Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holčinky, zdravím všechny při večerním potlachu… ![]()
Haidule deset kilo se na tobě ztratí jako nic, vždyť jsem viděla ty fotky!
Pěkně papej, hlídej ovu a za tři týdny ať nám hlásíš pořádné tlustice na testíku
Šašulko jak se vede? Zabírá ti ten Duphaston? Máš nějaké dobré zprávy od gyndr? Taky na tebe moc myslím, strašně bych ti přála, aby se to povedlo, když tě ti doktoři tak vystrašili předem… ![]()
Markétko to je legranda, že ti jde vidět bříško teprve teď. Mrkni do fotogalerie „Srpen 2006“ je tam od nás srpnových jedna holka, která čeká trojčata a má tam fotečku v 8 tt - no pupíka má jak v pátém měsíci, fakt!!!
![]()
Myško, Varenko zdravím vás, maminky… ![]()
Hezký večer všem!
Marketko, moje tchyne pribrala pri tehu jen 5kg a bylo vse ok. Je ale pravda, ze prakticky cele tehu pry prozvracela. Chut na jidlo mela, ale neudrzela ho v sobe. No v kazdem pripade se to na svagrove nijak neodrazilo, ba naopak.
Ja jsem v tehu zase pribrala siiiiilene moc a beham po spouste vysetreni (UTZ, monitor-kazdy druhy den…), protoze miminko je prilis malinke. Ja osobne jsem pribrala nejvic az v 6,7 mesici. Do te doby jsem na kontrolach jen slychala, ze do priste uz ale vazne musim pribrat alespon x liber. Prvni tri mesice jsem jeste hubla a pak ne a ne pribrat. Co bych za to ted dala.
Kazdopadne nemuze skodit, kdyz se zeptas doktora.
Gabriela (mazajici nechat si zkontrolovat to nase nedochudce male…)
Joo a holky, teda s tim jidlem, to mi nedelejte. Ja bych si taaaak dala tu rajskou. Mysko- nezbylo?
Ja ji teda mam v mrazaku, ale jaksi knedlik tu nevedeou a me se s nim dnes piplat nechce, to me ceka az zitra. Vcera jsem nakupovala pul dne nove zaclony, zavesy, garnyze, nejake bytove doplnky…) Dnes mam nohy uz od rana napuchle-primo sloni. Kdyz jsem vstavala, tak jsem se dusovala, ze si dnes dam siestu, ale jak tak koukam kolem sebe…no asi leda tak uklidovou.
Pry mam mit naprosty klidovy rezim-ha ha. Radu mi u doktorky daji, ale uklizecku, kucharku… uz ne. ![]()
Paaa
NOGGIE:
Ahoj tehulilinko.
Jak se máš
Co mimísíček - puclíček
Naše princezna je čipera čiperná - po mamince
![]()
GABRIELLE:
Ahoooooj za oceánek
Já myslím, že tě ti doktůrci jen strašej
Ségře celé tehu říkali, že malá má Downův sydnrom, v 7 měs. pak že má ručičky delší než nožičky atd atd…ségra byla úplně na zhroucení. Na konci jí řekli, že musí celý měsíc ležet a jíst hroznový cukr, protože je mimi MOC MALE - tak ležela, jedla, málem na zhroucení…Narodilo se nádherné, zdravé, AKORAT, inteligentní a čiperné dítě - premiantka třídy!!!
![]()
Takže držím palečky, abys všechno v pohodičce zvládla. Hlavně na ty doktůrky moc tak zase nedej - myslím, aby tě nevyplašili. A také ať všechno krásně stihneš, vyzdobíš, a to co nestihneš se rozhodně nezblázní a počká na tebe
![]()
Taky ti Gábi udělám chutě - zítra chystám gulášek s těstovinkama
To bude ![]()
Vzpomínáme všechny na tebe ![]()
Varenko prcek vypadá moooc hezky
Hugh mi celé UTZ nahrává na kazetu, je to moc fajn, když se můžou podívat i ostatní. Jinak mimís vypadá takový kulaťoučký, buclaťoučký, no celá maminka…
![]()
Myško potřebuju poradit a ty jsi takový internetový přeborník
Jak mám vložit fotku do fotogalerie? Najela jsem na „srpen 2006“ ale nenašla jsem žádné tlačítko „add photo“ nebo něco podobného. Vejrám na to jako vrána ![]()
Ufff, tak už se mi to povedlo… Poradily spolubojovnice ze „srpna 2006“ ![]()
Noggie: tak u nás je jedna změna a to v cyklu. Na Vánoce mi na:,–(ila poprvé Duphaston na to, aby se vytvořil cyklus a musím říct, že hned po vybrání jsem to druhý den dostala
No a teď beru další cyklus Duphaston a zítra končím, tak jsem zvědavá, ale už mám příznaky, že se snad dostaví
No a jen co mě mrcha dostihne, okamžitě jdu za svou gyndr. a domluvíme si další postup. Myslím, že mi bude chtít dát ještě hormony na vyvolání ovulace, když tu cyklus nějaký je (tedy doufám, že to teď dostanu a pokud ne, tak že to těhu a ne zase nějaký prdlý hormony
), takže se už těším na další prášky. Mezitím jsem si na:,–(ila ještě vitamínky a kyselinu listovou a začala jsem si měřit bazální teplotu, ale moc to zatím neřeším, uvidím, věřím tomu, že se to podaří. Chtěla bych teď zkusit tak 2 měsíce s hormonama na ovu a pokud se to povede a vyvolá se mi, tak bych chtěla zkustit IUI. Už jsme měli jednu, tak se toho vůbec nebojím, spíš naopak, těším. No a třeba se to podaří i nám samotným, ale to všechno záleží na tom, jestli ovu bude
No a co ty? Jak se daří? Myslím, že super, když ti vyšla dobře kontrola, ještě jednou blahopřeji. Musí to být suprový pocit viď. Jednou mi pak budeš radit ![]()
Teda Šašulko, to vypadá nadějně…
Moc držím palce ať se to všechno vyvíjí tím správným směrem ![]()
Holčinky musím vám napsat, jaké jsem strašné jelito
Už 14 dní postrádám veškeré doklady k mému vozítku, prokopala jsem celý dům a už to vzdala a na policii jsem si vyřídila nový malý techničák. Ležím si teď v posteli a přemýšlím, co všechno budu muset ještě v pondělí obvolat, abych to dala dohromady (emisní, pojistku…) a najednou mi bleskne hlavou myšlenka, že jsem byla asi před 3 týdny nakupovat a místo kabelky jsem na záda hodila baťoh… No co myslíte? Samozřejmě se tam na mě smály mé ztracené doklady
Asi mě picne
Můj poslední motoristický hřích je tedy v tuto chvíli řidičák - už 2 roky si vesele jezdím na jméno za svobodna. Nevím, jak dlouho mi ještě bude vycházet na příslušníky finta „blbá blondýna“… ![]()
Tak hezkou dobrou noc (nedivte se, už přetahuju, normálně v tuto dobu hluboce chrním…
)
Noggie, tak to je u me naprosta klisika. Hlavne ze se nasly, to vyrizovani neznelo moc lakave.
Ten spanek ti ze srdce zavidim.
Sasulko, drzim palce at to co nejdriv vyjde!!!!
Verenko. No ja uz jsem slysela spoustu pribehu, kdy melo byt miminko malinke… a nakonec to byl cvalik k pohledani Zrovna dnes mi mamka psala, ze jeji kolegyne mela mit podle doktoru kluka, ktery mel byt tak malinky, ze nemel ani moc sanci na preziti a dopadlo to tak, ze mela holcicku 4,5kg a dnes je ji uz 8 let
Ja dnes byla zase na kontrole a po monitoru zjistili, ze mam kontrakce po 4 minutach. To jsem tedy moc nepochopila. Bolesti tedy mam slusne, ale moc nechapu, jak to, ze tedy jeste nerodim.
Poslali me tedy zase na pohotovost na UTZ a tam zjistili, ze jsme od minuleho patku zase o nekolik dni pozadu, takze celkove zaostavame a zaostavame. Miminku se ani nechce moc hybat-no to me ostatne taky ne.
Jinak jsme pry ok. Nicmene jsem musela z UTZ jeste na dalsi monitor do porodnice. Tak mam dnes za sebou dva monitory a jeden UTZ. Uf jestli to tak pujde dal, tak zacnu zaostavat i ja. Ve ctvrtek me ceka dalsi kolo.
Otevrena zatim nejsem, ale pry se to kvapem blizi-uz aby to bylo.Mam z porodu hruzu, ale kdyz jsem prezila dnesni vysetreni (vcetne vaginalniho-auuuu, to teda byla sila) a to cele hladova a s kontrakcema co 4 minuty, tak uz asi preziju vsechno. ![]()
Ted se jdu chvilku natahnout. Manzel rozhodl, ze nic nemusim, pry vynese i odpadky (to bude snad poprve za celych 10 letet co jsme spolu
) A o vikendu bude pry varit a prat…-tak to jsem moc zvedava.
Zehlit se pry nemusi
NO vyprat totiz vypere pracka, ususi ho susicka, ale vyzehlit to musi jeden z nas, tak se to teda jako nemusi.
Jo a gulas budem mit v nedeli taky, takze si se presne trefila. Na zitra si manzel porucil zemlovku, ale pry vari on. Ja jsem celkem rada, ze nema chut na maso, ja co jsem tehotna, tak jim maso fakt jen z povinosti. Nejhorsi je pro me kure-normalne ho mam rada, ale ted se mi skoro obraci zaludek jen si ho predstavim.
Tak ja se jdu hodit do vodorovne polohy, at se trosku zvetim a vecer neco udelam.
Paa a krasny vikend.
Gabriela.
Dobré ráno všem!!
Koukám že jsou tady problémy ohledně přibírání nma váze v těhotenství.No,co já bych dala za to abych přibrala málo.Prostě aby to vypadalo tak,že mi naroste pouze bříško a prsa a to bude vše,ale pokud se budeme všechny strašně cpát tak narosteme všude
Ovšem taky záleží na tom pokud to v břiše zůstane,nebo se to tam neudrží.Semnou moje mamina taky prý zvracela jako divá(chudinka).Já osobně doufám,že mě se to vyhne velikým obloukem protože strašně nerada zvracím
.
JInak jsem v jedné dobré knížečce od gynekoložky četla,že je nejideálnější přibrat 8-10kg.Pokud se v těhotenství přibere víc,tak už bude problém to schazovat po porodu dolůTy procenta jak to tam je rozepsaný(co má placenta,prsa…atd)to teď bohužel nevím a knihu najít nemůžu
Ale budiž,vy si to určitě zjistíte sami,já taky budu bádat a číst až budu těhu. ![]()
noggie,varenko a ostatní těhu přeju vám pevné nervíky a hodně radostných chvilek z mimíska a ať v pořádku doputujete do porodu
![]()
Chci se zeptat na jednu věc: Jak jste která poznala že jste těhotná???
My kupujeme teď chalupu na českolipsku že tam budu potom s miminkem ale bude sranda až nebudu moct dlouho otěhotnět,he ![]()
noggie máš hezké photo
Vždyť jsi taky ženská jako lusk a mě budeš vykládat že jsem hubeňour
Než jsem ztloustla tak jsem měla 55kg,což není zas až tak málo.. Mohla bys mi prosím poradit jak si tam taky vložit fotku??A udělat nový to.....nové album(snažilky 2006
)Nebo zda nevíš,kde mi poradí..zkoušela jsem to ale nějak mi to nende ![]()
Ahoj holky, trošku Vám sem vlezu. Chci uklidnit hlavně Markétku s tou váhou. Mimčo je určitě v pohodě, a že jsi přibrala jen 1 kg to nevadí, miminko si to bere z tebe. Kamarádka přibrala za celé těhu 7 kg a to ještě skoro na konci těhotenství. Buď ráda alespoň nebudeš muset nic shazovat. A z těch 8-10 kilo co doporučují bych si taky hlavu nedělala, já měla 13kg a kamarádky plus mínus taky a je to v pohodě. On ten kolotoč kolem mimča a kojení dělá divy. Takže v klídku užívejte těhulkovství a netrapte se přibíráním. Přeji krásný zbytek těhotenstí, krásný porod a spousty radostí s vašimi prcky. Lenka a Péťa (22m)
KRÁSNÉ RÁNÍČKO VÁM VŠEM, HOLČINKY ![]()
GABINKO:
Mooc tě zdravím, i když teď asi hajáš, co
Mám nějaké vnitřní tůšo - není UŽ TO tady
![]()
Každopádně sama uvidíš, že vVŠE a hlavně TY A MIMI budete v super pohodičce
U nás zrovna strašně sněží, ale je to takové to s deštěm - takže opravdu nic moc…
Krásně odpočívej a manžílek ať se vycajchnuje s papáníčkem
![]()
Holčinky, já si obecně myslím, že když každá z nás budeme jíst zdravě, pestře, nepřejídat se (no, co si budeme namlouvat - občas nějakou tu dobrůtku pozřít
) - tak pak už je to jen na organismu, jak moc nebo málo potřebuje přibrat. Určitě si všechny přejeme narůst co nejméně - kvůli nám samotným, mám pravdičku
![]()
Já se jdu ještě na chvilililnku natáhnout hezky s čajíkem
![]()
Krásný den a celý víkendíček ![]()
Dobré ráno holčinky ![]()
Haidule nové foto album musí založit Missorka (administrátorka), my ze srpňátek jsme jí poslaly dotázek přes novou diskuzi - myslím, že to je v sekci těhotenství, když tak tam hoď příspěvek… ![]()
Jak se vkládají fotky je popsáno v diskuzi „srpen 2006“ na straně 75 - je to lehké. Když jsem to zvládla já, zvládne to každý…
![]()
Už jsem dnes ráno dostala vynadáno od manžílka - udělala jsem si žitný chlebíček se šunkou a sýrem a zapíjela to minerálkou. Nepřipadalo mu to dostatečně zdravé a minerálku mi sebral
Musela jsem do sebe nasoukat horký čaj, což já nerada ![]()
Doufám, že ho ty poučovací nálady nebudou přepadávat moc často ![]()
NOGGIE:
CHACHA…no ani se manžílkovi nedivím
![]()
Myslím, že v takovéto kombinaci po ránu by naše princezna ZNAČNĚ stávkovala
MYSKO:
Kde tě máme, holka
Začínám krůčkem v tvých kulinářských šlépějích - vařím gulášek
Manžílek by si pošmákl, ale nepřijechá - jeho škoda
![]()