Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a ten uklid,no taky moc nadejne nevypada…dobre priznam si to,dnes nenenenenene
![]()
Ahojda holčinky,
zdravím vás s totálně promrzlého Karvinska
Dnes ráno mi mé miloučké vozítko odmítlo poslušnost, mráz -24 stupňů už prostě nezvládlo. Mého jorkšíráčka jsem nejdřív 5 minut přemlouvala, aby šel čůrat ven, ale odmítal vylézt zpod peřiny. Takže byl násilím popadnut, postaven na mráz a donucen k loužičce. Díval se na mě hoooodně vyčítavě
a upaloval zpátky do peřin. Já sedím v práci, kolem oken táhne, na sobě mám dva svetry, litr horkého čaje a snažím se přežít. V kantýně jsem si koupila 2 na kost zmrzlé loupáčky, ještě teď mě studí v žaludku… ![]()
Snad přežijeme i zítřek a od středy hlásí „jen“ -15 to bude havaj… ![]()
Myško se špatnýma myšlenkama se netrap, mě taky občas přepadají pochybnosti a obavy. Utěšuju se, že je to těmi hormony.
Gábi jak jsi na tom? Miminku se ještě nechce ven? Myslíme na tebe… ![]()
Mějte se všechny krásně, já se pokusím nezmrznout. Tiše závidím mému miniděťátku jak si lebedí v 36 stupních
![]()
Noggie- zdravime te mamulko
Hlavne davej pozor at nenastydnes,v takovych mrazech by bylo asi nejlepsi zustat doma,ale kdyz ono to pokazde nejde…tak alespon pij spousto tepleho cajiku
Holky jak já bych zůstala doma…
Ale bohužel to nejde
Dělám mzdy pro zahraniční společnost, 2 výrobní závody a jsem na to sama. Teď budu psát všem nové platové výměry, pak mě čeká roční zúčtování, přiznání daně za firmu, hlášenky na všechny možné úřady, no prostě děs běs… A nikdo jiný to nemůže udělat, protože prostě druhá mzdovka jaksi nebyla zřízena
Dále řešíme tu mou těhotenskou „pohromu“, vymýšlí se krkolomné scénáře, jak pokrýt tu dobu mé nepřítomnosti, protože generál odmítá zaučit někoho z firmy, kvůli utajení informací. Ach jo, nebývám nemocná, takže to vždycky nějak vycházelo, ale co když budu muset někdy brát paragrafy na mrňouska a bude nedejbože první den v měsíci, kdy se musí začít se mzdama? Mám taky dnes nějaké černé myšlenky, to bude tou svinskou zimou… ![]()
MYSKO:
No - máš pravdu.
Musím ti prozradit, že se na byteček rýsuje veliká naděje - ale nechci to ještě zakřiknout
Přiznám se, že budu mít trošku strach, abychom to vše zvládli a tak…ale musím věřit
Ovšem, jedna z prvních věcí bude, že si to kafíčko a dobrůtku spolu dáme
Ju
![]()
P.S. Jo, taky ti musím říct, že mě hodně uklidnilo, když jste se s taťkou domluvili, že vše koupí, až budeš v porodnici.
Já měla děs, že budu jediná mamina, která to takto bude mít, protože pro manžílka to jinak není možné (národní zvyky a pověry
). Uff…
NOGGIE:
Ahoooooj - teda - to jste s těmi stupni na tom ještě drastičtěji, co
Chudáček mazlíček
Tak to hlavně v práci přežij a kdyby to bylo nějak neúnosné - neváhej a promluv s doktůrkem na neschopenku
Žádná práce nestojí za zdravíčko - obzvláště, když se mimi musí mít jako v bavlnce, no néé
![]()
GABINKO:
Tak COOOO
Myslím na tebe, kudy chodím
![]()
SASULKO, MARKETO, KELINKO, MINNIE, TEHULE, ZANET, POTVURKO a všechny ostatní holčinky - kde se schovávate
![]()
Noggie- bozatko mas toho nad hlavu
ale jak pise Varenka,musis brat ohled na sebe a na mimiska,prace je dulezita,chapu,ale kdyby se nedejboze
neco stalo,tak ti nikdo nic neda.Hlavne se opatruj a davej na sebe pozor
![]()
VARENKO- to mam radost z bytecku a neboj,ono to vsechno pujde a bude o mooooc hezci,budete mit krasnou princeznu.Opravdu musis verit a nedovolit si premyslet negativne ![]()
No s tim kafickem pocitam
![]()
Uz se zase cpu…udelala jsem, si k obedu bramborovou kasi s pazitkou a volske oko a rovnou 2
to abych nemela malo.....
![]()
NOGGIE:
Myška má recht - je toho nějak moc
Obzvlášť ty první měsíce jsou dost křehounké. Pamatuj, že každý zaměstnavatel-firma si poradí
Ještě nikdo nezkrachoval kvůli tomu, že přišel o účetní
Takže hlavinku vzhůru a kdybys opravdu nemohla, prostě sekni s tím - zdravíčko a miminko (současné) v bříšku máš jenom jedno
(Však oni budou existovat i bez tebe - neboj
)
MYSKO:
Máš pravdičku.
No, já už taky proluftila ledničku - a šilhám po něčem slaďounkém, ale bez kafíčka…hmmmm
Jsem ještě v pyžamu - hrůza
Nějak se snažím udělat co nejvíce práce pro manžílka - je teď tam skoro sám (je mi ho líto
). No nějak to zvládneme. ![]()
A co ty - už je lépe, Myško
Noggie má pravdu - dnesk je nějak „přimrzlý“ den na myšlenky
![]()
Tak holcinky, ja tedy hlasim, ze se u nas nedeje nic. Tedy pokud jde o rozdvojeni. Dnes ty kontrakce ale byly fakt neco. Tak uz bych to chtela mit za sebou, ale na druhou stranu ted mame uplne rozdrbany byt. Vali se tu vsude spousta veci…No proste si neumim predstavit jit ted rodit a pak sem privezt mimiska. Pokojik ma sice az na par nepodstatnych malickosti hotovy, ale ten zbytek.
Ja jsem dnes tak unavena, vsechno me tak boli, ze proste nemuzu zase spat. Zitra (vlastne uz dnes) toho musim tolik udelat a uz ted je mi jasne, ze budu jak chodici mrtvola.
Normalne mi to ani nemysli, jak jsem utahana. Tenhle vikend byl vazne neco.
Teda ale reknu vam, ty mrazy co mate v CR, ty me teda desi. Asi by me taky nikdo ven nedostal. Netusim kolik je tady stupnu
, ale normalne jsem cely den chodila jen ve svetre. Puci nam tu stromy a dokonce uz se misty i zelenaji. No jak rika muj tatka-letos vysla zima na stredu.
Kazdopadne me uz asi 3 den boli v krku, takze to tak vypada, ze si jeste konec tehu spestrim o chripku. ![]()
Mysko,Verenko, holky, co ja jsem vam rikala o tom jidle.
Uz se vidim u kolacku s kakaem…
Jenze ja jsem v nabirani kg mnohem zdatnejsi nez nas drobecek nedokrmeny. Vazne me pobavil v patek doktorcin dotaz „jestli pry jim“. Staci se na me kouknout a je zbytecne se ptat. Malem jsem jim strhla tu jejich decimalku a oni maji strach, jestli nestradame.
S tim uklidem neuklidem-jak ja vam rozumim.
Kdybych vazne nemusela, tak nehnu ani brvou.
Noggie, tak ja se vubec nedivim, ze se tomu tvemu mazlickovi ven nechtelo. Ja mam taky yorkiho a te staci mnohem mensi chladno a stavkuje. Sice se ven vzdycky dere..... jak zid do palirny, ale jak zjisti, ze tam neni teplo, tak chce okamzite zpet. Ona je strasne strevo a porad je vsude a nikde. Jde mi z ni hlava kolem, ale jinak je to nas benjaminek.
Pani holcinky, ja mam v krku jak v polepsovne.
![]()
Tak preji karsny den a nezmrznete mi.
Gabriela
GABI:
No - jsi naše mamulka-hrdinka
![]()
VYDRŽAŤ
- ono, co taky jiného, viď
Už bych ti přála, aby to jelo jako po másle a ty už jsi držela toho svého mrňouska v náručích…a bude pak dobře, uvidíš
Hlavně, aby už byl venku - ty poslední dny a hlavně to čekání musí být pěkně náročný, co
Z úklidu-neúklidu si nic nedělej - důležité je porodit a pak už všechno půjde. Hlavní je, že máte pokojíček. Neboj, manžílek ti pomůže
My nemáme VUBEC nic a bojím se, že já budu odjíždět do porodnice a kromě svého „uzlíčku“ v ruce nebudu mít nic - CHACHA - chci nás vidět. Snad to nějak dopadne…
Už ted mám z toho nervy - a tady ti radím, vid
![]()
Ahoj z Floridy!
Holcicky, prosim, nezmrznete. Panejo, takova zima, to uz snad ani nepamatuju. Ja tu chodim jen v tricku a kratasech (no, ted momentalne jeste v nocni kosili) a mamka mi rikala, jak vytahla kozich (ten vytahuje opravdu jen malokdy, je totiz hodne tezky). Ty jo. ![]()
Gabrielle, at te krk prestane bolet, to je urcite to posledni, co ted potrebujes, nejakou nemoc. Myslim na tebe.
No nic, jdu do sprchy. Z.
No Berusky, vydrzim, protoze mi vazne nic jineho nezbyva, ale je to fak uz docela krize. Ten konec je uz opravdu snad jen o tom, nejak to doklepat. Obavam se, ze ten krk neprestane. Je to kazdym dnem horsi a horsi
Puvodne jsem si myslela, ze to ani nic nebude a jak to prislo tak to zase odejde, ale uz to tak rozhodne nevypada. Pri minulem tehu jsem taky dostala chripku, no vysledek byl…
Ted se snad uz nic nestane. Tak se tu uklidnuji, ze porad lepsi nez angina. Ja mivam takove anginy, ze musim do nemocnice a dostavat injekce, jinak bych umrela. Nejlepsi na tom je, ze ty injekce jsou taky nebezpecne-uz po nich lidi taky umreli. Pani to je tema a nalada.
Tak radsi neco veselejsiho - juuu, ale me nic nenapada.
Holky, jsou v CR taky tak vybrane obchody? Tady je to jak po rabovani. Schanel jsme ten monitor dechu, ale nikde ho nemaji. Regaly zeji prazdnotou…
No je pravda, ze jsou vsude velke slevy, ale ne na vsechno a v tech obchodech vazne nic nemaji. Budu to muset obednat na netu, jinak nevim nevim, Tak snad mi nenapisou, ze ani na netu uz neni.
Verenko, my jsme se zrovna dnes bavili, ze uz jsme si mysleli, ze mame vsechno pripravene… a stejne ted nestihame, Jsme prasteni, takhle na posledni chvilku vymyslet takove veci jako stehovani pokoju (dokonce jsme museli rozmontovat uz slozenou a kompletne prichystanou postylky a zase ji slozit - neprolezla nam dverma
). Taky jsme nejaky nabytek prikoupili, takze jsme ho museli poskladat. No je to u nas opravdu, jako kdyz se stehujem. Vali se nam tu krabice s vecma, ktere jsme museli vyskladat se skrini… Jeste si pekne maknem.
Takze klid. I kdyby jsi mela pocit, ze uz mas vse, tak pak zjistis, ze ti jeste neco chybi a nebo chces neco uplne jinak......
Clovek vazne asi neni nikdy 100% pripraveny. Ja se kazdy den dusuji, ze uz prekontroluji to sve zavazadlo do porodnice, ale nejak neni cas ani energie, tak snad to jeste stihnu a nebo budu alespon doufat, ze mam opravdu zabeleno a nic podstatneho tam nechybi.
Gabriela
Tak babulky, a ja du premluvit sve telo k nejakemu odpocinku. Sice nevim, jestli si da rict, ale za pokus to stoji. Alespon nejaku tu hdodinku by si mohlo dat slofika-cvrcek ten teda spinka, ale kontrakce s nim pred chvilkou pekne zacvicily-ted je zase chvilku klid, tak toho musi vyuzit.
Rano zase nakouknu, protoze mi budete chybet. Pekne tu nad vasima komentarema posnidam. No bastit se mi bude dobre.
![]()
Zatim paa.
Gabriela
GABI:
Krásně se vyhajej a at je to rozhodně lépe
MYSKO:
Co se to dneska děje - já furt chodím a mám na něco chutě
To je něco…Asi jim zítra v poradně strhnu váhu
Myslím, že nebudeš jediná Myško, komu lékař vyhlásí STOPSTAV!!!!
ahoj holky
Jsem tu jen na skok pozdravit vás…Tak ahoooj ![]()
mysko tak kdy dáme to kafčo???Ozvi se ![]()
JInak dnes jsem byla na kontrole u doktorky a asi to vypadá že budu mít rozházené hormony(jsem prostě jeden velikej rozházenej hormon
) což má prý vliv na otěhotnění(to mi ještě scházelo),navíc mě potěšila zprávou,že až po roce by mě dělala nějaké testy,pokud bych 12měsíců nemohla otěhotnět.Tak z toho bych se fakt zcvokla,každý měsíc studovat testy a přemlouvat tu rudou ať si tam zůstane…ach jo
No,každopádně mám ještě pár dní čas tak uvidíme..
noggie zanet potvůrko varenko gábi a další… všechny vás moc zdravím!!! zanet pošli nám sem trochu sluníčka,teplíčka ![]()
páčko Haidule
HAIDULE:
Také tě moooc zdravím. Jsem ráda, že jsi nám nikde nezamrzlinkovala a my si tě nemusely na JAŘE vyzvedávat ![]()
Jéé, teď jsem si vzpomněla na dobu (léto), když jsem testovala, toužila, říkala si - KÉŽ BY…čas tak letí. Sama uvidíš, Haidulko, že to přijde ani se neohlédneš
![]()
MYSKO:
Mamulko - že ty nám někde dřímeš
![]()
Já jsem se z obranných pudů sebezáchovných pustila do kompletního úklidu - jinak myslím, že by za chvíli špajzka ve fochu „SLADKÉ“ zela prázdnotou a já se stala dlouho utajovanou příbuznou Haliny Pawlovské
![]()