Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lenka 25: Leni, díky ti za zprávu, za odpověď. My se snažíme přes 3 roky, ale začali jsme to řešit až loni, to jsme zkusili jen spermiogram s výsledkem, že jich je sice hodně, ale jsou velmi líní, některé mají jiné tvary (malé hlavičky a tak) a tak nám bylo doporučeno začít brát vitamíny, netěsné oblečení, ne horké sprchy, zkoušet přestávky v tulení, nekouřit, nepít, podkládat zadeček a pak jsem taky četla, že se nemá tulit po močení. Když se totiž chlap vymočí těsně před tulením, tak moč je agresivní a ty spermijky zabije, takže to jsme také vyzkoušeli. I tak nám gyndr. řekla, že to jinak než umělým nepůjde, ale řekla jsem jí, že si dáme ještě 1/2 roku čas a zkusíme všechny rady a pomoci než do toho kolotoče vlítneme. Takže jsme si vzali i 3 týdny dovču, vyrazili do jiného prostředí…no dopadlo to nijak, tak jsme to v červenci letos rozjeli a nestačili jsme se divit, jak to šlo všechno ráz na ráz, na klinice na nic nečekají, rovnou řeší, takže nemusíme vůbec ani čekat, jen na můj cyklus, což jsem tedy ráda. Teď chci vyzkoušet víc IUI za sebou, myslím, že nám to pomůže, že zatím IVF nepotřebujem, je to také v psychice a já věřím, že se to povede!! Neboj se ničeho a už vůbec ne IUI, vůbec nic to není, nic nebolí, já se cítila super hlavně psychicky, ani nevíš, jak jsem se těšila a pořád se těším na další IUI!! Je to kouzelný, přeji všem klídek a bez nervů, ty svedou hodně
Držím tedy palečky a ono to nějak dopadne, dřív a nebo později se dočkáme, neboj!!!! Měj krásný den a supr víkend ![]()
AHOJ HOLČINKY
MYSKO: GRATULUJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Mám obrovskou obřítánskou radost…uff, tak se nám ulevilo a teď už můžeš být v úplně pohodičce.
![]()
S těmi hodnotami by ti určitě poradily na „záříjovém05“ tématu.
No, dnešní přístup některých učitelů je fakt děs běs
(zřejmě v Praze je to ještě horší). Ale řekni mi ten učitel tělocviku opravdu mluví takhle sprostě
- pokud by se kdokoli obrátil na ředitele školy a stížností by bylo víc, pánáček by hupkydupky letěl
![]()
Přeju vám hodně rychlé kurýrování - ať je dcerka brzyyy fit
![]()
MARKETO: NO TO JE PARÁÁÁÁÁÁÁDA - OBŘÍÍÍ GRATULACE .
TAKŽE ČERVŇÁTKO - mám takovou radost. MOMOMOMOOC gratuluji.
Hodně se opatruj a napis podrobnosti.
![]()
LENKO25:
Ahoojky. No zkušenosti tvé sestry - hrůůza. Chudinky děti ![]()
Snad nám roste už lepší nadějná generace ![]()
MisoN:
Ahoojky - už jsi u nás dlooouho nebyla. Jak se cítíš
A jak se vůbec máš
![]()
Tedy toto letí - ty už máš před sebou jen kousek do konce 1.trimestru ![]()
Děkujuuu moc za pozváníčko do KVETNATEK
. Mně vyšel termín na 22.5. (včera v knížce ale 20.5
). Já k vám občas nakukuju, takže se ráááda k vám JUKNU
.
KELINKO:
Dobré ráníčko. To jsem ráááda, že už je ti dobře a GRATULUJIIIII k 2.TRIMESTŘÍKU - to je paráda…ale letí to, viď. Jen mně to nějak neubíhá - vždycky si říkám: co teď…ale příští týden, to už budu mít 6., 7., …
. Špinění pomalu ustává a poslední dny zmizelo skoro úplně
- tak doufám, že už vše bude v pořádku.
Dnes na 11hod jsem objednaná na UTZ na Bulovku, tak jsem zvědavá, co tam páni kumštýři uvidí/neuvidí
.
SASULO a LENKO25:
Moooc vám přeji, ať se spermijky rozmnoží a peláší střemhlav KUPŘEDU
![]()
Moc na vás myslím a věřím, že za nedlouho nahlásíte stejně jako MARKETA25 // .
![]()
P.S: To bude úrodička ČERVŇÁTEK - jedna radost
.
NOGGIE, MINNIE, DARIO, ALUSO, TEHULKO a všechny
Moc vás zdravím, přeji krásný POSLEDNÍ pracovní den a hlavněěěě:
SUPRBUPR víkendíčíček.
![]()
P.S. Holčinky, nějak jsem těmi obřími písmenky vylítla z obrazovky…tak se moooc omlouvám. To ta radooost.
![]()
VARENKO- dekuju!!!!!!!!!!
S tim ucitelem je to pravda,jen nevim,jakl to resi rodice,zda se deti pochlubi,ze delaly borcus a ucitel je takhle pocastoval.Kdyz jsem se s nim setkala ja tak jsem vubec netusila,ze je ucitel.
MYSKA
Holky, já tomu vůbec nemůžu uvěřit!!! ![]()
My jsme to snaženíčko tento měsíc flákali víc, než kdy jindy ![]()
Já ani nemůžu pracovat, jak jsem z toho rozhozená
![]()
Už se těším, až to večer oznámím budoucímu otci
To bude radosti. Jen nevím, co budeme dělat s těmi zásobami vína, které jsme si na to snaženíčko pořídili, ještě máme asi 20 lahví v našem domácím vinném sklípku
Ale Varenko, tvá rada o vínku zabrala, rozhodně početí pomohlo
![]()
MYSKO:
no je to vážně síla, ti řeknu. Neumím si to vůbec představit…já bych tam udělala takový rozbuch, že by se základy chvěly
![]()
Bohužel o všem dnes rozhoduje ředitel a pokud jsou třeba kamarádíčkové, těžko něco dělat a hlavně žádný rodič nechce uškodit svému dítěti…je to těžký, já vím. ![]()
A co budeš dnes vařiti
Já včera neodolala a jeli jsme do naší milované Olympie na polívčičku - dala jsem si svou oblíbenou bramboračku a na to borsč!! Tak mám suprbupr zásobičku
![]()
Jsem trošku nervozní z té dnešní Bulovky, ale snad to bude OK.
Manžílek je pěkně nachcípaný, v noci mu bylo dost špatně. Trápí se, že mě nakazí a je z toho úplně nešťastný.
Ale lehnout si ho nepřinutím…je jak můj otec
…toho jsem v životě neviděla, že by se někdy (kromě nočního spánku) hodil do horizontální poholohy, když mu nebylo dobře. Tak snad se mu uleví…teď to nějak hrozně řádí.
Mysko, jak jááá se těším na víkendík. A napiš mi, jestli už ti trošku roste bříško.
![]()
MARKETO:
Já mám takovou radost - je to chvilka, co jsem prožívala ty nááádherné nezapomenutelné první momenty
Jste oba šikulkové
Panečku, takže manžílek to ještě neví
No, to bude radosti.
S vínečkem se netrap, to se otevře na naší TEHU-PARTY v ČERVNU 2006, až se všechny ty naše DUBNATKA, KVETNATKA a CERVNATKA narodí.
![]()
P.S. Mám o to větší radost, že má osvědčená MEDUCÍNKA zabrala
JUPÍÍ …CHACHA …TRALALA
![]()
Jojo, my to taky flákali, vždyť víš…vínečko pili…a nakonec z toho byly //.
![]()
JSEM ŠŤASTNÁ S TEBOU
![]()
VARENKO- budu na tebe moc myslet
Je a ty vlastne dnes uvidis mimiska,ze jo??Vsechno bude dobre dopadne uvidis
A v kolik tam jdes?
Ja dnes vubec nevim,co varit
Ale asi udelam sekanou,mam tam mlete maso a bramborovou kasi,okurkovu salat.Pekne si nacpem briska.Ptala ses jestli uz rostu,no ja mam pocit,ze jsem uz pekne narostla jeste nez jsem otehotnela
Uz to jde znat,hlavne po tech kapackach,manzilek rika,ze ten nas drobecek si zacina budovat peknou vilu
![]()
MYSKA
MYSKO:
Jsi hodná
- a děkujuuu moc za povzbuzeníčko…náhodou ho opravdu potřebuju
Za půl hoďky razíme do zbraně
…a na 11hod jsem objednaná
. Dám ti/vám vědět ![]()
Mně se dnes vůbec nechce pracovat
…a to mám docela perné odpoledne.
![]()
Sekaná, kašička.......hmmmmm, to je jako od maminky. Teda já bych chtěla být strávníkem u MYŠKU
![]()
Ale s tou sekanou jsi mě navnadila, asi dnes vlítnu do masny na růžku pro mleté maso
![]()
P.S. To je dobře, jen se bříško pěkně kulať…mimísek si uvnitř asi pěkně chrochtiňkuje blahem
. ![]()
Tak počítám v červnu s párty
![]()
Modlím se, ať to všechno vyjde a ty dvě čárečky s náma zůstanou!
K doktorovi asi naběhnu až tak za čtrnáct dnů, stejně by teď nic neviděl a řekl by mi, ať přijdu až za dva týdny, vzal by mi krev, z čehož bych byla nervózní, protože bych musela čekat na výsledky…
no, doufám, že si ten test třeba ze mě neudělal srandu a ty dvě čárky jsou fakt reálné
Ale vypadají hezky reálně, tetka červená zatím taky nikde, takže snad jo.
Jé, já jsem tak šťastná ![]()
MARKETO:
A propos: ty naše tajnůstkářko - ty se budeš VDÁVAT
![]()
A KDYYYYYYYYYY
Tedy těch dobrý zpráv je dneska tolik, že to budu muset oslaviti - dám si dnes na tebe pořádnou rundu mlééééka
![]()
P.S. Neboj, jak tam jsou, tak tam budou i nadále
![]()
Varenko, ty jsi hotový Sherlock Holmes
![]()
No, my jsme o tom tak před dvěma týdny začali mluvit, že už by teda bylo na čase
Domluvili jsme se na příští jaro-léto, ale kdyby byl mimís, tak co nejdřív, ale tak brzo jsme to nečekali, tak uvidím, co na to ten můj nastávající dneska řekne
Doufám, že nebude trvat na tom jarním termínu, protože to bych se mohla před oltář dovalit jako pěkná koule
Radši bych to zmákla ještě teď na podzim, ale nevím, jestli to jde tak rychle zařídit. Plus to, že bychom museli všem říct, proč tak rychle a já jsem původně chtěla vyjít s pravdou ven až po dvanáctém týdnu, až to bude tutovka, tak teď nevím.
MARKETO:
Jůůůůůůůůůůůů.....tak to je vážně BOMBIČKA
![]()
Dneska se s těmi gratulacemi rozthl dědulkův pytel - a to je dobře
(on trošku na počátku škudlil, ale teď chytl druhou mízu a pěěěkně to rozjel, takže SNAŽILENKY si už můžou pomalu hladit bříška
).
My jsme na přípravu svatby měli 2 týdny a to jsme do toho měli na starost velkou akci v práci atd. Vše jsme si organizovali a financovali sami a byl to nezapomenutelný den - hned bych si to s manžílkem-andílkem zopákla
Čili se vůůůůbec ničeho neboj a hurááá do toho - nic není nemožné
- pravda
![]()
Jooo, a na svém tématku jsi se ptala (to víš, jsem holka zvědavá
), kdy to tak je vidět. Já myslím, že záleží na postavě, ale ve výsledku nemyslím, že do 3-4. měsíce něco někdo pozná - opravdu je to asi hodně individuální.¨
Kromě toho, jak pročítám bulvár, teď je nejvíc IN vdávat se s pěkným tehu bříškem
![]()
Holčinky, už páááádím jako střelaaaa…ozvu se.