Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JancaS84 píše:
Tak tady platí přesně Tchýně uzený…ještě, že manžel stojí za tebou. Třeba se babka časem srovná.
Mimochodem je to super kniha (Tchýně a uzený)
@Anonymní píše:
@Jaaanča tchán je takové tintítko co o sebe nechá špalky štípat, je moc hodný, on měl třeba z mimča ohromnou radost, ale bohužel je podle mě totálně pod pantoflem tak se od toho celého vlastně úplně distancoval.
Smutné
@Mutlice píše:
Hmmmm docetla jsem do pulky a rikala si, jestli ma tchyne nema sestru. Protoze tolik toxicity, zarlivosti a sebestrednosti jsem myslela, ze se skryva jen v manzelove mame. A ona to umi i jina bytost. Soucitim. Ma tchyne ma poruchu osobnosti. S citlivosti a ohledy jsem si uplne vylamala zuby. Neplati ani bezna asertivita. Clovek si musi razne stat za svym (slusne samozrejme). Jak pisi ostatni, mas kliku, ze muz je pri tobe. U nas tak napul. Tchyne rada tresta mlcenim, vydiranim a sebelitosti (plus pomluvy vsem v okoli), proto ji vsichni vcetne tchana radeji vyhovi. Az se zas objevi nekdo, kdo napise, jak jsme hrozne snachy (mame tu jednu madam, co sproste prispiva do kazde podobne diskuze), tak podotykam, ze s maminkou ex jsem v kontaktu 10let po rozchodu, i s moji mamou se kamaradi, protoze to je senzacni a srdecna zenska do nepohody. Tedy vazne nemam problem s tchynemi. Manzelova babicka, tam mame krasny vztah, kdokoliv jiny v rodine pohoda, ale bohuzel nemocneho cloveka nebo tezce nepovedeneho povahove nepredelas…
Vím, kterou madam myslíš, taky jsem zvědavá, kdy se tu objeví na obranu všech tchýní ![]()
@OpportunityNox píše:
Vím, kterou madam myslíš, taky jsem zvědavá, kdy se tu objeví na obranu všech tchýní
Četla jsem jen do toho že sis měla nechat vzít dítě. Od doby bych s tchýní ukončila kontakt. To je humus!!
@Lojzísek píše:
Já nevím, tchyně je slušný m*gor. V momentě, kdy jste přijeli s prstenem, jí došlo, že jí „ukradneš syna“ a definitivně jí hráblo. Vcelku běžné
Ale promiň, nechápu Vás. Proč ji přítel sám nepožádal, aby Vám nechala o víkendech soukromí? Např. že ji vezmete rádi (myšleno občas, když to sami nabídnete), ale potřebujete spolu trávit čas jako pár. Co mi hlava nebere je ten poporodní pobyt u Vás, když jste oba věděli, že se jedná o pološílenou ženskou. Proč jste to dopustili? Je na čase, abyste si nastavili slušné a pevné hranice.
U nás to tak bylo. Tchyně v pohodě, dokud to ještě tchyně nebyla. Pak šlo všechno do kopru. Svatba prý hrozná, byt divný, děti všechno špatně.
Po svatbě mi dokonce i řekla, že jsem jí ukradla syna. A z legrace to nebylo. Jak píšeš, definitivně jim hrábne.
@Mutlice Těch „sester“ bude asi víc.
I já mám jednu. Přitom přesně jak píšeš, s manželovými babičkami v pohodě.
@OpportunityNox píše:
Vím, kterou madam myslíš, taky jsem zvědavá, kdy se tu objeví na obranu všech tchýní
Tak to by mě zajímalo, jestli je to ta, co si myslím já ![]()
@micta píše:
Tak to by mě zajímalo, jestli je to ta, co si myslím já
Na písmeno I? ![]()
@Lu66 píše: Četla jsem jen do toho že sis měla nechat vzít dítě. Od doby bych s tchýní ukončila kontakt. To je humus!!
ano, toto je vec ktera se nezapomina a neodpousti, to bylo hodne zle
@Mutlice píše:
Tak ja myslim na pismeno A
Reality? Kuva to je napínavý ![]()
@Anonymní píše:
U nás to tak bylo. Tchyně v pohodě, dokud to ještě tchyně nebyla. Pak šlo všechno do kopru. Svatba prý hrozná, byt divný, děti všechno špatně.
Po svatbě mi dokonce i řekla, že jsem jí ukradla syna. A z legrace to nebylo. Jak píšeš, definitivně jim hrábne.
Ono je to, bohužel, docela běžné. Těm ženským opravdu hrábne a začnou soupeřit, žárlit, vyvádět psí kusy, snaží se rozeštvat..
Já bych to měla taky na román. Hodím jen perličku. Vcelku pravidelně, při návštěvě tchánovců, tchyně najednou z ničeho nic afektovaně vykřikne: „Jak jsi mohl opustit svou matku?“ nebo „Jak jsi se mohl odstěhovat od své matky?“ Je to prostě peklo, když má někdo v hlavě bramboračku ![]()
Edit: Jsme spolu přes 10 let.