
15.12.19 07:24

Taky bych byla jako tchyně odvarena, že si kluk našel krutu s dvouma detma. A ještě takovou nesnasenlivou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
15.12.19 08:06
@warita píše:
a vis kolikrat moje mama videla moje dite pred tim 5. mesicem? Napovim ti, dalo by se to spocitat na prstech jedne ruky.Je ale fakt, ze na roku to je neco jineho. 5 mesicni dite jeste nema moc rozum a separacku taky nema a tim, ze na to byla od mimina zvykla, tak to nijak neprozivala. To u ditete zakladatelky bude asi jine.

Ale před pátem měsím a viděla více než zakladatelky roční. Takže to bude jiné. Já nejsem typ který říká že se musí být s miminkem, že potřebuje jenom maminku. ale roční dát tchýni které dítě nezná. Mě tchýně hlídala hodně dceru, žijeme s nimi v domě. Já chodila do práce brzo, ale oni měli od miminka hezký vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.19 10:13

A já zakladatelku zase chápu kdo nezažije neví jaký to je, když si tchýně přivlastňuje vaše dítě a chová se jak kdyby jste jí dělala jen nosnici! :zed: Plně dokážu pochopit jak se zakladetlka cítí a proč chce její návštěvy takhle omezit! Příklad : moje tchýně má 3 syny ( vždycky si přála holčičku kterou neměla) dokud si myslela, že budeme mít chlapečka tak to sní šlo ( až na ten zklamaný obličej, že by to byl zase kluk) pak se dozvěděla, že čekáme holčičku a už to začalo,, nastěhujte se k nám nebo já si koupím postýlku budete sem jezdit na víkendy ( to by bylo v pořádku ještě nic špatného krom nadšení z vnoučete sem v tom nehledala ) ale jak zjistila, že ne všechno bude podle jejich představ tak začala citově vydírat nesouhlasila sem s jejím názorem bum šílená scéna plná slz a hrála si na uraženou a kámen úrazu byl když sem měla jít na císaře malá byla koncem pánevním ( já prvorodička vyděšená zklamaná, že neuvidím dceru hned, že si ji nebudu moct pomazlit jako první ) a ona mě OZNÁMÍ, že tam prostě přijede zatím co já budu ležet rozfiklá na sále a už by mě chtěla muchlat moje dítě?! :pocitac: to mě Teda vážně naštvalo a když sem ji řekla, že to určitě ne, že ji chci vidět nejdřív já a pomazlit tak tady útočila na přítele jaká já sem zlá a ronila zase ty krokodýlí slzy a spousta dalších story nehledě na to, že mě absolutně nerespektuje ať řeknu co řeknu tak otáčí oči v sloup po narození dcery se semnou začala bavit jak s odpadem a pořád rejsní, když není po jejím tak mě manipuluje přítele přes slzyčky a navadí ho, že je taky tatínek, že o tom může rozhodovat on, když sem ji tady řekla, že prostě bude respektovat to jak si to přeji já, že mě ty její hysterický scény opravdu nepřidají ( nebyla jsem na tom zrovna fyzicky ani psychicky dobře z komplikací po porodu) tak si na mě vymyslela, že jsem ji zakázala malou pochovat když zamnou byla v nemocnici to už mě dostalo úplně a na to konto pak najdu u přítele jak si hledá jaký má práva otec po jeho samostatné návštěvě u ní! ( Přítel je totiž maminky mazanek mají až přehnaně vstřícný vztah :poblion:) Takže já bych taky byla radši kdyby k nám už nelezla je to manipulátorka a lhářka a mám z ní pocit, že kdyby mohla malou by mě nejradši vzala takhle se nadčená babička podle mého nechová ( je az přehnaná malou kdyby nemusela tak mě ji ani z té náruče nedá, když má od ní odjet tak bulí) Dle mého je psychicky narušená a mám z ní docela strach kam by to až mohlo dojít jelikož nemám takové štěstí jako zakladetlka, že by chlap držel semnou spíš drží basu hlavně s mámou a poslouchá ji na slovo!! Takže kéž by sem už nelezla vůbec mám úplně osypky, když mě muchlá dítě a je mě úplně u zadku jestli mě má někdo za semetriku!!! Má klidnit svoje emoce a nechat si je Teda na doma ať z ní nemusím mít ten šílený pocit a mohla by si sem jezdit jak by se jí zlíbilo! :think:

• Citovat
  • Upravit
33005
15.12.19 10:26

Tchyni nesnasis, ale na to, aby jsi ji frkla ricni dite na vikend a mela klidek se Ti bude hodit, co? :roll:
Kdyz bydli kousek a chce vnouce vidat, tak bych s ni domluvila nejake vozeni kocaru, manzel k ni muze zajit s ditetem na navstevu, muze obcas hodku dve u vas pohlidat, kdyz treba budes potrebovat k doktorovi.
Fakt u vas nemusi byt nalezla co tyden na pul dne, ani ji nemusis branit v kontaktu s vnoucetem striktni formalni navstevou na par hodin jednou za dva mesice. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí