Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHOJ HOLČINKYYY,
moooc a moooc vás zdravím z PH a z nového domovečka. Je to nádhera - pohádka máje a jsem moooc šťastná. Doufám a chci věřit, že tu i šťastní budeme - všichni TŘI.
GABINKO:
OBROVITAAAAANAAAANSKAAAAAA gratulace k miminecku - holčičce Adrianne. Je to nádhera a věřím, že teď už budete v pohodičce a i tvé tělíčko se bude pomalinku uvolňovat a bude mu líp a líp. A co holčička?? Popiš nám jako to je???? Jsme všechny jedno OUŠKO ![]()
HAIDULKO:
Vydrž - já vím, já vím…ale věř, že mají holčinky pravdu. Tak mi tenkrát pomohly, když jsem samovolně potratila…myslím, že to bylo ve stejném tt! Je mi to moc líto a vím, jak to bolí…my všechny, co to máme za sebou..Ale příroda ví, a prostě by pak přišly komplikace a musíš si říkat, že přes to všechno je lepší, že to odešlo ted, než v pozdější fázi…to by byl opravdu horor (vzpomen na Myšku, když o tom psala..dodnes nechápu, že to všechno mohla fyzicky a hlavně psychicky přetrpět - no musela…!!). Takže hlavinku vzhůru naše drahá Haidulenko a zůstaň určitě s náma.
Musíš rozředit ty mé bláznivě příspěvky něčím humorným a rozumným, no néééé
![]()
SASULENKO:
MOOOC tě zdravím a přeji ti nádherný den. V PH prší a prší. Já se chystám začít trošinku něco třídit. Zatím jsem se jen rozkoukávala a poznávala „ducha“ našeho nového domova
Už jsme kámoši
Napsala jsem ti SZ. MOc se na tebe tady těším.
HOLČINKYY…moc se omlouvám, že nepíšu víc..musím něco uvařit a začít něco dělat a určitě ještě JUKNU…Přeji vám nádhernoučký den a furt na vás myslím a jsem strašně ráda, že vás mám - a tak, i když jsem tu zatím sama (bez princezny v postýlce) mi tu není a nebude smutečko, když je manžílek v práci, no nééé ![]()
CINQ:
promin, kde ze máš tu fotečku????? Moc tě zdravím…a těším se, až tě zřím
![]()
Varenko
Tak uz v novem
no to musi byt parada,urcite jsi stastna a ted uz cekas jenom na tu svoji slecnu
tak at jste tam vsichni stastny ![]()
A jak ti je?Uz je to dobre?
Moje fotecka je v srpnatkach
![]()
HOLKY jak jsem vam psala,ze jsem si objednala takovou soupravicku na miminko
tak jsem myslela,ze to budu mit tak za 2-3mesice.....no a hadejte
uz to mam doma......dneska mi to prislo.
Varenko popiš nám trochu byteček! Kde, kolik místností, barvy, rozmístění a tak… jsme zvědavé!
Gábi moc ti gratuluju k dcerušce. 28-mi hodinový porod asi nebyl nic moc, ale odměna je sladká, co? ![]()
Haidulko máš SZ ![]()
Holčinky, já jsem dneska volala na výsledky prvních genetických odběrů, prý je všechno v pořádku. Další mě čekají za 14 dní v 16 tt.
Hezký večer, kamarádky, jdu se věnovat manžílkovi a pejsánkovi.
Noggie
Noggie, všechno nej, nej a nej…
Přeji všem krásnou dobrou noc a super sníky
Zítra se těším na vás na všechny!!!!
Sasulko, moc hezky's to napsala. A dekuji za vysvetleni, ja jsem si na to pak vzpomnela, ze mas trable s tema hormonama, to je trapeni. Je super, ze tva doktorka to nevzdala a pomaha, co se da. Takze prvni dolozena ovulace? Tak to je zaklad
Mas pravdu, je dulezite verit, ze si k nam ten nas mimis cestu najde. Drzim moc palecky! Blbe je, ze tobe je ted spatne z hormonu, takze ani nevis, jestli mas nejake priznaky, ze bys treba mohla byt tehotna, ze? Pujdes na krev?
Jeste jednou a moc a ze srdce drzim vsechny palce a pesti! ![]()
Noggie, to je dobre, ze mas dobre vysledky, to mam radost, vic dobrych zprav, prosim ![]()
Mejte se hezky! Zanet
Zanet, ono je to s těmi příznaky těžké. Když jsem na konci loňského roku cyklus vůbec neměla a vše bylo vyvoláváno po 2 měsících čekání injekcema, tak jsem také celou dobu měla příznaky těhu
No a teď, to je to samé. Pořád se mi točí hlava, je mi zle od žaludku, zvracela jsem (což se mi stalo naposledy na základní škole
), pořád bych jen spala, před 3 dny se do toho přimotala ještě ta kovová pachuť, jsem nervní, podrážděná, mám dost bolesti v podbřišku. V současné době s těmi léky to opravdu nejsou ale halucinace, opravdu to všechno cítím a prožívám
No a stejně určitě nic
Víš, tolikrát už jsem si říkala, že určitě jsem těhu, protože těch příznaků bylo vždy tolik, no a nakonec jsem stejně nebyla
4 roky se snažím dávat si pozor na to, co kdybych náhodou byla, omezovala jsem alkohol, léky, bylo mi zle a já si přesto lék nevzala a teď jsem to hodila za hlavu. Víš, 4 roky jsme neplánovali dovču, protože co kdybych otěhotněla a já to pak musela rušit. Teď na to kašlu, poprvé. Samozřejmě, vyčkávám, jsem nedočkavá, ale už se tak nepozoruju. S manžílkem teď obden popíjíme vínko, na duben jsme si objednali týdenní pobyt v Krkonoších s naším pejskem - miminkem
(máme 5.leté výročí svatby a tak jsme se rozhodli to oslavit tou dovčou) a uvidí se. Když budu těhu, tak budu, když nebudu, tak nebudu. Prdím už na to, protože to nemá cenu. 4 roky se člověk omezuje, bojí se, co kdyby, když třeba beru antibiotika a nebo se trochu víc napiju. To fakt nemá cenu. Na podzim jsme si pořídili štěně, začali jsme teď pravidelně chodit do bazénu, protože já loni vy:,–(ila posilovnu a vše vyčerpávající, abych se moc nenamáhala. Výsledek těch hormonů, hormonálního přechodu a všeho okolo + 12 kilo nahoře
A to podotýkám, že jím o polovinu méně. No a v bazénu jsem minulý týden chytla infekci a tak mám teď zase gyn. problémy. Na gyndu už ale nejdu, jsem tam i tak každý týden. No uvidíme příští týden, udělám si asi v pondělí test a pak se uvidí. Pokud to nedostanu (což pochybuji a nevěřím), tak mi dr. řekla, ať se stavím pak za 14 dní a pokud ano, tak budeme mít další snaženíčko před sebou (dohodli jsme se, že pokud budu mít v dalším cyklu po navýšení hormonů prokázanou ovulaci, pojedeme do CAR a čeká nás 2. IUI, i když spermijky mého manžela na to nejsou):D No a na krev? Nevím, nepřemýšlím nad tím, protože to stejně dostanu, tak co ![]()
Zanet, my to zvládnem, uvidíš, jen to musíme hodit za hlavu. Je to strašně těžké, ale ono nám stejně nic jiného nezbyde, protože bychom se z toho spolu obě zbláznily. No uvidíme, třeba se sejdem v Bohnicích
![]()
ahoj holčičky moje…
Všem vám moc děkuju za podporu,moc moc mi to pomohlo.Pravda že nejsem jediná komu se něco takového stalo,i když u mě to bylo podruhé za sebou…tak si říkám že do třetice to určitě vyjde
Jsem mezi vámi opravdu moc ráda a řekla jsem si že už plakání bylo dost,i když je mi občas stákle smutno
,ale všechno jednou přebolí,snažím se být silná.Popravdě to tentokrát vzal můj manžel hůř než já,tak pravda,po zákroku jsem měla bolesti a byla jsem ještě dost omámená narkozou takže jsem to nejhorší tak nějak přešla…ale mám alespoň srandovní historku ze sálu ![]()
Strašně moc jsem se bála protože mě nikdy neoperovali a navíc jsem byla na pokoji sama a plánované to bylo na 16h…ono bylo půl 5…5h a pořát nic
Pokaždé když jsem slyšela z ch
dby vozík rozbušilo se mi srdce že jsem myslela že mi snad vyletí…Šla jsem nakonec až v 6h,došla jsem si na ten sál,lehla jsem si…a začali mě tam připravovat…Já říkám: Já se bojííím
nebojte…
klepněte mě alespoň paličkou ať to mám snažší..
nebojte,mi vám tam pošlem takovýho panáka..
…o pár minutek později…
mě se ale ještě nechce spát..
to my víme,my vám tam ještě nic neposlali
…za jak dlouho budu spát
za 10sekund
potom mi dali čichat rajčák s tím že mám hezky hluboce dýchat…a ono pořát nic
…potom mě ale začala strašně brnět hlava,což jsem oznámila a ještě jsem zaslechla: to je dobře…a pif…najednou jsm spala.Když mě probouzeli tak to bylo asi ještě na sále,zaslechla jsem jak mi říkají abych se probudila a samozřejmě jsem jim nemohla dát najevo že jsem vzhůru lépe než hláškou,že se mi něco zdálo ale nevím co…načež jsem zaslechla jak se mi spousta hlasů směje…No úplně úplně jsem se probudila až na pokoji,když jsem slyšela bouchnout dveře,to šel můj manžílek
A najednou jsem byla čilá jak rybička hehe ![]()
No,toť můj zážitek…třeba někoho z vás trochu pobavil a někoho možná seznámil s tím jak to chodí s narkozou ![]()
Musím jít teď něco dělat,ale určitě se sem ještě vrátím,minimálně si přečíst,co jste vyváděli když jsem tu nebyla..
Zatím pampaláá
Haidule
Ahoj holky, chi se zeptat jak je to s tou teplotou. Mám dostat MS tak za 4 dny a BT se pohybuje cca už 4 - 5 dní na 36,9, 37,1, 37,2, myslíte že bych mohla být těhu? A kdy má smysl si dělat testík?
maio s teplotou nevím tedy jak to chodí,ale testík si můžeš udělat už v den nebo jeden den po očekávané menstruaci(záleží jak je citlivý),nebo,což je když máš nepravidelný cyklus tak 10.den po oplodnění(pokud víš kdy to bylo)
Já se vždy řídila tím desátým dnem,jelikož jsem neměla cyklus pravidelně..
Hodně štěstí
![]()
Tak děkuju moc, já právě taky přesně nevím jak je to, ale zkusim udělat ten testík první den a uvidíme ![]()
Ahoj holky vsem preji krasny den ![]()
Noggie
blahopreji k vysledkum
tak at to tak pekne pokracuje dale ![]()
Jak se mate vsichni ![]()
cinq bylo líp…
Koukala jsem na tvoji fotečku,fakt úúúúžasnýýý
Akorát ta hlava tam nějak chybí…Ahaaa,nejste klan on bezhlavého rytíře
![]()
Blbej for co
Tak promiiiň ![]()
AHOJ HOLČINKYY
MOC vás všechny zdravím a také vítám nové možná-tehulinky
. A taky se musím mooc omluvit, že vás zanedbávám.
Věřím, že už se to brzy změní a hezky si to vždycky rozložím, abych měla čásek jen a jen pro vás. ![]()
Tak už mám další místnůstku - obývák. Zítra nám přivezou novou sedačku. Taky jsem trošku upravila chodbičku. Uvidíme, jak bude víkendík, ale další na pořadí je ložnice a koupelny. U princezničky, zatím nic nemáme, tak tam ani není co rovnat ![]()
No tím jsem vlastně odpověděla na otázečku, jak je veliký byteček. Jooo, ještě pracovna, tam je zatím barikádní stav ![]()
Dneska se u mě dveře netrhnou.
Uz jede klavirek a pan uz tu je na mycku. ppapapapa ozvu se.
Haidule, no mám podobnou historku. Také jsem před 10 lety šla na operaci. Nakonec den před plánovanou operací, všem píchali injekce večer na usnutí, na uklidnění, jen mě ne, že prý spím i tak, mě to nevadilo, je to fakt, já usnu všude a za každých okolností
No a ráno se to taky vleklo. Dávno byla hodina za mnou a pořád nic, až pak..no je to už dávno, ale pamatuji si to jako včera. Bylo mi spíš trapně, protože mě z postele přenášeli zřízenci a já byla celá jen tak, takže spíš u mne v té době převládal stud. No a pak jsem čekala na předoperačním a čekala a čekala. Nakonec přišel anesteziolog, uklidňoval mne. No a pak jsem šla na sál. Tam že mi dají kapačku, abych usnula. No jenže nejprve se nemohli trefit (nemám žíly) a když žílu našli na hřebu ruky, tak mi to zase nezabíralo. Už si kreslili na mém těle čáry jak co povedou, začala jsem zmatkovat, protože rozsvítili světla, sklonilo se nademnou plno lidí s rouškama a já na ně civěla jak debil, pak jsem tak pípala, jako že ještě nespím, ať neřežou /myslela jsem si, že už řežou/, no tak čekali a čekali a pořád se ptali, jestli se mi už chce spát a ono pořád nic…No už jsem se fakt bála, že začnou…nakonec se rozhodli a dali mi taky dýchnout plynu a to jsem byla kaput hned ![]()
![]()
No také jsem nevěděla co se mi zdálo, ale bála jsem se strašně moc usnout, protože mluvím ze spaní, tak že něco vyžvaním. No a když jsem se probudila, tak jsem byla na ně strašně naštvaná, protože všechny ženské, které byly operované předemnou se mnou na pokoji tak pořád ještě spali a jen mne sestry probudily. Tak jsem byla naštvaná z toho, že já spát nemůžu a je nechaj…no sranda byla taky…Hlavní je, že to máš za sebou a za chvilku bude zase brzy tuleníčko uvidíš, jak to rychle uteče a buď opravdu ráda, že se to stalo tak brzy, horší by to bylo, kdyby to bylo později. Tak hlavinku vzhůru, ty to zvládneš a my ti pomůžem
![]()
Varenko, to je náhodička, nám přijde opravář na myčku v pondělí ![]()
, máš SZ.
Cinq to tvoje bříško je teda parádní
Jinak jsi hubeňoučká žížalinda… 
nepřihlášená NOGGIE