Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@blbab Právě že před tím nic ani slovem nenaznačili, bavili jsme o tom s manželem a je taky v šoku. I on si myslel jak jsme všichni spokojeni, ten víkend co tam s námi byl i on jsme často pořádali grilování, party, posezení se širší rodinou. Smáli jsme se spolu, manželovi ještě tchýně říkala jak je za mě ráda a že nejsem jako snachy co nemůžou tchýni ani cítit. A najednou z nich vylezlo tohle, bordel byl vždy nějaký po vaření nebo dcera měla rozházené věci. Já jsem ho dříve normálně před odchodem uklidila, s břichem to bylo trochu složitější tak mi sama tchýně ještě řekla ať se s tím už neotravuju.
Taky je možný, že se konečně vzbouřil tchán, udělal scénu jí a pak to šlo řetězově.
Říct ti to měla v klidu, to každopádně, ale pokud oba pracují a ty si tam oxidovala každý den, tak by mi taky asi bouchly saze. Ono je totiž možný, že ti to třeba několikrát mohla naznačit a ty si to nepochopila. Mě by ani ve snu nenapadlo někomu lézt do baráku, i kdyby mi to 30× dovolil, tak prostě pokud nejsou doma, tak ne.
@Anonymní píše:
@smajlik345 Ale oni s tím nejdřív neměli žádný problém. Byly rádi že jsou s malou a mají uvařeno a že by sobě jako rodina držíme. Že vidí jak mezi sebou ostatní mají problémy a najednou je oba, hlavně tchýně vyvolali.Příspěvek upraven 04.05.23 v 16:51
Jo, dobrý, ale uznej, že lézt na návštěvu, když nejsou doma, to není návštěva, to se prostě nedělá. Návštěva je, že přijdeš za nima. Ne, že přijdeš za psem, barákem a zahradou. Je to divný prostě.
Jo, řvát na dítě to přehnala a asi jí to zpětně mrzí, není to omluva.
Ty netrucuj a když tě zve na konkrétní hodinu a den, tak jdi. Ona ten vstřícný první krok udělala. Teď je to na tobě.
@Tofifea píše:
Taky je možný, že se konečně vzbouřil tchán, udělal scénu jí a pak to šlo řetězově.
To si právě myslím, že tchán byl spouštěč. Když jsou oba mladí hloupí a nepoužívají mozek. Někdo je usměrnit musel.
@Jahru Já jsem se jich na to hodně ptala na začátku, říkali jak s tím spokojení a žádný problém nemají. Pak jsem se jích na to neptala, manžel se ještě občas ptal tchána jestli to pro ně není moc. A ne vše ok, jsou šťastní že jsme tak často spolu. Je to pro nás s manželem celé divné a manžel přišel s tím jestli za to třeba nemůže jeho sestra v zahraničí. Která na nás žárlí…
Oni chtějí mít taky chvili sami pro sebe. Nedivím se jim. Nechápu, že rám chodíte denně…to nemůžete jít ven na hřiště nebo tak? Návštěva 2× týdne potěší, ale denně?
Taky znám takovou rodinu, denně nakvyndovany u babičky, jediný co po nich vždy zbylo, tak binec a hora nadobi. Paní to musela pak dceři rict, že je unavená, omezili to.
@Anonymní píše:
@smajlik345 Ale oni s tím nejdřív neměli žádný problém. Byly rádi že jsou s malou a mají uvařeno a že by sobě jako rodina držíme. Že vidí jak mezi sebou ostatní mají problémy a najednou je oba, hlavně tchýně vyvolali.Příspěvek upraven 04.05.23 v 16:51
A proč jsi dceru neupozornila, ze babicka chce mít chvíli klidu a nechala jdi ji tahat babičku ze sedačky? Oni jsou doma, vy tam nasackovani imrvere, nemají kousek klidu. Proste bouchla
To je tak, kdyz lidi nedokazou rict veci na rovinu. Prece, kdyz mi da tchyne klice s tim, ze muzu kdykoliv prijit, neznamena to, ze tam budu denne.
@Anonymní píše:
@Jahru Já jsem se jich na to hodně ptala na začátku, říkali jak s tím spokojení a žádný problém nemají. Pak jsem se jích na to neptala, manžel se ještě občas ptal tchána jestli to pro ně není moc. A ne vše ok, jsou šťastní že jsme tak často spolu. Je to pro nás s manželem celé divné a manžel přišel s tím jestli za to třeba nemůže jeho sestra v zahraničí. Která na nás žárlí…
Ty jsi prastena. Namísto sebereflexe obvinis švagrovou. Oxidujes v domě, který není tvůj. Tchán pravděpodobně byl celou dobu zticha kvůli tchýni, ale vadilo mu to, a teď už i tchýni přetekl pohár, neb ty zjevně žádnou sebereflexi nemáš! Takže znovu - do cizího se, když tam obyvatele nejsou, neleze. S dcerou si chod kam chces, ale samotné na barák ne. A tchýni se omluv, za tvou tupost a neempatii nemůže …
@Anonymní píše:
Jasně, všichni za to můžou, jen ne vy dva. Vy jste nebyli spolu, tys jim prostě úřadovala v baráku, chovala se tam jak doma, nechávala tam bordel a navíc ještě nechala dceru, ať skáče po unavené babičce. Ukaž mi jediného člověka, kterému by tohle nevadilo.
@jahuhudka Já jsem jí to říkala, ale dcera prostě chtěla být s babičkou a hrát si s ní… Navíc jí nejdřív ani ten tchán nepozdravil…
@Anonymní píše:
Ale prosímtě
ty než abys uznala vlastní vinu tak budeš do toho tahat sestru, která žije v zahraničí
vzpamatuj se
Jako za mě to tchýně s tchánem měli říct, že už jim to vadí. Protože chudák zakladatelka je horem dolem ujišťována, že to je ok, a jen co uklidí svoji křišťálovou kouli, tak je hned průser ![]()
Jako ženský a chlapi to fakt nemůžete říct, že už máte s tím stavem problém? Že jste utahaní z práce a chcete mít klid? Nebo si sednout se synem, hele už je toho moc, upravíme to jinak… To fakt nejde? To musí až vybuchnout zbytečnou hádkou? Já prostě takové lidi nechápu.
Zkuste mi to prosím vysvětlit, ano? Že se nemůžete v klidu včas ozvat, zjevně je váš takhle většina, když tak moc zakladatelce nakládáte.
No, za denni navstevu bych rada opravdu nebyla, ale tchyne si za to muze tak trochu sama.
Ted uz vis, ze jim to vadi, tak tam nechod. Pockejte na pozvani a manzel tam muze jit s dcerou sam, aspon si odfrknes. Rvat na male dite je totalne pres caru.
@Anonymní píše:
@jahuhudka Já jsem jí to říkala, ale dcera prostě chtěla být s babičkou a hrát si s ní… Navíc jí nejdřív ani ten tchán nepozdravil…
A tebe nenapadlo, že chce mít prostě chvilku klid??? Že přišla z práce utahaná? Jsi matka, tak snad svoje dítě usměrníš a řekneš, že si budou hrát později