Tchýně pořád volá manželovi - co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5846
10.3.06 10:05

Tchyně pořád volá? Zavolejte příště vy :idea: ! Zeptejte se, jak se má, vyposlechněte si neduhy, řekněte jí, že kočárkování se vám zítra nehodí, ale moc by vám to pomohlo ve čtvrtek, kdy musíte na úřad, jídlo, které malému dáváte, doporučují doktoři, vždyť chcete obě pro děcko to nejlepší, že?, na tu dovolenou pojedete, kam to vybral manžel, ať si odpočine podle svých představ, když celý rok dělá, jméno se líbí oběma… a další diskuze na to téma prostě nepřipusťte. A úsměv. :D

Ony se tchýňky nijak výrazně nezmění - starého psa novým kouskům nenaučíš - ale možná budou milejší. Mě by taky prudila mladucha, co by se na každé návštěvě tvářila, že její dítě jí vraždím a trávím a že by tu nejradši vůbec nejela.

Pokud nebudou milejší, můžete mít dobrý pocit, že děláte pro dobré vztahy maximum.
Pa. Eva

P.S. Nejedná se o provokaci. Též vlastním tchýni, běžný model.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.06 10:21

Tak já nevím, ale dát tříletému dítěti na návštěvě u tchýně, tj. jednou za čas čokoládu a udělat šťávu mi nepřijde zas tak divné. Jde o to, jestli tchýně ví, že jí to nemá dávat. A co třeba školka, co tam děti pijou, to jim dáváš i vlastní pití a jídlo?
S tím telefonováním xkrát denně je to děs běs, chce se to domluvit s manželem, ať třeba tchýně volá každý den v určitou hodinu a řekne všechno najednou. To bych nesnesla, aby nás otravovala celý den. Moje kolegyně z práce, 32 let, svobodná, bez chlapa, přes týden bydlela kvůli práci v pronájmu v jiném městě - má jenom matku - tak té volala máma si tak 8× denně. Měla jsem kancelář vedle a dveře musely být otevřené, takže jsem všechno slyšela a byla jsem z její matky na mrtvici. Volala kvůli naprostým kravinám - např. jsem v zelenině a mají žlutá a červená jablka, které chceš? Mám jít na poštu ráno nebo odpoledne? Hrůza, nechápu, jak si to mohla kolegyně nechat líbit a absolutně je mi jasný, proč s ní žádnej chlap nevydržel.

• Citovat
  • Upravit
6545
10.3.06 10:29

K tý školce, já samozřejmě holce dopřeju taky, jen jí to prostě nedávám teď. Po tom druhém roce pomalu ty věci zařadíme, ale nebudem to vyloženě přehánět. Jenže jí to nehodlam cpát teď. Ale to je věc každýho. Samozřejmě, že ve školce bude jíst, co dostane, pokud bude něco, co vyloženě nesmí, tak se to nahlásí a samo nehodlam dělat extra seznam. To už by muselo bejt něco.
Tchýni osobně teda řeknu, když něco malá nesmí, když se diví a ptá, odpovídám proč. Jenže když ti někdo odpoví, že jsi blbá, nebo když řekneš, že to nesmí kvůli ekzému či že to dr vyloženě nedoporučí a řekne ti, že je blbej on, že to ví líp, když vychovala 3 děti…co na to říct? Rozhodně to u nás nefunguje tak, že předpokládám, že tchýně ví - naopak jí říkám. Smršť, která se na mojí hlavu snesla, když holce bylo 9měsíců a odmítla jsem jí dát plněné oplatky, si asi neumíte představit (byla v přesile - švagrová a tchýniny sestry) a vypadala jsem jako naprosto příšerná máma, když malá jedla rýžové chlebíčky a ona je vyloženě milovala!
Určitě nemá cenu předpokládat, že tchýně ví všechno, zrovna jako jsem jí řekla, že sladký malá nesmí a že ocením, když od ní dostane ovoce…o tom to je.
A jak jsem psala, ono kdyby bylo respektováno, že jsem matka a že když něco řeknu, tak to platí (a ne mi furt cpát, že ve 3měsících jí mám dávat klobásu na zuby nebo že se prostě posazovat a vodit za ruce nebude), tak by se pak dal spíš prohřešek přehlídnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
10.3.06 11:09

ahoj holky,

ja nastesti tchyni nemam, a kdyz to tak ctu, tak jsem rada, ze ji nemam. Mam docela dobry vztah s mamou, a kdyz mame nejaky problem tak si to vyrikame. Taky to neni jednoduchy, dusno je pak veliky a to potom Vojta, jeji zetak chodi a dava nas dohromady.
Jen mam strach, jaka ze me bude tchyne. A co vy? Myslite si, ze budete super tchyne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.3.06 11:16

Marcel, taky jsem zvědavá:) Myslím, že nikdo není dokonalý. Ani já, ani ostatní pisatelky, ani naše tchýně, rodičové - nikdo. Jen se snaží msi vzít ponaučení z toho, co mi vyloženě vadí a píšu si takovej seznam do jednoho sešítku a budu se snažit:) Člověk se z chyb učí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
10.3.06 11:47

Vždycky, když čtu o tchýních, tak se pobavím :) Já jsem si naivně myslela, že když se nevdám, nebudu mít tchýni, ale není to tak úplně pravda.
Tak jsem přemýšlela, co mi na ní vlastně tak strašné vadí, když ji vidím jednou za čtvrt roku cca na 3 hodiny. Není zlá a neodvážila by se mi do ničeho mluvit, maximálně se zeptá co a jak dělám.
Co mi na ní asi nejvíc vadí je zoufalý nedostatek inteligence a absence jakýchkoliv zájmů - když nepočítám probírání rodinných problémů a sledování telenovel :roll:
A to bude asi problém velké části žen jejího věku - prostě nemají žádné zájmy nebo koníčky, protože všechen svůj čas vždycky „obětovaly“ rodině a tím vlastně paradoxně celou rodinu terorizují.
Moje máma je druhý extrém, když jí o víkendu zavolám, tak mi většinou vylíčí, kde byla na kole nebo na běžkách, že zrovna utíká na aerobik nebo že pojede v létě do Rumunska na hory. A od švagrové vím, že je to skvělá tchýně i babička.
Takže jak se stát super tchání ? Myslet hlavně na sebe a mít se ráda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.06 12:17

Pra:,–(ko, myslím že jsi uhodila hřebík na hlavičku… :wink:
Máš skvělou mámu, taky bych chtěla být taková až budu „velká“
 Radka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.3.06 12:30

Karin, zajimalo by mne jestli by se ti libilo, ze by ti tvoje tchyne nakrmila dite tak, ze pak skoncite se zvracenim a prujmem tyden v nemocnici. My k ni jezdili obcas na obed, male bylo 7 mesicu a ja vzdycky s sebou vezla sklenicku k obedu HIPP nebo Hami. To podle tchyne byl blaf, takze ji uvarila a rozmixovala svoji polivcicku. Jen nejak nedovarila brambory, takze se dcera priotravila. Tu polivku ji dala bez meho souhlasu - kdyz jsme obedvali, mala spala a po obede jsme byli venku a sotva se mala vzbudila, tak ji tchyne ten blaf nacpala.

Pak jste v nemocnici, kde mate mit klid a neustale Vam volaji. To uz jsem udelala cirkus u manzela, vypla mobil a vzkazala at nevotravuji. A co myslite, ze udelala mila tchyne - dalsi den se za nama vypravila na navstevu, ackoliv jsem si zadne navstevy neprala. Dorazila na infekcni oddeleni v kozichu jako dama, neumyla se po prichodu do nemocnice ani ruce a zacala malou tahat z postylky jako kote a jeste se divila, ze vypada unavene a nesmeje se. Ja byla nevyspala a nemela jsem silu ani vybouchnout. To se mi pak podarilo doma, kdyz jsme se v patek vratili z nemocnice a oni si to v sobotu bez pozvani prihasili opet na navstevu…

Karin, neznas situace v konkretnich rodinach tak laskave nesud!

Hanka1

• Citovat
  • Upravit
354
10.3.06 12:53

Musím souhlasit s Gabinkou a Hankou 1. Vím, jaké to je, když tchýně dělá za zády,co si rodiče nepřejí.Když mi vezla asi 4 měsíční dceru bez sedačky v autě- I PŘES NÁŠ DURAZNÝ ZÁKAZ ,tam ji pouze držela její 11 letá dcera a potom mi lhala do očí, že přijely autobusem.Nebo také když stejně starou strkala k rozdivočelému labradorovi, aby se podívala na pejska.Několikrát jsem ji opakovala, že to nemá dělat, několikrát ji to opakoval manžel.Pak ji za našimi zády nalévaly s její matkou přeslazeným čajem, protože má chudinka žízeň, bylo jí taky kolem 3 měsíců a já plně kojila. Co na to říct?Samozřejmě, že takhle to šlo a šlo a ona byla stále ta nejchytřejší.Až jsem se jednou opravdu naštvala a bohužel řekla, že dokud se nenaučí respektovat naše pravidla(a myslím, že nebyly od věci-viz sedačka v autě a nevychovaný labrador atd..)tak tam prostě dceru nebudeme dávat.Řekli jsme to s manželem v klidu, přitom jsme také řekli, že ji máme rádi,ale prostě tohle se nám nelíbí a basta. je víceméně klid.Až na pár vyjímek,ale to se dá kousnout.A od té doby vím, že už nenechám sebou takhle vláčet a dělat ze sebe idiota, jen proto, aby byl v rodině klid.Já taky respektuju, jak si to oni doma zařídí, čekám stejně toto od nich.Tak asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.06 13:22

Takže chceš říct, že ty jsi jako bezchybná matka? Že zrůdná tchýně udělá chybu, dítě se zase… a ona si z toho nevezme ponaučení? Myslím že každý má právo na chybu a určitě ji neudělala z nějaké touhy po pomstě, ale v dobré víře. Možná by neškodilo, kdyby řekla promiň a hned bys měla jiný názor. Mnozí se omluvit nedokážou, i když je to trápí co udělali. Mezi ně patří i moje matka a rozhodně si nedovolím ji tady pomlouvat.
 Karin

• Citovat
  • Upravit
6545
10.3.06 13:31

Karin, nikdo tu netvrdil, že my jsme dokonalé, asi jsi nepochopila, že nám vadí naprostá ignorace základních pravidel.
A sorry, ale to, že někdo nerespektuje, že dítě něco jíst nesmí a nebo že veze dítě v autě bez sedačky přes výslovný zákaz, to teda omyl není. Vůbec názor babiček a starší generace na autosedačky je tady dost probíraná záležitost, že podle nich to je blbost.
Ono je omyl (a ten tu hádám odpustí každá) a pak ignorace (jako nechat dítě hodinu a půl v kočáru na poledním prudkém sluníčku spát, aby se opálilo). Rozeznávej to, když už o tom mluvíš.
Nemyslím si, že by většina měla extra seznam, který babičce dá. Myslím, že pravidel je minimum, aby to mohly respektovat. Já taky dědovi s cukrovkou nedávám nedietní čokolády! Nebo jim to mam dát a vyžadovat, aby to z respektu ke mě a tomu, že to je dárek, snědl? To snad nemyslíš vážně!
A to, že má každý nastavené hranice jinde, to je věc každého - co vadí jednomu, nevadí druhému a naopak. A proto ten druhý přeci není špatný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
10.3.06 13:35

Promiň, Karin, ale nějak jsem nepochopila Tvůj poslední příspěvek. A pokud to bylo ke mě, tak já si rozhodně nemyslím, že jsem bezchybná matka, to rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.06 13:46

Ne to bylo na mne. Tak tedy mila Karin, dite se zesralo to ano, ale taky nekolikrat zvracelo, neudrzelo nic v zaludku, melo k 39 stupnum horecky a prijimali nas s hrozici dehydrataci a otravou organismu. Kdyby se jen posrala tak dobra…
Tady slo o to, ze jsem si vyslovne neprala (pac vim jak blbe a nezdrave vari) aby diteti dala jine jidlo nez mnou prinese. A ona ji nacpe skoro syrovyma bramborama.
Jestli tobe nevadi, ze mas po zasahu tchyne sedmimesicni dite na kapackach v nemocnici tak ses holt dost nedokonala matka ty a my, ktere chceme pro sve deti to nejlepsi co se tyka stravy a bezpecnosti (autosedacky, neopalovani a tak) jsme proti tobe SUPER HYPER matky…
 Hanka1

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.3.06 14:11

No, že by dítě dostalo 39 horečky z nedovařených brambor je pěkná hloupost, průjem a zvracení ale ano. Nebyla to spíš nějaká střevní viroza popohnaná nevhodným jídlem/ Ale vztahy mezi babičkama a maminkama jsou každopádně jen o vzájemné toleranci. A je docela legrační jak tu píšete o staré generaci tchýní. Vždyt některé babičky jsou skoro stejně staré jako některé z sem píšících maminek. Mám známou, která je babička od svých 38 let a jinou, které se dítě narodilo ve 43 letech. A ještě jednu zkušenost mám, holky, které se silně nesnášely se svojí tchýní se dneska stejně nesnášejí s přítelkyněma svých synů, některé už jsou taky babičky a vztahy se snachama a vnoučaty taky bída. Já jsem tak na rozhraní matek a babiček, mám syna 22 let a dceru 5 let, tak se na to dívám z obou stran.Nepodepisuji se protože tady nějsem pod žádným jménem zaevidovaná a nechce se mi nic vymýšlet.

• Citovat
  • Upravit
354
10.3.06 14:26

pROČ BY MĚLA BÝT HLOUPOST HOREČKA Z NEDOVAŘENÝCH BRAMBOR?vŽDYŤ HOREČKA JE ČASTO PRŮVODNÍM JEVEM PRÁVĚ PRŮJMU A ZVRACENÍ.Promiň, ale myslím, že totální blbost je to, co jsi napsala Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová