Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHOJ HOLKY,
tak jsem dorazila z prace,jsem unavena.......
Tak oslava byla decentni,byli jsme na veceri k tomu lahvinku vinka,bylo fajn.V praci jsem jeste porad zmatena
![]()
Holky,nevim co se to deje,ale je mi nejak divne,nevim jak to popsat,takove divne stavy.Boli me i bricho.Rikala jsem manzelovi,ze si pujdu lehnout a kdyby to neustalo,tak sjedem na Bulovku.Jistota je jistota.
Nestihla jsem zase vsechny vase prispevky precist
ale urcite to dozenu bude vikend
![]()
MOOOOC VAS VSECHNY ZDRAVIM
![]()
MYSKA
MYSKO:
to je dooobře, že jsi se ozvala. ![]()
Utíkej na kutě a zítra ráno se prosím ozvi, ať jsme klidné.
![]()
Myslím na tebe. papa
Varenko , měřím BT teprve tento cyklus, protože beru Clomhexal, tak bych ráda věděla, na čem vůbec jsme:-), jinak jsem dřív byla jako Ty. Žádné BT, žádné sledování cerv. hlenu, čípku… nejen, že jsem to ráno nestíhala, ale prostě jsem pořád věřila, že se to povést prostě musí!!! Zkuste se s manželem milovat ob den či dva dny od skončení MS a budu držet palečky, aby se Ti to povedlo, být těhulka!!! Také můžeš zkoušet sledovat hlen, v době OVU je čirý, a vůbec máš pocit, že jsi pořád mokrá)
Myško , držím palečky, abys byla v pořádku! Mimochodem, psala jsi něco o dcerce, jak si zlomila u babičky ruku (jestli to byl někdo jiný, tak promiň,mám ve vás zatím chaos:-)), byla jsi ve stresu, tak je to dost možné přičíst k „nevolnostem“. Hlavně polehávej a nezvedej nic těžkého! A buď v klidu! Žádný stres!!!
MONOLISO:
Teď jdu právě manžílkovi-andílkovi servírovat véču (přibehl ze zahrady od hlavy až k patě v barvách Rákosníčka, neb sekal trávu, leč nedosekal - máme totiž na zahradě úplnou džungli
) - tak mu navrhnu milování ob den
![]()
CHCI VIDĚT, JAK HO TO POBAVÍ
![]()
Já dnes končím MS a vlastně už je skooro pryč, tak na to možná hupsnem už dnes, i když jak ho právě pozoruju, nevím nevím … ![]()
Monoliso - a bude toto tvé první mimi? A kdy že budeš testovat? MOOC ti držím palečky
![]()
Musím říct, že vás holky obdívuju - s těmi všemi čípky, BT - já o tom nemám ani potuchu
![]()
Ahoj holky,
já vás teda zanedbávám
.Úplně se stydim!!!Dneska bylo fakt krásně tak jsme pozdě dorazili domu,pak vykoupat,nakrmit a uložit do postýlky a já jsem se chytla žehlení.Chci zítra všechno sbalit.
MYSKO- určitě dej brzy vědět jak ti je!!!Mě je poslední 2 dny taky nějak divně.Jsem pořád ospalá,a dneska mi bylo tak zle,že jsem nemohla vylézt z postele.Nakonec musela,malej měl hlad
.Naštěstí mě to za chvilku přešlo
MONALISO -vítam tě mezi náma a přeji ti,aby se ti už ty // bzry ukázaly.Moje kamarádka čekali na mimi 3 roky,nakonec se odhodlali na spermiogram a den před tim,než tam měli jet,tak zjistila,že je těhotná.Měli obrovskou radost.Mě je vás všech co nemůžete otěhotnět opravdu líto ![]()
TĚHULE-jak je?Co zařizování svatby?
MARKETKO-kdepak se touláš?
Mějte se krásně a dobrou noc
Ahoj holky,
Varenko , tak máme po tuleníčku
, od 14DC to praktikujeme „jen“ obden, dnes jsem 17DC, takže jsem na to zvědavá.
Tak koukám, že se vám trochu představím. Je mi 25 a už mám 5,5letého chlapečka Péťu. Přítel má skoro 12-ti letou dceru. Po 1,5roce marného snažení, kdy jsem nesledovala BT, ani hlen, prostě nic, jsme se rozhodli to řešit. No, ale pořád tam byla taková naděje, že když už máme oba dítě, tak se to povede a nakonec jsme se po 23měsících snažení rozhodli pro spermiogram. Ten vyšel výborně!!! Přítel byl dokonce doporučen jako vhodný dárce - nezapoměl se zeptat, kolik mu to bude vynášet:-), kdyby spermie daroval. Pak čekalo vyšetření mně. Dr. začala sledováním OVu a zjistila, že mi nedozrávají vajíčka. Byl to šok, ze kterého jsem i dnes nějak mimo a předepsala mi léky - Clomhexal. Je to na podporu uzrávání vajíček a bere se to od 5 - 9DC. Jsem na to zvědavá. Pokud se nezadaří, tak ho budu brát ještě čtvrt roku a pak nás čeká CAR. Ale je tu teď taková naděje. Patřím do deníčku „holek z diskuze těhule“, který jsem založila:-) a tam Lennys brala tyhle prášky co teď beru já a hned po první dávce otěhotněla - čeká trojčátka:-), je tam totiž velká pravděpodobnost vícečetného těhu. Tak to je asi tak ke mně všechno.
Kelinko , děkuju za přivítání:-)
Dobre ranko,
dneska bude opravdu narocny den. Byli jsme vcera u me svedkyne pozvat je na svatbu a trosku se nam to protahlo. No spat jsme sli asi ve 2 rano!
Nejak me udivuje, ze jsem vubec vstala… Dneska je to v praci sice volnejsi, ale vecer me ceka bowling, tak budu muset jit spinkat odpoledne!
Holky, myslite, ze mi bowling neublizi?
Vitam MonuLisu , ze by byla dalsi tehulka mezi nami? To by bylo super. ![]()
DOBRÉ RÁNKO, HOLKY ![]()
KELINKO:
Takže zítra frčíte a na jak dlouho?? Je to super, viď. Taky bych se hned počachtala v moříčku pěkně ![]()
MYSKO:
Jak se dnes cítíš? Myslíme všechny na tebe. Zaplať pánbůh, že je pátek a všechny si oddáchneme
![]()
MARKÉTKO:
Kde je tě konec? Co tvé čárečky
Ozvi se nám - jsme netrpělivky
![]()
MONALISO:
Jste bombácký - po vaší píli to musejí být minimálně krásné dvě buclaťoučké čárečky, no nééé
(A bůhví kolik pak mimísků
)
My jsme včera umřeli a s milováníčkem byl amen. Tak snad o víkendu se polepšíme. Já už to beru tak nějak - přijde přijde, nepřijde nepřijde. Jsou to vždy až příliš dlouhá čekání…jojo.
![]()
TEHULKO:
Ne že bych ti zrovna já jakožto tehu-zkrachovalec mohla radit, ale ten bowling se mi nějak nezdá. Přece jenom to sklánění a prudší pohyby dolů se zátěží…Po mé zkušenosti bych se bála.
Uvidíš, co řeknou holky ![]()
Ahoj holky ,
je pátek a počasí je přímo skvělé!!! Že by se léto ještě vybarvilo a ukázalo, co umí? ![]()
Těhule, no zatím si těhotná nepřipadám. Tento cyklus jsem si na radu kamarádky koupila vitamíny PMS, které odstraňují PMS:-), tzn. bolestivé prsa, „žravou“ atd. Což se vše shoduje i s těhu:-), takže jsem na to zvědavá, jestli vůbec budu něco cítit. Jo, a také to upravuje délku MS.
K tomu bowlingu… v kolikátém jsi tt? Také záleží, jestli máš od počátku nějaké problémy, bolesti, eventuelně slabé špinění. To bych Ti potom bowling nedoporučovala!!! Ale pokud jsi v pohodě, tak by to miminku ublížit nemělo!
Kelinko, přeji Ti supeeer dovolenou!!!
Varenko, také jsme to tak praktikovali - přijde, nepřijde… a zřejmě jsme to milování nevychytali a už jsou to dva roky:-). Moje švagrová chtěla mimi. Bavili jsme se o tom v prosinci 03 a v lednu 04 otěhotněla. Milovali se za celý cyklus pouze 2×! Dnes má už 10-ti měsíční Adélku a občas jí tak trochu závidím. My začali se snaženíčkem v srpnu 2003 - a už je srpen 2005:-(. Ohledně testů, už jim nevěřím. Zpočátku jsem doslova šílela a holky tady na emimi dost dobře vědí, kolik jsme darovala lékárnám, ale pokaždé jsem měla druhou čárku, i když slabou, ale měla! Pak pokaždé přišla mrcha červená. Dnes testy nekupuju. Tak nějak si říkám, že pokud tam mimísek bude, tak už mu těch 14dní vadit nebude:-) a raději půjdu rovnou k Dr. na krev, než se stresovat s testama:-).
Ahoj Monaliso,
musím se ozvat, protože jsme na tom stejně. My se snažíme od jara 2003, měla jsem anovulační cykly, pak první cyklus co jsem brala Clomhexal, jsem otěhotněla a pak týden poté, co jsem viděla NĚCO na ultrazvuku a byla šťastná jako blecha, tak jsem potratila ![]()
A po 3 měsících od potratu jsme se začali snažit podruhé a dosud nic.
Ovulaci mám pravidelnou, beru Clostilbegyt, chodím na ultrazvuk, a přesto nic.
Už si tady připadám jako nejstarší snažilka. A to patřím do deníčku Nových snažilek, protože jsem vlastně „nová“ snažilka po tom potratu. Už mi z toho někdy hrabe, a to jsem optimistka
a nikdo z příbuzných netuší, jaké mám trápení
já totiž děti miluju už odmalička chci 4
No tak aspoň 3
Je mi 27, tak snad do té 30 stihnu aspoň dvě.
Tak držím palce, ať se po tom našem běhu na dlouhou trať dočkáme už konečně // ![]()
Daria z nových snažilek, napsala jsem sama i jeden deníček v červenci, je to mé snažilkovské cestě ![]()
MONALISO/RADKO:
Jééžííš, ty mě strašíš
No, my oba s manžílkem máme bych řekla zdravý apetýýtek, ale doposud jsme se tulili tak nějak, jak byla nálada a chuť. Když máme starosti, málo času, únava - je toho méně a naopak, když je obecně pohoda jedeme jako po másle.
Víš, ale nějak se mi nechce brát milováníčko jako: MUSÍME
Už jsem pochopila a brzy poznala, že být tehu není vůbec taková sranda, jak si to celý život člověk představuje do doby, než přijdou první problémy…Tak nevím. Když já prostě věřím a tak nějak to neřeším. No, uvidíme. Buď nám to taky dědulka nahoře osolí a za pět let získám na emiminu titul „Varenka-seniorka serveru“ a pak skončíme jako holywoodské hvězdy a začneme „vesele“ adptovat …a nebo nám bude požehnáno a nějaký ten mimísek/mimísci se nám v bříšku urodí
![]()
Péťa je krásnej klučina - děkujeme za fotečku
![]()
Milá Dario,
jako bys mi mluvila z duše. Také si tu připadám skoro nejstarší snažilka:-) a to mi za dva měsíce bude teprve 26.
Proč Ti Dr. předepsal místo Clomhexalu Clostilbegyt? Myslím, že ty prášky jsou skoro stejné. Nepřemýšleli jste o AR? Nás to čeká, pokud se do čtvrt roku nestane zázrak a neotěhotním. Dr. už ze mně musí mít asi hlavu jako balon:-). Když potom vidím ty těhulky a čtu tady tu radost ze //, tak je mi vždycky tak těžko. Neee, nejsem sobecká, jen se ptám PROČ NE MY???
Já patřím také do deníčku, a to do „deníčku holek z diskuze těhule“, který jsem založila:-).
Každopádně Ti moooc držím palečky, aby ses vytouženého miminka dočkala!!!
Varenko, v žádném případě Tě nechci strašit!!! Jsou to jenom moje zkušenosti, a je smutné, když tu čtu to zklamání holek, když se jim objeví // a pak se MS dostaví! (Myslím, že je to i Tvůj případ) Tak moc to všem přeji, aby byly těhulky!!! Je to občas tak veliká nespravedlnost! Je tolik ženskejch, které dítě nechtějí a otěhotní, pak se toho zbaví:-(, a nebo jdou na přerušení a my, co se snažíme a děláme pro to možné i nemožné, se dočkáme až…
Ano, Péťa je pěkný klučina:-) (která maminka by tohle o svém tvorečkovi neřekla
), ale také je to pěkný raubíř. Přítel vždy říká: „Ježiš, a to chceme druhé:-)“
AHOJ DARIO:
VÍTEJ - jsem moc ráda, že jsi k nám zavítala
![]()
MOOOOOOOC ti přeji, ať se ti co nejdříve // ukáží a to minimálně 4× do tvé třicítky
.
A co tento měsíc - budeš testovat
STRAŠNĚ moc ti přeji, aby se tentokrát zadařilo.
HOLKY, ještě některá z vás se přihlásí se všemi vašemi tehu-profi znalostmi a já se půjdu zahrabat. Vždyť vy můžete od minuty zakládat gynekologicko-porodnické poradny
![]()
Tak přemýšlím, co jsem do své téměř třicítky dělala, když nic z toho neznám…
![]()
MONALISO:
![]()
Máš pravdičku. Možná, že právě to, že tak strašně mooooc chceme, si ti mimísci s námi pohrávají…
![]()
HOLKY, dnes je krásně, co?
A co ty, dovolenková KELINKO - potvůrko, už máš zbaleno? Doufám, že nám pošleš trošku toho jižního sluníčka a teplíčka
![]()