Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@zoy ja jsem v 36tt a ano delali mi testy kolem toho 24tt a vysli mi dobre
@nozu me jen desi to ze mam porad pocit hladu
ikdyz se najim tak do hodiny zas…na zacatku jsem to brala ale ted na konci??No snad drobeckovi nic nebude kdyz uz jsme to dotahly tak daleko ![]()
@tresnickalll Prosím Tě, kde jsi vzala, že má pocit hladu co dočinění s těhotenskou cukrovkou?
@tresnickalll hele, to máš možná špatně poskládaný jídelníček…
a testy ti dělali jak? odběry krve z žíly na začátku, po hodině a po dvou a celou dobu jsi seděla v laboratoři a ani nic nepila? pokud takto, tak bych byla klidná a neřešila to dál…
@Svistice no tady na tech strankach to kdo si psal a resili to zenske…
@nozu nno v laboratori nebo v ordinaci jsem sedet nemusela protoze mi zle z toho nebylo ale jo udelali odber a cele dve hodiny jsem musela byt v klidu ani nepit a nejest
@tresnickalll píše:
@Svistice no tady na tech strankach to kdo si psal a resili to zenske…
To je podle mě pěkná blbost. U prvního jsem cukrovku neměla a poslední 4 týdnu před porodem jsem taky zbodla kde co. U druhého jsem ji měla (velmi dobře kompenzovanou), a chutě/hlad jsem ke konci taky měla větší.
Spíš se to tělo připravuje na dobu, kdy nebudeš mít čas se pořádně najíst. Nebo jak píše @nozu, blbě složený jídelníček.
Pokud Ti test v tom 24. týdnu provedli dobře, byla bych v klidu.
@Svistice to jsi me teda uklidnila.Ja uz se lekla ze budu muset zitra pred svatkama otravovat doktora
@tresnickalll Pokud ti vyšly dobře, byla bych v klidu. Taky jsem měla poslední měsíc vlčí hlad nebo spíš chuť na nektarinky, ale šílenou a taky jsem jich denně min. kilo snědla (s tím, že se holt po porodu budu muset víc hlídat), pak se mi narodilo mimčo přes 4 kila, takže si příště dám radši trochu pozor, i když to spolu možná úplně nesouvisí.
@zoy Já se za poslední 4 týdny s prvním vyžrala o tři kila. Měl v termínu PV 2,6 kg. ![]()
No ja ted chodim po dvou tydnach na kontrolu tak me aj bylo divne ze mam kazdou kontrolu kilo neli dve navic…ale vidim ze je to normalni
.Doktor ani nic nerikal jen ze mam omezit sul ale to zas kvuli mim oteklym kotnikum
@tresnickalll v souvislosti s pocitem hladu bych to vubec neresila ![]()
@Svistice Tak já taky tvrdím, že byla veliká proto, že jsme se jí „snažili“ v 8tt zlikvidovat chřipkou a ne proto, že jsem byla extra žravá
Nemyslím si, že bych jí tak vykrmila, ale příště radši nějaké pomalejší cukry, co kdyby náhodou.
Uz jsem klidnejsi
diky
ja se jen lekla ze kdyz jsme vsim prosly v pohode tak ze ted na konci neco takoveho…no asi by me to vyrazilo dech