Tchyne uprednostnuje svagrovo deti

Anonymní
21.8.19 21:42

Tchyne uprednostnuje svagrovo deti

Dobry vecer, chci se asi sverit nebo ujistit se, ze v tom treba nejsem sama, je mi smutno.
Manzel ma bratra a ten ma 2 deti, stejne jako my. Tchyne nase deti vubec nezajimaji, cele prazdniny jsou u nich jen svagrovo deti (bydlime vsichni v jednom mensim meste kousek od sebe), spi tam skoro furt a nase deti tchyne s tchanem videli za prazdniny cca 3×. Vubec za nimi nezajdou, pritom tamty dva berou na vylety, vsude mozne, auto maji velke, nase deti by se tam vesly taky.Moje mamka hlida nase deti, kdyz potrebujeme my, ale uz je starsi tak ji nechci casto zatezovat a kdyz poprosim tchyni, tak ona nema cas. Pritom nase deti jsou opravdu hodne, uz celkem i velke (8 a 10), zadne ADHD.Je mi z toho smutno.Vim ze s tim nic neudelam, ale mrzi me to.Mate to nekdo taky tak? Uz jsem ve fazi kdy mam uplne na tchyni vztek a nechci se s ni ani moc bavit. Dekuji za vyslechnuti. Hezky zbytek vecera.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1313
21.8.19 21:46

A proc se ji nezeptas primo v cem je problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
21.8.19 21:53

Zeptala ses, proč je nevezmou taky na výlet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
21.8.19 21:57

Pokud jsou vztahy v mezích normy, zeptala bych se jí. Na druhou stranu mi nepřijde nenormální, že mohou mít s bratrem, druhou snachou a jejich detmi bližší vztahy, tchyně s druhou svagrovou se lépe navzajem prijaly a líp si lidsky sedly. Od toho se může odvíjet vše ostatní. Treba by jim stacilo rict, ze i vaše deti touzi travit čas s babičkou a dědou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
21.8.19 22:07

To je jako u nas. Ale fakt ti radim, nema cenu se tim trapit a uzirat, prijmi to jako fakt a ulevi se ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5940
21.8.19 22:24
@Anonymní píše:
Dobry vecer, chci se asi sverit nebo ujistit se, ze v tom treba nejsem sama, je mi smutno.
Manzel ma bratra a ten ma 2 deti, stejne jako my. Tchyne nase deti vubec nezajimaji, cele prazdniny jsou u nich jen svagrovo deti (bydlime vsichni v jednom mensim meste kousek od sebe), spi tam skoro furt a nase deti tchyne s tchanem videli za prazdniny cca 3×. Vubec za nimi nezajdou, pritom tamty dva berou na vylety, vsude mozne, auto maji velke, nase deti by se tam vesly taky.Moje mamka hlida nase deti, kdyz potrebujeme my, ale uz je starsi tak ji nechci casto zatezovat a kdyz poprosim tchyni, tak ona nema cas. Pritom nase deti jsou opravdu hodne, uz celkem i velke (8 a 10), zadne ADHD.Je mi z toho smutno.Vim ze s tim nic neudelam, ale mrzi me to.Mate to nekdo taky tak? Uz jsem ve fazi kdy mam uplne na tchyni vztek a nechci se s ni ani moc bavit. Dekuji za vyslechnuti. Hezky zbytek vecera.

Já to mám úplně stejné, ale neřeším to, akorát že manžel má sestru a ta má dvojčata, z těch se mohla tchyně potentit celé roky, a když se později narodily holky nám, tak opadl zájem o děti že už nemá čas, a prý bydlíme daleko, asi 30 minut MHD, tak když nedojdem my, tak tchyně jednou nebo 2× do roka, ale věčně někde lítá. Já se tím nějak netrápím, beru to sportovně, holky stejně moc po ní netouží, pořád je buzeruje co dělají špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
21.8.19 22:29

@mamule42 Tak že má babicka blíže k detem od dcery než od syna je všeobecně známí fakt. Hrají tam roli právě ty genetické faktory a vztah s vlastní dcerou. V případě zakladatelky si myslím, že si s druhou snachou tchyně víc lidsky sedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
21.8.19 22:34
@Jana206 píše:
@mamule42 Tak že má babicka blíže k detem od dcery než od syna je všeobecně známí fakt. Hrají tam roli právě ty genetické faktory a vztah s vlastní dcerou. V případě zakladatelky si myslím, že si s druhou snachou tchyně víc lidsky sedla.

Určitě to neni vzdy. Já jsem dcera, jejíž matka upřednostňuje dítě mého bratra. Proste bratr měl první dítě, takže první vnouče, všichni se mohli zbláznit a div se o kocar nervali. Moje mama si v aplikaci počítala kilometry s kocarkem. S mou dcerou, druhým vnoucetem, byla s kocarkem presne dvakrát po čtvrt hodině. A tak je ten zájem se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Au_Lait
21.8.19 22:35

Stejné jako u nás. Tchyně upřednostňuje druhého syna (je manuálně zručný, v práci úspěšný) a jeho děti oproti partnerovi (spíš černá ovce). Bereme to jako fakt, nesnažíme se to po dohodě už změnit. Ano, mrzí nás to. Že švagrové občas pomáhá s domácností, často hlídá… Měli jsme období, kdy jsme byli oba na prášky (dcera dost plakala, dlouho po porodu jsem nebyla fit atp.) a neukázala se u nás. Pozitivní na tom je aspoň to, že i když mám oba rodiče 200 km, tak malá bude mít nejspíš lepší vztah s nimi. Berou si dovolenou, abychom tam mohli jezdit na prázdniny, věnují se jí.

• Citovat
  • Upravit
Au_Lait
21.8.19 22:38
@Moona1984 píše
Proste bratr měl první dítě, takže první vnouče, všichni se mohli zbláznit a div se o kocar nervali. Moje mama si v aplikaci počítala kilometry s kocarkem. S mou dcerou, druhým vnoucetem, byla s kocarkem presne dvakrát po čtvrt hodině.

Doma jsme to s přítelem pojmenovali “syndrom prvního vnoučete”. U nás je první už školák, takže k němu tchyně logicky tíhne víc i proto. S naším malým ubrečeným miminem třetím v pořadí tolik srandy není :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
25179
21.8.19 22:52
@Jana206 píše:
Pokud jsou vztahy v mezích normy, zeptala bych se jí. Na druhou stranu mi nepřijde nenormální, že mohou mít s bratrem, druhou snachou a jejich detmi bližší vztahy, tchyně s druhou svagrovou se lépe navzajem prijaly a líp si lidsky sedly. Od toho se může odvíjet vše ostatní. Treba by jim stacilo rict, ze i vaše deti touzi travit čas s babičkou a dědou

tady musím oponovat :think: Ano, může se stát, že si tchýně lépe sedne s jedním synem/snachou, ale dělat kvůli tomu tak propastné rozdíly v kontaktech s vnoučaty od „méně oblíbených“ mladých mi přijde hodně nefér ;)
Zakladatelko, tvůj problém má řada lidí ;) Znám to taky, my jsme to normálně pojmenovali, slušně jsme se ozvali :think: Vypadá to, že by mělo dojít k určité nápravě vztahů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
22.8.19 00:09

Chudáci děti. Já už takhle viděla i chlapa, co x let kašlal na svoje vlastní děti. Potom si našel ženskou se dvěma už pubertálníma dětma a těm snášel modré z nebe a hrál si na otce roku, ačkoliv nebyly jeho. Pro ty jeho děti to bylo fakt žrádlo sledovat to z první řady 8o Chování některých jedinců k vlastní rodině je nepochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
22.8.19 04:36
@pe-terka píše:
tady musím oponovat :think: Ano, může se stát, že si tchýně lépe sedne s jedním synem/snachou, ale dělat kvůli tomu tak propastné rozdíly v kontaktech s vnoučaty od „méně oblíbených“ mladých mi přijde hodně nefér ;)
Zakladatelko, tvůj problém má řada lidí ;) Znám to taky, my jsme to normálně pojmenovali, slušně jsme se ozvali :think: Vypadá to, že by mělo dojít k určité nápravě vztahů :think:
:mavam: Souhlasím, že by k tomu nemělo docházet, ale máme tu jen jediný příspěvek od zakladatelky, nevíme, co za tím je. Jak se treba která snacha chovala ke tchyni, když byly děti malé, jestli zakladatelka umoznovala a podporovala uz tenkrát normální kontakt dětí s babickou nebo jestli chtěla žít po svém a ke tchyni měla jen výhrady :nevim:. Neprijde mi totiž normální a přirozené vyústění vztahů, aby v rámci jednoho mesta jedna vnoučata téměř nechodila a druhá tam byla pořád :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.19 07:21
@Jana206 píše: :mavam: Souhlasím, že by k tomu nemělo docházet, ale máme tu jen jediný příspěvek od zakladatelky, nevíme, co za tím je. Jak se treba která snacha chovala ke tchyni, když byly děti malé, jestli zakladatelka umoznovala a podporovala uz tenkrát normální kontakt dětí s babickou nebo jestli chtěla žít po svém a ke tchyni měla jen výhrady :nevim:. Neprijde mi totiž normální a přirozené vyústění vztahů, aby v rámci jednoho mesta jedna vnoučata téměř nechodila a druhá tam byla pořád :think:

Mne to taky neprijde normapni a prirozene, alr mame to naprosto presne tak - my i svagr bydlime od tchyne 1 blok, pesky to mame k sobe vsichni 2 minuty. Nase starsi dite bylo prvni vnouce, kontaktu jsem nebranila. Presto odmalicka hlidani jim, na vylety berou deti svagra, vetsinu prazdnin tam jsou svagrovy deti. Nase deti 1× za mesic maximalne chvili o vikendu, o prazdninach nic. Moje deti taky nejsou problematicke.
Takhle to proste nekde chodi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.19 07:30

Mame to taky tak, tchyne odjakziva protezuje svou nejmladsi dceru, ted uz i jeji deti.. lasku a zajem si zadnou debatou nevynutis. Mrzi me to kvuli detem, ale uz jsem si zvykla..
prosim anonym- rodinne info

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová