Tchyně najednou otočila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
24.12.19 09:19

@Šáruší Ale ona psala, že už právě nějaký program mají :nevim: Čili by to znamenalo ho zrušit, aby mohli na poslední chvíli vymyslet cestu k tchýni :nevim:
Mám stejné pojetí Vánoc jako ty - různě to střídáme, ale z principu žádný ze svátečních dní nejsme jen ve 4, přišlo by mi to takové smutné. Rádi sdílíme radost. A když vidím babičky, jak jsou šťastné, že mohou být u rozbalování dárků dětí, tak si začínám i pohrávat s myšlenkou hostit obě dvě rodiny na Štědrý den ;) Samozřejmě někdo nemá tak ideální rodiné vztahy/konstelace, ale takové to „chceme si to užít jen sami“ jsem nikdy nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
24.12.19 09:19
@Šáruší píše:
Většina z nás tady má děti. Nevím, jestli už má někdo vnoučata, moje máma tvrdí, že ta vnoučata miluje téměř stejně, jako miluje nás děti. A teď jsou Vánoce, prostě pro mnohé lidi je to symbol rodinných svátků. A rodina jsou děti mimo jiné, a pro tchyni jsou stále její děti jejími dětmi a ještě jsou tam i vnoučata. Vánoce trvají tři dny, celkem ji chápu, spíš nechápu, že se někdo diví, že je nešťastná z toho, že ani jeden den by s nimi nemohla trávit. A ještě to někdo bere jako manipulaci, že takhle to začíná. Lidi jezdí za cizími seniory, dělají ježískova vnoučata, chodí navštěvovat cizí staré lidi, a vlastní necháme, hlavně ať námi nemanipulují. Tady na emiminu vidím, že ne všude. Ale já ze svého okolí neznám nikoho, kdo by se toho 25. a 26. nenavštěvoval vánočně s rodinou, minimálně tou nejbližší, kterou rodiče bezesporu jsou. Já se přiznám, že bych se nechtěla dožít toho, že prostě moje vlastní děti nebudou samotné chtít být se mnou alespoň na jeden svátek vánoční na pár hodin. Pro mě je to nepředstavitelné, doufám, že jim jdu celý jejich život příkladem, jak se tráví rodinné svátky, že to v nich od dětství zakořením. Ještě že má ta tchyně dcery, které s ní budou.
@Šáruší píše:
to ano, je to naplánované, protože se to musí naplánovat, protože 25. hostím jednu rodinu a 26. druhou, takže to nejde měnit. U nás by se to nestalo, protože automaticky počítáme s tím, že rodinné svátky trávíme s rodinou. Ale ano, máš pravdu, domluveni sice nebyli, protože větu na rozloučenou přijedem v lednu, kterou ani tchyně nemusela vnímat nepovažuji za domluvu, ale ano, máš pravdu, měnit plány na poslední chvíli je blbé a hloupé. Kdybych měla jinou akci, tak to prostě vysvětlím, ale odůvodnění už jsme u vás v prosinci byli a nechce se mi chápu, že pro rodiče může býti těžko akceptovatelné. No každý si tam asi projektujeme to své. Pominu, že u mě je má nejbližší rodina i na Štědrý večer, chápu, že ten Štědrý den si chtějí jakože trávit lidé v klidu domova. Ale fakt nechápu, že 26. nebo 26. nemohou strávit nějaký čas s vlastními rodiči a je to problém. Prostě to nechápu a asi ani nechci pochopit. A ty Vánoce jsou tak výjimečné dny, že fakt neplatí v prosinci jsme u nich byli a pojedeme zase v lednu, bavíme-li se o vlastních rodičích. Znovu, jsme vychováni jinak, já i manžel a děti taky vychováváme jinak, tak snad se nedožijeme toho, že nás dětí nebudou mít potřebu vidět na Vánoce a ještě to brát za manipulaci a vydírání, když budeme chtít návštěvu.

Tleskám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.12.19 09:21

@Šáruší Tak pokud by ale chtěla, aby oni jeli takovou dálku na slavnostní oběd 25.12., tak by ta „dohoda“ měla vycházet prvotně od ní a učitě ne týden před Vánoci, jinak přece nemůže očekávat, že automaticky přijedou, zvlášť, pokud tomu tak loňské roky nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
24.12.19 09:29
@Šáruší píše:
Většina z nás tady má děti. Nevím, jestli už má někdo vnoučata, moje máma tvrdí, že ta vnoučata miluje téměř stejně, jako miluje nás děti. A teď jsou Vánoce, prostě pro mnohé lidi je to symbol rodinných svátků. A rodina jsou děti mimo jiné, a pro tchyni jsou stále její děti jejími dětmi a ještě jsou tam i vnoučata. Vánoce trvají tři dny, celkem ji chápu, spíš nechápu, že se někdo diví, že je nešťastná z toho, že ani jeden den by s nimi nemohla trávit. A ještě to někdo bere jako manipulaci, že takhle to začíná. Lidi jezdí za cizími seniory, dělají ježískova vnoučata, chodí navštěvovat cizí staré lidi, a vlastní necháme, hlavně ať námi nemanipulují. Tady na emiminu vidím, že ne všude. Ale já ze svého okolí neznám nikoho, kdo by se toho 25. a 26. nenavštěvoval vánočně s rodinou, minimálně tou nejbližší, kterou rodiče bezesporu jsou. Já se přiznám, že bych se nechtěla dožít toho, že prostě moje vlastní děti nebudou samotné chtít být se mnou alespoň na jeden svátek vánoční na pár hodin. Pro mě je to nepředstavitelné, doufám, že jim jdu celý jejich život příkladem, jak se tráví rodinné svátky, že to v nich od dětství zakořením. Ještě že má ta tchyně dcery, které s ní budou.

vnímám to stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
24.12.19 09:36
@unuděná píše:
@Šáruší Tak pokud by ale chtěla, aby oni jeli takovou dálku na slavnostní oběd 25.12., tak by ta „dohoda“ měla vycházet prvotně od ní a učitě ne týden před Vánoci, jinak přece nemůže očekávat, že automaticky přijedou, zvlášť, pokud tomu tak loňské roky nebylo.

Ano můžeš mít pravdu, nicméně i když máš pravdu a ta dohoda nedohoda z ní vyšla blbě týden před Vánoci, pokud by tomu nebránil nějaký ten nezrušitelný program typu sedím v letadle a letím do Karibiku a podobně, tak bych prostě jela. A příští rok bych to řešila s předstihem tak, aby se neodehrávaly takovéto nečekané změny na poslední chvíli. A prostě bych to naplánovala tak, aby nás rodiče na ten jeden svátek vánoční měli. Ale to jsem já, chtěla názory, tohle je můj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
24.12.19 09:38

Nejela bych ani kdyby to bylo 40km. Prostě jste se domluvili a tečka. A k kdyby ne tak co jako? Vždyť máš taky svoje rodiče, takže ohánět se tím že tchyně neuvidí vnoučata? Bože, tak je uvidí za týden… My taky netravime vánoce s rodinou. Jen my a děti. Bylo by mi líto kdyby kdybysme byli třeba u tchyně a moje máma sama. Nebo naopak. Ale u nás bysme se sezrali a to spolu vycházíme pěkně… Ale vánoce si chci udělat podle sebe.

• Citovat
  • Upravit
7355
24.12.19 09:52

Trávili jste krásný adventní čas, prožili jste společně nezapomenutelné chvíle, určitě bylo vše moc pěkné. A teď to babička kazí přesvědčováním…Jak malé děti mi připadají, kdo nutí zbytek rodiny právě teď to musí být tak a takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
24.12.19 10:21

Ja bych nejela, 400 km neni za rohem, zabijete tim cely den. Ja litani po navstevach nekolik dni nemam rada, chci si taky uzit klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
24.12.19 11:04

Hodila bych se marod - u mě je to teď celkem reálné - abych měla klid. No a u husy si holt popustí opasky, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
24.12.19 11:06

Nejela bych, ale jen kvůli vzdálenosti. Dyť to je cesta do Chorvatska skoro 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
24.12.19 11:14
@Bubla Bůčková píše:
Nejela bych, ale jen kvůli vzdálenosti. Dyť to je cesta do Chorvatska skoro 8o

A tam te na konci te streky ceka more a tady tchyne :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
32325
24.12.19 11:20

@Bubla Bůčková psala jedna cesta 200 km, ne? 400 je to celkem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
24.12.19 11:22
@Monchichik píše:
@Bubla Bůčková psala jedna cesta 200 km, ne? 400 je to celkem ;)

To je fakt, jinak by to musela být cesta z Ostravy do Aše :think: :lol: ty jo, fakt hodinu a kousek max jedna cesta, jinak bych teda nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
24.12.19 11:27
@Sany80s píše:
Tohle jsou prostě situace, které nemají řešení a kde vidím, jak ty velké vzdálenosti defakto znemožňují rodinné fungování.
Jsou lidé, kterým na Vánocích záleží a chtějí je trávi v kruhu širší rodiny.
My trávíme každé Vánoce s celou rodinou včetně Štědrého dne a ve vašem případě, kdy to máte 400 km, by toto řešení bylo nejschůdnejší.
Ovšem vzhledem k degradaci lidských vztahů v dnešní době, chtějí páry trávit zrovna Vánoce bez širší rodiny, vyjíměčný den, tak budeme sami. Je to fakt nesmyslné, vždyť jsou defakto sami skoro celý rok, tak proč zrovna toto staví jako něco vyjímečného.
Nevysvětlíte jí to a ona určitě bude citově trpět. Tak to prostě je.

Ano, jak říkáš, proc zrovna toto stavět jako něco výjimečného? Tak se snad můžeme vidět dny před a dny po. Nevim, proc zrovna konkretne urcene dny je nutné a povinne se navštěvovat? Já svou rodinu miluji a rada ji uvidím bez ohledu na to, zda je 22., 24., 26. nebo 1. října. A hlavne, jde o to se včas domluvit, ne, že je nějaká domluva a najednou si těsně před vzpomenu, že to chci jinak a všichni kolem budou muset překopat plány, protože já to chci zrovna teď takhle. S babičkou se domlouvali, tak to mohla říct rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
24.12.19 11:31

Nejela bych. Vánoce jste si zorganizovali o týden dřív a jestli s tím má problém, ať naskočí na vlak a dojede. Abych já táhla celou rodinu 200 km tam a po obědě zpátky, no děkuji pěkně. A když už, tak se měla ozvat hned, že vás tam chce na svátky, ale to by zas přišla o ten víkend s vámi, takže je jasný, že dělala mrtvyho brouka a teď, když už je po akci, tak otravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová