Tchýně nás bombarduje denně až pěti, šesti hovory...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1197
12.12.16 18:12
@Sany80s píše:
@Majka13 Jaké pohoštění, ona jim chce předat balíčky, které pravděpodobně nevydrží.
A proč by děti nemohly být v posteli.
jaká práce na den.
Ale jasně, pokud by to byla práce na den, tak je tu důvod, nasazovat někomu psí hlavu.

Předat balíčky asi v zakladatelčině případě nebude znamenat ve dveřích, sama psala, že to bude minimálně na hodinu. Jestli má přijít do domu, je potřeba uklidit. Protože pokud padla celá rodina, vypulírováno tam nebude. Takže jí to fakt chvíli zabere. A nechat návštěvu na suchu…no já nevím. Asi jsem z Pluta.

Psí hlavu nikomu nenasazuju. Prostě to beru tak, že pokud se zakladatelka necítí, a tchýně to nepobírá, tak tam ta chyba je. Mně právě přijde, že se tady tchýňobijky mermomocí snaží tu psí hlavu nasadit zakladatelce. Přičemž selský rozum snad kyne nechat nemocné odpočívat. A jak to je dlouho už je šumák. Stejně jako se mi například jeví neslušné cpát se k novopečeným maminkám na návštěvy, protože já chci vidět dítě. To mi přijde prašť jako uhoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
12.12.16 18:19
@Majka13 píše:
Předat balíčky asi v zakladatelčině případě nebude znamenat ve dveřích, sama psala, že to bude minimálně na hodinu. Jestli má přijít do domu, je potřeba uklidit. Protože pokud padla celá rodina, vypulírováno tam nebude. Takže jí to fakt chvíli zabere. A nechat návštěvu na suchu…no já nevím. Asi jsem z Pluta.Psí hlavu nikomu nenasazuju. Prostě to beru tak, že pokud se zakladatelka necítí, a tchýně to nepobírá, tak tam ta chyba je. Mně právě přijde, že se tady tchýňobijky mermomocí snaží tu psí hlavu nasadit zakladatelce. Přičemž selský rozum snad kyne nechat nemocné odpočívat. A jak to je dlouho už je šumák. Stejně jako se mi například jeví neslušné cpát se k novopečeným maminkám na návštěvy, protože já chci vidět dítě. To mi přijde prašť jako uhoď.

No, pokud se tchyne pozve na navstevu k nemocne rodine, jiste neocekava, ze bude vzorne uklizeno. Neni to snad cizi clovek, jiste to pochopi spis, nez to, ze ji neberou telefon, aby se s ni nemuseli videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
12.12.16 18:24
@mroe píše:
No, pokud se tchyne pozve na navstevu k nemocne rodine, jiste neocekava, ze bude vzorne uklizeno. Neni to snad cizi clovek, jiste to pochopi spis, nez to, ze ji neberou telefon, aby se s ni nemuseli videt.

Uklizeno být fakt nemusí, ale kolik lidí s čistým svědomím pustí byť blízkého do neuklizeného bytu? A pořád si nejsem jistá, jestli ty telefony neberou, nebo jestli to jen tchýně zkouší dál a dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.12.16 18:47

Já když jsem nemocná, nebo můj syn, nebo muž tak taky nepřijímáme návštěvy 8o jsem divná? Nevidim problem s Mikulášem počkat, čokoláda nebo dobroty se nezkazí a ovoce může babička sníst a potom koupit nové, docela koukam jak se do zakladatelky navážíte 8o tady fakt skoro není žádná diskuze kde by se nerýpalo nebo nebyl někdo zlý. Přece to jde napsat i jinak než napadáním ne? vypadáto že babička je vlezlá když volá 6× denně i normálně, proto chápu že ji zakladatelka nechce vidět nebo slyšet aspoň po dobu nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
12.12.16 18:52
@mroe píše:
No, pokud se tchyne pozve na navstevu k nemocne rodine,jiste neocekava, ze bude vzorne uklizeno. Neni to snad cizi clovek, jiste to pochopi spis, nez to, ze ji neberou telefon, aby se s ni nemuseli videt.

No tak tímto si nejsem jista.

Jinak k zakladatelce: taky bych žádnou návštěvu nepřijala a je jedno či je to tchýně či kamarádka či mamka. Když jsem nemocná, neuklízí se, max. co udělá manžel. Také bych nechtěla případně poslouchat věty typu „nakazila jsem se u vás“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
12.12.16 18:53
@Kkklarka píše:
Já když jsem nemocná, nebo můj syn, nebo muž tak taky nepřijímáme návštěvy 8o jsem divná? Nevidim problem s Mikulášem počkat, čokoláda nebo dobroty se nezkazí a ovoce může babička sníst a potom koupit nové, docela koukam jak se do zakladatelky navážíte 8o tady fakt skoro není žádná diskuze kde by se nerýpalo nebo nebyl někdo zlý. Přece to jde napsat i jinak než napadáním ne? vypadáto že babička je vlezlá když volá 6× denně i normálně, proto chápu že ji zakladatelka nechce vidět nebo slyšet aspoň po dobu nemoci

To je ale tchyne, ne cizi navsteva.
Navic jestli je vlezla i normalne, neni resenim ji nebrat telefon, to meli mit vyresene uz davno. Mne prijde naprosto logicke, ze chce detem predat Mikulase, je to prece jejich babicka. Delat tyden mrtveho brouka mi prijde na beznou chorobu trochu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.12.16 19:01

Pokud bych neměla 40, tak bych babičku na hodinu zavolala.. Je to její risk, jestli se nakazí..
me nepřijímáme návštěvgy, jenom když fakt ležíme v horečkách.. Jakože nemoc, kdy jenom kašlem a chodíme po domě, s ucpaným nosem neřešíme.. To samé děti, pokud nemají horečky, budou rády, že jim babička něco doveze..
A nebo bych se domluvila, že manžel pro Mikuláše pojede a dětem balíčky doveze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
12.12.16 19:07

Tak me se líbí, ze pokud rodina marodi, je nějaký limit jak dlouho smi.Jako treba chytne to první dite, blinka, horečky, mama okolo nej skáče ve dne v noci, po par dnech druhé, to samé, pak lehne z toho mama, totálně vycerpana a s horeckama,kaslem.To me prijde na 2 týdny uplne v pohodě vyrazeni z běžného provozu. A babička at se treba zblazni, me je proste blbe, deti taky nejsou ok, buhvi co manžel, tak holt nadilka nebude. Znama vynadala jednou manželovi, ze zkazil vánoce, kdyz ulehnul s horeckama. Nemoc si proste nevybira a kazí plany-holt i Mikuláše babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.12.16 19:08

@Konnny tak toto mě napadlo jako první… taky nevěřím, že cleá rodina od rána do večera je v peřinách…ale pokud fakt celá rodina leží v horečkách a v peřínách.. tak to jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
12.12.16 19:08

Zakladatelko z toho co píšeš mám dojem, že to není o nějaké angíně…osobně nevidím nic zvláštního na tom, že babička chce vidět nemocná vnoučata a přinést jim něco dobrého, co měla už pro ně přichystaného…jak už tu zaznělo, zdá se mi dost pravděpodobné, že ATB už měla čas zabrat a že i když nejste zdraví, tak je vám podstatně lépe než před začátkem jejich užívání…a co se týká kašle - dr. ti nenapsala k ATB i nějaká antitusika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
12.12.16 19:11
@Majka13 píše:
Já teda zase nechápu, jak někdo může požadovat návštěvy u nemocného. I kdyby byl nemocný jen jeden člen rodiny, tak by mě to bez pozvání ani nenapadlo 8o Však kdy jindy máme právo na nerušený klid? Až jednou umřene?

Ona taková návštěva znamená uklidit, hodit sebe i děcka do lidské formy, hodit děcka do vlny, aby babičku vůbec chtěli vidět a nespali v pelechu. A to nepočítám pohoštění. Tělo je i po ATB zesláblé, a ne že ne.A práce na den je tu.
A babička fakt nebude normální, když volá šestkrát denně. Slušný člověk se dovtípí, i kdyby mi to třikrát nezvedli.

Já zakladatelku chápu. Mně děda neoblomně při nemoci volá třeba v půl sedmé ráno (kdy třeba konečně zaberu) nebo i když mu napíšu, že jsem ztratila hlas. A to už jsem ho odnaučila volat mi třeba 12× po sobě do práce (já myslela, že někdo umřel a vyběhla jsem z hodiny celá bílá, jen chtěl něco triviálního).

Ony si musí vyjít obě strany, ale v rámci mého cítění babička překračuje slušné chování na dvakrát.

Když má tchýně přinést nadílku dětem??? 8o
Jak dlouho se potom připravuješ, když má přijet na celodenní návštěvu? :mrgreen:

Děláte, jak kdybyste umíraly.. týdenní angína po zaléčení snad umožňuje přijmout babičku na chvíli, aby se podívala, jestli je dětem už líp a předala jim od Mikuláše. Nikdo asi po nikom nebude chtít, aby chystal kdovíjaké pohoštění - snad stačí uvařit kávu a hodit na stůl pytlík sušenek :nevim:
Problém jak hrom fakt 8o Snad někdy nevyfasuju takovou snachu :think:
Když si to představím, dárky pro vnoučata nakoupené, ovoce atd. a musím se doprošovat, abych jim to vůbec mohla předat.. do toho se toho polovina zkazí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
12.12.16 19:12
@Kkklarka píše:
Já když jsem nemocná, nebo můj syn, nebo muž tak taky nepřijímáme návštěvy 8o jsem divná? Nevidim problem s Mikulášem počkat, čokoláda nebo dobroty se nezkazí a ovoce může babička sníst a potom koupit nové, docela koukam jak se do zakladatelky navážíte 8o tady fakt skoro není žádná diskuze kde by se nerýpalo nebo nebyl někdo zlý. Přece to jde napsat i jinak než napadáním ne? vypadáto že babička je vlezlá když volá 6× denně i normálně, proto chápu že ji zakladatelka nechce vidět nebo slyšet aspoň po dobu nemoci

tak ale ať to zakladatelka napíše rovnou ;) a neschovává se za nemoc…
Já bych naopak uvítala kdyby babi přišla, zalezla si k dětem a četla jim pohádky a já si v klidu dala 20…prostě je to neoblíbená babička/tchyně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.12.16 19:13

@Moise no hlavně snachu, co bude tvrdit o tvém synovi, že je maman, ale naštěstí bude tak drsná, že vám zakáže vyvolávání pro dobro tvého syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.12.16 19:17

Poprvé za celou dobu jsem na straně tchýně- nevěřím, že zakladatelka a manželem jsou na umření.. Jestti mají horečky, tak se omlouvám, ale pokud běžně pochodují po bytě s ucpaným nosem a sem tam zakašlou, tak si myslím, že to hrotí..
Pokud opravdu jsou někde v peřínách se horečkami, tak to jo.. sama ví, jak na tom jsou, i děti..
A kdyby to bylo tak vážné, tak bych manžela vyslala pro balíčky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
12.12.16 19:26

@Moise No jak bych se připravovala? Když jsem zdravá a dům je standadně poklizený, tak něco napeču. Ale po angíně a lítání kolem nemocné rodiny při vlastní nemoci asi domov nebude moc provozuschopný a bude potřeba na to trochu hrábnout.

Moje tchýně si nestěžuje. Hlavně by ji nenapadlo vynucovat si návštěvu u nemocného. Primárně proto, že to sama nemá ráda. Asi vrána k bráně, nebo co. Ale je fakt, že zrovna ji bych pustila, kdybych zrovna vyloženě nelezla po čtyřech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová