Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
povinne to neni, ja to odmitla, protoze omdlivat, zvracet a omdlivat uz nehodlam
nikdy mi nmebyklo tak zle, jako v rami testu na cukrovku,,, jiz nikdy vic
jizvíková píše:
povinne to neni, ja to odmitla, protoze omdlivat, zvracet a omdlivat uz nehodlam
Při prvním těhu jsem tu glukózu musela vypít dva hrnky, teď jen jeden(ptala jsem se jak je to možný, tak mi bylo řečeno, že se tam možná spletla) No, taky mi po tom teda dobře nebylo a přiznám se, že jsem to nejdřív odmítnout chtěla, nakonec jsem někde četla co všechno by se mohlo stát, tedy šla jsem ale podruhé na to zkontrolování (bylo to hraniční) jsem to už také odmítla.
jizvíková píše:
To je to tak hrozný?
![]()
Mě to taky teprve čeká,tak teď mam zase o čem přemýšlet.
Ahoj, já byla na testu minulou středu ve 27tt. Od dr. jsem žádnou žádanku nedostala, akorát mi setřička řekla, že si mám v ten den na tu hodinu dojít na test na cukrovku. Byla jsem v Jilemnici v gyn. ambulanci, tam mi sestřička nejdřív nabrala krev, pak jsem dostala vypít 250ml glukosy, za hodinu po vypití další odběr, za další hodinu třetí. Pro výsledky jsem si volala ještě ten den odpoledne, byly v pořádku.
ahojte holky mám těhu cukrovku a zhruba před 5ti dny jsem si musela začít píchat inzulin byla sem poučena že když je cukr vysoko přidávám 2 jednotky na noc snídani i oběd mi stačí po maličkých jednotkách ale před večeří stále zvyšuji a cukr neklesá už mám rozdíl 10 jednotek je to normální, že to nemůžu stáhnout??????? jsem těhotná poprvé a ani s klasickou cukrovkou zkušenosti nemám, takže nevím jestli plašit doktory a nebo je to normální.. děkuji
ahoj.ja na tom byla dneska a pro me to tak hrozny nebylo.sice se mi trochu tocila hlava a mela jsem divny pocit v zaludku,ale dalo se to vydrzet a vypit v pohode(kdyz mas rada sladke).hlavne se toho neboj moc predcasne.ja si delala nervy a pak to uslo ![]()
jizvíková píše:
Jsem teď po druhé těhotná a ráda se dozvídám, že je možnost odmítnout. Také odmítnu. Tato zkušenost byla mým nejhorším dnem těhotenství. Už nikdy více ![]()
Ahojky..Já byla na OGTT dnes ve 26.tt a upřímně jsem myslela že to bude horší..Není to moc příjemný do sebe během 5 minut hodit půlitr sladkeho čehosi…ale zvládla jsem to…
Sestřička mi říkala že občas tu nějaká těhulka omdlí nebo ten roztok vyzvrací..ale je to opravdua si dost individualni..ja byla bilá jak stěna když jsem tam přišla a bylo mi špatně jen z toho že nevím do čeho jdu..ale pak jsem byla v klidu…v půl 10 jsem odtamtud odchazela a v pohodě…
A jinak mě muj doktor dal tu zadanku automaticky…ale taky mi par kamaradek uz rikalo ze tohle vysetreni nepodstupvali..ze je tam doktor neposlal.. ![]()
Ahojky,
já jsem na tom byla ve 24 tt a doktor mi říkal že na to posílá všechny těhulky. Není to nic příjemného ale jsou horší věci ale přišlo mi to jak kdybych byla moučkový cukr s vodou ![]()
Na test som isla v 25tt, nebolo to nic horzne. zobrali mi krv, pichli ma do prstu, nasledne som vypila pohar extremne cukrovej vody, a po 2ch hodinach ma opat pichli do prstu. aj ked som do teraz pribrala 12 kg, neovplivnilo to test. u nas v rodine otec na cukrovku v kombinacii s vysokym tlakom zomrel, tazke ma doktorka dost prisne kontrolovala. nastastie vysledky su negativne
mame uplny pokoj ![]()
Holky mam dotaz mozna trochu blby…kdyz me vysledky na cukrovku vysli na zacatku dobre muze se to ted ke konci tehu zhorsit??Jsem 36tt
No ja mam porad pocit hladu totiz..a kde si tady jsem cetla ze to muze byt i ono
ale mimcu to ublizit nejak nemuze nebo jo??
Cukrovka se muze rozjet kdykoliv a nekompenzovana cukrovka diteti ublizit muze. Ale vetsinou pokud byly testy provddeny v tom 24tt spravne a cukrovka tam nebyla, tak neni velka pravdepodobnost, ze by se takto pozde objevila. Ale hodne laboratori nedela testy uplne tak jak se ma…
Při trochu těžší cukrovce (cukr v krvi nad 14 mmol/l)se cukr vyplavuje močí, takže jak ti u každé poradny kontrolují moč, tak by to poznali. Pro svůj klid si můžeš i sama koupit v lékárně. Jinak testy na těhu cukrovku se dělají okolo 26. týdne a to by se to už mělo poznat, nevím, kdy si je měla. Pokud ti je dělali jen na začátku, tak by se měly okolo 26. týdne zopakovat.