Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jako těhotnou tě na pracák nevezmou, pokud to zapřeš budou tě posílat normálně do práce
jinak podpora je jen pár měsíců
a na neschopenku musíš mít nějakou diagnozu pro tu musíš mít pádný důvod ![]()
@Kolobeh pokud mas odpracovano min 270 dni a stihnes nastoupit na materskou do 180 dni od ukonceni pracovniho pomeru, pak mas narok na pobirani materske a pak navazujiciho rodicaku. Pokud po vypovedi nejdes pracovat jinam a nechces si sama platit zdravotni pojisteni, tak se urcite prihlas na pracak.
Neschopenku hlavně dáváš zaměstnavateli a pokud jsi dala výpověď, tak jí nemáš komu dát k proplacení
Na pracák smíš jen v případě, že nic nebrání tvému nástupu do zaměstnání (což tobě nebrání, jen se ti asi nechce nastupovat někam do nového na 5,6 měsíců, že?). Proč jsi tu výpověď dávala, těhotenství nebylo plánované?
@unuděná Končí až na konci dubna, má komu předat neschopenku.
@unuděná tak ona asi kalkuluje s tím že těžce onemocní ted a neschopenku stihne odevzdat ![]()
@ka2ka píše:
jako těhotnou tě na pracák nevezmou, pokud to zapřeš budou tě posílat normálně do práce
jinak podpora je jen pár měsícůa na neschopenku musíš mít nějakou diagnozu pro tu musíš mít pádný důvod
Proč by ji jako těhotnou nezvali na pracák? To není důvod k nezaregistrování uchazeče.
@Kolobeh Jestli budeš na pracáku nebo na neschopence, to nemá žádný vliv na nárok na peněžitou pomoc v mateřství. Pro neschopenku musí být zdravotní důvod.
@sppo @ka2ka Tohle nevím, jak je po právnické stránce. Už je ve výpovědi, z její iniciativy. Pokud nastoupí na neschopenku, tak podle mě může jen po dobu, co ještě trvá pracovní poměr, nebo ne?
Vím, že těhotnou vyhodit nemohou, ale ona dala tu výpověď sama.
@Lendeš píše:
Proč by ji jako těhotnou nezvali na pracák? To není důvod k nezaregistrování uchazeče.
já měla za to že jako těhotnou jí nevezmou ![]()
Delam uz 5 rokem v teto praci, vypoved jsem davala protoze jsem se nedohodli a tehu jsem neplanovala
@ka2ka píše:
já měla za to že jako těhotnou jí nevezmou
Těhotenství není nemoc. Jako těhotná pracovat může = může se i ucházet o zaměstnání a registrovat se na ÚP.
Jako tehotnou me asi me nikdo nezamestna byla jsem na par pohovorech uz a rekli bohuzel
@Kolobeh no a máš nějaké zdravotní omezení? Na neschopenku bys měla mít nějakou diagnózu, pracak je jenom na chvíli. Nemůžeš nastoupit na pár měsíců do jiné práce? Nebo cos plánovala dělat po té výpovědi, kdybys nezjistila těhotenství??
@Lendeš píše:
Těhotenství není nemoc. Jako těhotná pracovat může = může se i ucházet o zaměstnání a registrovat se na ÚP.
jasně no otázka jestli o ní nějaký zaměstnavatel bude stát ![]()
běž na neschopenku, snad jsi v ochranné lhůtě, na pracák se ti v tomto stavu nevyplatí jít