Tchýně vyjela na mě a dcerku

Anonymní
4.5.23 16:34

Tchýně vyjela na mě a dcerku

Ahoj všem, mám 2,5 letou dcerku a čekám další miminko :srdce:. Jsem s dcerou moc ráda, ale potřebuju být samozřejmě i mezi dospělými. Manžel je v práci až do 18, já jsem tak sama s dcerou v bytě 2+1. Byla jsem zvyklá chodit k tchánovcům, mají velký dům se zahradou a psa. Měla jsem svůj klíč a když byli v práci, tak jsme přišli a byli tam až dokud si nás muž nevyzvedl. Ale nedávno se nám s malou stala hodně nepříjemná situace, když přišli domu tak byl tchán protivný a hned si zalezl do ložnice, ani s malou se nepozdravil. Tchýně se šla najíst do kuchyně a všimla jsem si že si sama připravila obyčejné těstoviny. Přitom jsem já uvařila, zamrzelo mě to, ale radši jsem to nekomentovala. Pak šla za námi do obýváku a malá si s ní chtěla hrát. Tchýně jí odmítala, chtěla se dívat na televizi. Malá je ale dost neodbytná a tak jí z toho gauče chtěla stáhnout. Tchýně na ní zařvala ať jí do pokoj, že jí má plné zuby. Malá se rozplakala, hned jsem jí začala utěšovat a když se trochu uklidnila, šla jsem za tchýni co to jako mělo být. A vyjela i na mě, říkala jak se nelíbí že k ní pořád chodíme, že s manželem doma necítí dobře a řekla ať jí hned dám klíč že nechce abychom k ním chodila. Byla jsem jak opařená, taky mi z toho bylo do pláče. Tak jsem jí na stůl hodila klíče, vzala dceru a rychle jsme odešli. Zavolala jsem manželovi, aby jel normálně do bytu že jsme tam. Hned se ptal, proč jsme odešli dřív jestli se něco nestalo. Řekla jsem mu, že si to všechno povíme až přijde. Až přišel tak jsem mu celou situaci podrobné popsala a byl z toho rozčilený. I přes můj protest jel k tchýni a řekl že je to naposled co se se mnou takhle baví a že pokud měla nějaký problém měla ho řešit s ním a ne s těhotnou ženou nebo s maličkým dítětem. Bylo mi příjemné, jak se nás zastal. Tchýně ani tchán se nám neozvali, až do dneška napsala mi tchýně jestli k ní nechceme po práci přijít. To jsem odmítla a asi se urazila, tak napsala znovu ať se tedy stavím pro věci co u nich má malá a nějaké svoje jídlo. To mě naštvalo, jsem těhotná a mám se tahat s věcmi, nechápu proč to nenapsala manželovi ale mě. I přes zlost mě mrzí jak to teď mezi sebou máme, mojí rodiče nefungují… Tak jsem byla moc ráda za tchánovce. Ono to ani nebylo tak že bych se jím já nacpala do baráku, sami mě často zvali na návštěvu. Po čase se nám navrhla, ten model a oba souhlasili. Byly ještě rádi že budou s malou a já budu vaří a najednou změna o 180%. Já jsem ta špatná, už nemají zájem o vnučku. Malá na tu nepříjemnost asi zapomeňela a stýská se jí po domě, zahradě, prarodičich a psovi. Nevím co jí říct, taky nevím co s ní doma dělat. Byla zvyklá být na té zahradě a tak. A mrzí mě že se i muž trápí, měl s rodiči moc hezky vztah a taky byl zvyklý být na víkend v tom baráku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smajlik345
4.5.23 16:44
@Anonymní píše:
Ahoj všem, mám 2,5 letou dcerku a čekám další miminko :srdce:. Jsem s dcerou moc ráda, ale potřebuju být samozřejmě i mezi dospělými. Manžel je v práci až do 18, já jsem tak sama s dcerou v bytě 2+1. Byla jsem zvyklá chodit k tchánovcům, mají velký dům se zahradou a psa. Měla jsem svůj klíč a když byli v práci, tak jsme přišli a byli tam až dokud si nás muž nevyzvedl. Ale nedávno se nám s malou stala hodně nepříjemná situace, když přišli domu tak byl tchán protivný a hned si zalezl do ložnice, ani s malou se nepozdravil. Tchýně se šla najíst do kuchyně a všimla jsem si že si sama připravila obyčejné těstoviny. Přitom jsem já uvařila, zamrzelo mě to, ale radši jsem to nekomentovala. Pak šla za námi do obýváku a malá si s ní chtěla hrát. Tchýně jí odmítala, chtěla se dívat na televizi. Malá je ale dost neodbytná a tak jí z toho gauče chtěla stáhnout. Tchýně na ní zařvala ať jí do pokoj, že jí má plné zuby. Malá se rozplakala, hned jsem jí začala utěšovat a když se trochu uklidnila, šla jsem za tchýni co to jako mělo být. A vyjela i na mě, říkala jak se nelíbí že k ní pořád chodíme, že s manželem doma necítí dobře a řekla ať jí hned dám klíč že nechce abychom k ním chodila. Byla jsem jak opařená, taky mi z toho bylo do pláče. Tak jsem jí na stůl hodila klíče, vzala dceru a rychle jsme odešli. Zavolala jsem manželovi, aby jel normálně do bytu že jsme tam. Hned se ptal, proč jsme odešli dřív jestli se něco nestalo. Řekla jsem mu, že si to všechno povíme až přijde. Až přišel tak jsem mu celou situaci podrobné popsala a byl z toho rozčilený. I přes můj protest jel k tchýni a řekl že je to naposled co se se mnou takhle baví a že pokud měla nějaký problém měla ho řešit s ním a ne s těhotnou ženou nebo s maličkým dítětem. Bylo mi příjemné, jak se nás zastal. Tchýně ani tchán se nám neozvali, až do dneška napsala mi tchýně jestli k ní nechceme po práci přijít. To jsem odmítla a asi se urazila, tak napsala znovu ať se tedy stavím pro věci co u nich má malá a nějaké svoje jídlo. To mě naštvalo, jsem těhotná a mám se tahat s věcmi, nechápu proč to nenapsala manželovi ale mě. I přes zlost mě mrzí jak to teď mezi sebou máme, mojí rodiče nefungují… Tak jsem byla moc ráda za tchánovce. Ono to ani nebylo tak že bych se jím já nacpala do baráku, sami mě často zvali na návštěvu. Po čase se nám navrhla, ten model a oba souhlasili. Byly ještě rádi že budou s malou a já budu vaří a najednou změna o 180%. Já jsem ta špatná, už nemají zájem o vnučku. Malá na tu nepříjemnost asi zapomeňela a stýská se jí po domě, zahradě, prarodičich a psovi. Nevím co jí říct, taky nevím co s ní doma dělat. Byla zvyklá být na té zahradě a tak. A mrzí mě že se i muž trápí, měl s rodiči moc hezky vztah a taky byl zvyklý být na víkend v tom baráku.

Měla to sice říct v klidu a tobě nebo manželovi, ne vyjíždět po malé.
Ale na druhou stranu, nikomu by se nelíbilo kdyby k nim druhý chodil jen protože mají zahradu nebo cokoliv jiného.
Věřím, že tobě by se to taky nelíbilo, kdyby k tobě chodila tchýně jen protože máte něco, co ji se líbí a nemá..
Podle mě to chce návštěvy méně často a ne tak jako doposud, každý chce mít svůj klid.
K nám taky jezdi blízká osoba s dítětem po ohlášení a domluvě… i když taky máme zahradu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.23 16:48

@smajlik345 Ale oni s tím nejdřív neměli žádný problém. Byly rádi že jsou s malou a mají uvařeno a že by sobě jako rodina držíme. Že vidí jak mezi sebou ostatní mají problémy a najednou je oba, hlavně tchýně vyvolali.

Příspěvek upraven 04.05.23 v 16:51

• Citovat
  • Upravit
15585
4.5.23 16:49

Já se jí vůbec nedivím. :roll: Vyrazila bych s tebou dveře.
Co jim tam máš co lozit, když nejsou doma? Jsi normální?
A je naprosto v pořádku, že to řešila s tebou a ne s manželem. Tys jim tam vlezla.
Něco jiného jsou návštěvy a něco jiného je, courat si tam jak se ti zlíbí.
Kdyby to udělala ona tobě, tak by byl oheň na střeše, co? :roll:

A pokud tam otravuješ co chvilku, nedivím se, že vyjela i na dítě. Taky bych toho měla plný zuby. Chce si odpočinout a místo toho tě tam má pořád nakýblovanou. :roll:

Příspěvek upraven 04.05.23 v 16:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
4.5.23 16:50

Tak to dítě za to nemůže, ale už jí ruply nervy, ty nejsi soudná. Si najdi kámošky a ne že budeš denně otravovat pracující tchánovce. Jistě vnučku rádi uvidí, ale nemusíte tam být nakvartýrovaný každý den bůh ví, jak dlouho, to by každému lezlo časem na nervy, kór když jim už není dvacet. Potřebuji svůj klid a soukromí, svoje už si vychovali.

Příspěvek upraven 04.05.23 v 16:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16463
4.5.23 16:50

Mela volit jina slova, ale asi vasi pritomnosti uz maji plne zuby, potrebuji klid a odpocinek. Respektovala bych toa neurazela se. Uprimne, chybi vam spolecnost nebo zazemi zahrady a domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
4.5.23 16:51
@Anonymní píše:
@smajlik345 Ale oni s tím nejdřív neměli žádný problém. Byly rádi že jsou s malou a mají uvařeno a že by sobě jako držíme. Že vidí jak mezi sebou ostatní mají problémy a najednou je oba, hlavně tchýně vyvolali.

Prostě chtějí mít po práci klid. Čemu na tom nerozumíš?

• Citovat
  • Upravit
1142
4.5.23 16:51

No popravdě nedivím se tchanovcum, že jim vaše stálá návštěva vadí. A dcera se tedy chovala opravdu neodbytne, měla jsi zasáhnout a napomenout dceru, aby babičku neotravovala. Babička si nemusí hrát vždy, když si vnučka piskne. Měla jsi odvést pozornost a hrát si s dcerou sama. Asi to tchanovcum nedošlo, že jim tento model nebude vyhovovat a bylo jim to blbý říkat vám, že nemáte chodit tak často. Jsou to starší lidé, už si třeba chtějí odpočívat po svém. No a prostě číše přetekla. Pak chtěli udělat vstřícný krok a ty seš jak malá holka urazila a tvůj manžel je sprdnul. Fakt paráda. Já bych za nimi zašla, omluvila se, že mi nedošlo, že jsou pro ně neustálé návštěvy únavné, řekla bych jim, že bych se s nimi ráda vídala a jestli by jim vyhovovalo třeba jedno odpoledne v týdnu třeba o víkendu. Fakt není normální a samozřejmý k někomu lézt každý den. Jo a co budeš dělat, snad to co dělají ostatní matky, místo k babičce půjdete na hřiště, do přírody atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
4.5.23 16:52

Tak asi ji to začalo vadit, nevěděla jak to říct, až pak vybuchla :nevim: teď se snažila usmirit, a ty ji pošleš do pryč. Napiš ji, že ale zítra se po práci stavit můžete, jestli by jim to vyhovovalo. A můžeš se pokusit zakopat válečnou sekyru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
@Anonymní píše:
@smajlik345 Ale oni s tím nejdřív neměli žádný problém. Byly rádi že jsou s malou a mají uvařeno a že by sobě jako držíme. Že vidí jak mezi sebou ostatní mají problémy a najednou je oba, hlavně tchýně vyvolali.

Protože čeho je moc, toho je příliš. Jak říká moje babička, dobrého po málu. Určitě mají vnučku rádi, rádi jí vidí, ale ne tohle, to by každému normálnímu člověku došlo samo, ty jsi to bohužel nechala až takto vygradovat, protože jak říkám, nejsi soudná.

Příspěvek upraven 04.05.23 v 16:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli

No, zřejmě u vás došlo k nedorozumění. Oni si mysleli, že tam zajdeš občas, ty ses tam nasáčkovala denně. To by dlouhodobě vydržel málokdo. Měli ti to říct v klidu, ne po vas vyjet, ale asi to v sobě drželi dlouho. Mimochodem, to dítě jsi měla ukáznit ty, tchýně si chtěla po práci odpočinout a ty necháš děcko, ať ji otravuje. Tohle jste nezvládli vy a ty se ještě urážíš a šprajcuješ.

• Citovat
  • Upravit
9810
4.5.23 16:53

Asi přetekl pohár trpělivosti, no. Mně by to taky vadilo, kdybych každý den přišla domů z práce, urvaná jak borůvka, chtěla si hodit nohy na stůl a dát kafe… a místo toho po mně skákalo batole a mluvila na mě snacha. :nevim:
Asi jsi měla dceru zastavit, zvlášť, když jsi viděla, že tchánovci nejsou v nejlepší náladě a třeba by ke scéně vůbec nedošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
4.5.23 16:53

Zdá se mi, že jste to krapet přehnali. Ty s dcerkou jste tam možná trávili až moc času, třeba jim chybělo soukromí. Pokud se stávalo často, že přišli z práce domů a místo aby si odpočinuli a dělali na co mají chuť ( zapli si tv) tak tam měli permanentně vás dvě. A nebo nemohlo dojít k nějakému problému, které ti nedošel? Nenechali jste třeba po sobě binec, něco rozbitého…?Prarodiče zase reagovali přehnaně v ten osudný den. Neproběhly třeba z jejich strany už předtím nějaké náznaky, že chtějí trochu klid, které jsi přehlédla? Myslím, že zpráva od tchýně byla nabídkou ke smíru a míč je na tvé straně. Ten co ustoupí není ten slabší, právě naopak, netrucovala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
4.5.23 16:54

Myslím, že když vám nabízeli návštěvy, asi nepočítali s tím, že u nich budete denně. Jako asi ti to měli říct v klidu, to jo.
Na druhou stranu se zbytečně urážíš - tchyně se ti ozvala, pozvala tě a ty jsi odmítla. Nedivím se, že už se neozvala/je naštvaná

Zavolej jí, sejděte se a domluvte si nějaká rozumná pravidla, která budou vyhovovat všem

• Citovat
  • Upravit
10911
4.5.23 16:54

Takze ty tam jsi kazdy vsedni den, navaris jim a jste tam do vecera a o vikendu jste tam i s manzelem.
Verim, ze na zacatku to asi fungovalo, ale casem se to proste prejedlo a rodicum chybi mit obcas klid, zvlast, kdyz treba meli narocny den v praci.
Tchyne to mela rict slusne, ale nesouhlasim, ze to mela rict tvemu muzi, ty jsi ta, ktera tam chodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová