Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky holčičky,
no tak se docela šetřím po tom dnešním potuleníčku, je mi ale fakt fajn. Ordinovala bych sex na každý den už pro tu dobrou náladu
No teď si tu pohopsávám na balónu, který mi manžílek koupil
Každopádně výsledky uvidíme za 14 dní
Naše miminko Aishinka má dnes 5 měsíců a tak jsme jí koupili dobrůtky a prvního buřta, tak tu teď dlabe a doufám, že mi dnes večer dá pokoj a nechá mě odpočívat. Nemám pořád ten její elán, abych se s ní pořád o něco přetahovala a nebo si s ní hrála na honěnou ![]()
Vítám nové holčiny. S těmi testy jsme asi každá stejná. Já jsem zatím moc důvod k testování neměla, ale testuju taky často, také jsou tu u nás 3 lékárny, ale já protože mi je trapně, tak pendluju pravidelně mezi všemi, teď už kupuju zá:,–(ně testy, ve kterých jsou rovnou 2 proužky, třeba Best. Za 14 dní mě to testování čeká taky a pokaždé taky zkouším testovat dřív, pak obden no a stejně to zatím nevyšlo… Myslím ale, že jakmile je tam i jen trochu // tak je to jasné!!! ![]()
Ahoj holky!!! varenko,mysko,noggie,cinq…a další,na které jsem zapomněla ![]()
Tak jsem si dělala další testík a zasejc tam byla druhá čárečka.Nevěřili byste tomujak se mi zdá nádherná
![]()
leilo ahoj!!Zase se po dlouhé době vidíme
Každopádně ti držím palce aby ti to vyšlo ![]()
mysko onrknu fotečku ![]()
JO,jinak změnila jsem metřík,a přání manžela,tohle se mu líbí víc ale prý jsem tam rovnou měla dát ty čtyřčátka,hihi
Všem pěkný večer!!!!
Haidulko, tak to je kraaasa! Moc gratuluju!
Musi to byt super tam ty tlustice videt, ze? A je mile, ze se manzel zapojil do vyroby metriku
Tak hlavne at jsi zdrava, maminko,
a miminko at hezky roste! ![]()
Sasulko, no ty musis byt uplne vytulinkovana
Drzim pesti!!!!
Holky, nesmejte se, ale tak me napadlo, co kdybych si udelala novy metrik… co kdyby se to povedlo?
To jsem se inspirovala u Haidulky
![]()
Co vy na to? Vypada to dobre, ne? Jsem asi minus 25 hodin tehotna ![]()
Tak jo, ja se priznam, dala jsem si sklenicku vina, uz nam tu lezelo v lednicce dost dlouho… chtela jsem trosku uklidit v lednicce a takhle to dopadlo ![]()
Dobrou noc a hezke rano!
Zanet
Ahoj holky,
jééé Haidule-ty jseš tu taky? A hned koukám s jakýma zprávama
Tak mooooc gratuluju!!!
Jinak já jsem si dneska ráno dělala test z ranní moči a do limitu tam byl opravdu jen náznak apo 5 minutách po limitu tam opět ta slabá vylezla..Sakra proč je pořád tak slabá? Mám teprve jeden den zpoždění MS, tak myslíte že to může být tím? VČekatelkách to takhle jedna holčina taky měla a pak stejně dostala MS, tak mám k tomu všemu trochu strach…
Včera jsem si přečetla začátek téhle diskuze a je tam všechno na co jsem se chtěla zeptat a jedna holčina tam píše, že jí teest nikdy nevyšel do limitu a stejně to bylo těhu…Ovšem pobavila jsem se u Varenky…ta mi fakt připomíná sebe
![]()
Ahoj Leilo, mně se neschováš! ![]()
Je to zvláštní s těmi čárkami. Počkala bych do pondělí, zkusila testnout a případně zajít k DR na krev. Ale vypadá to velmi nadějně!!! ![]()
Teeeeeeda ženské!!!
Člověk tu chvíli není a tady se dějou takové věci ![]()
Haidule ty holka jedna těhotná, moc moc moc moc moc gratuluju!!! Dávej teď na sebe pozor ať jste s mrňousem zdraví jako buci
![]()
Mám FAKT velkou radost
![]()
Leilo, Capinko ahoj mezi námi ![]()
Varenko to je fajn, že už budete mít ten byteček. Přece jenom Sašenka dobře zapůsobila na své rodiče a narodí se do pravého domova… ![]()
K tvému dotazu : těhotenství trvá 40 týdnů, což je 10 lunárních měsíců (přesně po 4 týdnech každý), ale kalendářní mají 28,30,31 dnů, takže to moc nepasuje. Já jsem vlastně začala 4.lunární měsíc, ale jsem ve třetím kalendářním. Tak to vždycky hlásím všem zvědavcům…
![]()
Gábi že už je to tady! Přiznej se
Těšíme se na zprávičky o porodu a miminku…
Myško, Cinq a ostatní moc vás zdravím, musím pročíst stránky zpět abych byla v obraze… ![]()
Noggie- diky za hodnoceni
![]()
Autosedacka je fakt dobra,ma i ulozny prostor,koupili jsme ji v Carfuru na Andelu za 1790,–
tady je jeji popis
Ahoj holky,
omlouvám se,že sem tak vtírám,ale jinam s tímhle nepatřím:Po 1.porodu jsme se s manžou moc netulínkovali-za 1/jsem měla dost náročné hojení,za 2/mě opustil chtíč a převažovala únava jak u mě tak u manži.Nicméně se to spravilo z ničehonic,jenže jsme se doma nesetkávali-manža chodil z práce pozdě v noci a já brzy do práce,podávali jsme si jen malého ve dveřích.Původně jsme chtěli 2.mimi brzy po tom 1.,ale malý je takový divoch,že bychom se mu pak nemohlii dost věnovat a nechtěli jsme ho šidit.Nedávno jsme došli k závěru,že už je ten pravý čas a cítili jsme,že to nebude jen proto,aby ten 1.nebyl sám,ale že to bude ze stejné lásky a touhy po miminku jako u toho 1.
Tak jsme se po měsíci konečně setkali doma a tulínkovali se prakticky celý víkend, 3 dny na to se mi začalo dělat zle, bolelo mě břicho tak jako při MS a dostala jsem nepochopitelnou chuť k jídlu a mám neustálou žízeň. Když jsem vzala kalendář,zjistila jsem se,že jsme se tulínkovali akorát tak nějak v době ovulace.Dnes jsem zpozorněla nad tím,že se mi nějak změnily prsa.No vím-vypadá to jako těhu, nechce se mi ale věřit,že je možné během pouhých 2 dnů otěhotnět a nevím,jestli si to jen nevsugerovávám,protože bych byla snad nejšťastnější, i když vím,že je spousta těch,které se snaží dlouho a nedaří se.
U prvního těhu jsem se akorát stěhovali a pak jsem si intuitivně udělala test,který nejdřív nic a po limitu 2,ačkoliv slabé.Udělala jsem ho tenkrát přes to,že jsem byla 7 dní po MS. V tom je ddalší háček, už jsem byla těhu,ale dostala jsem úplně normální MS - nebyla ani slabší.Doktorka pak jen potvrdila,že už jsem skutečně v 5.tt.Takže za týden mám dostat MS,ale nevím,jak dalece to vezmu vážně a další věc je ta,že stejně nakonec počítali TP podle posledních MS a malého nakonec zachraňovali na poslední chvíli i když podle nich před termínem,ačkoliv byla plodovka zkažená a malý měl předlouhé nehtíky i vlásky a plně odpovídal normálnímu miminku,ale to už je z jiného soudku,prostě se jen potřebuju vypsat.Řekli jsme si,že to nikde nebudeme říkat až dokud to nebude vidět.Nemáte někdo podobmnou zkušenost s tak brzkým těhu?Jsou vůbec takové příznaky tak brzy možné?To píchání v podbřišku a větší prsa sugesce asi nejsou - nehledě na to,že jsme se na „to“ vůbec nesoustředili-prostě jsme se bezúčelně spontánně tulili.Předem všem děkuju.
laura
AHOJ HOLKY ![]()
Preji vam vsem pekny vecer ![]()
HAIDULE
Tak to je fajn
moc a moc gratuluji
davej na sebe pozor a odpocivej ![]()
HOLKY ja nevim,ale dneska jsem mela prvni pohyby
zda se mi to moc brzy,ale je to urcite pohyb
tak ja nevim…jsem blazen
![]()
Cinq určitě to byly pohyby. V chytrých knížkách píšou, že druhorodičky cítí pohyby daleko rychleji, už klidně od 16 tt
Jůůůůůůůů, ty se mááááááš
![]()
Holky, jaké to je? Strašně se na to těším… ![]()
Lauro ahoj mezi námi! K tvému dotazu : myslím, že každý je jinak citlivý a klidně se v tvém případě může stát, že to prostě cítíš okamžitě jakmile se „TO“ stalo
Moc přeju, aby vám to vyšlo, když oba víte, že je ta správná doba. Určitě nám dej vědět jak se to bude vyvíjet… ![]()
Myško ta autosedačka je fakt supr! Moc se mi líbí. Ségra mi chce nějakou koupit, asi jí pošlu ten odkaz. Fotečku máš moc hezkou, připomínáš mi jednu fajn kamarádku ![]()
pěkný večer všem!! noggie No jo,už je to tak
Akorát manžel mě neustále zlobí s paterčatama a vícerčatama…Když řeknu že mám veliký hlad tak řekne,no vás je na to jedno jídlo vlastně šest
Jsem zvědavá kolik jich vude protože v srpnu byli dva…A co ty a tvoje mimi???Co jméno??
Cinq Gratuluju k pohybu!!!Tak to asi ted budeš pořád mít ručky na bříšku co???
Je to krásný už takhle cítit svoje miminko..
lauro Těhotná klidně být můžeš,naopak ti to moc přeji a držím palce!!!Otěhotníš ani nevíš jak a příznaky…prý nějaké ženy dokonce poznají kdy přesně otěhotněly..Já už taky pár dní po TOM pociťovala první příznaky(bolesti v podbřišku,ráno divné pocity,bolesti prsou…
zanetko jééé ty máš metřík
Jsi ale zajímavě těhotná
Ale upřímně ta slepička se mi moc nelíbí,to je jako kdybys měla snést vejce…Vyměň si to plosííím…
sasulko držim moc palečky
![]()
varenko tak co alex???
HOLČINKY - jen v rychlosti vás zdravím a přeji krásnou DOBROU NOC **:D
Dneska jsem byla celý den od vás odříznutá - něco se mi porouchalo na Internet Exploreru a nepustilo mě to na naši diskuzi
![]()
Tak jsem u vás přes Firefox Mozzillu. ![]()
Tedy tady je novinek - vítám VŠECHNY nové povídálky
![]()
A to hlavní: HAIDULKO** = OBROVSKÁ GRATULACE ** Je to nádhera, ale opravdu buď HOOOODNĚ opatrná a co nejvíce se šetři, platí ![]()
Měřítko máš NÁDHERNÉ
Mám STRAŠNOU radůstku a jsem šťastná s tebou - to my všechny
![]()
ZANET:**
Tedy holčinky - kam já se se svou bláznivostí na vás hrabu
Zanetko, koukej to rozlousknout - // - byly TAM
Jéééééééééžžžíííííííííííííšššš, tady to musíme pak všechno hromadně oslavit (ještě počkáme na Sasulko, holky - to bude mejdan
) .
Metřík je parádní a moooooooooooc mu/tobě fandím
![]()
LAURO: **Víííítej mezi nás ![]()
Vzpomínám, že i když jsem svému TEHU jakoby (dokonce sama před sebou) nevěřila. Byl den, když jsem po tuleníčku cítíla - JOOO, je to TADY
Ale bylo to opravdu hluboko a ty jsi mi to připomněla. Navíc moje dobrá kamarádka mě viděla 1 den před koncem cyklu a řekla mi, že jsem těhotná. 2 dny na to (1 den po vynechání) tam byly //. ![]()
Držím moooc palečky a určitě testni a dej nám vědět. Myslím, že slabá čárka je prostě ČÁRKA (já ji měla taky slabou - obzvlášt ten 1.den - prostě hladina HcG je opravdu nizounká). Jístí to každopádně krev, ale to ty určitě víš
![]()
GABINKO:**
Mamulinko - myslíme všechny na tebe a záááávidíííííme - určitě už máš uzlíček (jak říká Sasulka
) u sebe, vid - ty tajnůstkářko ![]()
MYSKO: **
Mamulko - snad tě taky neodřízli
Jak se máš a jaký jsi měla den
Já vyloženě „blbec“ - tak jsem ráda, že už ho jdu zaspat. Nic mi nefungovalo a tak růůzně - hormonky pracovaly. Vzpomínám na tebe moc a moc a těším se, že zítra snad popovídáme. Krásnou dobrou noc ![]()
SASULKO:**
Tak to vidíš - jsem ukecaná, vid. Stále neodlepená od židle.
Přeji ti nádhernou dobrou noc a těším se taky na zítřek, až „podrbeme“
![]()
MARKETO, TEHULKO, POTVURKO, a všechny holčinky…už ooopravdu umííírám - takže vám přeji krásné sníky a dlouhou fanfárovou noc. papa Vaše Varuša ![]()
NENE…dneska nebyl můj den. Podívejte na tu grafiku
Katastrooooofa..
MOOOC se omlouvám.
papa
Všem Vám děkuju, ne že bych to cítila hned po tuleníčku,ale my se tulili celý víkend/a to i přesto,že tu byli tchánovci-zkrátka jsme po sobě už dlouho toužili a nehodlali jsme to zase „odkládat na neurčito“
![]()
Asi 3.den to „vypuklo“ a zůstalo dosud-zle mi je celý den, i když v normě-tak jako poprvé,v podbřišku mě taktéž píchá celou dobu,únavou padám,ale to asi ted každý,tak to nepočítám.No uvidíme-každopádně mě teď trochu děsí,že už toho vzhledem k 1.těhu vím víc,tudíž se víc i bojím,aby si to případné vajíčko nerozmyslelo a neuteklo mi ven.Taky jsem si říkala,že test si tentokrát dělat nebudu,protože minule jsem měla od dokt.potvrzený 5.tt a pak jsem se nemohla dočkat dalšího a dalšího týdne a říkala jsem si,že příště si počkám,abych to pak měla „kratší“,ale asi to nevydržím
![]()
Každopádně dám vědět
Za případné chyby a překlepy se omlouvám.
Laura