Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Noggie - koukám, že ti zbývá 85 dní do porodu, tak abys nás s Varenkou ještě nepředběhla
![]()
Varenko - Tak co kontrola? Já jdu zítra dopoledne. Tak doufám, že už uslyším něco pozitivního
Ještě mi zbývají 3 dny do TP a už mě začíná štvát, jak mi různí členové rodiny neustále volají a ptají se „tak co?už?“.
Lauro - No, já jsem stejný netrpělivec. A ono to těhotenství je celé o trpělivosti… Než se to podaří, než se to potvrdí, než uběhne první trimestr, než přijde 20tt a kontrolní UTZ, než přijde porod… Je to o nervy! Co se týče toho HCg, tak mě třeba testy z krve vůbec nedělali, jen UTZ, ale to bylo asi v 6-7tt, protože jsem měla nepravidelnou MS, takže jsem ani vlastně nevěděla, kdy to mám dostat, takže jsem testovala vlastně už víc jak týden po vynechání…Tak nevím, jak je to s těma jednotkama.
Krásné ráníčko holčinky
![]()
CHACHAA — NOGGIE – no skoro jsi se trefila. Dnes jsme byli v poradně a opět jsem slyšela mé zřejmě doživotní MOTTO:
„TO na porod nevypadá!!!!
!“
Dr. navíc řekl, že je rád, že se cítím tak skvěle, že to se málokdy slyší
![]()
Jinak jsme uplně v pořádku, placenta, voda, prý průtok krve pup.šnurou ukázkový. POzval si mě na čtvrtek. Sestřička se ptala jestli ještě do poradny - asi si myslela, že si mě tam už nechají…
Dávala mi předtím hodně rad ohledně toho KDY přijet.
Rekla mi, že nezálezí na intenzitě bolestí /že můžou být skutečně minimální/, ale na četnosti - frekvenci. Tak jsem zvědavá…
Jsem ted v centru, v práci – takže se vám ozvu asi odpolko. Dnes musím uklízet – máme doma jako v tanku, prádlo nevyžehlené, takže fakt si bourám všechny poučky a pravdila v TEHU knížkách, protože „hnízdním“ syndromem jsem nějak přestala ze dne na den trpět
naopak je mi to šumafuk
![]()
Zatím papa vám všem a velikou pusu od nás velikých holek!!!
MARKETKO – že bysme to rozlouskly na DEN DĚTÍ, co ty na to?????
Varenko - Na den dětí mám oficiální TP, tak snad to vyjde
Nezačíná už tě doktor strašit s vyvoláváním porodu? Mě na minulé kontrole tak nějak naznačil, že když to nebude do týdne po TP, tak vyvolávání…A to já moc nechci, mám z toho docela strach, tak doufám, že to půjde samo a v pohodě.
MARTINKO:
myslím, že naše princeznička ja žhavá pohodářka…ta si počká
/Ví, jak na chlapy!!!
/
Jak se máte, zlatíčka ??
MARKETO:
no víš, na mě se všichni tváří, že mám fůru času!! Jen sestřika začala být poprvně nějaká žhavá, jak že bych možná někdy ve svým životě mohla i rodit…
![]()
Jak se cítíš??
Já myslím, že to trefíme na PRVNÍHO, co ty na to??
Tak už věříš, že můžete být holky klido první???
Ale je to sranda, vid
![]()
Varenko - No, teď už věřím, že bychom Vás mohly předběhnout
Toho prvního by to bylo fajn, i když kdyby mě to chytlo třeba dneska, vůbec bych se nezlobila ![]()
Založila jsem v sekci Porod diskuzi na téma - jak moc to u ostatních (ne)vypadalo na porod na poslední kontrole před porodem a docela mě uklidňuje, že je i hodně takových, jako my dvě, které vypadají, že se jich porod vůbec netýká
Což o to, já mám ještě pár dní čas, ale na tvém místě bych už byla asi hoooodně netrpělivá.
MARKETO.
jéje, tak tu diskuzi musím najít
![]()
No, já netrpělivostí VUUBEC netrpím a to je možná ten zádrhel.
Na porůdek vůbec nemyslím, neřeším to a možná že v opačném případě by ten mozek dával příkaz tělíčku a už by to přišlo, ale takhle…pohoda, klídek, tabáček – to asi nebude ta dobrá učinná vyvolávačka, co říkáš
![]()
CINQ, MYSKO, SASULKO, ZANET, TERRI, MARTINKO, GABINKO. NOGGIE, LAURO, ZUZIKO, ADYS, a všechny – těšííím se na vás.
Varenko - No, já mám právě naopak pocit, že tím, jak moc na to myslím a přeju si, aby to už bylo, tak si zase tělo i mimčo říkají „Jen si počkej…“. Víš jak to bývá - když se člověk na něco moc těší, tak ono se to pak pořád oddaluje. Je pravda, že na druhou stranu si pořád dělám plány, co budu dělat zítra, a ve středu…atd., pořád nějaká práce, tak si říkám, jestli mimčo nemá pocit, že ještě nemá jít na svět, že má ještě času dost. No, jednou to přijít musí. Přece nebudeme těhule na doživotí! ![]()
MARKETO:
CHACHAA… no to máš pravdu! V 60ti už bych měla bachor jako medvěd!! MUSÍ to přijít a moc mě začíná bavit, která z nás „přidá polínko“jako první
![]()
HOLČINKY – myslím, že teď už musíme uzavírat sázky, kdo porodí dříve - jestli já nebo MARKETKA – HOHOHO!!!
![]()
Co vy na to
![]()
Varenko - to je teda závod
Já jsem trochu skeptická, vidím to u nás nejdřív na neděli. Ale kdo ví, třeba to přijde dneska a s Viktorkou vyhrajem
Původně jsem byla skálopevně přesvědčená, že to přijde v sobotu 27.5., když jsme měli jít na tu svatbu. No a nic z toho. Takže teď už je to vlastně úplně jedno.
Dívala ses do té diskuze? Jsou tam i holky, kterým doktoři řekli, že se neotevírají - tedy naše oblíbená věta „Na porod to nevypadá“ a porodily během pár dnů. Tak máme šanci i my dvě ![]()
Teda holcinky, ja uz se tesila, ze budou nejake aktualni novinky z porodnice a ono nic, teda reknu Vam vy nas dokazete pekne napinat!!! Ja jsem v patek vezla kamaradku z Podoli domu, ve ct ji vzali na akutni prijem, je ve 33tt a zacala se otvirat, tak ji dali nejake kapacky nebo co a druhy den ji pustili domu s tim, ze maji plno. Takze mazec, nedalo se tam absolutne ani zaparkovat, jestli to teda bude takhle vypadat v prosinci v porodnicich, tak se mam na co tesit, nakonec budu muset asi rodit doma
![]()
Ted se mnou mlati velky hladik, porad premyslim, jestli neposlu nekoho pro papanicko tady do jedne restauracky vedle nas, maji tam svickovou a ja mam na ni velkou chut, ale nechci za chvilku vypadat jako prasatko!!!!!
Teda holky, čtu si vás, protože tato diskuze je díky vám,
VARENKO a MARKETO
tááák napínavá
![]()
Těžko sázet, kdo bude první.. no nic, budu nakukovat dále, abych ten slavný okamžit neprošvihla ![]()
Daria _____________
stále snažilka
Jé, ahoj Dario, to jsem ráda, že tě tu zase po dlouhé době vidím ![]()
No, holky, akorát nevím, kdo vám dá o mém případném porodu vědět. Manžel asi těžko, nevím, jestli bych mu vysvětlila, že kromě poslání desítek SMSek rodině a známým má ještě naklusat na internet a oznámit to tam
No, když tak to poznáte samy, až se tady pár dní neobjevím… ![]()
MARKETKO - to se musi nejak vymyslet, prece nas tady nenechas nekolik dni jen tak, tak napis zpravicku alespon nekomu z pritomnych at to muzou oznamit do sveta, protoze teda nevim jak ostatni, ale ja jsem tak zvedava, ze bych tady samou zvedavosti asi umrela
![]()
Krásný večer HOLČINKY
zdravím vás ještě z práce. Za chvilku už razíme domů.
MARKETO:
určitě si musíš s někým vyměnit číslo mobilu a ta nám dá vědět. Z taktických důvodů to nebudu asi já, vzhledem k tomu, že budeme nejspíš rodit současně
== jinak bych ti automaticky psala číslo.
P.S. Držím palečky na zítřek a hned dej vědět. Třeba uslyšíš něco povzbudivějšího kupředu
nežli já dnes.
![]()
DARIO:
no vid… to víš my to umíme našponovat, co říkáš ---CHACHAAA
jsem ráda, že jsi tu zase s náma – MOC MOC
![]()
TERRI:
Jen se hezky napapkej…ted to potřebuješ - ty i mimíseček.
![]()
A kdy že máte další kontrolu??
VARENKO - dalsi ko mam ve ct. nejradeji bych, kdyby to bylo uz dneska, ale vydrzela jsem do ted, tak do ct jeste vydrzim. A jak ti je berusko, teda vim, ze ti je dobre, ale zadne bolesti nic? Brisko netvrdne?