Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@schnulla píše:
Proboha, proč tam nejedete normálně všichni na hodinku na návštěvu?
Tchyně by určitě ráda vnouče viděla.
A jídlo bych si domů fakt neodvážela
All or nothing!
![]()
Buď denně od nevidím do nevidím, nebo nic. ![]()
Zřejmě jsem asociální, ale pokud by mi snacha položila možnosti takto, s úlevou zvolím „nic“.
Nervy má člověk jenom jedny a soukromí taky. ![]()
@sirikit píše:
All or nothing!![]()
Buď denně od nevidím do nevidím, nebo nic.
Zřejmě jsem asociální, ale pokud by mi snacha položila možnosti takto, s úlevou zvolím „nic“.
Nervy má člověk jenom jedny a soukromí taky.
Vždyť to je na bednu! Člověk může mít své blízké seberaději, ale není možné jim obětovat své psychické zdraví. Tchánovci mají nárok na odpočinek a svou pohodu. Kdyby zakladatelka s malou chodila třeba dvakrát do týdne má pár hodin budou naprosto v pohodě. Evidentně o častý kontakt s rodinou stojí. Ale mít je tam denně je prostě moc. A bylo by to moc pro většinu lidí.
@markytka3 rodný dům to je, ale jde vyloženě za našimi dětmi, aby si její dítě mělo s kým hrát. Právě, že je na nás naštvaná, že se jí nevěnujeme. Když něco děláme na zahradě tak jí máme za zadkem. Ono dokud byla zima, tak jsme se prostě sbalili a šli domů. Teď nechceme fakt před ní utíkat, abychom měli klid. Hlavně je u nás třeba od 16-19 hod. každý den. Tchanovci odjedou pryč a ona zůstane s námi na té zahradě. S máme každá jinou výchovu. Takže konflikty jsou z její strany i v tomto směru. Bohužel moje starší dítě už se jejího dítěte bojí. Pořád jim ubližuje, ničí věci, narušuje hru.
@Tofifea protože bydlíme s tchanovci a chceme dobré vztahy hlavně s nimi. Když se švagrové něco řekne tak jde a udělá velikou scénu před rodiči. Tohle je právě těžký. Ale v podstatě je to pravda. Měla bych si dupnout.
Právě, že já ji takto vyhnala dost razantně párkrát a vůbec to nemělo efekt, protože si právě jde stěžovat. Taková blbá situace. @Matt 02 majitelé jsme my. K tchanovcům ať si chodí jak chce. To je prostě jejich věc. Ale problém je společná zahrada a jaro, kdy chceme být prostě pořádně venku.
@Anonymní píše:
@blbab Právě že před tím nic ani slovem nenaznačili, bavili jsme o tom s manželem a je taky v šoku. I on si myslel jak jsme všichni spokojeni, ten víkend co tam s námi byl i on jsme často pořádali grilování, party, posezení se širší rodinou. Smáli jsme se spolu, manželovi ještě tchýně říkala jak je za mě ráda a že nejsem jako snachy co nemůžou tchýni ani cítit. A najednou z nich vylezlo tohle, bordel byl vždy nějaký po vaření nebo dcera měla rozházené věci. Já jsem ho dříve normálně před odchodem uklidila, s břichem to bylo trochu složitější tak mi sama tchýně ještě řekla ať se s tím už neotravuju.
Tak treba to tak myslela, nebo to rekla ze slusnosti a necekala ze to vezmes doslovne a tak casto a proste blby den a pohar pretekl, chodi jeste do prace a denne tam maji vas a ty se divis, ze nema naladu na dite, potrebujr taky klid, uz z toho popisu, neudelala si nic, abys dceru zastavila, beres to jako normu, oni prisli urvani domu po praci, kdybys aspon odesla, uklidila po sobe nez prijdou, aby meli klid..nechapu te ani osobne, k nekomu se takto nasackovat, ty nevis co s casem a co ted budes delat doma v byte s dcerou? Jako vazne?
@Anonymní píše:
@Tofifea protože bydlíme s tchanovci a chceme dobré vztahy hlavně s nimi. Když se švagrové něco řekne tak jde a udělá velikou scénu před rodiči. Tohle je právě těžký. Ale v podstatě je to pravda. Měla bych si dupnout.
Právě, že já ji takto vyhnala dost razantně párkrát a vůbec to nemělo efekt, protože si právě jde stěžovat. Taková blbá situace. @Matt 02 majitelé jsme my. K tchanovcům ať si chodí jak chce. To je prostě jejich věc. Ale problém je společná zahrada a jaro, kdy chceme být prostě pořádně venku.
Podívej, jsi hodná, že chceš mít s tchánovci dobré vztahy - a právě proto bych si sedla především s nimi a vysvětlila bych jim situaci, aby věděli, o co Ti jde.
A pak bych to, ideálně i s mužem, jasně vysvětlila švagrovce - a pokud by nepomohlo, startovala bych jí na děcko, kdykoli by otravovalo ty moje.
Můj dům, moje pravidla - jak se tuhle vyjádřil můj chlap, když jsem ostře srovnala totál nevychované dítě (až bych uvažovala autismus nebo retardaci, matka hrdá na malého génia) návštěvy.
Matka kluka jede nevýchovu, což je její věc, když tak fungují doma.
U nás její synek přes jasný zákaz pustil jejich velkého psa ze zahrady, kde čekal, k nám do domu za našimi třemi malými - a hoch narazil na střet kultur.
![]()
Myslím, že nás ti lidé svojí návštěvou dlouho nepoctí - a nebude nám to chybět ani trochu.
Fakt je potřeba se vymezit, lidé si k tobě dovolí to, co Ty jim umožníš. ![]()
@sirikit asi jo. Asi by to šlo i přes tchanovce. Trochu už jsme teď něco s nimi řešili. Tedy spíš já, manžel to neumí. Ale zas chlap za mnou stojí. Teď to musí trochu sednout a pak je ten rozhovor potřeba. Za chvíli rodím a potřebuji tu mít klid a i děti. S tou výchovou chápu. Nechápu co moc jede švagrová. Já teda taky ráda vysvětluji. V podstatě základ z nějaké nevychovy nebo z dovychovat používám. Ale máme velmi pevné hranice. Děti fungují skvěle. Když je potřeba zvednu hlas. Ona jede formu vysvětlování akorát používá kolikrát takové fráze, že by člověka kleplo. Zatím docílila jen toho, že moje děti to její tady nechtějí. Mají pocit, že to její dítě jim může ubližovat. Takže já teď právě to její dítě pořád hlídám, když jsou u nás, aby mým dětem nic neudělal, nic nezničil. Proto teď vznikl konflikt. Takže tu máme od začátku týdne klid. Švagrová je doma. Ale to nic neřeší. Není vyřešený ten základ a to jsou nezvané návštěvy. To za chvíli bude zpět.
@Tajemnadama píše:
Taky si myslím že to je troll… Nevěřím že je někdo tak strašně zahledenej do sebe.
Jak si je vychovali, takové je mají.
Hele, ha bych k nikomu denně nalezla protože vím, že to jednou musí bouchnout. Aspoň u nás v rodině.
Na druhou stranu, mohli to říct úplně normálně! Neumí komunikovat a pak to takhle bouchne. Úplně zbytečně.
Pokud je to celé pravda, tak zakladatelka je nejen totálně všechno. Nejen že nemá špetku empatie vůči tchánům, zřejmě ani jeden s manželem
slušného vychování, zřejmě neumí vychovat a dát hranice ani vlastnímu dítěti, ale ještě má pocit, že jsou na koni, když se odříznou od baráku se zahradou bez kterého do dnešního dne neuměli fungovat… Celkem vtipné ![]()
Jako o víkendu do ZOO. Wau. Ráda bych si přečetla její příspěvky v září, po létě tráveném ve 2+1 s malým dítětem a pupkem ![]()
No hlavně že teď je hrdina ![]()
Tohle musi byt vymyslene. To prece neni mozne, aby dospela zena nedokazala sama vyhodnotit hranice a lezla denne nekomu do baraku v jeho nepritomnosti, tam si hospodarila jako doma a jeste jim po sobe a svem diteti nechala binec. Mne by jen zajimalo, jestli jsou tyhle traskave pribehy vysledkem neci soukrome iniciativy a fantazie, nebo zda by bylo mozne si timto zpusobem na emiminu krapet privydelat. Takovych storek ala napsano zivotem bych vysvihla klidne na kazdy den jednu. ![]()
No ale kdyby to ciste nahodou byla pravda, tak jako babicka, stale zamestnana jsem se orosila az mezi pulkami jen pri te predstave. Po praci se chci vracet do sveho uklizeneho bytu, uvarit si kafe a vyfouknout pracovni stres. A ne resit pohled na zaneradenou kuchynskou linku, rozhazene hracky a bavit chuderu unudenou snachu a neunavne batole, byt by to bylo me vnouce, ktere nade vse miluji. Absolvovat tohle kazdy den a nadavkem jeste o vikendu, tak bouchnu mnohem driv, pokud by mladi na slusne vysvetlovani nereflektovali. Tohle nemuze nikdo dat, to je proste teror. Takze mila snacho, vyndej si hlavu z vlastniho zadku, kup poradnou kytku a neco dobreho, zajdete ke tchanovcum a oba dva se rodicum hluboce a uprimne omluvte, ze jste si uvedomili, jaci jste parezove a najdete spolecny kompromis v cetnosti a podobe navstev, at si zachovate dobre vztahy a nepripravite sve deti o milujici prarodice a ty zase o poteseni z vnoucat. Mic je na vasi strane, v tomto pribehu jste temi padouchy vy dva. Opravdu nejste stredobodem vesmiru a nikdo nemusi skakat tak, jak zrovna vam vyhovuje.
@sirikit píše:
Jo, postupně jsem to proskákala a přikláním se k verzi, že holčina prostě trolí.
Trol nebo magor ![]()
@Anonymní píše:
Však ať si stěžuje, to nemění nic na tom, že si můžete stát za svým. No a ještě jste majitelé… Nemůžete se nechat okupovat jen pro dobré vztahy s tchánovcema, to je zase na tchánovcích, ať se s vaším postojem srovnají. Mimochodem - kopretina tam dělává běžně scény a vztahy mají pořád ok, jo? No tak to bych se toho nebála… Oni prostě ustupujou tomu, kdo víc řve. Vy nemusíte.
@Tofifea asi v reálu to bude jak píšeš. Jako taky si myslím, že i těch návštěv oni musí mít plné zuby. Včera mi přišlo, že tchanovci si to u nás žehlí.
@Anonymní píše:
@markytka3 rodný dům to je, ale jde vyloženě za našimi dětmi, aby si její dítě mělo s kým hrát. Právě, že je na nás naštvaná, že se jí nevěnujeme. Když něco děláme na zahradě tak jí máme za zadkem. Ono dokud byla zima, tak jsme se prostě sbalili a šli domů. Teď nechceme fakt před ní utíkat, abychom měli klid. Hlavně je u nás třeba od 16-19 hod. každý den. Tchanovci odjedou pryč a ona zůstane s námi na té zahradě. S máme každá jinou výchovu. Takže konflikty jsou z její strany i v tomto směru. Bohužel moje starší dítě už se jejího dítěte bojí. Pořád jim ubližuje, ničí věci, narušuje hru.
Tak zase proč by nemohla být u svých rodičů na zahradě, pokud jim to nevadí. Pokud to vadí vám, oploťte si svojí polovinu zahrady.
@Sisika9 rodiče jdou třeba domů, aby si odpočinuli a ona zůstává s námi. Nejde vyloženě jen k nim. Zahrada nelze rozdělit. My třeba rozumně necháme tchanovce na dvoře v klidu a jdeme na zahradu. Ale ona dojde za námi. Nebo přijde na návštěvu bez pozvání i když jsou pryč tchanovci. Nevolá totiž ani jim. Chodí prostě pravidelně každý den. Dělení v tomto případě je úplná blbost. My spíš přemýšlíme o odstěhování jestli to nevyřeší. ![]()