Tchyne uprednostnuje svagrovo deti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6445
22.8.19 07:46

@Jana206 mas pravdu, normalni a prirozene to neni, stejne jako delat rozdily mezi vlastnimi detmi. Ale deje se to. Mam s tim temer 19 let zkusenosti a nejlepsi je to vzit jako fakt a neresit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.8.19 08:37
@Anonymní píše:
Dobry vecer, chci se asi sverit nebo ujistit se, ze v tom treba nejsem sama, je mi smutno.
Manzel ma bratra a ten ma 2 deti, stejne jako my. Tchyne nase deti vubec nezajimaji, cele prazdniny jsou u nich jen svagrovo deti (bydlime vsichni v jednom mensim meste kousek od sebe), spi tam skoro furt a nase deti tchyne s tchanem videli za prazdniny cca 3×. Vubec za nimi nezajdou, pritom tamty dva berou na vylety, vsude mozne, auto maji velke, nase deti by se tam vesly taky.Moje mamka hlida nase deti, kdyz potrebujeme my, ale uz je starsi tak ji nechci casto zatezovat a kdyz poprosim tchyni, tak ona nema cas. Pritom nase deti jsou opravdu hodne, uz celkem i velke (8 a 10), zadne ADHD.Je mi z toho smutno.Vim ze s tim nic neudelam, ale mrzi me to.Mate to nekdo taky tak? Uz jsem ve fazi kdy mam uplne na tchyni vztek a nechci se s ni ani moc bavit. Dekuji za vyslechnuti. Hezky zbytek vecera.

Nema cenu tohle řešit, tohle je v hodne rodinach :nevim:…ptat se ji fakt nema cenu jak ti tu radí. Proste je maji radeji nez vás. U nas je to taky tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.19 09:21

To moje máma má radši děti od bráchy, které nejsou jeho. Žije s holkou co je vdova a má dvě děti, které mají vlastní prarodiče. Ale pořád jsou u našich a oni se z nich můžou poprdět. A moje děti, jejich vlastní krev, jsou druhořadé. :,(

Takže může to být i horší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.19 10:11

Moc vsem dekuji.Ja nikdy tchyni nebranila v tom, aby deti mohla vidat.Od mala proste nemela zajem.Kdyz nejdem my k nim, oni neprijdou nikdy.Ano, mam klid, ale kvuli detem me to fakt mrzi.Kdyz k nim prijdem, skoro nam ani nic nenabidnou, detem k narozeninam daji bonbonieru a tem druhym by snesli modre z nebe, berou je do cukraren atd.Nic ji rikat nechci.Nema zajem, tak nema, rozmluva nepomuze podle mne.

• Citovat
  • Upravit
31292
22.8.19 10:24

U nás zase moje matka upřednostňuje děti od mojí ségry. Ségry holky (myslím, že tam někde bude asi zakopanej pes, že jsou to holčičky, a můj je kluk) vytáhla na koupaliště k vysvědčení, na týdenní dovolenou v létě, to s Honzíkem nehrozí…
Co si o tom myslím? Nic, že je to krá*va, a že mi může políbit šos :nevim: Co s tím taky jiného…
Já se s tím vyrovnám, je mi to líto vůči synovi, že na něj babička hází bobek, ale nic víc s tím neudělám…láska se nedá vynutit… :( :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
22.8.19 10:34

@Au_Lait můj syn je první a taky je na něj házen bobek… :lol:
U nás je to podle mě tím, že je to kluk a jedináček, takže když je s ním, tak mu musí zařídit trochu zábavy, když nemá druhé dítě k sobě. Moje matka asi neví, co s ním, takže raději tráví čas se ségry holkama…
Možná by jí mohlo napadnout si je někdy vzít všechny tři (znají se dobře a vyhrajou si spolu, ve finále je s nima míň práce než když je syn sám), ale to by se asi musela zamyslet :roll:
Jen dodám, že máma měla mého syna u sebe přes noc asi třikrát (z toho dvakrát jsem jí tam syna vnutila, synovi je sedm). Od loňského roku se s ním viděla jen na návštěvách u prababičky, kde sme se sešli velká rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Au_Lait
22.8.19 12:22

@Mar__tanka1983 Co na to říct… Jak říkáte, láska se nedá vynutit. Moje tchyně si neuvědomuje, že něco takového dělá, ve finále se urazila. Neměla jednoduchý život, sama zažila to, že jejího bratra oba rodiče upřednostňovali. Ale je to její boj :wink:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.19 12:31

Ono může být i hůř, bohužel. Můj manžel má děti z prvního manželství a tchýně je protěžuje, jak se dá:-( Netvrdím, že naše děti nemá ráda, ale je to skutečně situace, kdy děti z prvního manželství jsou dětmi 1.kategorie a naše jsou 2.jakkost.
Zakladatelka má aspoň tu výhodu, že její děti tuhle situaci nemají tak na očích. Řešení nemám, snaha situaci řešit (mluvit o tom) podle mě nikam nevede. Já se s tím smířila a spíš se snažím o eliminaci situací, kdy by byla všechna vnoučata s ní dohromady. Naštěstí to vzhledem k jejímu věku i silám a věkovému rozdíly mez dětmi není problém.
Zatím mám děti ve věku, kdy jim to ještě úplně nedochází, ale je mi jasné, že jak porostou, bude hůř. Na druhou stranu tchýně tu taky nebude věčně :) a vyřeší se to samo.
Vzhledem k osobním informacím, vkládám anonymně

• Citovat
  • Upravit
25179
22.8.19 15:26
@Jana206 píše: :mavam: Souhlasím, že by k tomu nemělo docházet, ale máme tu jen jediný příspěvek od zakladatelky, nevíme, co za tím je. Jak se treba která snacha chovala ke tchyni, když byly děti malé, jestli zakladatelka umoznovala a podporovala uz tenkrát normální kontakt dětí s babickou nebo jestli chtěla žít po svém a ke tchyni měla jen výhrady :nevim:. Neprijde mi totiž normální a přirozené vyústění vztahů, aby v rámci jednoho mesta jedna vnoučata téměř nechodila a druhá tam byla pořád :think:

může za tím být nějaký „kázenský“ prohřešek, ale nemusí.. O sympatiích a antipatiích rozhodují jemné niance a k mezilidskému nesouladu někdy stačí málo. Těch faktorů, vnějších i vnitřních, které o tom rozhodují, je mrak - situace a okolnosti, typy povah, rodinné radice a normy, zvyky a zlozvyky, nevyzrálost či ne/zkušenost aktérů, komunikační strategie… Často nemůžeš mluvit o nějaké vině či nevině, když si lidi nesednou jen proto, že jsou jinak nastavení :think:
Jasně, může být snacha, která tchýni nesnáší a děti tam záměrně nevodí, případně jimi manipuluje..A může být tchýně, která nemusí snachu a v podstatě ji vyšachovala, i s rodinou :nevim: Tohle se vyhodnocuje velmi těžko, obvykle to každá strana vidí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.19 14:59

Jsem rada ze v tom nejsem sama ale opravdu me to moc mrzi.Se mnou at se klidne tchyne s tchanem nebavi, ale s temi detmi by teda mohli.Ted o vikendu vzali svagrovo syna na Sumavu, nikdo nam nic nerekl, az jsem videla vcera vecer fotky na Facebooku. Hrozne me to zamrzelo.Nase deti u nich ani nikdy nespali a on furt a jeste ho berou na same vylety.

• Citovat
  • Upravit
2922
9.9.19 15:05
@Anonymní píše:
Jsem rada ze v tom nejsem sama ale opravdu me to moc mrzi.Se mnou at se klidne tchyne s tchanem nebavi, ale s temi detmi by teda mohli.Ted o vikendu vzali svagrovo syna na Sumavu, nikdo nam nic nerekl, az jsem videla vcera vecer fotky na Facebooku. Hrozne me to zamrzelo.Nase deti u nich ani nikdy nespali a on furt a jeste ho berou na same vylety.

A řekla sis někdy o hlídání? Třeba se jen nechtějí vnucovat.
Ja, kdybych si o hlídání neřekla, bych se nikdy nedočkala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
9.9.19 15:40
@Anonymní píše:

Tak třeba si troufnou hlídat jen jedno dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
9.9.19 15:51

No, u nás jsem měla dlouho taky takový pocit, ale zjistila jsem, že je to přístupem mě vs. přístupem švagrové. Já nechci tchánovce zas až tak obtěžovat, hlavně když vím, že mají zdravotní problémy, už jsou starší, takže když poprosím o pohlídání, pohlídají, ale jak můžu, tak zas pro děti jdu, abych jim odlehčila (možná to až zbytečně prožívám, nevím..). No, ale švagrová je pravý opak, děti tam vrazí, nepoprosí, řekne, že potřebuje hlídat, že potřebuje dovézt děti na kroužky apod. a odkráčí. Nedodržuje hodiny, kdy má přijet, klidně přijede o 4 hodiny později, než řekla, někdy i o víc, nedělá si s tím vůbec starosti. Pak je jasný, že tchánovci mají jejich děti mnohem častěji a intenzívněji, než ty naše. Já kdybych byla tak oprsklá, tak by i naše děti byly u babi a dědy mnohem častěji, déle a intenzívněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová