Tchýně vs přítel - nevím, co dál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.4.15 23:10

@Xverunka
podle mě k nim (hlavně k matce) nemá úplně zdravý vztah, ono se není co divit, ona prý taková byla vždy, všem diktovala, řídila život… Ach jo, škoda, že jsem na to přišla až teď a ne pře 5 lety…

• Citovat
  • Upravit
7626
11.4.15 23:11

Uff no jo a co chces slyset? nevydrzela by to zadna a ta co za ni stoji chlap to resi odstehovanim..ok, to ty nemas..co dal. sama jit s klkama tlouc bidu, jen proto, ze chlap to neresi? no jakby ne je to Mama a piplala ho stejne jak chce ted kocirovat i jehi-tve deti. Mas typ tchyne co vi vsechno nejlip. Smutna zprava je, ze pokud se za tebe nepostavi muz a neskrouhne matku budes sama proti vsem. Muzes zkusit psychologicke pusobeni- neco ve stylu prace s detmi jen to preorganizujes na tchyni. Stylem: maminko, oblecte mi ty deti, je dnes zima co bychom Jim dali? vy jste taaak zkusena matka, vzdyt mate jen syna a ja dve deti, to vite vic nez ja..pochvala versus utok zaobaleny do zdvorilosti ;)jen to musis umet sehrat. proti tchyni jit nemuzes, pokud te nepodpori muz. takze jsi na to sama, zkus to takto. Jinou radu nemam, protoze me poslat muz pryc kvuli mame kopnu ho takovou ranou do zadku, ze swe toci jeste ted. Jenze ty to mas nastavene jinak a musis bojovat, zkus to zbranemi sve tchyne. medickem kolem hubicky a jeste vraz hlidani a super veceri a bujarym sexem zpracujes muze. ni jsou prece taaak manipolovatelni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.4.15 23:13

A on je s tebou taky stastny? promin, ale pusobi to na me, ze se vas snad chce zbavit, toto by prece nemohl jinak rict 8o nebo takhle bych to pochopila od chlapa aspon ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6047
11.4.15 23:13

Trochu mi to připomíná problémy s tchánovci co jsme měli my, když jsme bydleli v jejich domě, který si oni koupili-platili jsme jim nájem, oni tam nebydleli. Nezvané návštěvy, fuuurt bylo něco špatně. Začala jsem zamykat. Narovinu jsem jim řekla-i manžel, že platíme nájem a nebydlíme tam zadarmo, takže máme nárok na soukromí. JIm to bylo jedno, klepali, budili mě, když jsem jako těhotná spala… Takže jsem se naštvala, našla nám pronájem a hotovo :) a máme svatý klid-o malého se ani smskou nezajímají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
11.4.15 23:16
@blecha72 píše:
@Callipo90 partner zakladatelky chce zůstat, kde je. Zneužívá její situace, kdy ona se stěhovat pryč sama nemůže. Jaké si to kdo udělá, takové to má.

Chápu, přijde mi to smutné, jenže já prostě nedokážu pochopit toto myšlení, myslim myšlení toho chlapa v tomto případě. Vidí, že se jeho žena trápí, žena, kterou si vzal, která mu dala děti, kterou jistě miluju. Přeci jí bude někde schválně psychicky držet jen protože není schopný se v dospělosti odstěhovat do rodičů :( je to smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
11.4.15 23:18

Upřímně jsem se v tom textu trošku ztratila, ale snad se mi to osvětlí během diskuze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
11.4.15 23:19
@Motka píše:
Trochu mi to připomíná problémy s tchánovci co jsme měli my, když jsme bydleli v jejich domě, který si oni koupili-platili jsme jim nájem, oni tam nebydleli. Nezvané návštěvy, fuuurt bylo něco špatně. Začala jsem zamykat. Narovinu jsem jim řekla-i manžel, že platíme nájem a nebydlíme tam zadarmo, takže máme nárok na soukromí. JIm to bylo jedno, klepali, budili mě, když jsem jako těhotná spala… Takže jsem se naštvala, našla nám pronájem a hotovo :) a máme svatý klid-o malého se ani smskou nezajímají :mrgreen:

to je ale zase smutne ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
11.4.15 23:21

@Callipo90 jednoduche- chlap posila matku svych 2 deti pryc, protoze vi ze je nestastna, ale proti matince nepujde a ona zustava, protoze doufa a protoze pritele stale miluje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.15 23:23

Mimochodem, on už několik let s nimi nebydlel, ale po rozchodu s bývalou s k nim zas nastěhoval. Myslím, že ono by odstěhování brali jako zradu, proto on to udělat nechce. A taky ho barák stál už dost peněz (je přepsaný na něj), to bude určitě další důvod, on by to bral jako vyhazování peněz. Ne bohužel, asi vím, že ho z domu nedostanu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.15 23:25

@svycarka
to jo, to zní, jako že jsem úplně blbá :(… asi jsem, co?

• Citovat
  • Upravit
3677
11.4.15 23:51
@Anonymní píše:
@svycarka
to jo, to zní, jako že jsem úplně blbá :(… asi jsem, co?

Nejsi, jsi jen dost v pasti :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
11.4.15 23:52
@svycarka píše:
@Callipo90 jednoduche- chlap posila matku svych 2 deti pryc, protoze vi ze je nestastna, ale proti matince nepujde a ona zustava, protoze doufa a protoze pritele stale miluje :nevim:

Díky… smutné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.15 00:02

:( pokud si to nechci nechat líbit a začít žít takový život jaký chci, musím jít, ale ztratím chlapa, který je pro téměř vším (i když mě na plný čáře zklamal). Nebo zůstat, vše nějak skousnout a čekat až staříci zestárnou (zní to hnusně, ale je to tak…)… Jen se ptám, zda to má smysl - zůstávat, ty nejkrásnější roky, kdy jsou děti malý, mi nikdo nevrátí… stále nevím, co je důležitější, já, abych žila, tak jak chci a byla happy, nebo rodina, ale pošramocená - děti bez dobrých vzorů - jak asi v nás, tak v babičce…

• Citovat
  • Upravit
416
12.4.15 00:18

Jak popisuješ manžela(+ některé pasáže o tchýni), jako bys popisovala naši situaci. Můj manžel taky staví klid s jeho rodiči nad naši,,svobodu". Taky by radši nechal odejít mě i s dětma pryč, než aby to řešil jinak než podvolením se jim. Dlouho jsem s tím bojovala, snažila se tím netrápit, otevřít aspoň trochu manželovi oči. Nikam to nevedlo. A já už nemám sílu a manžela si už nedokážu vážit. Ani ho milovat jako kdysi. Fungujem jako spolubydlící. Jako ty nemám kam jít a finance taky nejsou, takže tu ještě rok vydržím, než půjde dcera do školky a nazdar bazar. Mrzí mě to, protože je jinak dokonalý partner, ale bohužel přes tohle vlak u mě nejede.
Chci tím říct, že tvý tcháni se nezmění a on taky ne, takže buď v sobě budeš muset najít sílu se s tím vyrovnat anebo odejít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.4.15 00:26

Hele za sebe, záleží, co chceš. Pokud je jasný, že Tě chlap nepodpoří, tak IMHO nemáš co ztratit a máš dvě možnosti: útěk, nebo útok. Útěk by se líbil chlapovi. Útok by byl soustavnej tlak na tchyni: zamykat (to je základ! pokud chlap neudělá extra vchod, zařídit to sama - pozvat kamaráda, který to udělá), stírat ji, sdělit lékaři, že si nepřeješ, aby byly informace o Tvých dětech sdělovány třetí osobě (nevím, jestli jí to může povolit manžel, ale to nevadí, prostě by ji to aspoň proprudilo), případně s doktorem nějak probrat doporučení pro děti (jak oblékat, jak živit, aby nebyly jako na krmníku, a ta sepsaná doporučení jí ukázat, ideálně s dovětkem, že od 1. světový války už je leccos jinak), nebrat jí mobil, párkrát jí hodit vidle do programu (např. nedat děti, když budete domluvení, že si je vezme, nebo odvolat nákup apod.). A pak srdceryvně - ideálně na zahradě před svědky - říct, že ji máš ráda a že víš, jak ji děti milujou, ale že prostě některé věci kritizuje i lékař a že to prostě nezvládáš organizačně… a že potřebuješ, aby Ti vycházela vstříc atd.

A buď jí to dojde, nebo Tě spolu se synáčkem vydusí tak, že půjdeš - což je stejně řešení, které je ve hře už teď; ale bylo by škoda dát se bez boje. A aspoň využiješ těch pár měsíců, než si najdeš práci.

Popravdě přijde mi, že Tvůj partner by potřeboval jít na rodinnou terapii, aby mu trochu srovnali hodnoty, ale nejsem si jistá, když je takovej dáreček, jestli by mu tam byli co platní - možná by si tam vzal matinku na podporu :D

Jinak ty naschvály od tchyně si zapisuj, komunikaci s ex taky, ideálně abys měla svědky - až se z něj budeš snažit vyrazit alimenty, tak se Ti jeho tvrzení „jestli nevyjdeš s mojí matkou, tak sbal kluky a najdi jim jinýho tatínka“ může zatraceně hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová