Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
CINQ:
CHACHAAA…no to máš pravdu - na to jsem nepomyslela
![]()
Všechny tři jména jsou nádherná. Já jsem hodně později přemýšlela o Valerii, ale manžílkovi se to moc nezamlouvalo. My už máme ALEXANDRU vybranou 2 roky - jen teď jsme „jí zrealizovali“
![]()
Ráda bych se tě zeptala, jak dlouho už ve Fr žijete
(Jsem strašná zvědavka, tak kdybys nechtěla cokoli napsati - jasnočka to chááápu
).
VARENKA
Ve FR jsem teprve rok a pul…oddalovala jsem s tehovani do FR jak to slo…prece jenom je to velka zmena zivota a i pro dceru to byla asi ta nejvetsi zivotni zmena ![]()
Ale kdyz uz jsme zacali zkouset to miminko,tak uz jsem se musela rozhoupat a prestehovat.
Jinak pritel je francouz
takze u nas to vypada komicky
ja mluvim s dcerou cesky a s pritelem anglicky a dcera s pritelem francozsky
takze kdyz nas nekdo posloucha,tak si musi myslet,ze jsme blazni ![]()
ja sice francouzky rozumim,ale mluvit mi dela problem
ten jejich prizvuk a vyslovovani
hruza ![]()
A klidne se ptej…neni to nic tajneho ![]()
Holky,porad neco delam a ono se mi zda,ze se toho jeste pribyva..... ![]()
Svagrova taky nema zadne priznaky,vubec by ji to pry ani ve snu nenapadlo… ![]()
MYSKA
tak jsi chvilku odpocin(jestli muzes) a ono to pak pujde lepe
vetsinou,aspon pro me,kdyz delam hodne veci a zda se mi,ze je to stejne,necham toho na chvilku a pak to jde lepe ![]()
A ja jsem nemela zadne priznaky ani u druheho tehotenstvi,kdybych si to tak nehlidala (protoze jsme se snazili rok a pul)tak bych to zjistila asi zase pozdeji
proste mi neni a ani nebylo spatne,zadna unava nic.
Cinq- stastne jste to zeny…
Me u male taky nic nebylo,ale za to ted jsem si to vybrala i s urokama..alespon ten zacatek
Bylo mi spatne ze vseho…
Jak pak se vede makovec nasi kuchticce Varence
Urcite dobre,ja bych si taky dala…mnam
Ja zitra udelam ovocny dort z piskotu a ovoce,se smetanou…mnam uz se taky tesim…
![]()
CINQ:
Francouzština - velká závistička
No, u nás to bude něco obdobného. Já budu na princeznu mluvit česky, tatínek rusky a spolu pak začneme na sebe anglicky. To bude něco… ![]()
No, já se fyzicky i psychicky cítím od počátku skvěle - to je jasnočka, že nějaké ty nevolnůstky byly, ale tomu jsem se snažila nevěnovat pozornost…Holt každé tehu je jiné, pravda
![]()
MYSKO:
no tak to opravdu krásně dopadlo. Je to opravdý krásná zprávička. Tak je švagrová v 7.nebi, co
![]()
Myško - Cinq má pravdu - chce to na chvilku nožky nahóru, kávičku a pak to půjde jako po máslíčku
![]()
Holčinky - mně se zatím daří - jedu jako kulovej BLESK: prádlo, upečený makove (vypadá náramně
) a ted už mám cibulku v hrnci… ![]()
Snad už mi i začínají rašit brčka křidélek Redbullovských
![]()
HU..HU…HU…HU…jedu dáááál.....
![]()
Holky vy si teda pecete dobrudky
taky bych si dala
ale nejde to......musime koupit novou troubu
ale to az do noveho bytecku
coz je za pul roku,asi tak ![]()
No nic,tak si necham zajit chute ![]()
Me napadlo,ze tak pred 2mesicema jsem si chtela udelat krupicovou kasi(miluji ji)a oni tu nemaji obycejnou detskou krupicku ![]()
VARENKA
a vlastne to ma i vyhodu,ta mnohojazycna rodinka
protoze dcera sice anglictinu neovlada,ale uz muze neco rozumet a i neco umi
takze se ji to i hodi do budoucna,az se to bude ucit ve skole ![]()
CINQ:
Máš pravdu - čím víc řečí, že
![]()
Krupicajdu taky zbožnuju - škoda hned bych ti ji eterem zaslala - mám ji ve špajzku
![]()
MYSKO:
No tedy - zítra si dáte do nosánkůůů, co - tak to já budu na ten tvarůžkový dortík muset do cukrajdy
![]()
Ja ho delam rada,jednak je to rychle,nepece se to a to ovoce krasne osvezi.
Muze se delat s jakymkoliv ovocem,uz se mi zbihaji sliny…Jestli nepadnu za vlast,tak bych ho mozna jeste dnes zvladla,at se do zitrka pekne zalezi
![]()
VARENKA
zavidim ti
ale ted v unoru letim do CR
tak si nakoupim zasoby vseho co tu nemaji ![]()
Holky nevite jak to je s cestovanim v letadle a s tehotenstvim?
MYSKO:
Hmmm…zní to báječně. No, máš pravdičku, že kdyby dneska ležel v ledničce, bude zítra pohádkový a navíc se nebudeš honit, když už budete v armádním stavu
Uvidíš…
Držím palečky, ať se krásně povede ![]()
CINQ:
Neboj - chce to krabice zásob a pak budeš mít vystaráno a budeš nám psát, co dobrého echt českého právě papkáš ![]()
Joo, počkej - ted jsem o tom četla, co to bylo…
Jo,promiň - už vím..pfff, o A.Jolie, že je těhotná a furt lítá. Tak to ti asi moc neporádíím. Nevím, myslím, že takhle na počátku by to neměl být problém.
Ahoj, tak s kym zacit? Mozn s Gabi, ta se zas neozyva. Jak se dari? Uz jste zvladli to doma vsechno pripravit?
Cinq, s cestovanim by to melo byt v pohode, ale nektere aerolinky uz te nevezmou pokud jsi v pokrocilem stadiu, asi ty letusky nemaji porodnicke kurzy
To jsem rada, ze existuje i tehotenstvi bez priznaku, ja jak porad ctu, ze maji byt tyhle a tyhle priznaky, tak moje telo kazdy mesic nema nic lepsiho na praci nez je vsechny zarazovat do programu
Ted mu snad naordinuju, aby nebyly priznaky zadne a basta
Aspon se nebudu stresovat.
Krupicku jsem tady taky nemohla dlouho sehnat, ale maji ji, jen se to jmenuje jinak. Tady tomu rikaji Farina, je to v regalech u cerealii a ovesnych vlocek.
Mysko, jsem rada, ze ti je dnes lip. Takove dny blbce je nejlepsi prospat a pak rychle vymazat, ze?
Svagrova z te zpravy fakt musela byt pekne na vetvi ![]()
Sasulko, fakt je ten tvuj metrik perfektni, ty uz jsi 10. DC? Tak to uz bude brzo tuleni, ze? Drzim pesti!!!
Tajemna, no pani, to by byla fakt ironie, kdybys byla tehotna, pres kondom. My tady nektere se na hlavu stavime a tobe by to vyslo jen tak… Byt tebou tak to asi do pondelka nevydrzim a jdu nakoupit testy hned. Drzim ti pesti, at to dopadne jak chce.
Varenko, aha, tak to jsem nevedela, ze vy budete taky vicejazycna rodina. A vis co, s tim polevanim kyticek, jako z holyvuudskeho filmu… mas uplnou pravdu. Nekdy treba polevam to co jsem za:,–(ila a mam pocit dokonaleho stesti. Ja z toho mam totiz takovou radost, kdyz neco svyma rukama stvorim a ono to pak roste a puci a kvete, to pak jakoby se zastavil cas… pripadam si jak stvoritel, kdyz ta voda ovlazuje horkou hlinu a rostlinky dychtive piji… jen ty deticky v tom obrazku chybi. ![]()
To jsem se zasnila, co? ![]()
Hezky den a hezky vikend. Zanet
ahojte holčičky, jakpak se máme? Tak my už jsme konečně doma, manžílek teď odjel trochu sportovat a já se jdu s naším miminkem natáhnout a trochu si zchrupnu ![]()
Cing, tedy ty se tam máš u vás, jakpak tam máte? Jaké je počasíčko? Já tam byla, už je to dávno, na jihu na poznávacím zájezdě a moooc se mi tam líbilo, hned bych tam jela znovu! No obdivuji tě, že to tak zvládáte s těmi jazyky, ono je to těžké se občas domluvit v jednom, natož v tolika, skláním se!!!
Mysko, tedy ty budeš máš takovou návštěvu ale co, no tak ať už brzy máte klídek a ve zdraví to přežijete ![]()
Varenko, máš SZ
Jakpak se ti povedlo pečení? NO určo perfektně, však my tě známe, jaká jsi kuchařinka, tedy to má tvoje rodinka co závidět tedy, tedy!! ![]()
No tak mi právě psal manžílek, že jejich floorball odložili a tak si zajde jen do fitka a za chvilku je doma, no tak to si moc neodpočinu
No jdu se natáhnout, dokud to jde a načerpat sílu, holčičky, přeji krásné odpoledne všem a na všechny myslím!!!!