Těhotenství, šestinedělí a tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1637
30.1.17 14:22
@a0b9 píše:
Vytyčit tchyni hranice a to co NEJDŘÍVE! nejdřív promluvit s chlapem a stát si za svým…ale příprav se nebude to lehký. Tak to

Naprosto musim souhlasit, ja mela neco podobneho, moje tchyne totalni general a vsichni byli zvykli stat dost v pozoru. Co rekla, bylo svate…
My se ale odstehovali a bydlime hodinu od jejiho bydliste, takze pritel casem poznal, ze exisuje i normalni zivot, ne jen domaci buzerace a casem presel na moji stranu…
Kdyz se narodil malej, malem jsem z ni skoncila v blazinci, ona totiz delala vse nejlip a ja byla TA - ONA, co to dela vse spatne, chtela nam vse diktovat - jak bude a dokonce se k nam prechodne nastehovat, aby se postarala o maleho. A to se ji poprve postavil muj chlap, protoze tohle uz opravdu bylo moc. Vztahy byly hodne napjate, ale nakonec jsem to zvladla. Bohuzel, moji tchyni jak ukazes vlidnou tvar, okamzite zacne sekyrovat, takze jsem porad ve strehu a neutralni…
On to nema jednoduche ani tvuj pritel, preci jen, jednou je to jeho mama a rad vas ma obe…
Ted s Tebou ke vsemu cloumaji hormony, tak jsi citlivejsi…moc ti drzim palecky, aby vse dobre dopadlo :srdce:.
Snaz se s chlapem nejak rozumne promluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.17 14:27

Moje kamaradka mela celkem normalni tchyni, dokud nebyly deti.. kdyz se narodily, tchyne se k nim fakt nastehovala (maji vetsi byt) a spala na matraci na zemi, a postupem casu si tam nastehovala i manzela! Dokonce s mladyma jezdi i na dovolenou. Obcas treba na tyden odjedou domu a pak se zase vrati.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
30.1.17 14:46
@Anonymní píše:
Moje kamaradka mela celkem normalni tchyni, dokud nebyly deti.. kdyz se narodily, tchyne se k nim fakt nastehovala (maji vetsi byt) a spala na matraci na zemi, a postupem casu si tam nastehovala i manzela! Dokonce s mladyma jezdi i na dovolenou. Obcas treba na tyden odjedou domu a pak se zase vrati.

tak to je ale vina syna a jeho přítelkyně ( ženy )..ne vina tchýně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9719
30.1.17 15:17
@Anonymní píše:
Moje kamaradka mela celkem normalni tchyni, dokud nebyly deti.. kdyz se narodily, tchyne se k nim fakt nastehovala (maji vetsi byt) a spala na matraci na zemi, a postupem casu si tam nastehovala i manzela! Dokonce s mladyma jezdi i na dovolenou. Obcas treba na tyden odjedou domu a pak se zase vrati.

No tak to bych ji rychle vypakovala teda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.17 15:39

@smurfka @kopejka ona ma dvojcata a ze zacatku pomoc vitala, tchyne tam obcas prespala (ma to daleko domu) az se to takhle zvrhlo a ona uz nevi jak z toho ven. Manzel je na strane sve matky.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
30.1.17 15:41
@Anonymní píše:
@smurfka @kopejka ona ma dvojcata a ze zacatku pomoc vitala, tchyne tam obcas prespala (ma to daleko domu) az se to takhle zvrhlo a ona uz nevi jak z toho ven. Manzel je na strane sve matky.

pak bych se s dětma odstěhovala já..ke svým rodičům :mrgreen: :mrgreen: nebo at je tam vezme taky a budou jedna veeeelkáá rodina..třeba to pak tchýně pochopí až tam bude mít vlastní sokyni.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1054
30.1.17 15:45

Co tchyni najít nějakého koníčka, aby se zaměřila na něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1241
30.1.17 16:02
@elle21 píše:
Co tchyni najít nějakého koníčka, aby se zaměřila na něco jiného..

co je pro tchyni lepsi konicek nez vnoucatko? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.1.17 16:14
@xammy píše:
co je pro tchyni lepsi konicek nez vnoucatko? ;)

svoje už si vychovala..když neví jak se má chovat babička tak je to smutné..ale to je problém těch vícegeneračních rodin no..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.17 17:12

Dekuji vsem za názory, bohužel vidím taky uz chybu v tom, ze se partner neumí vůči ni vymezit a takto vlastne porad „přikládá dříví do ohně“ tim, ze se ji se vším svěřuje. Jinak se s nim mam hezky, ma nas rad, pracovitý je hodně, do hospod nechodí, nekouří, na život mame podobné názory.. téma jeho maminky a toho, co uz je nase věc a nase soukromí, jsme probírali tolikrát, ze uz jsem z toho sama unavená. Porad dokola to rozebírat..nikdy jsem nechtěla byt ta, co bude chlapovi říkat, s kým a o čem se má bavit.. :nevim: takhle si připadám uz sama hloupě. Jenže která by si nechala dlouhodobě líbit rozebírání sebe a svého vztahu? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1054
30.1.17 17:26

Zastávám názor, že maminky opravdu nemusí všechno vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
30.1.17 17:34
@smurfka píše:
tak to je ale vina syna a jeho přítelkyně ( ženy )..ne vina tchýně :mrgreen:
@Anonymní píše:

No ale snad kdyby jim to vadilo, tak se ozvou, ne? Jinak nechápu. My taky brali rodiče na dovku, a ted se chystáme, letos, s mladýma. Se synem a snachou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.17 17:42

@inkakřivák psala jsem, ze ze zacatku pomoc vitala. Ted nevi jak z toho ven, manzel je se stavem spokojenej. Ono je rozdil jet s prarodici na dovcu kdyz se domluvi, nic proti tomu nemam, ale oni se pozvali automaticky sami. Kamaradka prave propasla ten okamzik kdy mela rict, ze uz to zvladne sama a ted se veze.

• Citovat
  • Upravit
80472
30.1.17 17:44

NOa co kdyby to řekla? A nahlas a rovnou těm prarodičům? To by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.17 17:50

@inkakřivák asi nevi jak jim to rict, je vdecna za pomoc a jestli je nechce urazit? ja zas tak do toho nevidim, kazdopadne je z toho nestastna. vychova totiz bezi podle tchyne a ta prakticky ridi vsechno. vcetne tech dovolenych

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová