Tchýně -naprostý nezájem z ničeho nic!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
359
5.6.10 23:38

deni001 s tím naprosto souhlasím, že by to byla slušnost a co víc by měli dělat, kdyby náš vztah před tím byl chladnější.Ale nebyl , naopak , myslím, že po těch letech byl nejlepší. Ona se mi svěřovala , psala, volala. Byl to pravidelný kontakt a cítila jsem zájem jako nikdy. Pak jako mávnutím proutku to utla. Bez hádky nebo něčeho co by to vysvětlovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
5.6.10 23:46

matka představená no a proto sem se z toho potřebovala vypsat.Víš já opravdu cítím, jak jsem ochladla co se jí týká. Kdyby jen ochladla, před týdnem jsem se dostala do fáze, že jsem si na ní vzpoměla a chtělo se mi zvracet. Hrozně mě to vyděsilo.Nikdy se mi toto nestalo. Ted jsem ve stavu, že je mi jedno, jen mi to nedává smysl. Nechápu to.Cítím v sobě i zlost, že po tom všem co jsem s ní rozebírala, jak sem jí podporovala v nemoci a myslela na ní, ona je taková. Já vím ano asi je a nic s tím neudělám, ale překvapilo mě to. A přiznám se i to co to udělalo se vztahem co teď k ní v sobě mám. Nelíbí se mi to holky, ale já to cítím a mám strach , že ten vztah ona tím naprosto zničila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
5.6.10 23:49

Z tvého prvního příspěvku jsem to pochopila jinak. právě naopak, napsala jsi přesně toto: Neříkám, že jsme měli před tím vztah jako nejlepší kamarádky to ne, ale řešily jsme její zdravotní stav ,komunikovaly jsme spolu a normálně byly v kontaktu......
Tak jestli je to jinak, že váš vztah byl více než osobní a ne takový jako jsi původně psala, na vašem vztahu ti záleží, nespekulovala bych nad ničím a zeptala se při vhodné příležitosti rovnou tchýně. Za zeptání nic nedáš, situace se tím určitě nezhorší, možná právě naopak, jestli se cítíš ublížená, vysvětlení ti určitě pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
5.6.10 23:54

deni001 výraz cítím se ublížená je otřesný, ale přesně to vystihuje. Bohužel, stydím se, že sem se nechala tahkle rozhodit, jsem k sobě , ale upřímná a vím , jakou mám povahu, proto mě toto dost děsí. Že to tak cítím zrovna já a , že mě to tak dostalo. Vím, že zeptání by to vyřešilo, ale to neudělám. Nedovedu si představit, že bych za ní přišla a měla řešit , proč mi nedala kousek podpory. Budu k ní vždy slušná je to maminka mojí lásky a babička mých štěstíček, ale nebude to už jako dřív.

Příspěvek upraven 06.06.10 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
6.6.10 00:15

Řešila bych spíš to, proč mě přehlíží, proč se neozve, nezavolá, nepřijde na narozeniny jako dřív apod. Uvidíš, jakým směrem se bude ubírat diskuse a třeba opravdu přijde vhodná doba na otázku na tělo. Třeba vše vyřešíte časem.
Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
6.6.10 06:40

predne zduraznuji, je mi te vazne moc lito kvuli miminku a uznhavam, ze mas na jakekoliv hysterceni narok.

ja opet kacirsky premyslim, jestli je vubec problem jinde, nez v hlave.

udelala neco spatne - neudelala, jde jen o to, ze se neozvala. co kdyz ji to trebas nevyslo?

Ja osobne jsem takova roztrzita a nedusledna, zapominam na narozeniny, nekoho navste´vuji casto, nekoho vubec, nekdy mam pocit, ze bych se mela ozvat a poptat, ale nejak z pocatku pozapomenu a cim je to dyl, tim vic se stydim, ze jsem to neudelala, az to neudelam vubec.

Jestli jsou moje kamosky jako ty a odskrtavaji si na papirku, kdo se jim uz ozval a kdo ne, tak to jsem v jejich ocich taky asi pekna prisera.

nevim, i kdyby te tzchyne zacala z niceho nic nenavidet k smrti (o cemz pochybuji), neni ji jen ke cti, ze trebas jen prerusila kontakty?

pustila bych to z hlavy a zacala bych o tom znova premyslet treba za rok, pokud by se nic nezmenilo. co jsou 2 mesice…prd.

A tim resit myslim to, ze bych se poptala jinych pribuznych, jestli z tchyne nahodou neco mimodek nevypadlo.

A vis co? proc sama nezvednes telefon a tchyni nezavolas a nepoptas se, jak se ma a tak?
Co ty vis, jestli sama nemela taky nejake osobni problemy.
Sranda by byla, jestli tchyne sedi doma a rika si „ta snacha, ona se uz 2 mesice neozvala, nedeje se neco?“, propadne nekde zaklada podobnou diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
6.6.10 08:27

Je mi moc líto, co se ti stalo a doufám, že brzy bude líp..

Mě osobně se zdá, že si třeba tchýně s tou situací opravdu neví rady a čím delší dobu se jí nedaří přijít na způsob, jak tě kontaktovat, co ti říct, tím hůř se jí asi začíná..nebo se stalo něco, o čem nevíš..
Já třeba mám známou, normálně jsme se občas bavily, pak jsem se dozvěděla, že kdysi přišla o dvouletou dceru (je to už dlouho, teď má chlapčeka a je potřetí těhotná)..a já se přistihla, že mám s ní od té doby potíž, bojím se, že něco špatného řeknu, co jí to připomene..takové obyčejné věty (třeba že z jejího syna bude šikovný bráška a tak..)..nevyhýbám se jí, ale jsem z ní nervózní..
Třeba má tchýně nějaký podobný blok..neřekl by něco tchán?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
6.6.10 12:02

Napadlo me, zda to treba tchyni nezasahlo taky. Treba i ona se s tim vyrovnava, treba se na dite tesila a najednou… Ty ji tu bolest treba pripominas… Nic vic me nenapadlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
6.6.10 12:13
Caty píše:
Třeba opravdu neví jak navázat kontakt. Třeba se cítí blbě, trapně, právě protože s dalším mimi nesouhlasila a vy jste o něj přišli. Třeba je to jen kvůli tomu.

Tak nějak jsem to chtěla napsat. A úplně si dokážu představit svoji tchnýni. Tam se taky nikdy nic nepříjemného neřešilo a neřeší. Všechno se nechá vyšumět. Bohužel stejný přístup uplatňuje můj manžel (evidentně zvyklý z domu) a čím jsme spolu déle, tím větší problémy to přináší. Já jsem zase držka a když se mi něco nelíbí - ozvu se a mluvím. Takže, pokud přijede, bych se na rovinu zeptala, proč je její přístup takový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
6.6.10 12:14

těžko radit. Já to mám třeba taky jako Pudl.Jsem v tomto děsná, ale nejsem takový ten správný typ kamarádky asi :nevim:
Víš, mi ji neznáme. Důvodů může být sto. Já bych zapojila manžu. Vždyt je to přece i v jeho zájmu, abyste komunikovaly. A ty bys měla u něj být na prvním místě před ní. Přece je to tvůj muž, ví, že tě to trápí.
Nejlepší varianta by ovšem byla zavolat jí a všechno jí říct. Přes hrdost, ublíženost, zlost. Protože jsi to ty, kdo se trápí.
Ale neboj. Vše se vyřeší a bude dobře.Fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.6.10 12:46

Edit,

co když má ona své vlastní problémy? A nemá náladu řešit okoli? Třeba se jí rozpadá menželství a nechce s ostatními moc komunikovat, aby se to nikdo nedozvěděl?

Nechceš volat, chceš to zjistit, co takhle oťukávací SMS?? :wink: Je dobré se cítit ublíženě na reálném základu, nyní nemáš nic a jen „vaříš“ z vody.. Nevíš proč nekomunikuje, nevíš, že je to kvůli tobě… Držím palce, ať to rozmotáte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.6.10 12:51

Můj názor je takový, že když prostě nechtěla, abyste měli další dítě (ale nechápu, co je jí do toho!!), tak si to musíš „vyžrat“ sama. Je to hnusně napsaný, já vím, ale rozhodně to nemyslím zle. Jen by mě prostě nepřekvapilo, kdyby se osoba nazývající se tchýně, takhle zachovala…
Spíš jsi ale chtěla vědět, co máš dělat, viď? Já bych to nechala být a nebo na to zkusila jít přes manžela. Ono jednat na rovinu s tchýní je jako mluvit do dubu, myslím. Tak vlítni na chlapa, promluv s ním, třeba z maminky vytáhne, v čem je problém.
Přeju ti hodně sil a pevný nervy!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
6.6.10 13:02

A přemýšlela jsi třeba o tom, že ona se cítí dotčeně, že s ní o tom nemluvíš? Pokud ona ti svěřovala zdravotní problémy a ty ses za ní nepřišla „vyplakat“ s tímto, může jí to být líto…ale je to jen možnost, vaši situaci neznám. Každopádně nejhorší je to neřešit, nezapomeň, že je a bude součástí tvé rodiny a dlouhodobá nedorozumění nedělají dobře a mohlo by to mít špatný vliv na tvou rodinu. Za zeptání nic nedáš, pokud se s tebou nebude chtít bavit, tak ani po tomto nebude, pokud má zájem to řešit, bude se to s tebou snažit vyřešit. Ty ale budeš vědět, že jsi pro to udělala maximum a nebudeš toho potom muset litovat. A manžela bych do toho určitě netahala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
6.6.10 13:09

pudloslavo, naprosto souhlasím s každým slovem. V závěru to bude ještě tak, že má tchýně jen blbou náladu kvůli práci, počasí apod. :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
6.6.10 13:17

Taky bych souhlasila s tím zkusit jí zavolat a říct jí že tě trápí jaké máte vztahy teď, ovšem jestli je to jedna z věcí co jsi už zkoušela tak je potom každá rada drahá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová