Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim vas holcinky a preji krasnou sobotu.
Jo pribrat 8-10kg
O tom si vazne muzu nechat jen zdat. Snad se stane nejaky zazrak a pujde to dolu. Kdyz si to mimisek nevzal ted, tak to treba vycuca po porodu. Alespon se tim utesuji. Ja mela vzdy mirnou podvahu, ovsem ted jsem jak prekrmene prase tesne pred porazkou.
![]()
Verenko, no ja vazne nevim co si mam myslet o tech kontrakcich. Kdyz se me ptala doktorka, jestli uz mam kontrakce, tak jsem ji samosebou rekla, ze ne. Ale ze bolesti v podbrisku teda mam. Podle monitoru jsou ty moje krece ovsem kontrakce po 4 minutach. Pak se me taky ptala na odtok plodove vody, ale to se tedy jeste nestalo. Tak nevim, ale podle tech kontrakci tedy rodim uz asi treti den.
Ja jsem z toho cela vedle. Vzdycky jsem si myslela, ze kontrakce budu mit, az budu opravdu rodit, ale zda se, ze ne. Na dalsi kontrolu mam jit ve ctvrtek, ale bolesti se stupnuji, tak nevim. Jestli s temihle kontrakcemi budu ted az do terminu (8.2.2006), tak me teda asi brzo omejou
Taky mi doktorka puvodne rikala, ze az budu mit kontrakce po 5 minutach, a nebo mi odtece plodova voda, tak mam volat do porodnice, ze rodima jet. No ted mi klidne rekli, ze mam kontrakce po 4 minutach a muzu jet klidne domu a prijit mam za tyden.
Kdyz jsem se ptala, co tedy ty kontrakce po 4 minutach znamenaji, tak krcili rameny. Otevrena nejsem a miminko se pomalu sune dolu. Tak mam takovy pocit, ze to tehu a porod asi nejak rozchodim do ztracena.
A co se pribirani miminka tyka, tak jestli to tak pujde dal, tak mi priste reknou, ze podle velikosti mimi jsem teprve v prvnim trimestu.
Uz ted podle me skoro prenasim.
Jo a musim rict, ze ty odpadky manzilek opravdu vynesl!!!
Tak jsem zvedava jeste na to vareni a prani-kdyby mu to tak chtelo zustat. No trenuje na ten mesic co s nama bude doma. Microsoft-jeho zamestnavatel-poskytuje mesicni otcovskou dovolenou-je to dovolena na vic.)
Gabriela
Ahoj holcinky,
jdu vas pozdravit,opet v rychlosti
,proto se omlouvam,ze nebudu reagovat jednotlive.Mam tu jeste mamku,pojede az zitra,tak dnes jeste klabosime.. ![]()
Varenko,sikulka…hmmm gulasek…no to manzilkovi rekni,ze prisel o moc
Ja mam gulas rada.My jsme meli hovezi vyvar a pecene kure s bramborovou kasi.
Uzijte si holky vikendu a zitra uz se na vas tesim
![]()
MYSKA
Ahoj! Tady to jede
to je dobre.
Noggie, videla jsem tvoji fotku ze svatby, moc ti to sluselo. Bylas fakt kocka, i vlasky hezky udelane. A mas pravdu s tou holkou, co ceka trojcata - fakt ma brisko jak v 6. mesici. To bude pro ni pekny zaprah to vydrzet do konce.
To je super, zes videla drobecka na UTZ a ze uz mu bije srdicko. A je to dobry napad, ze to Hugh natocil na video. Je videt, ze je pysny tatinek.
Haidule, budu ti drzet pesti, aby to tento mesic vyslo. Ja myslim, ze je jeste brzo na nejake priznaky nebo uz neco pocitujes?
Marketko, moje mamka mela tri deti, kazde vetsi nez to predchozi. Ptala se doktorky, co ma delat, aby ty deti nebyly tak velke a ta ji rekla, ze ona to nemuze nijak ovlivnit. I kdyby si na:,–(ila nejakou dietu, tak dite si stejne vezme z ni kolik potrebuje. Takze se netrap nad vahou. Jak rika Varenka, pokud jis pestre a zdrave a neprejidas se, tak je to proste prirozeny vahovy prirustek. To je aspon muj nazor. Je videt, ze s doktorskym se moc neshoduje ![]()
Sasulko, budu ti taky drzet pesti, aby to tento mesic vyslo a aby ti ty hormony pomohly. ![]()
Gabrielle, to je divne s tema kontrakcema, mimisek uz se asi dere ven
tak to pekne rozchod, at jeste vydrzi.
Jo a co ja vim, tak kdyz pradlo vytahnes ze susicky hned, jak se ususi, tak se to vubec zehlit nemusi (ale je fakt, ze to musis bud rychle slozit nebo povesit).
Mysko, uzij si mamku, dokud je jeste u vas a prestan nam delat chute
![]()
Ja bohuzel dnes musim trochu pracovat, pres tyden jsem to vsechno nestihla. Konecne jsem dnes odzdobila stromecek, uz to byla ostuda, ale bylo mi to lito, porad krasne vonel. A jeste ani moc neopadaval. Ale uz bude skoro Valentyn a stromecek jako dekorace se k tomu moc nehodi ![]()
Mejte se hezky,
Zanet
Ahoj holky!!
Přeji vám krásné nedělní ráno a doufám že budete mít báječný den!!
noggie díky moc za radu!!Už mám vloženou fotku na čekatelky na// spojte se už se ale moc těším až si budu moct vkládat fotky s bříškem ![]()
Zanet ještě nic nepociťuji,ale já jen abych věděla na co se přibližně připravit,víš??Zatím se cítím poslední dny nafouknutá a občas třeba při námaze cítím bříško,ale zatím z toho nebudu dělat vědu.Až co ukáže test,potom už budu juchat že jsem těhotná.Protože minule jsem to neobvykle dostala až 34 den a mezitím jsem byla nervózní jak blázen,co se děje…
Sasulko držím pěstičky,aby ti to vyšlo!!!Tak se snažte ![]()
Mysko nechceš poslat maminku na návštěvu i ke mě??Já nemám s kým povídat
![]()
Gabrielle ty doktoři jsou fakt divní..Podle mého by tě už mě li nechat dávno v nemocnici na pozorování,protože je divné abys měla kontrakce a nic,i když plodovka pokud neodtekla tak hold nic no…Alespoň můžeš být s manžou,pokud nechodí extra do práce
Ale opravdu je mi tě trochu líto,já bych takovouhle situaci zažít nechtěla protože jsi akorát nervozní a nic do toho..Držím palečky ať už to máš za sebou a miminko v náručí před sebou ![]()
Varenko já se zdravou stravou už začala
Ráno bebe oplatky a pomeranč a 2-3km na rotopedu abych byla v kondici.Ale jak dál…to nevím
![]()
Zanet,
tak ja nevim jestli se mimisek dere na svet, nejak se mi to nezda, ale pocitam s tim, ze to muze byt kazdym dnem.
Ja teda skladam pradlo ihned jak ho vytahuji ze sucicky, ale rozhodne se podle me zehlit musi. Asi jsem na to moc citliva, ale mam rada, kdyz je opravdu krasne rovnoucke a to ze sucky neni. Sice se to da, ale neni to ono. Takze zehlit se u nas bude, alespon castecne pokud to bude jen trosku mozne. ![]()
Haidule, ja ani nejsem vystresovana, spis tomu nejak nerozumim.
Fakt, ze jsme podle testu… s mimcem oba ok mi ale dodava klid. Jsem radsi doma nez v nemocnici. Plodovka zatim neodtekla a je taky ok ( Neni nijak zakalena..) Manzel je v praci skoro nonstop, takze si ho zatim moc neuziju. Tad se momentalne ale prekonava. V kazdem pripade jsme se uz dohodli, ze musi byt na telefonu za kazdych okolnosti, protoze uz nevime dne ani hodiny. Mimochodem tu tvou zdravou vyzivu bych brala taky.
Ten rotoped uz me tak nebere, ale potrebovala bych ho jak sul. ![]()
Gabriela
Ahoj v nedeli!
Haidule - abych pravdu rekla, ja mam taky trochu priznaky, ale mozna je to jen PMS… strasne me boli prsa a jsou neobvykle nafoukla a citliva.
![]()
Videla jsem tvou fotku, moc ti to slusi ve svatebnim.
Gabrielle, no jo, kdyz se ti to chce zehlit, proc ne. Ja zehlim jenom kosile a rifle. Tricka, kterych tady na FL spotrebujem i dve za den, na ty kaslu ![]()
Uz mas sbaleno?
Z.
Zanet, to vis ze se mi nechce, ale proste mi to neda. Kdyz to pradlo vytahnu ze suciky, tak to rozhodne nevypada tak, jako kdyz to prejedu zehlickou (a pak, ja zehlim i z duvodu, ze to tim horkem sterilizuji). Dve tricka za den?
No nejen na Floride spotrebujete i dve tricka za den (manzel by vam s trickama teprve ukazal) . Ja osobne jsem zase hodne ulitla na rucniky, uterky…(dvakrat jeden nepouziju). V posledni dobe beru i kazdy den ciste pyzamo…, takze to vypada, jako by nas bylo doma alespon 10× tolik. Jde to s nama z kopce. Rozhodne to vetsinou neni nutnost jako u vas, kdyz tam mate vedro. Jooo proste kazdy jsme nejaky, ja proste strasne miluju poradek a cistotu-asi az chorobne.Jak rika manzel-jsem posedla desinfekci. Obcas koupime neco na co se s chemii nesmi, tak mi okamzite zdeluje, ze to ale nesmim cistit zadnou chemii-to jsou pro me pak docela muka.
Koberce cistim alespon jednou do mesice-mame doma dva hafacky, tak mam pocit, ze je to nutne. Proste vidim spinu i tam kde neni. Rozhazene hracky nasi Maggie me tak nerozhazi, ale jen pocit nejake spiny me proste nici. A i to nevyzehlene pradlo by mi nedalo spat. U druhych mi to ale nevadi, znam spoustu lidi, kteri doma ani zehlicku nemaji.
Jo a mimochodem jsi se me pred casem ptala na to, jak se mi libi ve WA a ja ti zapomela odpovedet. Tak me se tu libi, ale je pravda, ze tu vic prsi. V NY je to ale pry horsi-ovsem nebyla jsem tam, takze nemuzu srovnat.
Gabriela
Gabi, jasne, proti gustu… kdyz te to bavi a mas z toho dobry pocit, tak proc ne, ze?
My jsme byli ve Washingtonu v Arlingtonu, to je kousek na sever od Seattlu, mozna znas. Byla tam letecka vystava. Je to tam moc hezke. A lidi byli mozna prijemnejsi nez kdekoliv jinde. (Krome Kanadanu, s tema ja proste neumim jednat, oni se hned urazi kvuli kdejake pitomine.) Takze Washington bych klidne brala za misto k bydleni. Ve kterem meste bydlis ty? Jo a Settle se mi taky moc libil, nejak mi to pripominalo San Francisco, coz je uplne suprovni mesto.
Z.
Ahoj holcinky,
tak uz jsme s tatkou sami,mamka s malou odjeli a me je nejak smutno
.Mala bude na Morave 11 dni a me se to zda ted strasne dlouho…prece jen jsem zvykla,ze prijde ze skoly a jsme spolu a blbnem,nez prijde tatka.Ted bubu sama az do vecera…ale to utece,mam tu prece vas,moje virtualni kamaradky
![]()
Jdu procist,co jste napsaly,at jsem v obraze ![]()
MYSKA
Ahoj holky,
omlovám se,aly byli jsme u mých rodičů…Oznamovali jsme jim,že budou babi a dědou…Když vše dobře dopadne ![]()
Ahoj Mysko, ja jsem tu dnes cely den, pracuju, takze klidne pis, budu s tebou, aby ti nebylo smutno.
Potvurko, jak jste to oznamili dedouskum? Byli radi? Urcite, ze jo? Uz mas nejake priznaky?
Z.
Mamka na mě nejdříve nechápavě koukala a pak měla radost a tať ka pronesl,že už mám na to věk a byl rád…Řekla jsem jim to úplně normálně,že když bude vše v pořádku,tak v září budou mít druhé vnouče.První je bratrova dcera.I když jsem starší…
Jinak mě pálí žáha,bolí eskutečně prsa.To je asi vše.Nic víc,ale pomáhá Cola,tak to jde ukočírovat.Chutě nic moc.