Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky holčinky, tak vyhajáno do růžova, spala jsem jak mimino hodinu, teď jsme dopapkali véču a jedeme pryč s naší beruškou…
Zanet, děkuji, budeme se pokoušet, člověk nikdy neví že jo ![]()
Cinq, toho letu se neboj, dnes jsem brouzdala po netu a na www.porodnice.cz je poradna přímo pro těhulky a tam se jedna mamina ptala, že bydlí v cizině, ale chtěla by dojíždět do určitého měsíce k nám do ČR ke svému gyndr., gynekolog na stránkách jí napsal, že do 20tt lze létat bez obav, že se nemusí bát! Tak doufám, že jsem tě uklidnila. Neboj se, obzvlášť, že nejde i tak o dlouhý let. My letěli loni do L.A. a to jsem se pak bála, kdybych náhodou byla v tom, protože jsme to také kupovali s přestihem, ale tam jsme letěli kolem 14 hodin. Tak se neboj, všechno bude určitě v pohodě!!!
Varenko, já zahušťuji guláš klidně i strouhankou, jde to rychleji, rychle se to rozvaří a není tam cítit mouka ![]()
Holčičky, pěkný večer a brzy papa
HOLKYYYYY BINGOOOO mam to vse hotove!!!!!!
Jsem sice utahana,jak kocka,ale ted si muzu uz dat nohy na stul..
Chybi mi teda ten dortik,ale to jeste dodelam.Cele osazenstvo uz je v Praze,manzel pro ne jel na nadrazi,tak dorazi kazdou chvilku ![]()
Nestihla jsem procist,co jste napsaly,ale dozenu to,slibuju
![]()
SASULA
Moooooc dekuju
nastesti letim jenom 1h40minut.....
a domu se tesim,tak bych to nerada rusila(i kdyz pro mimi bych to delala bez rozmysleni)protoze i moje mamka se uz na nas tesi
verim tomu,ze i neco koupila uz pro miminko(to mi delala i s prvni dcerou)
je nedockava jako kdyby mela rodit ona
![]()
MYSKA
tak to je dobre,uzij si navstevu
a odpocivej
HOLČINKYY - s tím „cítěním“ mouky jste mi daly pěknýho CHROBÁKA do hlavinky - no víte - já když už něco, tak pořádně…Já totiž měla takovou radost, jak to skvěle FUNGUJE, že jsem tam dala 2 velky hrnky (voda a mouka - a moukou jsem fakt nešetřila)…Jéjé, tak teď už nedokážu posoudit, jakou to má chuť.....
![]()
Alespoň vidíte, jaký jsem trdlo..
Ale přidala jsem i samotnou vodu a koření…tak snad ......
![]()
MYSKO:
mamulko - všechna čest - jsi PAŠÁK
Uvidíš, že to nakonec bude prima víkendík - ještě se ti po té výpravě nakonec bude ztýskat
![]()
SASULKO:
vítám tě zpět mezi BDĚLÝMI
To je dobře, že jsi se tak krásně prospinkala. To se teď krásně bude flámovati
Jéé, no vidíš - ještě že tě máme - určitě se CINQ pěkně ulevilo. Já to furt říkám - co bysme si bez TEBE počaly
![]()
CINQ:
Jééé, děkuju moooc za receptík. Hned příští týden ho vyzkouším…
![]()
Holčinky - za chvilku přijechá můj manžílek, tak se jdu trošku přišmrcnout, ať jsem pěkná těhulka-ženuška
![]()
Popřeju vám krásný večer, sladkou noc a zítra po obídku se na VÁS bude těšit vaše věrná Varenka ![]()
Jejda holčinky vy jste se zase rozepsaly
Já jenom čtu, čtu a čtu…
Cinq s tou fráninou ti rozumím. Já jela těsně po maturitě, myslela jsem jak děsně válím a první 3 dny jsem kompletně probrečela, protože jsem prostě nerozuměla ani slovo. To tempo řeči a přízvuk, k tomu na hlídání 3 mrňata
Nejmladší ještě ani neměl tři, sám se učil mluvit - no byli jsme dvojka k pohledání
![]()
Varenko z tebe se stává šéfkuchař!!! Gulášky, buchtičky, svíčkové no to koukám
Jsi holka šikovná, manžílek si určitě pošmákne.
Musím vám tu taky hodit jeden receptík na absolutně lahodnou bábovku z tvarohu. Nedávno jsem ho našla a už jsem pekla asi stokrát, protože se jí rodina nemůže nabažit ![]()
Myško tak dobře zvládni tu návštěvu! Jestli ti zbyde ten mňaaaam dortík tak se asi za tebou vydám do Prahy - miluju ho a troufla bych si na něho klidně sama
![]()
Všechny vás moc zdravím, Tajemné držím palečky, aby to dopadlo, jak ona chce, Šašulce zase, aby se TO POVEDLO!!!!
Žanet, Gábi mějte se krásně v tom dalekém světadíle!
Tak tady je ten recept
Je rychlý a stojí za to!
Tvaroh, cukr, máslo a žloutky utřeme (já míchám mixérem), přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalejeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a zvolna upečeme. Fakt lahoda
![]()
A jelikož jsem bábovkový maniak, tak tu mám ještě jednu tak trošku luxusní jak říká manžílek
![]()
Je trošku dražší, ale taky doubroučká…
BÁBOVKA Z VAJEČNÉHO KOŇAKU
Celá vejce, cukr (moučkový i vanilkový) vyšleháme do pěny (opět dělám mým přítelem ručním mixérkem), vmícháme vaječný likér a olej a POSTUPNĚ přidáváme mouku, do které jsme vmíchali předem prášek do pečiva (prý to pak lépe reaguje nebo co
). Do vymazané a vysypané formy nalejeme polovinu těsta, druhou obarvíme kakaem a dolejeme.
Holčinky.....ta je!!!
![]()
Tak berusky, preji vam krasny vikendik.
Tak jsem to tu cele procetla, ale lautr nic si nepamatuji.
Jen vam tedy reknu…toho papani zase
![]()
Mate stesti, ze gulasek budu varit dnes a tavrohovou babovku taky. Jen tedy ten makovec zatim chybi. Ze by se Verenka pochlubila s receptikem?!! Jinak k zahustovani-presne tak jak psaly holky…mouku rozmichat napred s vodou. ![]()
Postrehla jsem tu debatu o vlaskach.
Misko, mala musela mit z darecku radost. Povidej-prehanej.
Ja mam vlasy taky do pasu, ale ucesy me nebavi, takze jsem v jednom kuse jak diva zena. Pokud budeme mit holcicku, tak bude mit taky dlouhe vlasky, s nasim tatkou to ani jinak nepujde-kratke vlasy jsou totiz jen pro chlapi.
Zenska bez dlouhych vlasu totiz pry neni zenska. Ona tedy jeste nesmi mit nohu vetsi nez c. 4.......
No proste zenska by mela byt dokonala, ale chlap klidne muze vypadat jak neprodejny model ze secondhandu.
Verenko, tak ty tedy beres nakupy zodpovedne.
Jen si to pekne uzivaj a honem nakup co se da, ke konci uz se ti nejspis behat po obchodech moc chtit nebude.
Taky jsem chtela rict, ze Alexandra je moc hezke jmeno.
My jsme puvodne chteli v pripade holcicky Sandru, ale pak vyhrala Adrienne. Sandra je alespon nase pediatricka, kterou jsme nasemu miskovi vybrali.Pro chlapecka jsme meli od zacatku jen jedno jmeno, takze pokud to bude chlapecek, tak je to jasne Justin.
Mysko, ty jsi pracovita, tak bych te tu ted potrebovala.
Me se nejspis bude dnes drzet heslo - Mam dnes tolik prace, ze se k ni ani nedostanu.
Vazne, kdyby se mi chtelo tak jak se mi nechce, tak uz bych mela davno vse hotove. Aspon ty nohy kdyby tak nebolely. Mam je porad tak natekle, ze nemuzu nic obout. Manzilek si me dobira a castuje me prupovidkama typu „proc mi nikdo neveri, ze jsem baletka?“ Jooo proste mam nozicky jak salamek.
![]()
A co noveho jinak? Vcerejsi kontrola byla docela krize. Nechali nas tam trcet vic nez hodinu. Manzilek si schvalne presunul meeting na pozdejsi hodinu, aby mohl jit se mnou a pak ho nestihl.Sice se nam vsichni strasne omlouvali, ale stejne jsem myslela, ze je zaskrtim. Bylo mi dost zle a jen hodinu trvalo to vysetreni, takze hodina cekani navdavkem me opravdu nikterak netesila. A jeste ze me sestricka na prijmu delala vola, tak na to jsem nema naladu uz vubec.
Kontrola dopadla dobre, ale rodit se jeste asi nebude. Doktorka mlela sice o nejakem vnitrim tuseni, ze to bude v sobotu, ale kterou sobotu uz nerekla.
Ve stredu mame termin, tak jsem zvedava, jestli se do te doby rozdvojime ci budem prenaset.
Manzilek se uz tesi tak, ze skoro o nicem jinem nemluvi. Vcera mi u doktorky v cekarne vysvetloval, ze by jsme meli kombinovat kojeni s krmenim z lahvicky, aby mohl taky krmit a ja mohla spinkat.
Myslim, ze jeste chvilku a pujde za me i porodit.
Je to sranda, ale tesi me jeho zajem i nadseni. Je mi jasne, ze ho to prejde, ale snad aspon neco zustane. ![]()
Zanetko, no to vis, ze nemam stale hotovou ani polovicku toho, co bych chtela. Asi se ptas, co teda sakra ta baba porad dela?! No vis, ja si s kazdou hotovou veci vymyslim dalsi. Tedy za predpokladu, ze se neobevi nejaka sama.
A treba vcera jsem neudelala skoro vubec nic. Pul dne jsem zabila litanim po doktorech a druhou pulku dne jsem se z toho lecila. Byla jsem jeste bolavejsi nez kdyz jsem tam sla. Bylo mi dost blbe a jeste se ve me pekne porypali, takze jsem zacala krvacet. Pekne jsem si tedy naordinovala klid na luzku a opravdu mi mohlo vse polibit sos. Jeste dnes me vsechno boli mnohem vic a porad spinim.
Jinak kontrakce mam stale po 4 minutach a jsou to to vlastne ti poslicci. Docela nechapu proc zrovna me musi na porod upozornovat tak dlouho predem.
Doktorka rikala, ze se telo cvici. No tak u me to tedy neni zadna jen tak ledajaka rozcvicka, ale vzhledek k tomu, jak dlouho uz je mam, tak je to poradna spartakiada. Jo jsem to ale sokolik. ![]()
Vsechny ostatni holcinky Noggie, Sasulka.....moc a moc zdravim.
Gabriela
KRÁSNÝ SOBOTNÍ DEN HOLČINKY
MOOOC vás všechny zdravím. Už máme zase préé a tak se vám ozývám a těším se na vás ![]()
Jooo, večer a dopolko nám strašně uteklo. Manžílek už je doma a já už stihla uklidit i se napapkat (uff…spíš přepapkat
).
Měli jsme se bááájo … ![]()
NOGGIE:
Ahojky tehulilinko - děkujeme za receptíky - vypadají skvěle. Už se těším, že si je opíšu a hlavně vyzkouším ![]()
GABINKO:
Krásný den i tobě a mimískovi. Jsi prostě naše nejstatečnější tehulinka-mamulinka. Už se to blíííííží a JEDNOU mimi prostě MUSÍ ven.
Moc na tebe všechny myslíme a držíme palečky
MYSKO:
Tak jak se daří, mamulko
Právě myslím na ten tvůj dortík - ňami
A co dcerka a celá garda
Mějte se určitě sluníčkově a těším se tu MOOOC na tebe ![]()
SASULKO:
Ahoooj, zlatíčko naše. Máš SZ. Přeji ti krásné odpolko a těším se moooc na zprávičky ![]()
POTVURKO, HAIDULE, ZANET, CINQ, MARKETO, KELINKO, DARIO, TAJEMNA, a všechny - přeju vám krásný zbytek dne
Doufám, že máte všechny nožky nahoře a odpočíváte u telky a něčeho slaďounkého a hlavně v náručí našich drahých poloviček
![]()
AHOOOOJ HOLCINKYYYY!!!!
V rychlosti vas vsechny moc zdravim
Nemam vubec cas…,uz jsem ale unavena a dost
Musim se vam ale pochlubit
mala mela strasnou radost z zehlicky
opravdu to necekala.
A taky ja mam radost
,byli jsme dnes na nakupech a koupili jsme pro naseho Martaska
,cestovni postylku,3 bodycka,2 prosteradla a zitra jedeme pro autosedacku
Tchanovci nam zaplatili postylku
a jeste jedna velka radost
vybrali jsme kocarek a na ten nam dali taky pulku
Ten ale koupime az…az..to prijde
Koukali jsme jako.......
Tak mam radost. ![]()
Ale abych te radosti nemela malo…,tak ted volali manzeluv bracha s manzelklou,ze jsou na ceste k nam…
,ze zitra vemou zpet tchanovce a synovce(jejich syna).Tak si dovedete predstavit,jak skacu radosti
![]()
No kazdopadne odjedou zitra rano,tak to preziju
![]()
Holky moje,preju vam vsem krasnou sobotu,hezky si ji uzijte
a ja se budu snazit prijit,co nejdrive
Ted mam chvili klid,dospele osazenstvo slo na pivko,tak jsem doma s detma ![]()
ahojte kočičky, jakpak se máme? No tedy teď jsme tu nějak usnuly co říkáte? Tak budíček!!!!
Varenko, máš SZ
Jakpak se vede v podvečer? Já ještě budu povlíkat, připravovat na zítra papů a trochu pouklidím koupelnu, alespoň než manžílek přijede ze cvíčka, tak budu mít trochu hotovo
No ty sis krásně užila páteček a sobůtku, tedy tichá závist ![]()
Noggie, no tedy ty naše kuchařinko, také receptíky, hned si je musím napsat, zítra jsem chtěla zrovínka péct tvarohovou bábovku, i všechny ingredience mám, tak asi budu zkoušet, já pořád něco zkouším
Děkuji za typ ![]()
Cinq, opravdu se neboj, my když letěli za sestrou do L.A., tak jsme přesedali v Curychu a také to bylo jen hodinku a půl a to sotva zvlítneš, tak už zase klesáš, tak se opravdu neboj, není čeho, navíc poletíte určitě i takovým tím menším letadýlkem kde zas není tolik lidí, tak to bude dobré ne. Určitě to stojí za to vidět maminku a maminka se také těší. K nám na Vánoce přiletěla po 5 letech moje sestra z USA a tak to bylo vítáního, tak si to dokážu představit, to bude báječný. Opravdu si myslím, že bude všechno v pořádku a tak se neboj a těš se.
Gábinko, tedy ty nám dáváš, právě jsem dočetla tvé psaní, uff, to sis to tedy užila co, no máš to zase na chvilku za sebou, uvidíš sama. Držím všechno co mám, ať je ti líp a ať už nešpiníš. Víš, často jsou ti doktoři jen pro zlost. Já byla ve čtvrtek v nemocnici, měla jsem také problémy a to ještě nejsem těhu a házeli si mě tam mezi sebou, představ si, že si mě pak nakonec postupně prohlíželi 3 gynekologové, takže já byla pak celá polámaná, začalo mě bolet i to co mne nebolelo a ještě jsem začala malinko špinit (dnes už dobrý) a měla jsem takové ošklivé pálení ještě včera, tak jsem se musela namazat Canestenem a už je to dobrý. Často jde člověk k doktorovi zdravej a odejde nemocnej, ach jo. No ale brzy už to bude všechno za vámi a budete hezky doma a užívat si sami sebe.
Mysko, tak vy už máte návštěvu, navaříno, napečíno, no tedy ty jsi hospodyňka! Mysko ale musím ti říct, že od čtvrtka jsem jako ty, pořád jen polehávám a všude usnu. Včera taky, začala jsem tu psát s tím že si na chvilku odpočinu a hned jsem byla mrtvej brouk, pak jsem usnula ale zase a probudila se až po půlnoci, no nevím, co to teď se mnou je ![]()
Zanet, Tajemná a ostatní kdepak vás mám?
Dnes bylo tuleníčko-snaženíčko, tak je zase hezky ![]()
![]()
V úterý jdu na utz, tak jsem zvědavá, co mi gyndr. sdělí ![]()
Holčičky, tak se hezky probuďte a také pískněte, budu se těšit ![]()
![]()
Přeji vám všem krásný večer!!!!
myšičko, tak tedy to je gól, další lidi navíc, no tedy vy máte přímo rodinnou sešlost, nemáte vy svatbu?
![]()
No tak už máte vybraný kočárek? Jééé, to je hezké, tak už jen to miminečko! Postýlku už taky máte, krásné oblečeníčko taky, no tak to jsou hodní, tak to je mooc dobře a hned je člověku veseleji viď. No tak to hlavně přežij, nic si moc neber, klííídek, raději počítej a mysli na to, že za chvilku už budou všichni pryč a budeš mít zase na chvilku vystaráno a svůj zaslouženej klídek! Mysko, zvládneš to levou zadní, jsi super!!! Tak hezky ještě odpočívej, než všichni dorazí zpět ![]()
Sasulko- moc dekuju
za povzbuzeni.Urcite to zvladnu,musim,aspon budeme mit navstevy na hodne dlouho z krku
Dnes se maly ani nijak nehybe,ze by tim stresem?Snad se nic nedeje!!Asi za hodku dorazi svagr,tak si jdu na chvilku lehnout,nabrat sily
![]()
mysko, jen si hezky odpočiň, potřebujete to oba dva. Prcek je spíš utahanej, tak se neboj, ale chce to se nepřepínat hlavně, za to ti žádná návštěva nestojí, takže se nepřepínej a hlavně v klídku. Mě pomáhá, když si řeknu, že za chvilku budou pryč a pak mám zase na dlouhou dobu klídek a vystaráno, pak jsem víc v klídku a snáším to líp. Nejdůležitější je hlavně to, abyste vaše rodina byla zdravá a to je všechno, tak se zbytečně nehoň a klííd.
Tak žehlička uspěla? To jsem ráda. Moje ségra, když k nám přijela na Vánoce, tak si jí s sebou přivezla a tak jsem jí taky vyzkoušela a je to super, jen bych na to neměla pořád tolik času, ale změna občas neuškodí a hlavně, můžeš udělat plno blbostí s takovou hračkou. Taky bych si jí přála. Jsem ráda, že jste dárkem uspěli a udělali super překvápko, to je hezké!!!
Ahoj holky, zdravim vas z uprsene Floridy. Je tu dnes krasne hnusne
Prsi uz druhy den, dest se strida s bourkama, proste krasne pocasi. Ja si nestezuju, tady je to takova vzacnost, ze mam az radost. Perfektni pocasi na to zalezt do postylky
![]()
Sasulko, tak vidis, tulenicko jste pekne zvladli, jen tak dal
Teda doktori se na tobe vyradili, to je pravda, to by me asi kleplo, kdyby do me cuceli tri doktori…
Mas pravdu, doktorum se radsi obloukem vyhybat ![]()
Misko, ty budes teda pekne vynavstevovana
aspon budes mit na chvilku klid a muzes odpocivat.
Ja jdu neco upect
Z.