Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj
já si myslím, že se můžeš radovat.Já jsem si dělala test po 3 deńní opožděné men.test mi vyšel 2krát pozitivně také slabá čárka za 2 dny jsme test opakovala,neboť lékař měl k mé smůle dovču a další dva testy // čárky,v po mi sdělili, že jsem opravdu těhotná a to jsem se radovala už bez strachu a raduji se již 16 tt
Přeji hodně štěstí Katty
Dobre ranko holcinky,
dnes jsem si i pospala,vstala jsem v 7.30
Dala jsem vyprat pradlo a premyslim,co k obedu,nic me nenapada
Mala se rano vzbudila jak Havajsky domovnik-chudinka ma pusu samy opar,ale teda poradne puchyre,bozatko moje.Nemuze ani poradne jist,tak musim neco vymyslet. Varenko- jak jste vcera oslavili drobecka -obrika?
MYSKA
Varenka: Omlouvám se, zapomněla jsem se včera připojit, takže ještě jednou gratuluji…Sasula
Ahoj holky,
tak jsem včera koupila miniaturní ponožky, zabalila jsem je a dala k nim dopis pro budoucího tatínka, ať ty ponožky hezky opatruje, že si pro ně přijde mrňous v červnu a podepsala jsem tam to naše budoucí dítko
a dala jsem mu to jako dárek. Nejdřív si myslel, že to je nějaká sranda, ale když zjistil, že ne, tak byl strašně nadšený, tak už se těšíme oba. Tak to doufám tentokrát vyjde!!! Snažili jsme se víc jak rok a z toho jedenkrát to už už málem bylo a bohužel nevyšlo, takže mám trochu strach, ale věřím, že tentokrát to bude v klídku a všechno půjde tak, jak má. Za dva týdny navštívím svého doktůrka a doufám, že už půjdu domů s fotkou ![]()
Tak vás všechny zdravím a užívejte si víkendu ![]()
Holky, ještě bych měla pár otázek, možná hloupých, ale nerada bych něco pokazila:
Tak to je asi vše, budu ráda, jestli mi někdo odpovíte. Ahoj.
Ahoj holky!
Tak nám ve čtvrtek odpoledne vyhořel počítač a já nemám přístup na net, dokud se nespraví
takže teďka budu psát méně často, ale delší příspěvečky ![]()
Napřed začnu gratulacema, tááákže:
Markétko, moc ti přeji krásného zdravého mimíska, ať ti vše vyjde a ať už máš co nejdříve krásnou fotečku a těhu průkazku. Myslela jsem na tebe, proč jsi opustila tuto diskuzi, a ty se najednou objevíš jako čerstvá těhulka! Nádhera!!!
Varenko, tobě taky moc gratuluji k tak velkému prďolkovi, dodáváš mi sílu ani nevíš jak.
No a zbytek pro ostatní holky, než jsem všechno přečetla, tak jsem zapoměla půlku, co jsem chtěla napsat a odepsat.
Snažilky, musíme držet při sobě, ještě že vás tady máme, jinak bych se tady cítila osamělá
Já už jsem „zasloužilá“ snažilka, ale taky se pídím po nějakých těch nových informacích, jak se co nejdříve dočkat miminka. Už jsme zkoušeli všechno od bylinek, čajíků, Gynex, Sarapis, a jiné přírodní prostředky, navíc Clostilbegyt na stimulaci vaječníků, injekce Pregnylu, teď o prázdninách jsem se snažila na vše zapomenout a vypudit myšlenky o mimískovi z hlavy, měli jsme svatbu a náááádherně jsme si užili prázdninové měsíce, cestovali jsme, a završili jsme to naší oplodňovací svatební cestou, kdy jsme se tulili fakt velice často, ale bohužel „nadarmo“
ale i tak to bylo moc fajn a hned bych jela zase
![]()
Budu pokračovat za chvilenku..
Daria ![]()
Takže už jsem zpátky
a jdu vám napsat, co je u mě nového.
Včera jsem byla 15.DC tudíž očekáváme ovulaci. Tento měsíc se moc často netulíme, máme hodně práce a navíc teď ty problémy s počítačem
snad neztratíme žádná data
![]()
Tento měsíc neberu Clostilbegyt, tak jsem chtěla vědět, jestli i tak vaječníky pracují
a včera byl největší folikul pouze 8mm, má mít přes 20 aby praskl a uvolnilo se vajíčko
takže buďto mám delší cykly (vlastně ani nevím, když beru ty hormony, tak mám 28až30 dní), nebo ty vajíčka vůbec nedozrávají a tudíž nelze otěhotnět. Jdu ještě za týden, jestli tam něco bude, teda pokud bude ovulace později, nebo když už tam nebude vůbec nic, tak jsem jasná kandidátka na umělé oplodnění. Budu se muset naučit používat tu zkratku - myslím že se tomu říká IUI.
Jenže: když já jsem tady s váma a vy mě nabíjíte tou správnou energií, rozhodla jsem se, že ještě ty svoje vaječníky donutím pracovat, nakoupila jsem si kontryhelový čaj, který zrovna piju
a taky ženský čaj, a hlavně a především VĚŘÍM VĚŘÍM A PROSTĚ VĚŘÍM že mám jenom dlouhé cykly, že za týden budou folikuly jako balóny a prostě bude ovulace později, a jak pak na to vlítnem
![]()
hohoho
![]()
Zásoby vína mám
takže už se mooc těším na všechno to snaženíčko, na ty moje pokusy s bylinkama
a pak zahlásím výsledek
buď budou // nebo kooonečně to IUI a pohneme se zase kousek dopředu na cestě k mimískovi ![]()
Toť vše, co jsem chtěla napísať,
, jsem ráda, že se s váma můžu podělit o svoje zážitky, pocity a občas i strachy ![]()
Mějte fajnový víkend
![]()
Daria
![]()
AHOOOOOJ HOOOOOOOOOOOLČIIIIINKYYYYYYYYYY
Přeji vám krásnou sobotěnku. ![]()
Venku už skutečně na nás dýchá podzim a sluníčko dneska vypíchlo všechny barvy listí
- to mám moooc ráda.
MYSKO:
Chudinka dcerka, ale myslím, že už si to za letošek vybrala a už bude jenom dobře. Gratuluju k dnešnímu vele-spánku
.
Já jsem si z tebe vzala příklad a poprvé v životě
udělala játra s rýží - manžílek si pomláskával, tak mi to udělalo radost.
My jsme nakonec moc neslavili, protože manžílek je pěkně nemocný. Dost trpí tím, že by mě mohl nakazit a tak spal dneska na příšerně malém gauči, abych byla v ložnici sama
a nenakazil mě. Tak snad už bude dobře. Nakoupili jsme dnes tuny ovoce, tak si budeme dávat vitamínky. ![]()
P.S: Mysko, už víš, kde budeš rodit ![]()
SASULO:
Děkujuuuu za gratulace. Jak pak se máš? A co víkendíček - plánujete nějakou suprbupr procházku nebo výletík
![]()
DARIO:
Určitě to tentokrát vyjde - jen si prosím tento měsíc co nejvíce užívej: milováníčko, vínečíčíčko, podzim, telku, povídáníčko s manžílkem a uvidíš, že na konci periody bude 2.čárka tak tlusťoučká, že praskne sklíčko na testu
![]()
MARKETO:
Jééé, tak to muselo být krásný a mooc romantický. Určitě vše bude dobré a prďousek poroste jedna radost
.
Co se týče tvých otázeček, hodně jsem poslední dny vše probírala s doktůrkem. Myslím, že pokud nemáš žádné problémy (špinění, slabé krvácení apod.) , není nic, co bys nemohla dělat samozřejmě s ohledem na stav, tzn. určitě můžeš nést tašku, ale né 20kg balíky. S pivečkem ti poradí holky - já osobně nepiju vůbec žádný alkohol (
). Šetřit se, myslím, znamená, že v okamžiku, kdy cítíš únavu, prostě odpočinout si (lehnout si, projít se, vypnout) - hlavně nejet na doraz.
Se sexem: dnes jsem dostala od lékaře odpověď - pokud je vše OK, není důvod se bát, ovšem manžel musí být opatrný (hlavně 1. trimestr). Pokud je sebemenší problém (špinění), bez styku, dokud se vše neuklidní a zárodek pořádně neuhnízdí.
ALE: včera na ZARIJOVEM05 foru mi jedna holčina dala dobrou radu, kterou jí řekla lékařka: To co dělá dobře mamince, dělá dobře i miminku.
Snad budou holkyyyy se mnou vcelku souhlasit…
![]()
Přeji ti z celého srdíčka krásné a pohodové tehulkovství
![]()
P.S. Máš nějaké příznaky
A jak se cítíš
MOOOC na tebe myslím.papa
Holkyyyy, vůbec nic nedávají v telce…to je děs běs
![]()
A co všechny pěkného vyrábíte
Vzpomínám na vás
![]()
Ahoj VARENKOOOO
ty jediná jsi věrná e-mimču i v sobotu odpoledne ![]()
já jsem u sousedů na internetu,v telce nic není, ale večer určitě něco bude, v ledničce se dneska chladí MORAVSKÝ MUŠKÁT - to je má nejoblíbenější značička vínečka, je moooc dobré
ale nechci ti dělat chutě
![]()
Mě teda mlíko vůbec nechutná, je mi po něm dost těžko od žaludku, ale třeba se to v těhu změní
teď jsem si po dlouuuuhééé době koupila jednu krabici mlíka a dávám si ho do kávy, třeba si zvyknu. Jinak jogurtíky teda můžu - mňam
![]()
Ano, ano, snažím si užívat, když začal ten podzim, tak jsem zahájila „koupelnovou kúru“ , která spočívá v tom, že večer, když už mám vše doděláno a hotovo, tak si napustím vanu horké vodičky, naložím se, na jedné straně vany chlazené vínečko, na druhé straně vany zásoba časopisů..jo a někdy si ještě dám na obličej masku
to je pak pohodička - paráda
ani se mi pak nechce vycházet. Dneska to vidím zrovna tak ![]()
Hezký večer, těhulko, na to ležení a šetření se docela těším, ale teď naopak hledám nějaké sportovní aktivity, zítra uvažuji o tenise nebo o aerobiku - podle počasí.
Daria
![]()
DARIO:
Jsi statečná, optimistická a plná energie - a to je ta nejlepší cestička k mimísku. ![]()
Já bych se asi ještě přestala trápit těmi měřeními, folikulkama (víš, já jsem příšerná lenivka
)…a prostě bych si jeeen užívalaaa..tralala.
![]()
Dobre rano holcinky,
zacinam se lepsit s tim spanim,dnes zase do 7.30h
Ale sny jsem mela priserne
jsem z nich trochu rozladena,ale musim myslet na neco jineho,veseleho
VARENKO- s tou porodnici jeste nevim,ale jak uz jsem psala bydlim kousek od Bulovky,tak tam je to nejbliz.Ale urcite si ty porodnice projdu,libi se mi Podoli.Ted jsem koukala na Nove na magazin Vikend,byl tam porod,ja bulila jak mala…Jejda kdo vi,jak to vsechno bude
Ty jsi uz premyslela nad porodnici?
Mala ma pusu teda pekne posetou oparama,zitra ji jeste necham doma,ma to skarede a hlavne ji to musi pekne bolet ![]()
A co obidek??Co budete mit dobreho?My dusene kur.masiko na zelenince a brambor.
MYSKA
DOBRÉ RÁNÍČKO
dnes je pravé podzimní počasíčko a není nad to být doma s voňavým čajčkem, co voní skořící…Přeji vám nááádhernou odpočinkovou nedeličku ![]()
MYSKO:
Jéé, my se taky dívali … zvlášť jsem si na tu reportáž počkala, protože jsem už včera viděla anonci. Taky mi tekly krokodýlí slzy
![]()
No, já tak přemýšlím - my máme nejblíž krčskou nemocnici. Naštěstí je ještě čas
![]()
My jsme měli docela příjemnou snídanku, tak ještě máme plný bříška…ale musím popřemýšlet, co uvařím. Máme krásný nový brambůrky, tak možná něco z toho…
![]()
Chudinka dcerka, asi chytla nějaký virus, viď
Tak snad už bude co nejdříve léépe ![]()
Varenko, teď už jem i celkem dobře. prošla jsem si 14-ti deními těhu nevolnostmi ale teď už to docela zvládáme. mimísek je hodně veliký, tak mě občas „zlobí“, hodně se roztahuje ale je zdraví a velký bude po tatínkovi a já taky nejsem prcek takže si asi ještě užiju.akorát jsme zhubla 3 kg a nejde to pořád nahoru,ale snad to ještě doženeme. nepřibilo mi ani kilo a to jsem podle všech publikací měla mít 2 navrch. tak nevím jestli mě dr pochválí.ale jsem moc moc moc šťastná a celá rodina to prožívá s námi. První trimestr opravdu už za 2 týdny a kousek končíme. strašně to uteklo,ani jsem se nestihla rozkoukat a už to budeme mít za sebou. ono ti to taky uteče, to se vůbec neboj. letí to strašně rychle a hlavně dokud ti není špatně tak si to i krásně užívám.tak ti přeju tobě i mimískovi hodně zdravíčka a štěstíčka, ať se vám daří a pěkně rostete. zase někdy nakouknu, tak mrkni i ty k nám
Ahoj holčinky
u nás je tak nádherně,svítí sluníčko od rána, jsem plná elánu do práce a teď hurá na zábavu ![]()
Chystám se ven, možná si s manžílkem ťukneme tenis, pokud si udělá čas, on taky pořád jenom pracuje
i když dneska ráno si čas na mě našel
a když tak suprově začne den, to se to pak žije a užívá
![]()
Varenko
Ty jsi taky optimistka, s tím měřením já to tak neprožívám, i když to tak po včerejšku vypadá, já to beru spíše jako nutnost, ale třeba bazálníteplotu abych si měřila každé ráno, tak to ani náhodou, já si ani nevedu menstruační kalendář a když se mě pak Dr ptá, kdy jsem měla poslední menses, tak musím hhoooodně počítat
tak se to snažím aspoň přibližně vědět, který DC zrovna jsem. Ale kdybych nepsala zde do diskuze, tak to nevím vůbec
![]()
Mysko
chudinka malá, můj manžílek si teď taky „užívá“ …má opar na bradě už týden, i když si koupil nějakou mastičku v lékárně, tak sice to trošku pomohlo, ale stejně se to dlouho hojí ![]()
Viděla jsem v galerce tvou těhu-průkazku (doufám, že byla tvoje a nepopletla jsem to), je moooc hezoučká. A máš někde i další tvé fotky nebo tvojí dcerky?
Hezoučkou neděli, zítra už nám snad spraví ten PC a budu více on-line, dneska se loučím
budete mi večer chybět, vidím to opět na vanu a nějakou knížečku, včera jsem vydržela ležet víc jak hodinu ve vaně a s maskou
![]()
Vaše tetka Daria ![]()
Dario- je to moje prukazka
mam par fotecek ze svatby na Tesitelkach.Tam ma mala pred operaci (plastikou)ousek,mela je pekne odstate,ale ted mame ouska nadherne
Musim poprosit manzilka,at mi pomuze vlozit nejake foto z dovci.
Co si zalozit nasi fotogalerii?Co na to holky rikate?
MYSKA