Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že diskuse se stočila někam úplně jinam a tak bychom to měly radši vrátit k původnímu tématu a ne k tomu, že se tu budem vzájemně napadat a osočovat.
Tvrdíme-li, že jsme tolerantní, nechme to plavat a nedohadujme se. Každá máme svoji pravdu a tu si budem hájit stůj co stůj.
Jen prosím, když píšete svůj názor, tak nikomu nenadávejte. I když to není sprosté slovo, tak k odepsání mě donutilo osočení, že jsme hloupé husičky. Karin, jsem tolerantní a protože máš nárok na vlastní názor, taky ti nenapíšu, že jsi slepice. Prostě máš svůj názor na věc, ale nenapadej ostatní. Nesouhlas se dá vyjádřit i jinak. A mysli na to, že každý má jiné hranice pro všechno a nikdo neurčuje tu správnou a nikdo nikdy neřekne, kdo má pravdu. Opakuji, co vadí jednomu, nemusí vadit druhému a naopak. A každá jsme jiná a naše životní situace je jiná a naše okolí je jiné a tak nemůžem soudit ostatní, když nejsme v jejich kůži, situaci a mezi lidmi, které danou osobu obklopují.
Milá Karin
Respektuji tvůj názor a nebudu ho napadat.
Má tchýně byla na začátku skvělá ženská, nedokázala jsem pochopit proč za ní nechodí manžel její dcery. Proč se druhý syn neoženil, vždyť jsou tak hodní. Pak mi to začalo docházet, hlavně tehdy, kdy jsme začali s budoucím manželem spolu bydlet. Jakmile se narodila moje první dcera. Já z ní nedělám skleněnou květinku. Čokoládu jí také dopřeji, už normálně jí. Jen z jejich zdravotních důvodů, dáváme všeho s mírou. Všichni jíme jako ona. Snažíme se jíst zravě a necpeme se různou chemií zbytečně. Já mám známou v chemičce a ta ty šťávy vůbec nepije. Vidí totiž z čeho se dělají. Dokonce mě varovala i před dětským pitím. Kolikrát koulí očima co všechno se tam zbytečně cpe.
Tchýně se snaží moji dceru nacpat dortama a jiným sladkým, každý víkend. Pak nám navalí ještě domů. Já svoji dceru nehodlám cpát denně sladkým. S tím snad souhlasí všechny maminky. Raději mám když jí dá banán, jablko atd. Jenže o tom si myslí, že jí skrátka nic nedala. Nevím proč musíme jezdit na návštěvy bez toho, abychom museli se pořád cpát.
Svoji tchýni se snažím respektovat, to bych tam každý víkend nebyla. Vím, že je starší škola, kolikrát mi radí a já jí to odkývám, ale co se týče výchovy naší dcery, jsem nekompromisní. Manžel je úplně to samé, taky ho štve, že jeho vlastní máma nedokáže pochopit co jí řekneme.
Když mu pořád volá, tak nic neříkám.
Můj otec s mojí mámou mají stejné názory co se týče dětí, tak jako my. Mají totiž za přátele doktory.
Ano, horečka bývá přítomna u průjmu a zvracení, které jsou původu virového nebo bakteriálního. Při průjmu způsobeném dietní chybou horečka nebývá přítomna. Viz učebnice pro SZŠ vydaná r. 1992, Státní pedagogické nakladatelství
A co gastroenetritis. Je to akutní zánět žaludku a střev, při podaném špatně tepelně opracovaném jídle, nebo špatně omytém. Nejnáchylnější jsou děti do roku. Kdy se jim zacpává žaludek jídlem co jí dospělí. Při tom mají taky horečky až 39.
Holky, jak to tady ctu, neni to casto lehke… Ja taky nekdy zurim, hlavne v duchu, ale byla jsem od zacatku celkem nekompromisni- kojila jsem do 10 mesicu, nejvic jsme bojovali s cajem- to se me zeptala snad stokrat, proc nedavam a ze bych mela.Ted prikrmy si proste delam dle sveho, jidlo na dobu navstevy vzdy privezu, o nicem jinem nediskutuji a v ramci „vstricnosti“ jsem navrhla, ze maly miluje presnidavky a bily jogurt s bananem. Aby jako meli pocit, ze pro nej neco maji. Ale to hlavni-jelikoz taky nemam duveru, ze by se jelo podle mych za:,–(, maleho tam proste samotneho nenechavam. Max. jsem dala kocarek na vychazku, ale o to tchyne moc nestoji( spis vubec). Ta tak tahat ho po pokoji jako kote… a celou dobu navstevy navic SISLA…Jsem z toho vzdycky na prasky, asi by mi bylo lip, kdybych tam nebyla ( no, urcite by mi bylo lip), ale mam jistotu, ze mi ho nicim nenacpe, neposazovala, kdyz sedet nemel, nevodila za ruce, nenechala olizovat od psa atd.
Takze kdyz tady ctu- musim jim malou davat- NEMUSITE, proste zustante s detmi, tezko vas vyhodi. Pevne nervy s tchynema preje Ikula.
Ahojka,
teda tady se to mírně zvrtlo.
Prosím, prosím, slepice a jiná zvířata ať zůstanou v kurníku, na emimino nepatří…
Jinak to zas tak jasné není, ale je to prostě o tom, jakou máme kdo životní zkušenost. Ale hlavní je - jak si to uděláme, tak to budeme mít. Můžeme založit 25 diskusí na téma tchýně a stejně nám nepomůžou nic vyřešit, pokud to nezačneme řešit s těma našima živýma tchýněma… ![]()
Všechny tchýně byly nebo jsou taky snachy a naopak. Já doufám, že dokážu být babičkou s nadhledem. Ale budou na tom muset prostě makat obě strany. Proto se tu přestaňme osočovat, zamysleme se a mějme s babičkama trpělivost. Jednorázové prohřešky proti té naší jediné správné výchově
velkoryse přehlížejmë, u těch zá:,–(nějších vysvětlujme. Třeba 128×. Ony to jednou pochopí. Za předpokladu, že pro své děti chceme zdravou širší rodinu (a to já chci moc, i za cenu občasné čokolády
, nám stejně nic jiného nezbývá…