Tchýně nás bombarduje denně až pěti, šesti hovory...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
11.12.16 21:38
@klárka14 píše:
Já ji se s ní přece ani nehádám. Jenom se chci v klidu vymarodit, když prokašlu den i noc - je to tak nepochopitelné

tak at ji přijme muž a ty si po dobu návštěvy zalez a spi.. bože v čem lidi nevidí problém - to nechápu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
11.12.16 21:46
@klárka14 píše:
Dobrý večer. Potřebuji poradit. Momentálně máme angínu - celá rodinu - chceme se vyležet, prostě vykurýrovat. Babička již týden denně volá, že chce předat dětem mikuláškou nadílku - odmítáme s tím, že marodíme. Tudíž návštěvu nepřijímáme. Ona to nechce pochopit - že jí to nevadí 8o Volá celý týden až 5× 6× denně nejen mne i manželovi i deset nepřijatých hovorů jsme napočítali - už to nebereme. Jak na ni v této situaci? Je to už obtěžování? Ani si neodpočinu kvůli nadílce…

Je snad naprosto normální, že babi chce navštívit nemocnou rodinu, navíc s Mikulášem… V čem je problém, uvařit si s ní čaj a nechat se politovat… :zed:

• Citovat
  • Upravit
5593
11.12.16 21:57

Naprosto přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.12.16 22:06
@Saatine píše:
Tě bůh, kdyby mi někdo lezl domů, když jsem nemocná, to se klidí i chlap jak vrčím, natož snášet návštěvu před kterou se musím chovat slušně 8o Ani vlastní maminu bych tu nechtěla, natož partnerovu a to ji má fakt ráda a když se cítím nachlazená u nich, tak spolknu vše co mi předloží a poctivě piju čaj :D

No co, jednou by vlezl, zavrčela bys a víckrát by se to neopakovalo. Takhle bude muset zakladatelka řešit každý rok v chřipkovém období 10 telefonátů denně… je fakt, že já jsem asociál, schopný v takovém případě máchnout rukou „děti jsou tam“ a jít se zavřít do ložnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
11.12.16 22:14

Tak je rozdíl, jestli je s tchýní 6 hovorů za den, nebo jen 6 - 10 nepřijatých hovorů - to jsem pořádně nepochopila. Osobně bych nedělala zlou krev a babičku s mikulášem přijala, nevěřím, že je celá rodina od 5.12. na umření. Domluvit si krátký čas - předání - případně si zalézt po chvíli do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
11.12.16 22:20
@klárka14 píše:
Dobrý večer. Potřebuji poradit. Momentálně máme angínu - celá rodinu - chceme se vyležet, prostě vykurýrovat. Babička již týden denně volá, že chce předat dětem mikuláškou nadílku - odmítáme s tím, že marodíme. Tudíž návštěvu nepřijímáme. Ona to nechce pochopit - že jí to nevadí 8o Volá celý týden až 5× 6× denně nejen mne i manželovi i deset nepřijatých hovorů jsme napočítali - už to nebereme. Jak na ni v této situaci? Je to už obtěžování? Ani si neodpočinu kvůli nadílce…

tohle fakt řešíš?? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
12.12.16 09:18
@klárka14 píše:
Ani po dobrém ani zlém. Chceme aby přestala s tím voláním. Jak předpokládám bude přístí týden chodit a zvonit…

A to je vážně tak strašný problém, že by přišla, předala dětem nadílku a zase šla? To se kvůli tomu budeš nervovat dva týdny? Vždyt je to směšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
12.12.16 14:54

Přijde mi, že se ti hodí, že si nemocná, aby k tobě tchýně nemusela. Tak ji pozvi na hodinu, kdy budou děti vzhůru. Po hodině třeba řekni, babi já si jdu lehnout, není mi dobře. Klidně si s dětmi pohrajte a konec. Jednou budeš ty babička a teda budeš ráda, když ti to karma nevrátí.

Předpokládám, že zavolá ráno a pokud ji neberete telefon, volá jak divá. Což je u důchodců normální. Třeba by stačilo vzít telefon a domluvit se s ní na konkrétní datum, čas. Pak by tě snad nebombardovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
12.12.16 15:39

Také právě nechápu, kde je problém…Když je zakladatelka nemocná a není jí dobře, ok. Ale opravdu není možné tam pro to poslat manžela? Nebo i dětma?
Beru to ze svého pohledu, kdy babičky také chytají dětem Mikuláše a jsou nejraději, když si to vyzvedneme třeba 3 dny dopředu. Jsou z toho nervozní,, volají kdy si přijdeme, 11.12 s nevyzvudnetým Mikulášem by mne asi ukamenovaly telefonáty! Takže zakladatelko, nechápu proč vůbec zakládáš diskuzi. Chce to jen trochu domluvy. A pochopení. Tak jako žádáš ty pochopení pro Tebe. Pochop i babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.12.16 15:47

A to je takovej problém si to převzít?
Nejspíš už to není moc čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
12.12.16 17:51

Já teda zase nechápu, jak někdo může požadovat návštěvy u nemocného. I kdyby byl nemocný jen jeden člen rodiny, tak by mě to bez pozvání ani nenapadlo 8o Však kdy jindy máme právo na nerušený klid? Až jednou umřene?

Ona taková návštěva znamená uklidit, hodit sebe i děcka do lidské formy, hodit děcka do vlny, aby babičku vůbec chtěli vidět a nespali v pelechu. A to nepočítám pohoštění. Tělo je i po ATB zesláblé, a ne že ne. A práce na den je tu.

A babička fakt nebude normální, když volá šestkrát denně. Slušný člověk se dovtípí, i kdyby mi to třikrát nezvedli.

Já zakladatelku chápu. Mně děda neoblomně při nemoci volá třeba v půl sedmé ráno (kdy třeba konečně zaberu) nebo i když mu napíšu, že jsem ztratila hlas. A to už jsem ho odnaučila volat mi třeba 12× po sobě do práce (já myslela, že někdo umřel a vyběhla jsem z hodiny celá bílá, jen chtěl něco triviálního).

Ony si musí vyjít obě strany, ale v rámci mého cítění babička překračuje slušné chování na dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.12.16 17:55

@Majka13 Jaké pohoštění, ona jim chce předat balíčky, které pravděpodobně nevydrží.
A proč by děti nemohly být v posteli.
jaká práce na den.
Ale jasně, pokud by to byla práce na den, tak je tu důvod, nasazovat někomu psí hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
12.12.16 18:12
@Sany80s píše:
@Majka13 Jaké pohoštění, ona jim chce předat balíčky, které pravděpodobně nevydrží.
A proč by děti nemohly být v posteli.
jaká práce na den.
Ale jasně, pokud by to byla práce na den, tak je tu důvod, nasazovat někomu psí hlavu.

Předat balíčky asi v zakladatelčině případě nebude znamenat ve dveřích, sama psala, že to bude minimálně na hodinu. Jestli má přijít do domu, je potřeba uklidit. Protože pokud padla celá rodina, vypulírováno tam nebude. Takže jí to fakt chvíli zabere. A nechat návštěvu na suchu…no já nevím. Asi jsem z Pluta.

Psí hlavu nikomu nenasazuju. Prostě to beru tak, že pokud se zakladatelka necítí, a tchýně to nepobírá, tak tam ta chyba je. Mně právě přijde, že se tady tchýňobijky mermomocí snaží tu psí hlavu nasadit zakladatelce. Přičemž selský rozum snad kyne nechat nemocné odpočívat. A jak to je dlouho už je šumák. Stejně jako se mi například jeví neslušné cpát se k novopečeným maminkám na návštěvy, protože já chci vidět dítě. To mi přijde prašť jako uhoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
12.12.16 18:19
@Majka13 píše:
Předat balíčky asi v zakladatelčině případě nebude znamenat ve dveřích, sama psala, že to bude minimálně na hodinu. Jestli má přijít do domu, je potřeba uklidit. Protože pokud padla celá rodina, vypulírováno tam nebude. Takže jí to fakt chvíli zabere. A nechat návštěvu na suchu…no já nevím. Asi jsem z Pluta.Psí hlavu nikomu nenasazuju. Prostě to beru tak, že pokud se zakladatelka necítí, a tchýně to nepobírá, tak tam ta chyba je. Mně právě přijde, že se tady tchýňobijky mermomocí snaží tu psí hlavu nasadit zakladatelce. Přičemž selský rozum snad kyne nechat nemocné odpočívat. A jak to je dlouho už je šumák. Stejně jako se mi například jeví neslušné cpát se k novopečeným maminkám na návštěvy, protože já chci vidět dítě. To mi přijde prašť jako uhoď.

No, pokud se tchyne pozve na navstevu k nemocne rodine, jiste neocekava, ze bude vzorne uklizeno. Neni to snad cizi clovek, jiste to pochopi spis, nez to, ze ji neberou telefon, aby se s ni nemuseli videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
12.12.16 18:24
@mroe píše:
No, pokud se tchyne pozve na navstevu k nemocne rodine, jiste neocekava, ze bude vzorne uklizeno. Neni to snad cizi clovek, jiste to pochopi spis, nez to, ze ji neberou telefon, aby se s ni nemuseli videt.

Uklizeno být fakt nemusí, ale kolik lidí s čistým svědomím pustí byť blízkého do neuklizeného bytu? A pořád si nejsem jistá, jestli ty telefony neberou, nebo jestli to jen tchýně zkouší dál a dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová