Tchyně upřednostňuje dceru před synem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.8.22 02:08
@Melinda123 píše:
No tak to opravdu nemám. To my přijde ujetý. Jsme naprosto normální osoby. Co si rozumí se spoustou lidí. Nepotřebuji být obětí. Řeším tady jen rodinou věc, kterou se asi bojím vyslovit před nimi nahlas. A vy mi tu diagnostikujete něco takového :DNapred žárlím, pak jsem šíleně zavistiva a teďka „magor“. Nemam se nechat zavřít, protože budu okolí nebezpečná? :D

Promiň, ale přijde mi, že vše překrucuješ.. O závisti jsem psala já, ale nenapsala jsem nic o tom, že jsi šíleně závistiva… Napsala jsem, že mi nepřijde v pořádku, že tak dlouho žárlíš a závidí. A nikde žádný posun… Ani o tobě nikdo nenapsal, že jsi magor… Jako neuraž se, ale jestli je i v reálu s tebou komunikace takhle těžká, že vše překrucuješ tak, aby jsi z toho ty vyšla jako chudák, kterému je stále ubližovano, tak se nedivím, že to je, jak to je… Podle mě sis něco vsugerovala a jedeš si stále podle toho… Jako neříkám, že jejich chování je ok, to ne… Některé věci by mě taky mrzely… Jen mám takový dojem, že ikdyby se momentálně postavili na hlavu, ty bys to stejně brala jako útok na svou osobu a svou dceru…

Tohle všechno nemyslím zle, ale vážně bych pouvažovala o návštěvě psychologa. Třeba je tam fakt nějaká křivda, kterou si ty sama neumíš přiznat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.22 02:16
@Anonymní píše:
No tak tady jste myslim hezky popsala jadro celeho problemu. Protoze dokud to cele bude, ze vy si neco myslite o tom, co oni si mysli, tak se nikam neposunete. Jelikoz tchanovci s vami nejaky styk udrzuji, nemyslim si, ze by tam z jejich strany byl nejaky zasadni problem. Pokud jsou tak aktivni pres fb, dela to na me dojem, ze budou asi celkove dost komunikativni. Nevidim tam zadny duvod k tomu se rozhovoru obavat. Nejde o to, ze se vas sejde 10 formalne u stolu a budete neco „resit“. Manzel muze to tema s rodici/sestrou natuknout ve vhodne chvili, treba i trochu ve srande a hned budete vedet, na cem jste. Celkove z toho mam dojem, ze jejich rezervovanost je pouze pritrozenou reakci na vase odmitnuti. Z vasi strany prisel impuls - a to vyrazny, vzajemne vztahy omezit, coz oni se snazi respektovat a svym zpusobem si to zkratka vynahrazuji jinde, kde je to vice vitano.Ale nic neni ztraceno, pokud bude i z vasi strany vule a ochota s tim neco delat a hlavne pro to neco delat. Aby tchanovci skakali vic jak vy piskate, musite taky vy zase vic skakat tak, jak piskaji zase oni. Jinak se nikdy v tech vztazich nepotkate.

No ale zakladatelka tuším psala, že se vztahy snaží udržovat, ale není žádná odezva :nevim: takže asi zas tak moc se proti tchanovcum nevymezuji… Jen nechce každý den sdílet veškerý svůj prd na fb… Což chápu.

Ještě mě napadá, že to tchyně pojala víc přehnaně, než to zakladatelka myslela… Prostě z extrému do extrému… Zakladatelka jen nechtěla být denně co minutu v kontaktu… A tchyně to pojala, že o ní vůbec nestojí…

Fakt nevím :nevim: jako zakladatelka mi trošku přijde, že překrucuje… Ale trošku tam vidím i tohle… Že to možná nebude jen její vína. Možná je to oboje, zakladatelka to trochu přehání a tchyně to vzala extrémně vážně a drží si dostačující odstup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.22 02:19

Jinak jsem zvědavá zakladatelko, co ti ještě holky poradí… Ono to možná vypadá, že do tebe ryju, ale jsem jen upřímná a napíšu rovnou, co si myslím. Ale pravda je, že mě mrzí, že tě to trápí a to už takhle dlouho… Tak snad se to nějak povede rozseknout :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.22 02:40

@Barevné klubíčko Ja tam vidim problem v te nekomunikaci. Kdyz se odstrihli z te fb skupiny prakticky bez vysvetleni, tak celkem chapu, ze tchanovci vzali zpatecku. To same to dojizdeni na oslavy - pokud nejdriv „poslusne“ jezdili a pak najednou rekli, ze neprijedou, tak pokud to patricne nevysvetlili, druha strana nechape, co se najednou stalo, respektive si to vylozi po svem. A je jakoby uplne jedno, ze ta svagrova treba nejezdila nikdy. Protoze takto nad tim premysli jenom zakladatelka, ti ostatni v tom tuto logiku vubec nehledaji. Lidi si proste vzajemne do hlavy nevidi. Kazdopadne pokud v jakemkoli vztahu nekdo dlouhodobe potlacuje svoje pocity, frustrace a tunelove videni narusta a to nikdy nevede k nicemu dobremu.

• Citovat
  • Upravit
74217
14.8.22 07:07

Přijdeš mi, jak se chovají malé děti. Když potřebují na sebe strhávat pozornost. Pokud tu pozornost nemají, tak je vše špatně a kopou nohou kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
14.8.22 08:07
@Melinda123 píše:
@Barevné klubíčkoKdyž to čtu, tak se děsím. To jako vážně tak žárlím a jsem zavistiva? 8o

Ano, žárlíš a závidíš, ale jsou věci, které se vyvzdorovat nedají. Zamyslela ses nad tím, jestli problém není v tom, že si s tebou nemají co říct? Lidi, co takhle touží po pozornosti jsou obvykle spíše k nesnesení. Ty nezapadáš, protože se tak urputně snažíš, ale to je málo. Zakomplexovaní lidé nebývají zábavnými společníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
14.8.22 08:11

Moc děkuji všem za vaše názory. Jsem ráda, že jsem se díky tomu mohla trošku probrat a asi to vyřešit. A opravdu uznat, zda ten nátlak z naší strany, a to chování není jen přehnané. Asi se upnout jiným směrem a prostě si zvyknout, že my jsme ty druzí 🙂. Užívat si to, na druhé straně a prostě si to udělat podle sebe, abychom se cítili dobře a fajn.

Dle vašich názorů je spíše problém v nás a dle toho, co píšete nebude ani nijak velké pochopení ani na jejich straně, což víme už z několika debat přítele se svou matkou. Nikdy nechce jít ani proti jednomu dítěti, ať už něco řekne, tak se jen mlčí, a to nevede k řešení, ale jak jsem psala, jen je to další špatný zářez pro nás.

Moc děkuji a zkusím přijít nato, abych nebyla asi takové malé dětsko a žárlivka a určitě nechci dopustit, abych jim vztahy ničila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
14.8.22 08:14

@hanka.br.

Asi jsem se tak nikdy nebrala. A asi je to pravda a možná jsem to jen neviděla. Půjdu si po svém 😑. Třeba se ty vztahy zlepší. A přítel se s tím taky nějak vyrovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
14.8.22 08:16

@Melinda123 No jestli mají blíž k dceři, tak s tím stejně nic neuděláš…takže bych tam třeba občas jela nebo taky ne…jak se ti chce…a nechala bych to plynout…nemyslím si, že problém je v tobě nebo v tvém muži…prostě každý má nějaké pocity a ty to cítíš takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
14.8.22 08:29
@hanka.br. píše:
Ano, žárlíš a závidíš, ale jsou věci, které se vyvzdorovat nedají. Zamyslela ses nad tím, jestli problém není v tom, že si s tebou nemají co říct? Lidi, co takhle touží po pozornosti jsou obvykle spíše k nesnesení. Ty nezapadáš, protože se tak urputně snažíš, ale to je málo. Zakomplexovaní lidé nebývají zábavnými společníky.

Ano to, že si semnou tchyně nemá co říci to vnímám. Ale vnímám to tak, že ona ani o to nestojí a nesnaží se tak. Jak jsem psala, jde ji především o malou. Proto tam nikdy není - jen zrovna porovnám- to, že u mé rodiny poznají ať se mi nebo nám něco děje. Zajímají se a vždy se vše hezky vyřeší. Tady bohužel nikdy.

Ja ať se snažila x krát. Pozvat ji na návštěvu nebo se bavit o čemkoliv - vždy jsem se cítila divně. Že ona prostě odkyve q je to. Asi mě opravdu bere jako nějaký problém. Nebo já si ho udělala. Ale ona ani nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34010
14.8.22 08:38
@Melinda123 píše:
Ano to, že si semnou tchyně nemá co říci to vnímám.Ale vnímám to tak, že ona ani o to nestojí a nesnaží se tak.Jak jsem psala, jde ji především o malou. Proto tam nikdy není - jen zrovna porovnám- to, že u mé rodiny poznají ať se mi nebo nám něco děje. Zajímají se a vždy se vše hezky vyřeší. Tady bohužel nikdy.Ja ať se snažila x krát. Pozvat ji na návštěvu nebo se bavit o čemkoliv - vždy jsem se cítila divně. Že ona prostě odkyve q je to. Asi mě opravdu bere jako nějaký problém. Nebo já si ho udělala. Ale ona ani nepřijde.

Tohle je těžký, pozornost si prostě vynutit nejde. Přestanˇbýt tak urputná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29756
14.8.22 08:50
@Melinda123 píše:
Co tedy prosím máme dělat, abychom se té žárlivosti zbavili a cítili jsme to opětování stejně jako druhá strana? Nechám si ráda pomoci. Protože je to na naší stranu od začátku.

Stejné to nebude nikdy. Dcera a vnoučata od dcery jsou vždycky bližší. Synové s matkou většinou moc nepokecají, pokud nejsou mamánci. Vy jste udělali takticky špatný krok odstřihnutím od telefonování a FB skupiny. Nemuseli jste tam přispívat, ale ne ze skupiny vystupovat. :roll: Tím jste jim dali ostentativně najevo, že Vás nezajímají, nezajímá Vás jejich život. A nechcete se podílet na zvycích jejich rodiny. To by ranilo každého. Ať to teď vysvětluješ tím, že chcete osobní setkávání atd. Tchýně už se raději drží zpátky a také se jí to asi dotklo. Ono, když něco uděláš, tak to musíš hodně zvážit, jak se budou cítit. Oni jsou jiní a nemůžeš na ně napasovat zvyky z tvojí rodiny. Snacha nikdy nebude v žebříčku oblíbenosti jako dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29756
14.8.22 09:07

A ještě si psala, že když jí požádáš, že Vám vyhoví. Tak jí zkus o něco poprosit, že by Vám hodně pomohlo třeba např. kdyby k nim mohla vnučka na prázdniny nebo se domluvit na nějaký víkend atd. Ty s ní nemusíš být kamarádka. Třeba si opravdu nemá s tebou co říct při osobním kontaktu a nechce sedět u Vás hodinu na kafi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.8.22 09:19
@Melinda123 píše:

Dle vašich názorů je spíše problém v nás a dle toho, co píšete nebude ani nijak velké pochopení ani na jejich straně, což víme už z několika debat přítele se svou matkou. Nikdy nechce jít ani proti jednomu dítěti, ať už něco řekne, tak se jen mlčí, a to nevede k řešení, ale jak jsem psala, jen je to další špatný zářez pro nás.

Vy stavíte matku do situace, kdy by měla jít proti svýmu dítěti? 8o
Já se nedivím, že se s vámi nechce bavit, pokud se chováte jak malý děcka.

• Citovat
  • Upravit
65
14.8.22 09:39
@Janli píše:
Vy stavíte matku do situace, kdy by měla jít proti svýmu dítěti? 8o
Já se nedivím, že se s vámi nechce bavit, pokud se chováte jak malý děcka.

Já opravdu taková nejsem a fakt nikoho nikam nastavím. Fakt bych v takovém případě ani nečekala, že by mi po takovém záměru někdo ještě tu pozornost dával.

Nestačím se divit, jak vlastně to celé vyznívá 🙄.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová