Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nj, zakladatelka holt neumí používat ochranu proti početí, tak ted všude prohlašuje, že ideální věk je 20.
Má holý zadek, s partnerem nic nevybudovali, ani není vdaná.
@Suelinda První dítě jsem měla v 19 druhé ve 21 do práce jsem nastoupila hned po škole..je fakt, že do prvního ročníku se nastupovalo z osmé třídy což většině z nás bylo 14 let..měsíc před porodem jsem nastoupila na mateřskou kterou jsem půl roku dostávala z práce..né všechny jsou nažhavené na studium..připadám ti nezodpovědná? Dnes mám nádhernou vnučku a další dvě vnoučata na cestě..s manželem si užíváme jezdíme s přáteli po dovolených, chatách, festivalech a hlavně si užíváme na 100% vnučky.. to, že čeká mimčo ve 20 z ní přece nedělá nezodpovědnou..nikde nepsala, že musí žít u rodičů kteří ji budou živit. a světe div se i na vlastní rodinný dům jsme se zmohly. jo a manžela jsem znala 3 měsíce, když jsem otěhotněla a letos jsme oslavily 27 výročí.
@Wani píše:
Nj, zakladatelka holt neumí používat ochranu proti početí, tak ted všude prohlašuje, že ideální věk je 20.Má holý zadek, s partnerem nic nevybudovali, ani není vdaná.
Ona se ohání tím, že dřív to bylo přece normální, mít dítě hodně brzy. Ale nějak zapomněla, že bylo i normální se vdát, protože být svobodná matka, byla ostuda. To jí ale asi moc netrápí. Takže jen přítel, dítě se bude určitě jmenovat po něm, a za pár let sem bude psát, jak jí to štve a chce aby se dítě jmenovalo stejně jako ona. Nechci malovat čerta na zedˇ, ale takových diskusí je tady dnes a denně mraky. Nezajištěná, svobodná, bez práce, ale hlavně že bude mimísek…
@lolahopalola z toho, co píšeš, to vypadá, že už jsi ale dost jiná generace, než co se tu řeší a je to přesně ta “jiná doba”, na kterou se slečna odkazuje… takže moc nevíš, o čem mluvíš v kontextu dneška. To Ti bude skoro 50, ne?
To je skoro jako moje mamka a to je prostě úplně jiná pohádka, než o čem je tato diskuze. Tehdy to opravdu bylo jiné.
A s tím studiem, každý na to žhavý není no, ale Tvoje čeština by si to zasloužila ![]()
@lolahopalola A proč tedy zakladatelka tak mocně odsuzuje ty, co mají dítě později? Proč píše, že se jen honěj za kariérou? Každý atˇsi to dělá podle sebe ne? Když je pro ní, jak píše nevíc mít rodinu, tak atˇsi jí má, vždytˇsi může namrskat klidně děset dětí, nikdo jí v tom nebrání.
@Nickjmeno píše:
Já zvládala jak dítě, školu, tak i párty a že jich nebylo málo, jo to byly časy![]()
![]()
teď si taky občas někam zajdem ale už nemam takovou výdrž jak ve 20
Každý si najde argument pro svoje přesvědčení, ale realita může být jiná
No takto, já se občas na nějaké párty mihnu, ale jen na dvě hoďky a můžu jít domů, protože kojím a malá se budí pro prso, tak jsem nervózní. Vím, že až bude větší, tak budu moct zase někam vyrazit, jen já už jsem vyřáděná dost. Stačí mi to už v komornějším stylu. Ale taky jsou maminy, co mají dítě jako nevyřáděné a pak odbíhají a hýří do rána… ![]()
@Suelinda Potrefená husa?
Ano za pár let oslavím 50.Každopádně vzdělání nemá s inteligencí nic společného drahá
Vidím, že infantilní smajlíky používá taktéž vysoká inteligence.Budu ráda za opravu svých hrubek, velmi ráda se zastydím před vysokoškolským vzděláním ![]()
@arinecka píše:
@lolahopalola A proč tedy zakladatelka tak mocně odsuzuje ty, co mají dítě později? Proč píše, že se jen honěj za kariérou? Každý atˇsi to dělá podle sebe ne? Když je pro ní, jak píše nevíc mít rodinu, tak atˇsi jí má, vždytˇsi může namrskat klidně děset dětí, nikdo jí v tom nebrání.
@lolahopalola píše:
@Suelinda Potrefená husa?Ano za pár let oslavím 50.Každopádně vzdělání nemá s inteligencí nic společného drahá
Vidím, že infantilní smajlíky používá taktéž vysoká inteligence.Budu ráda za opravu svých hrubek, velmi ráda se zastydím před vysokoškolským vzděláním
Omlouvám se, ale nepostřehla jsem odsuzování za pozdější těhotenství. Pochopila jsem z příspěvku, že právě všichni kroutí hlavou v dnešní době toužit po mimču ve 20.
Podle zakladatelky je strašně pozdě mít dítě ve třiceti. Je to v úvodním příspěvku. Proto neplánovaně otěhotněla, a živit ji bude přítel.
Toto je podle tebe výhra? Tvoje děti taky živí partner a přijde ti to v pořádku?
@Angry_birds píše:
@lolahopalolaPodle zakladatelky je strašně pozdě mít dítě ve třiceti. Je to v úvodním příspěvku. Proto neplánovaně otěhotněla, a živit ji bude přítel.
Toto je podle tebe výhra? Tvoje děti taky živí partner a přijde ti to v pořádku?
A kdo jiný by měl děti a matku živit během rodičáku?
to je snad primárně na otci dítěte, ne? ![]()
@lucenka píše:
A kdo jiný by měl děti a matku živit během rodičáku?to je snad primárně na otci dítěte, ne?
Omg, tys to opět nepochopila. Nemyslím během rodičáku. Tady ji živí i před tím než otěhotněla, chápeš? A tady asi zakladatelka nebude mít ani ten rodičovský příspěvek.
@Angry_birds píše:
Omg, tys to opět nepochopila. Nemyslím během rodičáku. Tady ji živí i před tím než otěhotněla, chápeš? A tady asi zakladatelka nebude mít ani ten rodičovský příspěvek.
Rodičovský příspěvek mít bude. A kdyby mu vadilo ji živit před tím, tak by to nedělal ![]()
@lolahopalola no a to je právě ono. To byla úplně jiná doba, moje maminka měla taky dvě děti kolem 20, ale to prostě nemůžete srovnávat s tím, jaká doba je dnes. Dnes zodpovědný člověk ve 20 prostě nemůže mít vzdělání, zázemí, zkušenosti, něco napracováno, něco našetřeno, dlouhodobý pevný vztah, něco odžito atd.atd.
Já jsem ráda, že mám mladou maminku a také se těší na vnouče. Ale vy musíte pochopit, že dnešní doba je opravdu jiná, než jste zažila vy.
Slečna si tu snaží jen obhájit, že mít dítě brzo je fajn. Ano, možná. Ale se vším, co jsem zmínila výše, což ona nemá.
Každý má svůj názor, já svůj píšu hned na první straně této diskuze myslím. Nicméně vy mluvíte dost “z cesty”, protože vaše doba a možnosti prostě byly jiné. 🤷♀️
A infantilní smajlíci k dnešní době holt patří taky 😀
@Keyllah píše:
a ono není nic mezi kariéristkou, co nemůže otěhotnět po 40cítce a holčinou pár dní po maturitě, co nikdy nepracovala a nic nemáto je zas výplod. Tobě přijde mít dítko okolo 30cítky pozdě, mě zas přijde krajně nezodpovědné udělat si dítko, když dotyčná nic nemá, nemá ani den odpracovanej a spoléhá, že se přítel a rodina postará…
Nemám nic proti mladým maminkám, jen nemám ráda nezodpovědnost a očekávání, že se někdo přece postará, chtělo by to víc osobní zodpovědnosti…
Proč to sem píšeš? Máš asi o svém rozhodnutí pochyby, ne? Ačkoliv se snažíš psát, jak je vše úžasné a zalité sluncem, děsíš se, že to tak nebude. A máš pravdu. Ale je to tvoje rozhodnutí, tvá představa spokojeného života. nemusíš nikoho přesvědčovat, každému je to šumák, děvče. Sice nevím, proč tě zajímá pohled lidí na těhotenství v nízkém věku
, ale budiž. Já měla v děti v nízkém věku a byla to totální blbost. Napřed bych se vzdělávala, pak bych pracovala abych se zabezpečila, poznala bych kus světa a pak bych si pořídila rodinu.