Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi bych ji pozvala az na svatek ne na stedry den. kdyz ona vas doma nechce tak jako proc vy maze byt ve stresu? zruste stedry den spolecny a mate klid. aspon pro ted den ktery asi by byl nejhorsi i pro neshody
@Midaku píše:
Ja teda vůbec nechápu, proč se jí sama vnucujes, když ona řekla, že nechce, manzel řekl, že nechce, ty vlastne taky nechceš… nikdo nechce, ale stejne se vlastne nasilim vidite. Komu to prospeje? Nikomu. Nám tchán řekl, že letos by byl radši, kdyby mohl přijít on k nám a ne na celý den, ale jen na odpoledne. Jako mrzí mě to, hlavně kvůli dětem, které se na něj ptaji, ale tak nutit ho nemůžeme. Proč taky.
odpoledne nestačí?
@Venetia jasně, že stačí. Ale byli jsme zvyklí jít k němu vždy dopoledne, zůstat přes oběd, dát tam spát dítě, odpoledne jít na vycházku večer domů. Prostě spolu strávit pěkný den. No tak teď spolu strávíme pěkné odpoledne. Každopádně kdyby nám dál jasně najevo, že se vidět nechce vůbec, navíc byl na nás nebo děti zlý, tak bychom se neviděli vůbec. Nebyl by k tomu důvod. Proto zakladatelku nechápu. Nikdo se vidět nechce, a přesto se vidi a všichni jsou z toho na nervy. To jsou ty svátky klidu a míru.
Nechápu bych ji hnala. Štědrý den ať si užije samoty a klidu však ho chce. S mojí povahou by mne už s dětma nikdy neviděla jako co to je, takový blbý keci a před dětma
jseš dobrej masochista ![]()
No, pokud chcete mit klid, tak nechapu proc ji zvete? Me rict, ze s nama, s dcerou… s kymkoli z rodiny nechce byt tak OK at si je sama. A jeste na dva dny ![]()
A nemyslim si, ze se to zmeni, Ja to posloucham uz 12 let. ![]()
Já jsem na Vánoce zvala tchány (taky máme… řekněme, pestrý vztah) několik let za sebou. Prvně jaksi upřímně, pak už spíš ze slušnosti. A tak potřetí jsem si řekla, že stačí. Šanci dostali, tím to pro mě hasne. Proč chce někdo na Štědrý den sedět sám doma a poslouchat rádio radši, než by byl u stromku s vnoučaty, na která se načekal, mi hlava nebere dodnes, ale co už. Jejich volba.
Když babička nechce, máte ji nechat doma a nevymýšlet náhradní plány. Holt pro některé to svátky rodiny nejsou a když někdo vlastní rodinu nedokáže ani přijmout, tak tím spíš to nemá smysl… A uspořádání „když nechceš, tak nechceš“ šetří nervy všem zúčastěným.
Tak proč ji vůbec na svatky zvete?