Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych měla jít cca za 4 týdny na odběry ke svému gynekologovi, tak uvidíme, co nám vyjde
Mám super doktora, který si potrpí na různá vyšetření, což je dobré jak pro mě tak i pro mimčo ![]()
Ahoj holky, byla jsem na testu minuly tyden. Hodnoty mi vyšly 4.4, 11.5, 6.4 (druhy odber nabran o 10min driv, sestřička kamsi spechala..)..byla jsem ihned odeslána na diabetologii, kde jsem dostala glukometr a poučení. Hodnoty, které mi vycházejí po jídle jsou v limitu a spíše nižší, i když jim normalne, jako před „nálezem“…tak nevím, prijde mi, že si někdo potřeboval vytvořit pacienta, za dva týdny jdu na kontrolu, tak jsem zvedava, co se dozvím..pri prvním tehu jsem podstoupila pouze 2 odběry a v pohodě, i když hodnoty jsem mela vyšší než ted..
a tak se ptám, je to normální? ![]()
Pokud máš hodnoty po jídle (hodinu) glukometrem v normě, i když jíš normálně, tak to neřeš. Na diabetologii tě poslat museli, když ty testy tak vyšly. Může to být i chyba laboratoře (na škole nám říkali, že každé 20. vyšetření je špatně, takže když na žádanku zaškrtáme 20 věcí, tak máme téměř jistotu, že jedna hodnota je blbě, jen nevědí která). Osobně bych na diabetologii chodila, glukometrem se měřila a pokud by byly hodnoty v normě, tak jedla normálně. Taky bys mohla žádat nové testy, ale přijde mi, že je to zbytečně komplikované. Takto budeš aspoň hlídaná a kdyby tam nějaký problém s cukrem přeci jen byl, tak se odhalí.
Tak testy dopadly dobře, první vyšel na 5, po dvou hodinách druhý na 4,7. Spokojenost ![]()
Ahoj Miruu, poprvé jsem byla těhotná ve 24 letech a těhu proběhlo v pohodě na OGTT jsem šla. V druhém tětu ve 28 letech jsem šla opět na testy cukru na cca 24tt a zvýšené hodnoty jsem měla. Měla jsem držet týden dietu, zapisovat si hodnoty po každém jídle, ale dieta nepomohla. Hned po týdnu jsem vyfasovala pero s Inzulímem a bylo… Nějak mě to nevadilo, jen před porodem mě hlídali a vyvolávali mi porod na 38tt - nenechávají maminy s těhu cukrovkou přenášet. Nemáme nikoho v rodině kdo by měl cukrovku, nebyla jsem starší ani nejsem obézní (jak se uvádí v nejčastějších příčinách u těhu cukrovky). Prostě jsem měla jenom smůlu a byla jsem jedna z těch cca 3% u kterých se těhu cukrovka může vyskytnout. Ničeho se neboj, jen tě budou doktoři více hlídat
Ahoj, chtela bych se zeptat. Ted me cekaji testy na tehotenskou cukrovku, muzu si sebou vzit doprovot, abych tam ty 3 hodiny nebyla sama? A jeste k tomu roztoku co se musi vypit, ten se pije pouze jednou, nebo vickrat? Jdu tam poprve a jsem z toho docela nervozni, pry to neni nic prijemneho
dekuju za odpoved
@Peťul89DD No, doprovod asi jak kde. U prvních dvou dětí by nebyl problém, ale u třetího měli v laboratoři speciální odpočinkovou místnost pro těhule s kanapem a tam doprovod být nemohl. Takže to podle místa, kam jdeš.
Jinak roztok se pije jen jednou a mně to nikdy nepřišlo nijak strašné. Prostě sladká voda.
@Peťul89DD ja byla pred 4 roky a trd pred mesicem a ani jednou nebyl problem s doprovodem. Teda nebyl by, ale stejne jsem byla sama, protoze manzel byl v praci
piti glukozy neni nic strasneho. Mnamka to neni, ale da se to zvladnout. Hlavne to moc neprotahovat a vypit to co nejrychleji
me nejvic vadilo, ze jsem musela v klidu sedet a nemohla jsem chodit, to bylo daleko horsi nez nejaka sladka voda ![]()